måndag 20 december 2010

Julhandel, julkonsert m.m.

Ja, nu har det gått sådär snabbt igen, och jag insåg igår att det bara var 5 dagar kvar till julafton. Och sedan dess har jag varit ganska fridfull.
Förra veckan spenderades i Lund, och de sista proven blev gjorda. Nu är det bara en dag kvar i skolan. :)

Fredag: Efter skolan åkte jag till tomelilla för att invänta mamma innan vi handlade mat. När vi kom hem blev det myskväll med På spåret, Skavlan och Mickey Blue Eyes. Perfect!!

Lördag: Jag och mamma åkte till Kristianstad för att julhandla. Trots en stor mängd människor som julhandlade blev det en relativt lugn dag. :) På kvällen fixade pappa kvällsmat och glögg. Vi kollade på Narnia och jag packade in lite julklappar. :)

Söndag: Jag hjälpte mamma att ta upp de tomma ljusstakslådorna på vinden. Sen gjorde jag mig iordning inför kvällen. Pappa och jag skulle vara med i julkonsert i Fränninge kyrka med Drängakören, Tösakören, Kyrkokören och Emil Sigfridsson. Det blev mycket tränande innan vi fick kvällsmat. Sedan var det dags för fotning, och sen var det konsert! Det gick riktigt bra, och det blev väldigt fint med så många som sjunger tillsammans. :) Efter konserten åkte vi hem till Farmor och fikade. Efter lite glögg och mys i soffan hemma somnade jag gott.

Idag har vi inte gjort mycket ansträngande. På idrotten dansade vi sällskapsdans, och det gick väl mer eller mindre lyckat.. :) Men kul var det.

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 13 december 2010

Lucia och julfest. :)

Luciadagen är här, och det är ordentligt kallt. Det är kaos med buss- och tågtrafiken och jag har nästan förfrusit.. Idag var min första buss inställd, och min andra buss 15 min sent. Detta gjorde att jag missade tåget till Malmö, och fick vänta i Tomelilla i en halvtimme för att hoppa på bussen till Lund.. Suck.

Fredag: Jag åkte upp till Sara och Jocke efter att jag gjort julgodis. Vi lagade mat och kollade på idol-finalen. Sen kollade jag och Sara på den förlorade dottern, en serie på svt. Den första delen varade i 50 min, och vi fattade inte mycket, så den är inget jag rekommenderar. Sen blev det läggdags för att kunna vila ut inför morgondagen. :)

Lördag: Sara väckte mig när hon trodde att julkalendern började, men det visade sig att den redan varit. Men vi satte igång min lilla dator och kollade på den där istället. :) Vi städade lite innan vi åkte och åt mat. När vi dukat klart och fixat i lägenheten gick vi och mötte det övriga gänget som kom från Lund. Vi åkte sen till Rönnehallen för att ha 2 timmars basketträning. Det blev ordentligt jobbigt, men roligt. Efter att vi duschat och gjort oss klara inför festen åkte vi hem och började med maten. Det blev ett fint julbord, och vi hade t.o.m. skinka (men det var ju endast för att det var viktigt enligt föreningens stadgar…) :P Vi sjöng jul- och snapsvisor i stämmor och kanon, och det var riktigt vackert. Sen blev det charader innan den goda desserten dukades fram, pepparkakscheescake. :) Elin var tvungen att åka hem, men vi fortsatte med att spela spel och äta julgodis. Vid 2 började vi pumpa upp luftmadrasser och bädda. Vi låg 4 stycken på golvet i vardagsrummet, två på soffan och två i kontoret (och Sara och Jocke sov i sina sängar såklart). Det var nästan som den gamla goda tiden när vi var på läger. :)

Söndag: Kvart i nio sattes julkalendern igång, och alla (nästan) samlades i och runt soffan. Sen dukades frukosten fram och vi högg in. Efter att vi plockat undan våra sovplatser spelade några kort, och några kollade på skidskytte. Kvart i tolv tog vi tåget mot Lund. Vi hade julgodisbuffé och kollade på spurten på skidskyttet. Efter en vända inom hos Linda körde jag och Daniel mot Lövestad där pappa sedan hämtade upp mig. På kvällen var det luciatåg i Fränninge, och efter en inte helt perfekt repetition var vi lite smånervösa, men det gick finemang. :) Efter luciafikan blev det SVC-uppsatsskrivande, mest finputsning. När det äntligen var klart somnade jag sött.

Morgonen idag började som sagt inte så bra, men jag kommer förhoppningsvis framtill Lund någon gång. Ikväll blir det lucia i Ö. Kärrstorp, får se om jag hittar ut dit. :)

Ha det bäst och glöm inte,

Du är själv regissör till ditt livs teater!

Charlotta Von Zweigbergk

måndag 6 december 2010

Julkonsert m.m.

Nu är helgen över, både trist och skönt. Det har varit mycket jobb, men sen gick det så snabbt.

Fredag: Jag åkte till Lovisa vid tre, och var Matilda var visste vi inte.. Men det visade sig att det blivit fel i kommunikationen (inte helt ovanligt) och att hon planerat lite dåligt. Men vi fikade i väntan på henne. Sen blev det armband för hela slanten. När idol började hade vi gjort slut på alla våra fötter, så då kunde vi sluta med tillverkningen. Jag åkte hem till Mammsen lite senare, och vi tittade på Skavlan och På spåret. :) Efter en massa prat gick vi och lade oss ganska sent.

Lördag: Eftersom jag skulle på körövning i Fränninge var jag tvungen att gå upp kl. 8. Vi tränade i tre timmar innan vi var klara med lucia-/julkonsertövning. Sen blev mamma lite försenad, så jag gick till Ica i Vollsjö, vilket var otroligt kallt pga att det var åkrar på båda sidorna och blåst. Men när mamma kom hade hon elin med sig och vi åkte hem och började på maten. Sara och Jocke anlände efter ett tag och efter maten blev det genomkörning av julkonsertprogrammet. Vid 6 körde vi till Eva och Jan-Åke för en riktigt mysig middag. Det blev en otroligt härlig och mysig kväll utan några måsten!

Söndag: Jag skulle till Onslundas julmarknad med Lycka vid 11, såjag fick gå upp tidigt den dagen också. Vi tränade ännu lite och planerade och hade oss innan jag var tvungen att åka. Julmarknaden var riktigt mysig, och Matilda och jag hade mysigt. Sen kom Tomelillas Lucia och tärnor, och julstämningen blev ännu lite högre. Lovisa bytte av mig och jag åkte hem för att fixa till mig lite innan vi var tvungna att åka till kyrkan. Efter ljussättning, ljudkoll och ikoppling av allt började gästerna strömma in, och trots vädret var det faktiskt många som dök upp. Väldigt trevligt! Sen började konserten, och fram till mitten gick det super, men sen gav min hals av lite, men det var nog mest jag som hörde det. Efteråt blev det kaffe och kakor i vapenhuset, också väldigt mysigt.
När alla hade gått och vi packat ihop allt åkte vi hem. Vi stannade där i ca en halvtimme innan det var dags att åka in till Lund igen. Vi hade trevligt i bilen, och färden gick bra. :)

Tack för alla som var och lyssnade på oss! Och tack för alla pengar ni skänkte till Barncancerfonden, det blev över 1700 kronor!!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

onsdag 1 december 2010

Jultime!!

Ja, nu har det gått sådär fort igen, men vad ska man göra om inte följa med?

Förra onsdagen var jag på konsert i Malmö med Lovisa och Matilda. Det var stor gospelkonsert i S:t Johannes kyrka med 200 i kören och 700 i publiken. Det är ju så maffigt och underbart när så många människor sjunger tillsammans. Det blev dock en kall promenad tillbaka till stationen, men vi hade en liten paus på McDonalds. :)

I helgen var jag först hemma hos farmor och bakade pepparkakor. När en himla massa goda kakor var gjorda och min rygg var trött pulsade jag hem i snön. Där väntade päronen, och det blev "på spåret" och filmkväll. :)

Lördagen spenderades på Vildanden. Vid 12 kom jag dit, och senare anlände också Elin, Sara och Jocke. Det blev lussekatter, jordnötsrutor, chokladbollar, mozartkulor och knäcketilltugg. En massa julmusik strömmade ut både från spotify och från våra munnar (vi var ju tvungna att träna till konserten på söndag). Vid halv 8 (eller lite senare pga snön) kom 5 vänner till, och det blev en massa prat och ätande av sakerna vi gjort. Senare spelade vi också spel, vilket var riktigt roligt. En riktigt lyckad dag på VIldanden, med massor av julkänsla.

Dagen efter blev det först träning på friksis med Elin. Sen var jag en runda på stan för att handla lite smått och gott. Det blev sedan bussen till Sjöbo för att göra armband till mormor. Sen kom päronen, och jag och pappa åkte traditionsenligt ner till Lions paketaktion. Det blev tre paket, sen frös jag nästan fötterna av mig, så vi gick och mötte Sara vid bussen. Då blev det självklart krabbelurer (ingen julskyltning utan krabbelurer!). Efter lite inköp och lyssnande på orkestern och luciorna åkte vi till M&M igen. Resten av släkten anslöt och det blev den vanliga julskyltningsmiddagen med avslutande gröt. I snöovädret gick jag och elin för att ta bussen till Lund, och vad vita vi blev på den lilla biten.

Denna veckan har mest bestått av pluggande till matteprovet som jag hade idag, och SH-provet som jag har imorgon. I helgen blir det full fart igen, först göra armband, sjunga med kören, stå och sälja armband med lycka i Onslunda och till sist, men störst, ha konsert med systrarna i Eljaröd. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Du själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

söndag 21 november 2010

Wooops...

Jaha, vad hände med de här två veckorna? Mycket farande har det blivit, men det har självklart varit värt det. I förrgårr snöade det ordentligt, så nu tycker jag att det är vinter! Och det är ju faktiskt första advent på söndag, sjukt.

Förra veckan rullade på som vanligt, och plötsligt var det fredag och alla barnbarnen (och barnbarnsbarnen) firade morfar som har fyllt år. Det blev livat (alltså ganska hög ljudvolym) och skojigt! På lördagen tränade jag med tösakören, och Ingela bjöd på glögg och pepparkakor för att vi skulle få den rätta känslan när vi tränade jul/lucialåtar. När jag kom hem blev det mat och resten av dagen blev det träning inför julkonserten med systrarna (som alla är hjärtligt välkomna till den 5 december i Eljaröds kyrka!) Det gick helt okej, och julkänslan har suttit i sen dess. Söndag betydde fars dag och Sara och jag hade lyxat till så att vi bjöd pappa på buffé på Sjöbo Gästis. :) Mycket gott!!

Sen var det ny vecka med nya tag. I onsdags var jag hos Matilda och gjorde armband, men eftersom det blev lite klödd med pärlorna hann vi kolla på Emil i Lönneberga också. :) Senare kom pappa och hämtade mig, och jag sov i Eljaröd.
Mamma och jag körde in till Lund vid 11 på torsdagen. Vi mötte upp Elin på Annas kök och åt lunch där, mysigt! Sen fortsatte jag och mamma till skolan för utvecklingssamtal, osm för en gångs skull var givande (inte ofta alls!!) Det blev fika hos Elin efter det, och då mötte även Sara upp. :D Det bar av mot Eljaröd efter ett tag och sen blev det tv-mys med mamma.
fredagsmorgonen åkte jag in till Lund, och hann plugga lite innan jag gick till skolan. Lektionerna som återstod av dagen var inte väldigt givande, och jag kom hem tidigt. Eftersom det snöade och jag inte ville åka mitt i rushen åkte jag tidigare än tänkt till Ängelholm. Det blev myskväll efter en långtur i snöoväder. Vid 10 kom också Elin, och det blev lite prat innan vi somnade.
Igår gick vi upp (ganska) tidigt för att kickboxas, det var skoj, men jobbigt. Tack och lov stod Sara med maten klar när vi kom hem. :) Efter att vi tränat en massa mysiga jullåtar gick vi ner till Hembygdsparken där det var julmarknad. Och det var riktigt mysigt, och julkänslan var definitiv!!! Vi drack varm choklad och åt våfflor innan vi gick hem med våra många inköp. Kvällen bestod av "Så mycket bättre" och Sverige-spelet (som vi för övrigt inte var jättebra på). Efter någon timmes spelande vann äntligen Sara och vi gick och la oss.
I morse åkte jag och Elin tåget till Lund vid tio, eftersom den lilla grisen ska på spa idag. grr.. Men jag har iaf städat och julpyntat mitt rum, jag kände att det var dags! :D Efter en massa plugg sitter jag nu här. Nu är det bara några veckor kvar till jul. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

onsdag 10 november 2010

Träningshelg på Vildanden! :)

Nu är lovet över och jag sitter i skolan och borde just nu jobba, men ibland orkar man inte riktigt göra det. :) Så jag skriver på bloggen istället.

Fredag: Efter middag hos farmor åkte jag till Lund, och fick byta i Tomelilla - Ystad - Malmö, innan jag äntligen kom till mitt kära Lund 3 timmar senare... Jag förberedde efterrätten för kvällen och sedan cyklade jag till Vildanden. Där blev det taco och sedan spel, väldigt skoj. Min efterrätt blev mycket lyckad, och även om det tog lång tid var det värt det. Vid halv 12 begav sig de flesta hemmåt för att hinna sova innan träningen.

Lördag: Jag, Sara och Linda cyklade till Friskis halv 10 för att gå på ett riktigt roligt pass, som jag går på så ofta jag hinner (Vilket inte är så ofta). Vi blev iaf ordentligt trötta och cyklade hem för att duscha. Det blev sedan lunch på Vildanden igen, innan vi fortsatte mot Victoriastadion för att spela badminton i två timmar. Vi var sedan ännu tröttare, men två timmar efter att vi slutat satt vi på den grekiska resturangen i stan och krängde mat. :) Efter det blev det ån en gång spel på Vildanden och lite snacks också... :)

Söndag: Klockan fem över nio var jag i bassängen på Högevallsbadet, efter att jag simmat i ca 10 min kom Christian och Daniel också. Efter ytterligare 20 min kom resten, eftersom det skett lite missförstånd. Men vi simmade och satt sedan i bubbelpoolen tills det slutade bubbla, då cyklade vi hem. :) Självklart blev det lunch på Vildanden, fast denna gången bytte vi lägenhet. Vi åt allas favoritmat: stuvade makaroner och falukorv, och när vi länsat kastrullerna hamnade alla framför tv:n, och vissa passade på att vila lite innan de skulle springa 1,2 mil. Jag och Sara gick istället powerwalk, inte jättelångt, men ändå... :) På kvällen blev det middag i lägenhet nr. 3 på Vildanden, och där stannade vi till 10, och alla var trötta och glada efter en rolig helg. :D

Nu är mina vänner stirriga att få mat (inget ovanligt, även om de sedan snabbar sig ut ur matsalen också...) Så nu blir det inte mer!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

torsdag 4 november 2010

Höstlov!

Oj, nu har det gått lång tid sen sist... Sista veckan innan lovet flög iväg, och jag hade saker att göra hela tiden. Efter en hyfsat kort visit i Eljaröd åkte jag in till Lund igen på lördagskvällen. Där blev det Tapaskväll på Vildanden. :) Gott och mysigt. På söndagen gick jag upp kvart i nio för att springa 5 km innan Sara och Jocke hämtade mig och åkte till Ängelholm. Vi gick i Hembygdsparken och på stan och mös. :D

Måndag: Jag satte mig på tåget mot Eljaröd, väl hemma möttes jag upp av 3 snygg tjejer vid busshållsplatsen. Det var en rolig och efterlängtad SIFA-träff med mycket mat, prat och kortspelande. :) På kvällen kom mamma hem, och vi åkte än en gång mot Ängelholm. När vi kom upp blev det mysmiddag och lite tv-tittande.

Tisdag: Vi promenerade till Maxi och handlade, och sen hann vi inte göra mycket annat innan mamma åkte. På kvällen åkte Sara och jag in till Helsingborg för att kolla på bio, "till det som är vackert". Ingen film jag direkt rekommenderar, men den var trots allt intressant. Efter mat och lite vandring i stan åkte vi hem och tittade på Sommarpratarna. :)

Onsdag: Efter frukosten satte jag mig på tåget mot Malmö för att träffa Lycka-tjejerna. När vi kom fram till Pärlgrossisten stängde de precis för lunch, störigt... Men vi gick och shoppade skor på Entré istället. :) Efter att vi ätit gick vi tillbaka och började handla, en hel del.. ;) Efter en kortvisit på statsbilioteket och Esspresso House åkte vi mot Tomelilla, och sen vidar hemåt. Bonde söker fru och Grey's anatomy är ett måste, och sen var det läggdags.

Idag har jag inte gjort så mycket. Kollat lite resor och ätit eftermiddagskaffe hos farmor. :D

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

söndag 24 oktober 2010

Underbart är kort, men ofta. :)

Nu är jag återigen i Lund, har tränat, duschat och ska nu äta framför skavlan. Och i veckan har rutinerna blivit skakade, men det har varit skoj. :)

I Tisdags var jag hemma, och i onsdags åkte jag än en gång mot Eljaröd. Men efter 20 min åkte jag med nästa buss till Tranås för att träffa Matilda. Vi fixade och donade och hade smått panik, eftersom allt vi trott var klart inför torsdagen plötsligt inte var det... Men när vi nådde Tomelilla hade Lovisat fixat lite, och det mesta var, tack och lov, ordnat. Efter att vi gjort så många armband vi kunde och tagit fram allt inför morgondagen gick vi och la oss.

Torsdag: Kvart över 7 stod vi på Tomelilla torg och började sätta upp vårt lilla stånd, och våra "grann-knallar" var snälla och lånade ut lite grejor till oss. :) De första två timmarna var olidligt långa, och eftersom termometern stod på -2 var det riktigt kallt. Men varm choklad och nyinköpta strumpor av andra grannen blev vi litge varmare. Dagen fortsatte och vi sålde till en början inte jättemycket, men sen släppte det och det gick riktigt bra. Vid halv 6 var det folktomt, och vi började ta ner vårt stånd. Matilda och jag åkte hem, och hade ordentlig frossa trots 4 tröjor och filt. När jag skulle åka in till Lund kl. 8 öste regnet ner, och jag insåg att vi hade ordentligt tur. Frossan släppte tack och lov innan jag somnade.

Fredag: Efter skolan åkte jag till Sjöbo för att handla en väska, och träffa mormor och morfar. När Sara också kommit dit åkte vi alla mot Eljaröd för en jättemysig och smått galen kväll. :)

Lördag: Mamma, jag och Sara var på skördemarknad i byn och storshoppade massa rotfrukter och åt goda våfflor. :) När vi handlat i Brösarp behövde pappa hjälp där ute. Så Sara och jag tog på oss fulekläder (som vi insåg töntmatchade) och gick ut och hjälpte pappa flytta grindar, skrämma korna och hade springtävling. :D Det blev god kvällsmat och hemmagjord chokladmousse på kvällen. :D

Idag har jag varit ute och kört på skjutfältet i Ravlunda, det gick riktigt bra trots alla får och kossor som försökte ställa sig i vägen. :) Sara och jag åkte sen tåget hem och gjorde korsord hela vägen, vilket både är utmattande och frustrerande... Ikväll har jag efter en liten tupplur tränat på friskis och varit inne om hos Elin. Nu är det snart läggdags!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

lördag 16 oktober 2010

Kalendern..

Det är lördagskväll, och jag sitter i Sebastians rum (Sebastian är inte här) och är redo för tv-kväll.
Jag tittade precis i min gamla kalender som jag hittade i min låda, och slog upp vad jag gjorde för precis ett år sedan. Och inte helt oväntat tillbringade jag kvällen på The Old Bull. Det var den kvällen jag fick ännu en bror, och kvällen slutade med att vi satt och pratade med chefen. Jag tycker verkligen om att ha saker uppskrivna, för när jag väl läste det kom jag ihåg precis vad jag gjorde den kvällen, och det är väl underbart med minnen. :D

Gårdagskvällen tillbringades i Eljaröd med Cornelia och Sofie. Det blev en lugn filmkväll med en massa godis och prat. Idag var vi först ute och klappade kossorna, och efter att jag lovat tjejerna varm choklad som belönining om de gick en tur i skogen, följde de med ut. Det var en fin dag, och dalen var underbart klädd i rött, brunt, gult och grönt. Jag och Cornelia var en tur i Tomelilla och gjorde stan innan vi kom in till Lund vid fem. Nu är klockan åtta, så nu måste jag sluta!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 11 oktober 2010

Lycka(d)-fest

Ja, helgen är förbi, och här sitter man och pluggar igen. Men det känns ändå helt okej, för jag har många saker att se fram emot, och när man väl pluggat klart är lättnaden total!
Hela veckan har jag planerat inför lördagens fest, och många samtal och sms hit och dit har det blivit.

Fredagen spenderades hemma med mina kära föräldrar, klarar mig inte för länge utan dom, så jag var tvungen att åka hem om. :)

Lördag: Dagen D var här och klockan halv ett var jag i Lund, beredd att börja städa. Och städa var bara förnamnet, hela köket tömdes inkl. köksbordet (och hallen och köksskåpen fylldes). När städningen var klar kom Matilda och Lovisa instormande med en massa grejor. Och dom roliga förberedelserna började, först en tur till Vildanden och hämta stolar och diverse saker, och jag tror det såg ganska kul ut när vi gick hem med allt. :) Sen blev det pyntning på hög grad, och snittar fixades och när det var 1½ timme klar insåg vi (M&L, jag hade insett det mycket tidigare, som vanligt) att vi borde börja snabba oss, så maten lagades och trycktes in i huvet.. hehe. Sen sprang vi runt som tokingar och klädde på oss. Och vi var i stort sett färdiga när Kronprinsessan och Daniel kom in genom dörren. Sen fortsatte folket att strömma in, och det blev fort hög ljudvolym. De sista gästerna kom vid tio, efter problem med vägen... :P Kvällen flöt på, och alla var glada och lite galna. Vid kvart i ett åkte "de äldre" (som de döptes till av resten) hem, men festen var långt ifrån slut. Eftersom delar av Sjöbo/tomelillafolket skulle ta tvåbussen hem gick alla mot stationen, men de flesta fortsatte mot Jeremys lägenhet, där det blev skojig efterfest. Vid 4 blev jag ordentligt hungrig, och insåg att jag inte ätit mycket. Alla drog ner till McDonalds och det blev pommes, och inte minst cheesburgare. Vi tyckte att det var trist att gå hem så de flesta satte av mot Marias lägenhet. Och på efter efterfesten fortsatte natten (dock lite lugnare) men vi hade skoj, men när klockan passerat 6 började vi resa på oss, och halv 7 var vi hemma. Vi städade undan lite innan vi damp ner i sängen.

Söndag: Prick 12 vaknade jag och insåg att jag bara sovit i 5 timmar. Men det fick räcka. Vi började städa köket, och efter en timme var där rent och snyggt. Efter lite kladdekaka åkte lovisa och matilda mot tomelilla. När jag varit på återvinningen med tre glasflaskkassar och pantat två kassar burkar åkte jag på tillbakalämningsrunda på Vildanden, och det var så passande att jag blev bjuden på mat också, perfa!! Kvällen kom ganska snabbt, och vid åtta började det dra i ögonen, men jag lyckades hålla mig till tio innan jag somnade som en stock.

Dagen har varit, dock inte jättegivande. Jag har visserligen skrivit ganska mycket på mitt arbete som ska vara klart på onsdag, och det kändes riktigt skönt. Snart är det väl läggdags igen, dagarna försvinner så snabbt. Men en ny vecka betyder nya upplevelser!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigberg

tisdag 5 oktober 2010

Oktober - Höst

Ja, den är här, men vad göra. Man får helt enkelt klä på sig mer. Och på tal om ingenting så tycker jag att världen krymper ju äldre man blir. Tittade just på fejan (såklart) och var inne på en vän som jag lärt känna detta året, och när jag tittade på hennes bilder insåg jag att vi har sjukt många människor som vi båda känner, och som vi båda känner från olika ställen, så skumt.

Helgen började (inte helt ovanligt) med besök av mina underbara Lycka-tjejer! Vi vandrade runt i stan och fikade i 4 timmar, och när vi kom hem åt vi, och klockan halv 10 bestämde vi oss för att åka till tomelilla. När vi handlat lite godis började vi göra smycken (inte alltid första prio...) men vi blev ganska snabbt trötta och vid halv två gav vi upp, vi hann dock göra en hel del.

Lördagen började tidigt, och Lovisa och jag gick från sängen till matbordet, till sängen, till matbordet (men det är viktigt att vila och äta). Sen var det dags för mig att åka hem. Det blev en ganska lugn dag, och jag var tvungen att vila innan vi åkte iväg till Lövestad för 30/40-årsfest. Det blev en rolig kväll, och vi var kvar till sist (och denna gången var det faktiskt sant). Jag och Sara fick höra lite nya musikgrejer från martin, som intressesmurfen flitigt antecknade. ;) Visserligen kommer vi båda ihåg att Niel Purth är trummis i Rush, så helt omöjligt är det inte att vi kommer ihåg en massa onödig info... I övrigt fick vi se Anna i kostym och Ola i paljettklänning, vilket var en upplevelse i sig. :)

Söndagen började inte helt oväntat ganska segt. Efter frukosten åkte sara upp till Ängelholm, och jag och elin gick ut på en promenad i den härliga höstskogen. Det är så vackert hemmavid. Efter fika hos farmor blev det en ganska slö, men mysig kväll.

Igår var jag och Elin lediga båda två, och eftersom elin skulle till tandläkaren åkte vi till Brösarp. Det blev en liteen nostalgitripp när jag promenerade runt vid skolan och gatorna jag ofta var på när jag var liten, och det är ju sällan man kommer till Brösarp nuförtiden. Efter en kortvisit hos Marie handlade vi innan vi åkte hem och fixade god thaimat. Idag började min skoldag med inspelning och uppspelning av groove-låtarna på ensemblen, det var skoj att lyssna, och det var roligt att sjunga. :) Sen var vi på en mycket intressant studietekniksföreläsning i två timmar. Trots det har det inte blivit mycket pluggande i eftermiddag... Nu är det snart läggdags!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 27 september 2010

Vänner, grannar och kusiner...














...och hamburgare. Ja, det är precis vad den sista helgen i September brukar innebära för mig.
Det var än en gång Äpplemarknad i Kivik, och AIF stod som vanligt i entrén och hade sitt populära "Äppelhamburgar"-tält uppe.

Fredag: Mamma och Sara kom och hämtade mig i T-lilla efter skolan, och efter en god hasselnötsmilkshake från underbara Bullen&Bönan hyrde vi film. Sen blev det en riktig myskväll med Doobidoo, Skavlan och Everybody's fine.

Lördag: Tjugo i nio kom Gullan och Nisse och hämtade oss, dock trodde jag att de skulle komma senare, så det blev ingen frukost hemma.. I Kivik var folket igång och laddade upp för en hektisk dag. Men jag hann äta lite frukost, en kanelbulle, en äppelmuffins och en struva, himla bra frukost om jag får säga det. Halv 11 såldes den första hamburgaren, och från halv 12 till 3 hade vi 2 köer som var ungefär 10-20 meter, men det gick otroligt snabbt. Vi är så grymma. :) (det är inte bara vi som tycker det, utan många som ger oss komplimanger om att vi är otroligt effektiva). Men sen har vi ju också övat upp oss, eftersom detta är det 7e eller 8e året vi gör det. Alla hade sin funktion, pappa och Kerstin var självklara i kassan, men sen kunde man välja mellan lägga tillbehör i hamburgaren, lägga hamburgare i brödet, lyfta på grytlocket, fixa bröd, vika servetter, grilla m.m. Det är mycket som ska göras. Vid kvart i sex var vi klara och kunde köra hemmåt, men klockan 7 stod Johan och Maria på gården och skulle hämta oss innan vi åkte mot Kivik igen - men denna gången var det fest!
Det var god mat, mycket prat och sång vid bordet. Sen var det dans och, ja sen var kvällen slut, och jag försöker fortfarande förstå var den tog vägen. Det gick så snabbt, men jag hann prata och dansa med Maria och Henrik, och rädda en stackars kvinna ut från toaletten (låset hade ramlat av) och skaka loss ordentligt till Othello's låtar, så jag var ändå nöjd med kvällen. Klockan halv tre somnade jag väldigt snabbt i min säng.

Söndag: Kvart i nio stod Maria och Johan än en gång på gården, och det var dags för dag två på Kivik. (Jag hatar när folk säger så). Det var som vanligt lite mindre folk än lördagen, men vi hade ändå att göra. Johan prövade en ny uppgift, han gick från grillen till kassan, och även om han aldrig riktigt kom in i det, så hade vi skoj när vi båda i slutet sa totalt fel till kunderna. (Det blir lätt så när man stressat två dagar och är trött). Men folk köpte hamburgare även om jag frågade vad de ville ha på sig och vilken sort de ville ha.. Efter 3336 sålda hamburgare stängde vi. Pappa och jag räknade pengarna medan de andra rev tältet och packade ihop allting. Halv 6 var vi hemma, och jag var stelfrusen och hade ordentligt ont i benen. Men efter en ordentlig varmdusch var jag på G igen (eller inte).
Imorse var jag otroligt trött och sov från att jag hoppade på bussen till professorsgatan. Och efter ännu en liten power nap hemma var jag osäker på om jag skulle gå till skolan, men jag gjorde det ändå. Och tur var väl det, för annars hade jag missat "Mästarnas mästare" på idrotten. Där hela klassen var imponerade av Cornelias insats på jägarsitsen, då hon satt i 7 minuter och vann över hela klassen, GRYMT!!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 20 september 2010

Valet är över...

Äntligen, den senaste tiden har det bara varit valprogram och idol på tv. Jag såg en rolig bild idag i Metro, det stod "Valfirande" som rubrik, också var det folk som jublade när de såg en val. Fiffigt... :)

Fredag: Lovisa och Matilda kom till Lund när jag stått och väntat så länge att två 171:or redan kört förbi mig (de går ca var 7e minut). Men vi hoppade på nästa och gick av vid Pärlgrossisten, och där hängde vi ganska länge, men tillslut fick jag dra med mig dom andra ut, för att vi skulle komma hem någon gång. Alla var hungriga, men hade ändå bestämt sig för vad de ville äta, men efter lite flamsande runt i Malmö blev det Pizza hut, mycket gott. Väl tillbaka i Lund handlade vi på oss lite mer innan vi gjorde lite smycken. Vi hade dock knappt börjat innan jag fick kasta ut Lovisa och Matilda för att de skulle hinna med bussen. (De blir inte stressade förrän det nästan är försent).
Jag gick då till Vildanden för att fortsätta kvällen med ost och vin (ja, det blev inte så mycket dock) Men vi lekte med Mimmi och spelade filmspel på tv:n. Mycket bra avslutning på fredagen.

Lördag: Jag och systrarna började dagen med att gå till friskis (jag blev väckt klockan 8 av gubbarna som la grus precis utanför mitt fönster, grr). Men passet var fullsatt och det var otroligt roligt, och alla var nöjda med att jag tvingat dit dom. :) Efter frukost på Vildanden åkte vi vidare mot Ängelholm. Vi fikade på en riktigt god moussetårta innan vi åkte hem. Vi systrar sjöng julsånger ur saras nya bok. Det kändes lite skumt, men det är iaf höst och ruggigt. Till maten kollade vi på "Shutter Island" som vi trodde skulle vara jätteläskig, men det var mer än psykologisk thriller, den var dock riktigt bra! Sen fastnade jag och sara framför tv:n till halv tre...

Söndag: Elin åkte hem tidigt, men när vi andra gått upp och åt frukost kollade vi på "Ice Age 3", ganska stor skillnad från "Shutter Island", men väldigt rolig. :) Vi blev bjudna på mat hos Dorte innan vi åkte till världens nyaste IKEA och shoppade, eller ja, jag köpte bara några galgar för 15 kronor. Sen var det dags att åka hem, men att hitta till maria, där jag skulle åka till Lund ifrån, var lättare sagt än gjort, men jag hann iaf med tåget. I Lund spöregnade det, men som tur var kom mamma som en räddande ängel och hämtade mig, och det blev sen en mysig kväll med henne och Elin.

Idag har jag varit i skolan som vanligt. Underbara Sofie har kommit hem och det var härligt! :) Eftermiddagen gick åt till att städa undan i huset, lägga saker i kassar och skicka ett litet surmejl till ägaren av sakerna, men jag ser ett ganska bra resultat, och hoppas (dock inte för mycket) på att det snart ska bli ännu bättre. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

fredag 17 september 2010

Lite blandat.

När jag såg att jag mitt senaste inlägg var skrivet i söndags blev jag lite orolig över hur snabbt tiden har gått, men vad göra...

När Matilda och Lovisa varit här i söndags blev det spontant biobesök med E:na och Patrik. Vi kollade på inception, som var väldigt bra, men lite rörig. Efter cykelturen hem (Det är inte lätt att cykla fem stycken tillsammans) stupade jag lite snurrig i sängen.

I tisdags hann jag med ett litet besök hemma. Mamma och jag var först på Bullen och Bönan, äntligen säger jag! Sen lagade vi mat och kollade på Love happans, som var lite seg, men ändå bra.

I onsdags blev det kickboxning med elin, jag var inte helt i form, men trött blev jag iaf.
Igår var det springdag som vanligt, och denna gån var middagen på Delphi, vilket betydde att hela gänget skulle cykla tillsammans igen. Men det gick faktiskt riktigt bra, men vi var trötta när vi kom fram.. (Jag kanske inte ska säga något eftersom de andra sprungit ca en mil innan dess.) Men det blev god mat och mycket seriöst och oseriöst snack, bl.a. om koncerner och dotterbolag, valfrågor, nationer m.m. Alltid lika skoj. :)

Snart bär det av till Malmö med tjejerna där det blir pärlshopping för fullt och senare kanske jag åker till Vildanden, så att jag inte får abstinens igen. ;)

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

söndag 12 september 2010

Söndag igen.

Ja, då var helgen nästan slut. Det känns klart lite trist, men jag ska inte deppa ihop för det. :)

Fredag: Det blev filmkväll hos Cornelia med tjejerna. Vi kollade på Barnhemmet, som inte var så läskig som jag trodde, utan faktiskt väldigt bra. Sen kollade vi på Eden lake, men den var inte så bra och ganska rå, så vi stängde av efter halva. Sist kollade vi på Zombie land, som var ganska rolig, men när halva filmen hade gått insåg jag att jag var den enda som var vaken, så det var tur att det inte var en skräckfilm. :) Vid tre gick vi och la oss, mycket trötta.

Lördag: Jag och Cornelia åkte till Lund, via kävlinge vid 10. När jag kom hem tittade jag lite på idol, men somnade sen ganska snabbt och sov några välbehövliga timmar. Vid tre cyklade jag mot Vildanden för att hjälpa Elin och Emma inför kvällen, men innan jag hunnit dit ringde Sara och Jocke och frågade om jag ville hänga med till stan, så jag parkerade cykeln och åkte med dom. :) Efter god mat/fika åkte vi hem till mig och satt och sjöng lite innan vi gjorde oss i ordning. Inflyttningsfesten var trevlig, och det blev mycket prat med vännerna, men också med nya människor. Vid ett var alla ganska trötta, inte minst jag, så alla som var kvar och inte bodde på Vildanden begav sig hemmåt (Sam, Cristian och jag). Efter en kort cykelfärd slängde jag mig i sängen och vaknade inte förrän klockan ringde halv 11 idag.

Nu har jag städat lite, vilket var mer än behövligt. Snart kommer Matilda och Lovisa hit, och det blir lite armbands/halsbandstillverkning. Skoj, skoj. :D

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

torsdag 9 september 2010

Helg.. vecka.. snart helg igen..

Ja, det är otroigt vad tiden går snabbt!! Vi är snart i halva september, och jag och Cornelia tror fortfarande att det är augusti...

Förra fredagen hade vi "lära känna-lekar" i skolan, och det var väl ganska trevligt. Efter en fika med Elin och Elin åkte jag hem till Eljaröd. Pappa och jag kollade på Doobidoo och lite annat, sen var det till att nanna.

I lördags var jag på kören, härligt att vara igång igen. På eftermiddagen åkte pappa och jag ut och kollade till korna, och jag tog en massa bilder när jag ändå var framme och klappade de små tjurarna. :) På kvällen bestämde vi lite hastigt att vi skulle på bio, och ringde PeGe och frågade om han också ville följa med, så vips var vi tre i tomelilla. Vi kollade på "I rymden finns inga känslor", och den var rolig och lite tänkvärd. Sen blev vi bjudna på fika hos Per, och efter att vi tittat igenom alla bilder från både vårfesten och höstfesten, och diskuterat vems man, fru, barn eller halvkusin alla var, åkte vi hem.

Söndagen bestod mestadels av jobb, vilket var helt okej. Först hade vi ett stort sällskap på 30 afrikaner, stressigt, men också roligt. Sen kom Elin och dagen flöt på i lagom takt. Pappa hämtade upp mig och vi åkte till Sjöbo. När vi lämnat av pappa i fränninge, var jag inne om på snabbvisit hos M&M innan jag fortsatte till Lund. Där var det söndagsstek hos Emma och Elin, och jag hann prata lite med dom innan jag cyklade hem.

Vecka har bara sprungit iväg, i måndags fick vi se ett roligt skådespel av Magd på svenskan. På kvällen var jag hos Lovisa och gjorde smycken med Lycka. I tisdags var jag och mamma och fikade innan träningen, sen åt vi hemma hos mig. Igår var jag på nova och shoppade lite innan jag var på Veckans bonuspass på friskis, som denna gång var "Wild&Crazy", mycket roligt! Idag är det springdag med juniorerna, men får se om jag bara tar en promenad innan middagen. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta von Zweigbergk

tisdag 31 augusti 2010

...17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27

Den 28 augusti är ett datum som varit bokat väldigt länge, för då var det nämligen PeGes kräftskiva som gick av stapeln! :) Mer om detta snart...

Fredag: Jag och systrarna Nilsson hade minikräftskiva på Vildanden. Eftersom maten blev sent inhandlad och kakan skulle bakas blev det lite senare middag än vi tänkt oss, men vi knaprade på lite kexs och vindruvor så länge. :) Även om kräftorna var lite varma och värden utsåg sig själv som dålig var stämningen på topp. Elin kom inom och hälsade på innan hon for vidare till nollningen, men kom ganska snabbt tillbaka igen. Innan värden däckade i soffan (OBS, inte pga alkohol, utan endast sömnbrist) hann vi prata och skratta så mycket att jag hade ont i magen när jag cyklade hem i den otroligt kalla natten!

Lördag: Än en gång tog jag rikting mot Vildanden för att äta frukost med Emma, Elin, Elin och Patrik. Härligt med storfrukostar. :D Men jag och Elin fick tyvärr lämna de andra för att åka till sjöbo med Ida. Vi inhandlade mat till kvällen och satte sedan av mot Eljaröd. Det blev mycket fix, och en timme innan vi skulle iväg var stämningen inte riktigt på topp, men mirakulöst nog omvandlades den på en halvtimme, och vi blev som galna. Vi körde till PeGe i Idas lilla bil, som skrapade lagom mycket pga av tyngden... Vi blev mer och mer stissiga och uppjagade, och innan vi stått upp på bänkarna och dansat första gången var vi ordentligt galna. Men efter det blev vi lite lugnare. Men kvällen hade många snapsvisor att bjuda på, som vanligt, och vi var självklart dem som fick upp alla på bänkarna. ;) Dansen började, och det var precis lika galet som vanligt. Kvällen gick snabbt över till natt, och Whendays hade spelat sin sista låt för denna gång. Men vi gick inte hem för det, för efter att vi ätit nattamat sjöng jag och Ida igenom hela Kims pärm, och tog hand om Wendy! Men även PeGes fester tar slut, och Ida och jag gick hemmåt. Tur nog var det fullmåne, så att vi kunde se något, och eftersom det var en helt stilla kväll kunde vi nästan höra vad de som var kvar i Ludaröd sa när vi var hemma, knasigt! Det var än en gång en underbar fest, tack alla!!

Söndag: Trötta pallrade vi oss upp ur sängarna och åt frukost. Eftersom systrarna skulle iväg på nollning och Ida skulle iväg åkte de tidigt på eftermiddagen. Men sen kom föräldrarna hem, och det blev en myskväll i kyrkan, där vi lyssnade på Staffan och Marita. :) Dock kände jag i mitten av konserten att mina ögon ville stänga sig, men jag fick ett tuggummi att tugga på, så då vaknade jag till igen, och kunde njuta av den härliga musiken!

Ja, nu har veckan börjat igen. Idag var jag och Sofie på Mormors på vår håltimme, och skulle plugga, men det blev en massa annat prat istället. Så nu får jag väl göra det som inte gjorde...

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

torsdag 26 augusti 2010

Malmöfestivalen m.m.

Då är snart denna skolveckan över, och helgen riktigt nära. Förutom att det har varit otroligt mycket strul med våra scheman har veckan varit helt okej.

Fredag: Jag och Lovisa åkte in till Malmö, och när vi ätit klart mötte vi upp lilla Ina. :) Vi gick runt och kollade på folk och pratade. Vi var osäkra på om vi skulle se Perikles, men innan vi visste ordet av det var vi uppe och dansade på borden och ledde tåget, som riktigt många hängde på. Det var riktigt skoj! Vi fick dock sluta ganska tidigt, eftersom tåget mot tomelilla gick. Men hade det inte gjort det hade vi inte träffat dansken som ville bjuda mig på "en lillen en", vilket jag dock tackade nej till. :)

Lördag: Jobb hela dagen, och på kvällen fick vi gäster, så det blev grillning och mycket prat. :D

Söndag: Det regnade HELA dagen, men jag och Lovisa hade redan bestämt oss för att åka till Malmö. Och när vi kom till Malmö sken solen, helt perfekt. :D Vi satt på Subway och tittade på folk i ca en timme, sen kollade vi lite på Lars winnerbäck, men sen fortsatte vi vidare. Vi gick runt och försökte hitta andra scener, men lyckades inte så bra. Men vi hittade 60-talstältet där Liverpool spelade, och det var riktigt bra! När vi tagit tåget tillbaks till Lund var vi riktigt hungriga, så vi gick till BK, men det var stängt, så vi gick till Macedoncan, men nä, det var också stängt! Så vi fick gå till Max, men vad gör man inte för lite mat. :) Så klockan 20 över 2 var vi i säng, och riktigt trötta!

Resten av veckan har bestått av träning och skola, och jag kan inte förtså att det redan är helg igen, och den efterlängtade PGfesten. :D Jag kollade precis på bilder och filmer från när vi var i Tandådalen, och jag längtar tillbaka lite.. Vi hade så fint väder, och så himla fin stuga och mysiga kvällar. Detta året får vi väl se hur det blir med den saken, jag har ju blivit erbjuden plats i Östgötarnas stuga... ;)

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

fredag 20 augusti 2010

Sommarlovet försvann...

Ja, nu är det redan slutet av augusti, och jag står här, precis som jag antar att många andra gör, och undrar var sommaren tog vägen. Nu är det visserligen fortfarande sommar, och inga dystra miner än!! men sommaren flög iväg, och jag hann inte skriva nåt inlägg efter 14 juli..


Hur ska man då ta ut godbitarna från sommaren...
Det var som vanligt logdans på Björkerödsgården sjöbo marknads-veckan. Och det blev en rolig kväll, trots få killar som ville dansa (troligen vågade dom inte bjuda upp) ;) Jag gick inte genom mossen hem iår, utan på vägen med Kalle, Kerstin och Elin, och jag måste säga att det var ett bättre vägval än det andra, även om det har varit roligt att gå där. I övrigt var allt sig likt, Jonas letade efterfest och behövde ingen sängplats i Näsby, och det åskade (blixt-knall) och jag la mig därför än en gång i köket..

Eftersom jag jobbade under Kiviks marknad hade jag inte planerat att åka dit, men eftersom Sara gärna ville, så hängde jag på. Och det resulterade i att när mamma och pappa åkt hem träffade vi Roger och var sedan utanför husvagnen med en massa folk, och jag och Sara höll i sången, mkt roligt. Men när vi blev hämtade av vår kära mor vid halv 2 var det i stort sett bara jag, Sara, ME och Gustaf kvar. Inte många som klarar av trycket.. :P
Dagen efter åkte jag dit med Ida och Sylvia, och eftersom det var lite för mycket fylla och att alla var rent ut sagt galna så var det inte så roligt som kvällen innan. Men visst var det en upplevelse att stå där helt nyckter och bara observera, och jag stod och tänkte på ett uttryck hela kvällen: Mycket ska man se innan ögonen faller ur huvudet, för det är precis lika knasigt som de människorna.

I övrigt har det blivit Kulla, många gånger, Åhus med Lovisa och några gånger med familjen, Allsång i Brösarp och frukostmöte i Simrishamn. Alltså en bra blandning av kultur och fest!

Förra veckan tillbringades på Gotland med familjen. Det var nämligen så att min kära kusin gifte sig med sin kära fru förra lördagen. Det var superfint bröllop, och de flesta grät, även prästen under en av sångerna. Festen efter var också rolig, och många fina tal fick vi höra. Dagen efter var det presentöppning och då blev vi bjudna på god soppa och tårta, mums. :D
På måndagen hade Fredrik fixat en guidad rundtur på Gotland, så med delar av släkten och släkt i släkten utforskade vi den fina ön.
Resten av veckan utforskade vi Visby och mellersta Gotland, som också är väldigt fint. Vi bodde i en sex-manna stuga och fick två kvällar besök av rävar, lite skumt, för de var jättetama, och la sig på grästet två meter från oss.. Men Det blev iaf en underbar vecka.

Nu är det åter skola, och det känns helt okej, för livet är inte slut för det! Snart drar jag och Lovisa till Malmö. :D

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

onsdag 14 juli 2010

Värmen...

Och då kom värmen som alla väntat på, 30-35 grader i skuggan. Och jag på jobbet... Lite gäster, men ändå är man genomsvettig, puh. Jo, jag gillar värme när jag inte behöver anstränga mig så mycket, eller när jag har tillgång till vatten och skugga.

Ja, vad har då hänt sen sist?
Den 4e och 7e juli var alla tre systrarna ute och sjöng, först i S. Mellby och sen på Råbocka Camping i Ängelholm. Mycket trevliga spelningar båda två, och i Ä-holm hade vi fanclub som satt med "Thorén"-lappar. :) På kvällen stannade hela familjen och mormor och morfar i Ä-holm, och det blev en liten minisemester. Mys!!

I fredags hade jag pappa och fia-kväll. Efter att jag stressat och cyklat som en galning hem från jobbet duschade jag och gjorde mig klar på 10 min, men då var pappa saklart inte färdig. Dock hann vi till Vallby kyrka i tid för att kunna avnjuta rockklassiker i en vacker miljö. Flera av låtarna sjöngs riktigt bra och gitarrspelet var grymt! När det var slut åkte vi till Tomelilla och åt pizza, mums. :)

I lördags kom Sofie hit, och vi pratade och åt. Och även om det var den tredje gången jag träffade henne är det som vi känt varandra alltid. :) Och när vi pratade om skolan insåg vi att vi antagligen ska gå i samma klass också, så skoj!

I söndags träffade jag pappas nästkusin och hennes pojkvän för första gången. Det blev en trevlig kväll med mycket släktprat. Dock blev det inte så fint väder, då det åskade oerhört mycket. Men vid det laget hade vi kommit hem från haväng. Nu har vi ingen telefon, men internet har iaf kommit tillbaka. :)

I måndags var jag med Matilda, Lovisa och Erica vid stranden i Ystad och grillade (försökte iaf) Men det gick bra även utan hamburgare, eftersom vi är väldigt duktiga på att köpa för mycket mat. :)

Idag jobbade jag till halv 5, och cyklade sen ner till Verkasjön och åt en glass och stressade ner lite innan jag cyklade hem. Väl hemma satte jag mig i solstolen och läste, härligt som in i!! Nej, nu kommer en snygg corvette inrullandes på gården, så jag får väl gå och prata med ägaren. :P

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

fredag 2 juli 2010

Summer for real!! :D

Oj, nu har värmen kommit. Det är härligt, dock inte när man jobbar. :/ Visserligen har vi inte så mycket att göra när det är såhär varmt, eftersom våra gäster hellre ligger på stranden än fikar. Idag har det faktiskt varit ganska chill att jobba. Det var bara jag och Johan, och under hela dagen kom det kanske 15 sällskap, och de var trevliga allihop. och där var två små barn som satt och pratade med varandra, och de var bara så söta! Och på lunchen hann jag läsa igenom hela Ystan, då förstår ni själv hur lång den var. Vid 4 började ju Brasilien-Holland-matchen, så då satt Johan inne i serveringen med sin laptop och kollade på den när jag gick runt och lallade lite, och strax innan jag åkte hem blev det spännande i matchen och Johan kunde knappt sitta stilla på stolen. :) Det var ganska skoj, faktiskt.

Och vad har då mer hänt...
Midsommarafton firades först i skogen, som vanligt, (även om jag har jobbat de senaste 3 åren) Efter det åkte jag upp till Ängelholm, och hade följe med de andra på tåget från Lund. Hos Sara och Jocke blev det sen snapsvisesjungande, mycket mat och en massa lekar. Vi var också inne om i grannarnas lägenhet. :) Alla sov över, och efter en mysig frukost åkte vi tåget mot Lund igen. Tåget var lädigt fullt, men det kunde man kanske vänta sig på midsommardag. På kvällen där blev det Kulla. Jag insåg att jag kände väldigt mycket folk där, men eftersom jag hade ont i huvudet och var lite yr dansade jag inte så mycket.
Dagen efter blev det jobb tidigt, och först verkade det bli en stressig dag, eftersom Ronja blivit sjuk (som hon brukar bli när vi ska jobba tsm). Men det var ändå ganska lugnt.

I övrigt har jag varit några gånger i Kivik och ätit mjukglass, varit hos Henrik och Ida i Lund, sjungit med tösakören, kollat på prinsessbröllop och jobbat.. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 14 juni 2010

Bröllop och studenter!

Ja, nu var det längesen jag skrev här, men tiden har inte riktigt räckt till för bloggen den senaste veckan, men det mesta har bara varit roliga grejer. :)

Lördag: Sofia och Håkan gifte sig i Övraby Kyrka, och vädret kunde inte blivit bättre. Efter en fin vigsel var det mingel och lite tal i trädgården, och efter en liten tipsrunda var det dags att sätta sig till bords i Övraby borg. Middagen var trevlig och fylld med roliga och intressanta tal. När alla ätit upp och den sista taleren sagt sitt var det kaffe på ovanvåningen. Efter ungefär en timme drog Galejorkestern igång och brudvalsen dansades. Sen flöt det på hela kvällen med en massa dansande och roliga samtal. När nattamaten var uppäten åkte vi hem mot Eljaröd efter en mycket trevlig och vacker dag.

Söndag: Nästan hela familjen körde på eftermiddagen iväg mot Torpet utanför Blentarp. Där fick vi god fika och det var jättehärligt att bara mingla runt bland alla och inte ha några måsten. Även denna dag sken solen mycket och miljön var helt underbar. På kvällen åkte mamma, jag och elin ner till hamnen i Kivik och åt glass, vilket var väldigt mumsigt. Och kiosken har verkligen blivit jättefin.

I måndags gjorde jag mitt sista prov för det här läsåret, vilket kändes mycket skönt! Sen var jag ledig i två dagar, men då var det studentdags. Först gick Jakob ut i tisdags, och det firades på Lophtet i Lund. Det blev ett mysigt firande, och kvällen bjöd t.o.m. på lite dans. I onsdags var det Max tur att gå ut, och hör och häpna, vi var nästintill först på plats. :) Och efter ca tio minuter kom studenten själv och visade hur glad han var för sin student. Även denna kvällen blev trevlig och vi kunde glada köra hem och nanna. :)

Torsdag: Efter den inte så ansträngade skoldagen firade jag och tjejerna betygen med bio, vi kollade på Kommisarie Späck, och den var faktiskt bättre än jag hade trott (visserligen var mina förväntingar inte alls höga). Efter bion åkte Cornelia hem, men vi andra åt pizza på Mårtens pizzeria, mums!

Fredag: Efter en kort avslutning i aulan med bl.a. den obligatoriska sommarlovslåten "Den blomstertid nu kommer" samlades klassen för sista gången i ett av våra klassrum. Vi åt kanelbullar och drack juice (party! :P) Det var lite sorgligt, men nästa klass kommer säkert också att bli bra. :)
Jag åkte sen hem till gården innan det bar av till Sjöbo för att fira ännu en student, Sindie! Det blev mycket fokus på barnen som sprang omkring och lekte i trädgården, men senare på kvällen kom fler och fler in i huset. När jag gick in på toan var det fullt i finrummet, men när jag kom ut var alla borta, och sen kom alla springande med glas och tallrikar och stolar. Det visade sig att tältet häll på att blåsa iväg, och jäklar vad det gick undan med undanplockningen, efter 5 min var allt inne och vi kunde pusta ut igen. Det är alltid lika spännande att umgås med släkten. :)

I lördags jobbade jag, och eftersom det inte var så mycket gäster stod jag mest och strök och diskade. Igår åt vi middag hos farmor, och det var trevligt, jag har ju knappt träffat henne den senaste tiden. Idag har jag mest slappat och njutit av min första riktiga sommarlovsdag. :D

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

fredag 4 juni 2010

Snart lov. :)

Nu sitter jag i skolan. Dagen har varit väldigt varm och jag har inte gjort så mycket alls.

Lördag: Familjen, Emma och Ida (de är nästan som en del av familjen) åkte på kvällen till Pe-Ge:s loft för årets logdans, lovely! Det blev dans på bänkarna i mängder, och vi var helt slut redan innan dansen hade börjat. Men trots små svackor av trötthet för oss dansade vi mycket, och hade en rolig kväll. :)

Söndag: Mors dag började med att chefen ringde och väckte mig och frågade om jag kunde komma till jobbet en timme tidigare, vilket jag inte var så sugen på, men vad skulle jag göra när hon stod där utan personal. När jag sen kom till jobbet visade det sig att diskmaskinen gått sönder, så vi fick diska allt för hand. Under dagen gick ganska mycket emot oss, vattenkokaren läkte, en stor rush kom på eftermiddagen och det gick hål på kaffefiltret... Men en sak var bra, det var dåligt väder, annars hade nog hela uteserveringen också varit full.. Suck.

Måndag:Jag gjorde mitt historiaprov, och det var en stor lättnad. Mycket annat hände inte.

Tisdag: Mamma kom till stan och vi handlade en massa saker till bröllop och studenter. Jag var trött men glad när vi kom till Elins lägenhet och överraskade med jordgubbar. :)

Onsdag: På kvällen var det min tur att ha "after run-middag" (som jag har döpt den till). Så vid halv åtta (lite efter, faktiskt) kom de och det blev en rolig kväll med god mat. ;)


Torsdag: Efter skolan åkte jag till Ystad för att fixa en massa grejer, men tyvärr gick det inte så bra :/ På kvällen var det modevisning i Parken med Tomelilla Hantverkgymnasium. Och tack vare personalen på Max och Skånetrafiken försvann mina och Matildas marginalminuter, men som tur var träffade jag Håkan och Sofia (som jag inte träffat på jättelänge) och dom skjutsade oss. :) Modevisningen var riktigt skoj, och Lovisa var grym manekäng!! När jag stod och väntade på bussen insåg jag att jag glömt att ta ut penga, och inte hade några pengar på busskortet, och bussen skulle gå om 6 min. Eftersom det inte fanns någon bankomat i närheten sprang jag tillbaka till parken och fick låna pengar av Johan. Sen sprang jag tillbaka och hann precis med bussen. Puh, det var jobbigt!

Idag ska jag först säja hej då till Mint, eftersom hon åker i helgen. :( Sen ska jag hem till Eljaröd, och imorgon är det bröllopsdags. :D

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta von Zweibergk

fredag 28 maj 2010

BBQ-party m.m. :D

Ja, då har veckan gått och det är helg igen, och samtidigt som det känns som att Lundakarnevalen tog slut igår, är jag helt slut efter den här veckan.

Tisdag: Efter skolan åkte jag till Malmö med "juniorerna" för att springa Blodomloppet. Det var ganska kul, kan dock säga att Vårrusets bana var lite roligare. Men efter att alla kommit i mål (och tagit alla saker i rätt ordning) bar det av mot Södervärn med två stora matkassar. Vi åt och pratade, och plötsligt var klockan strax innan tio, så vi fick gå mot bussen. När jag la mej i sängen vid halv tolv var jag lagom trött.

Onsdag: Efter skolan var det BBQ-party i trädgården på Hökvägen. Till en början var vi inte så många, men sedan kom och gick det folk under hela kvällen, så vi hade en hel del besökare. Från 2-6 var det bara jag och ca 15 asiater, och eftersom japanska och kinesiska låter likadanst för mig kändes det som att alla förstod varandra. Men när någon frågade en annan kille vad texten på låten vi lyssnade på, och när de frågade vad olika saker hette på de andras språk insåg jag att det inte var så. Men det blev många djupa diskussioner på engelska. När det sen plötsligt dyker upp en svensk bland alla människor, fick jag lite svårt med den svenska grammatiken, och bara att inse att han var svensk och pratade svenska var klurigt. Men det är ju positivt när det är så. Det blev en härlig eftermidag/kväll med många nya människor (dock hade jag faktiskt träffat två av dom innan.) ;) Och när klockan var 10 hade de flesta gett sig av hemåt. Och då var det dags för mig att plugga historia...

Torsdag: Eftersom Henkan var sjuk blev det inget historiaprov, vilket var MYCKET irriterande, eftersom jag pluggat som en galning! Men jag kunde inte göra så mycket. Men jag och Cornelia var i skolan mellan 10 och 2 och hade 50 minuters lektion, snacka om ganska meningslös dag! (jag aktar mig för att skriva att dagen var helt meningslös, då den faktiskt är en del av mitt liv.) På kvällen var det spring/mat-dag med gänget, och jag sprang faktiskt den utsatta femman. (ganska stolt, faktiskt!) :D Och sen blev det god mat hos elin.

Idag har jag gjort 3 NP i tyska mellan 8.15 och 12.00, vilket inte var jätteskoj. Men det kändes ändå helt okej, för att vara tyska. Idrotten var inte så givande, och klassen var helt tokig, då Tom inte var i salen, och jag var rädd att jag skulle få en boll i huvudet eller bli påkörd av en liten mattvagn med en stor Johan på. ;) Men nu är jag hemma i Eljaröd, och imorgon kväll blir det livat. :) Däremot bävar jag lite för nästa vecka, då Mint ska åka hem! :( Snyft!! Men jag kan inte gör så mycket åt det heller.

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta von Zweigbergk

tisdag 25 maj 2010

Karneval! :)

Nu sitter jag i skolan och har datorkunskap. Och eftersom jag sitter här förstår ni att det inte är väldigt ansträngande. Ute blåser det sjukt mycket, men solen hittade precis fram på himlen, så vi hoppas att den håller sig framme till ikväll, då jag och 10 av vännerna ska springa Blodomloppet i Malmö.

Fredag: Eftersom jag tänkte att det skulle bli en hemmakväll ensam på Hökvägen köpte jag en massa godis och tacos till kvällen. Och trots röran i köket och förvirringen bland människorna var det ganska skoj att laga mat. När jag bytt om och tänkte ta en tur ner till Karnevalen ringde Elin och Elin och frågade om jag ville följa med dom ner. Så vi gick ner tillsammans och tittade på Rufus Wainright och Amanda Jensen. Och eftersom vi trodde att Amanda skulle börja 45 min innan hon gjorde det stod vi typ 10 meter från scenen och såg superbra. :) Och vi tyckte att det inte var så mycket folk, men när vi gick ut insåg vi hur många där faktiskt var. Efter ett avsnitt av Så ska det låta och när grannarnas starka bas tystnat sussade jag sött i sängen.

Lördag: Vid ett gick jag och Elinarna ner till stan och kollade på karnevalståget, det tog lite längre tid än vi trott, och vi hann göra lite ärenden innan det kom. Sen hade vi lite bråttom och var tvugna att gå efter halva tåget, eftersom vi skulle befinna oss på Linero kl. 3 (vilket vi dock inte hann, men det gjorde inte festfixarna heller.) :P Så efter en promenad i den stekande solen var det skönt att komma fram. Det var riktigt fint där ute, precis vid rapsfälten. När vi kom dit satt där tre killar som vi inte träffat förr, varav en i endast kalsonger, men jag tror inte han hade planerat finbesök. ;) Men det gjorde att vi bröt isen ganska snabbt. :) Det blev sen grillning när resten kommit, och eftersom tre 25-åriga killar tog på sig att grilla tänkte man ju att de hade koll på läget, men tji fick vi. Tack och lov hade de ju oss, så efter en tur till affären för att köpa mer kol och efter att vi flyttat maten på grillen några gånger och ca 2 timmar senare var maten klar. Tyvärr fick vi säga adjö ganska tidigt, då vi skulle vidare hem till Elin.

Där droppade det in fler och fler tjejer och till slut var vi 3 elin, 2 emma + 3 till. Vi babblade på som vanligt och åt lite snacks innan vi drog in till Karnevalen. Där tittade hälften av oss på konserten (eller ja, pratade och hade den som bakgrundsmusik) och andra hälften var och åt munkar. :P Efter några matstopp på hemvägen var vi mätta och tretta. :)

Söndag: Eftersom jag trodde att Matilda och Lovisa skulle komma vid ett hade jag inget särskilt planerat, men eftersom det det visade sig att de inte skulle dyka upp förrän halv 6 fick jag ju komma på något att göra. Så jag gick in till stan och kollade på andra delen av Karnevalståget, och fotade en massa. Sen kom tjejerna och vi åt pizza och gjorde lite armband innan de gick till bussen och åkte hem.

Igår var det bowling med klassen och sen pluggade jag historia hela kvällen. Ikvälla blir det som sagt Blodomloppet med gänget. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

tisdag 18 maj 2010

Kristianstad!


Eftermiddagen spenderades i Kristianstad. Och ganska chockad insåg jag att det var riktigt härligt att komma dit. Jag tycker faktiskt att det är en underbar stad. Idag lös solen på lilla torg och på alla de små butikerna längs gatorna, Trendie och Bagel house hade öppnat sina uteserveringar som var proppfulla, mannen med hunden satt som alltid och spelade och sjöng utanför banken, och jag tyckte faktiskt att det var riktigt mysigt. På Lilla torg hade blomsterförsäljarna ställt ut sina vackra blommor, och den stora uteserveringen mitt på torget var i full rörelse, i utkanten av torget bakades det som vanligt munkar. Det enda som inte fanns på torget var pasta-killen utanför Åhlens, annars var allt i sin ordning. Eftersom jag inte varit i Kristianstad på oerhört länge gick jag in i alla affärer som jag brukade när jag var mindre, och var en van Kristianstadsshoppare, jag var på bl.a. Randiga Rutan, hos båda guldsmederna, Borett, skivlagret och guldfynd. Och alla gav de några minnen från förr, kanske inga speciella på det sättet, men vardagliga minnen som självklart hjälpt till att forma mig. Maten åt jag på Teapot, underbart goda scones med sylt, som vanligt. Det fanns en del ställen som förändrats, och det var när jag såg dem som jag på riktigt insåg att det var längesen sist. Och det som verkligen gjorde dagen var att jag bl.a. hittade en fin klänning till bröllopet och ett armband som jag letat länge efter.
Nu kanske ni tänker att jag tycker att jag valt helt fel, och känner att jag borde valt att gå på Söderport eller något av "stadens" andra skolor, men då tror ni helt fel. Då skulle min kärlek till denna stad troligen tynat bort för längesen. Jag kan faktiskt säga att Kristianstad aldrig ens var ett alternativ för mej när det gäller skolval, även om musiklärarna på C4 är väldigt trevliga och roliga. :) Och när jag snart gått ett år på Polhem kan jag lugnt konstatera att min val var utmärkt! Och Lund är också en väldigt mysig stad, och det som gör den till den bästa är vännerna. :D
Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 17 maj 2010

Inget roligt väder. :(

Idag är det måndag, inte tjoho, men med tanke på att jag redan slutat skolan är det inte så farligt (trots att jag gick upp halv 7). Ja, som sagt, en och en halv lektion idag, som inte gav så mycket.

Jaha, vad har hänt sen sist? Ja, inte mycket, har kunnat stryka ett prov på min "prov kvar till avslutningen-lista", vilket var skönt när det väl var gjort. Nu är det bara 5 prov kvar och en inlämning de sista 25 skoldagarna.

I torsdags var jag hemma i Eljaröd. Jag kollade lite på barnen i Bullerbyn, och fick myskänsla på det gamla, att det verkade så mysigt förr. Och sen när jag skulle ropa på pappa genom fönstret när han stod och stängde, så fick jag ändå en liten sån känsla av hur det var förr på landet. Vi körde ut och fikade hos Per innan pappa och jag åkte till kusinen i Öja. Det blev en mycket trevlig kväll med massa god mat, och det var jag som stod för versen i gästboken. :)

I fredags jobbade jag i nästan 8 timmar, vilket är ganska jobbigt som servitris, särskilt om man är är smått underbemannade i personalen. Eller, det var vi egentligen inte, men som vanligt var där nästan ingen på 2 timmar, och sen kom alla samtidigt, så jag fick springa gumpen av mig. Och efter en lång dag på jobbet fick jag cykla hem 6 km, (jag cyklade dit också, såklart) :P Men det kändes i kroppen när jag kom hem och satte mig i soffan. Det blev en tv-tittarkväll, eftersom jag var själv hemma och inte hade så mycket annat för mig.

I lördags gjorde jag inget särskilt, vi åt pizza och hyrde filmer, och sen var Per inne om och drack kaffe. Filmerna var bra båda två, vi hyrde såklart en Wallanderfilm "läckan" (där vi faktiskt känner han som blev skjuten) och sen "Så olika" som inte var alls som jag tänkt mig, men ändå bra.

Igår var jag på LELs uppsättning av Aida. Det är 5e året vi är och tittar på LELs musikal nu, och denna höll definitivt måttet, och jag kan nästan sträcka mig till att säga att denna var den bästa. Att det var den musikalen spelade in mycket, för jag har inte sett den innan, men huvudrollerna och kören och musikerna och alla var väldigt duktiga! Bra 5års-jubileum!

Nu har jag ont i huvudet och är trött. Och det känns som om jag aldrig blir riktigt frisk. :( Och nu har jag varit hemma hos föräldrarna Hosta, så det gjorde det nog inte bättre. Men det ordnar väl sig. Imorgon ska jag och mamma titta på klänning i Kristianstad, hoppas vi hittar någon!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

söndag 9 maj 2010

Längesen!

Ja, nu är det längesen, och det känns som att det gått riktigt lång tid sen siste april, men det är ju bara lite mer än en vecka.

Valborg: Den enda planen inför kvällen gick i stöpet pga att någon redan blivit för full vid halv 7, lite drygt. Men efter att ha traskat runt i lund tog jag bussen till Parantesen där det skulle vara Block Party och jag skulle träffa Mint. Men hon dröjde, och jag gick runt lite till, men när jag inte orkade vänta längre gick jag till Stadsparken och sen mötte upp mina kära vänner som kom med tåget. Efter att vi varit i Stadsparken i ca 1½ timme var vi på väg hem, men hann inom en stockholmsfest också innan vi tog tåget mot Dösjöbro. Vi traskade sen till Annelöv där det skulle vara fest, men när vi kom fram satt där 3 25-30 åriga killar och rökte och åt saltgrodor, så vi gick ganska snabbt därefter. Vi var också lite inne på en annan fest, men sen skulle alla vidare därifrån. Vi somnade hos Nelly efter en tröttsam promenad.

lördagen vaknade jag tidigt och tog tåget in till Lund innan jag åkte till Tomelilla. Sen var jag i Äsperöd och kollade på match mellan FC Österlen och Äsperöd. FC vann med 5-0. På kvällen var hela släkten samlad hos M&M, och alla var galnare än vanligt, så det blev mycket skratt den kvällen, trots att de flesta var ganska trötta.

Måndag: Efter skolan åkte jag och tjejerna till Vår Ruset i Malmö. Det var ca 9000 deltagare, alltså fullt med folk. Det var jobbigt, men roligt att springa, när vi kom i mål fick vi en massa gratisgrejer, och fick lyssna på Peter Siepen, skoj. Men eftersom det inte var det bästa vädret åkte vi hem till Elin ganska snabbt och mumsade i oss picknicken som ingick.

Tisdag: Hastigt bestämde vi Lycka-tjejer oss för att träffas, och plötsligt satt jag på bussen mot Tomelilla. När vi kom fram och skulle börja göra armband insåg vi att det saknades en sak som man måste ha på armbanden, så vi försökte leta upp det i butikerna i Tomelilla. Men när vi inte hittade det gick vi på bio istället. :) Det blev Remember me, som var riktigt bra, och så sorglig.

Onsdag: På kvällen blev jag hembjuden till Elin på middag och sen sjöng vi en massa innan vi gick en liten runda. Myspys. :)

Torsdag: Springdag, så jag var och åt middag hos Elin och Patrik. Också mycket trevligt, som vanligt!

Fredag: I skolan hade vi vattentramp och flytning, och det gick helt okej, även om det var jobbigt att flyta och att det gjorde ont i nacken. Men hela klassen klarade iaf att få den högsta poängen. :) Efter skolan åkte jag hem till Eljaröd och mös med föräldrarna. :D

Lördag: Vid två kom jag till Lund (fick gå från lundagård till centralen, eftersom bussen gick sönder) där Jocke hämtade mig. Sen åkte vi till Ängelholm. vi handlade och fikade och sen blev det mys på kvällen med fars och Julia. :)

Idag har jag varit i Skäralids nationalpark med delar av juniorgänget. Jag kom dit vid 12, då de andra hunnit fika och kolla på fåglar. :P Sen började vi vår vandring, och början var rakt uppåt, sjukt jobbigt innan vi nådde toppen. Men väl uppe gick det bra, och jag och Elin höll täten nästan hela tiden. Efter ca halva rundan skulle vi leva vildmarksliv och inte använda vanlig grill. Så med hjälp av lite ved och några tändstickor hade vi en fin liten eld som vi kunde elda korvarna i. Det gick helt okej, och korvarna blev i stort sett genomeldade. :P Efter att Patrik lämnat spår i gästboken fortsatte vandringen, denna gången nerför, men såklart var det en backe till att bestiga innan slutdestinationen. Det var jobbigt, men utsikten därifrån var jättefin och vi stod alla tysta och beundrade naturen. När vi gått hela rundan köpte vi glass innan vi tog bussen hem. Det blev en trevlig dag, men just nu är jag väldigt trött och luktar rök, trots att jag duschat. :/

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

fredag 30 april 2010

Valborgsmässoafton...

...Och det är pissevär, som min kära far hade sagt. Ja, det regnar lite då och då, någon gång mycket, och någon gång lite..

Tisdag: Efter att vi varit på bio med alla sp-ettor gick jag och mötte Sebastian och Jeremy vid polhem, vi åt, jag visade dem mitt rum och sen in till stan igen. Det var skoj och förhoppningsvis ska Sebastian flytta in här. :) Hade varit skoj!

Onsdag: Efter att ha gjort NP i engelska med hostattack, gick jag hem, eftersom jag inte mådde så bra, och knappt kunde prata. Jag kollade på en massa program hela dagen och läste lite innan jag gick och fick mat hos Emma. Service. :)

Torsdag: Skola, där några av lärarna var väldigt knäppa, men som jag skrattade!! Sen åkte jag till M&M och var där till mamma kom och hämtade mig. Det blev en mysig hemmakväll!

Ja, nu sitter jag här, och inser att inlägget blev kort för att vara mej. :) Någon gång ska det ju vara så. Snart ska jag iväg, men först ska jag äta tomatsoppa som jag lagat, kanske inte den vanligaste valborgsmaten, men so what. :P Ja, jag har ett delmål ikväll, och emellan det och sängen här jag inte bestämt någonting. :) Nä, nu blir det minsann mat!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta von Zweigbergk

måndag 26 april 2010

Snart Valborg. SHIT!!

Ja, tiden bara går och går, och jag hinner inte alls med. Men vad har jag för val egentligen.. Nu är det snart valborg, och eftersom det är min första i Lund, så antar jag att jag BÖR vara här, men vet inte vad man ska hitta på. :/ Det löser sig nog. :)

Ja, helgen gick snabbt förbi. I fredags städade jag mest och tittade på tv. I lördags kom halva släkten på besök, vilket var väldigt mysigt och roligt. Även om vi bor så nära, så träffas vi så sällan. I söndags blev det mysfrukost med familjen. Efter att vi tittat på Så ska det låta gick vi ut på långpromenad, vilket var superhärligt!! Solen sken och det var varmt och skönt (kanske lite väl varmt med polo och tjocktröja). Men som Jocke säger ska man svettas in våren! Efter att vi spelat spel på eftermiddagen kom elin hem, och vi tittade på lite filmer från när vi var små med bl.a. adam och Björn-erik, sweet. Älskar att kolla på dom filmerna. :) Men sen fick vi hasta iväg till tomelilla för att ta tåget till malmö. Där bytte vi tåg, och när jag skulle hoppa av i Lund sa Sara att jag ju kunde sova hos dom istället, så efter ca en minuts betänketid bestämde jag mig för att sitta kvar. Så vi hade myskväll i Ängelholm. I morse var jag dock inte lika pigg när jag skulle med tågen kvart i 7... :P

Idag har skolan varit seg, inte gjort så mycket, men ändå gått i 8 timmar. Hmm... Men efter skolan cyklade jag till Nova och handlade skor och veckohandlade på Ica. När jag skulle cykla hemvar cykeln så tung att när jag slutade trampa stannade den nästan direkt.. Men jag kom hem iaf. :) Nu blir det väl snart lite matlagning och filmtittande.

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

tisdag 20 april 2010

Vilken vecka...


Ja, nu har det gått över en vecka sen sist, och det beror på att allt har gått i ett.

I onsdags åkte jag till Tomelilla för att klippa mig, men när jag kommer in till Marianne, säger hon: Var det inte i morgon du skulle hit? Och då kommer jag fram till att det inte är den 15e... Så det var bara åt åka hem. Fast bussen gick inte förrän efter en timme. Menmen, sånt händer. Jag lagade iaf mat till föräldrarna, så dom blev nog glada. :) I torsdags fick jag än en gång åka till Tomelilla, och den här gången gick det bättre. Jag blev nöjd med håret, men det känns så kort när jag duschar. Jag fick sen fördriva 2 timmar i Tomelilla innan bussen till Lund gick hem, så jag gick på Bo-Ohlsson, Coop och Ica, roligare dagar har funnits. :P

Fredag: Efter skolan hann jag hem ett tag innan bussen gick, eftersom vi slutade en timme tidigare. När jag skulle gå på bussen visar det sig att jag inte har tillräckligt med pengar så att jag kan komma hem, och en krona för lite för att komma till Tomelilla, men jag kom iaf till Sjöbo. Där fick jag gå hem om till M&M innan pappa kom och hämtade mig. Jag fick göra mig i ordning lite snabbt och äta innan det bar av mot Vollsjö. På Nyvång satt ca 160 sångare spända och förväntansfulla på vad helgen skulle ge, och det var även jag. Vocal six presenterade och sångandet började. De gav oss beröm för att vi kunde låtarna så bra. Vi fick fika och sen fortsatte vi träna inför morgondagen. Vi tio gav vi oss av hemmåt för att hinna sova innan vi skulle vara på plats igen.

Lördag: Klockan halv nio var vi på Nyvång (först av alla). Övningarna fortsatte innan det blev fika. Efter det fick man välja 2 av 4 workshops att gå på, jag valde gehör med Niklas och att se bra ut på scenen med Peder. Det var roligt, och även om jag inte kan säga att "det här och det här lärde jag mig" så vet jag att man lär sig något av allt. Och skoj var det. Innan lunchen hade vi lite tid över, så vi körde lite kanonövningar, så sen dess har jag gått med fraserna "duschkabin, dusch duschkabin, dörrmatta, dörrmatta", "Rikskupong, jag sa rabattkupong", "Äta kött, o, o, äta kött ooo" och "titta på tv, titta på tv, titta på tv, titta på kabeltv" i huvudet, och det är kanske lite märkligt, men det sätter sig fast rejält! Sen åt vi iaf innan genrepet, då YA var där och fotade. Det gick bra och de sista detaljerna finputsades. Vi fikade igen efter det, och vocal six skulle ha sound check samtidigt, och då var det lite svårt för vissa att vara tysta.. Sen började folket droppa in, och man började faktiskt bli lite småpirrig. Konserten började, och roligt var det, älskar att stå på scen och att sjunga med andra! Vi åt innan nästa konsert, och sen kom nästa publik. Denna konserten var ännu bättre, (kanske för att jag redan sett alla nummer i den första konserten, vilket förvisso inte gjorde så mycket). Det kändes faktiskt vemodigt att sjunga den sista sången, för allt slit de senaste veckorna och hårdträning de sista dagarna hade gett resultat, men allt var också över. Det blev mingel efter sista konserten, och många stannade kvar, bl.a. vi. :) Det var väldigt tråkigt att åka hem, men jag var samtidigt både trött och hade ont i halsen.
Det var en jätterolig helg, och jag ångrar inte alls att jag anmälde mig. Jag vill gärna göra något sånt här ikväll, och jag har än en gång får mersmak för att börja sjunga i kör, så vi får väl se vart det leder. Och för er som inte sett Vocal six kan jag bara säga till att ni verkligen bör göra det, de är superduktiga sångare, och dessutom gör de sina konserter roliga. Nu har jag sett 4 konserter med dom, och jag har definitivt inte tröttnat än!

Söndag: En trött liten Fia kollade på Tv hela dagen, förvisso var det faktiskt lite skolarbete också! Sen åkte jag in till Lund. Jag pratade med Erik på bussen, som jag inte träffat på länge, så det var trevligt. Sen handlade jag lite innan jag gick hem. När jag steg in genom dörren var ljudvolymen HÖG, och när jag kom in i köket stoddär ca 25 pers. Och jag hälsade, men gick sen in på rummet. Jag funderade på om jag borde gå ut, och hur jag skulle göra med maten, för jag hade inte ätit än. Men jag gick iaf ut (och då gick de flesta..) Men jag hann prata lite med en engelskman innan han gick. Sen var det ett gäng thai-tjejer, en italienare, en tysk/svensk och jag kvar. Det blev intressanta samtal om språk och olikheter i samhällena. När de gått vid halv 11 var jag utsvulten och värmde sanbbt mat i micron. Och det var minsann gott att äta då! (men det är det ju iofs alltid) :P

I går var hela familjen hemma, och då blir det som det alltid är. Jag och Sara blir dom små störiga småsyskonen, men det är bara roligt. Det blev en mysig kväll! I morse åkte jag in till Lund, och har haft två lektioner. Sen skulle jag till stan och uträtta 4 ärenden, och det blev ett. Och jag var blöt, trött och hade ont i halsen när jag kom hem, så det blev inget Mijapass idag. :( Men det kommer fler!! :D Det var bara en liten uppdatering av veckan :)

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 12 april 2010

Skolarbete!

Nu sitter jag i skolan. Jag är i stort sett klar med migrationsarbetet som jag jobbat med på heltid i en hel vecka. Nu sitter jag och pratar om allt från aktier och mycket pengar till Polens president och Anna Anka. Kanske låter märkligt, men övergångarna skedde ganska normalt. :) Veckan har som sagt mest handlat om migrationsarbetet som jag jobbat med på alla lektioner utom tre under veckan.

I fredags var jag, Mathilda, Nelly och Cornelia och åt på Mårtens pizzeria innan det årliga pexet gick av stapeln. Det var inte superbra den första timmen, men sen blev det riktigt bra. Dock var det lite drygt att alla spyxare m.fl. satt och skrek hela tiden. Men det hade jag väl förväntat mig en del. Jag satte mig sen på bussen mot Sjöbo efter att ha väntat själv i 20 min på stationen. Pappa hämtade mig där, och sen kunde jag sova gott i min egen säng.

I lördags gjorde jag nästan ingenting på dagen. Plötsligt var klockan 5 och vi skulle snart åka till kusinens familj vid Ystad. Vi hämtade Sara, som kom med tåget från Ängelholm, i Svarte innan vi kom till dom. Vi fick en liten rundtur i trädgården innan det blev mumsig middag. Till efterrätt blv det IKEA-marrängswiss med 12-chokladsås. Det var riktigt msigt, och vi hade väldigt skoj. Sara åkte lite tidigare än oss, men vid halv 12 åkte vi också hem.

I söndags hände inte heller jättemycket, jag tittade på ett gammalt favoritprogram och jobbade lite med migrationsrapporten. Sen åkte jag till Fränninge Kyrka och tränade inför lördag. Det gick bra, och det är fint med en megakör, härligt! Det kommer bli skoj. Jag sov hos M&M och vaknade ganska pömsig i morse. Dagen kändes seg och det kändes som att rapporten aldrig skulle bli klar, men plötsligt släppte spärren. Och jag vet inte om det är bra, och rätt, men iaf klart. :) Nu ska jag väl gå, måste ju faktiskt göra en del ärenden.

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta von Zweigbergk

tisdag 6 april 2010

Perspektiv

Eljaröd-Lund-Malmö-Lund-Tomelilla-Lund-Malmö-Lund-Eljaröd-Smedstorp-Tomelilla-Smedstorp-Andrarum-Eljaröd-Smedstorp-Tomelilla-Eljaröd-Andrarum-Eljaröd-Lund

Det ni ser ovanför är min lovgeografi, och som ni ser har jag mest åkt runt i Skåne, och inte haft mycket oplanerad tid. Jag har levt i en liten väska helt enkelt. Men jag kan inte säga annat än att jag mestadels haft väldigt roligt! :)

Tisdag: Efter en ledig dag for jag till Lund och shoppade lite på Nova Lund, sen tog jag tåget in till Malmö och mötte upp Matilda och Lovisa. Vi fortsatte shoppingrundan på Entré innan vi tog oss till Pärlgrossisten, som faktiskt var dagens ärende. Vi kom på att vi skulle till Panduro sen, så vi tog bussen till Triangeln 17.50, och trodde att de stängde 18.00, så vi var redan stressade när vi kom dit, och sprang runt. Sen när vi inte hittade det frågade vi en man om han visste var det låg, och han berättade att det flyttat till hansakompaniet. Och då tänkte vi att det var kört, eftersom vi har dålig Malmö-koll och att klockan var för mycket. Men tack vare våra mobiler fick vi reda på att de stängde 18.30, så vi letade upp en karta, och sprang. Usch vad trötta vi var när vi kom fram, men det var ju värt besväret, eftersom vi inte kunnat göra armband annars. Sen åkte vi via Lund till Tomelilla och började tillverka armband. Efter många koppar kaffe och cola var klockan 03.00 och då insåg vi att vi inte orkade mer.
Onsdag: Vi fick gå upp tidigt, eftersom YA skulle komma och göra ett reportage om oss, så lagom pigga sprang vi omkring i huset och gjorde oss i ordning. Men det gick bra med tidning, och efter att vi gjort lite fler armband och efter ett trevligt samtal med "Sture" åkte jag till Lund.
Elin och jag åkte in till Malmö vid åtta för att kolla på "battle your thing". Det blev en riktigt rolig kväll, och vi hade kul hela tiden. Vid 11 åkte vi hem till Lund och nannade.

Torsdag: Jag åkte hem om till Eljaröd och packade och hann t.o.m. slappa lite. Sen åkte jag till Smedstorp med tjejerna för att förbereda i Ohlssons lada. Det blev riktigt fint, och vi blev nöjda innan vi åkte till Tomelilla igen. Vi handlade mat (tur att vi inte gör det tillsammans oftare) och lagade den sen hos Lovisa. Vi hade en "ledig" kväll och pratade och förberedde en massa. :)

Fredag: Vi åkte till Smedstorp vid 10, och sen satt jag där till 12.30. Sen åkte jag till jobbet, där vi fått en ny kassaapparat, vilket inte var jätteskoj, men det gick oftast helt okej. På kvällen var HELA familjen hemma, vilket inte är ofta, så det blev en riktig myskväll.


Lördag: Vi åt påskfrukost, och på vägen till Smedstorp hann vi titta inom någon konstnär. Sen satt jag och Lovisa där efter att Matilda åkt hem för att fixa inför festen. Vi pratade lite med en av fotograferna som stod där också, och sen åkte vi hem med alla grejor på bussen, som för övrigt var 20 min sen :( Vi fixade oss innan vi fortsatte mot Matilda på party. Det började lite stelt, kan nog alla hålla med om, men efter lite charader och lekar kom snacket igång. Och tillslut gick det så långt att Johan höll bönemöte (bilden), och lärde oss en riktigt fin dans. Som vi skrattade! Vi pratade (mest sjöng) igenom hela kvällen, och när klockan var närmare halv 4 kom kusinen och hämtade oss. Jag vet inte när de andra gick hem, men har hört att de inte cyklade hem förrän 5, kan det vara så tokigt? :) Jag somnade iaf gott i sängen.

Söndag: Halv 11 började jag jobba, inte helt pigg kan jag erkänna. Vädret var dåligt och vi hade inget att göra så vi ringe Sabine och Sebastian att de inte behövde komma. Men sen kom det folk, och såklart alla på samma gång. Jag var allmänt stressad, och lite av servisen gick i kras. Sånt som händer, men det var inte vad jag behövde just då. När jag slutat jobba hann jag byta om innan vi satte av mot M&M. Där tillbringades kvällen, för mig dock mest i sovande tillstånd.

Igår gjorde jag inte mycket, men det behövdes en sån dag för att jag skulle orka med veckan. Idag har jag också varit ganska pömsig, men jag har ju bara gått i skolan i 3 timmar, och suttit vid datorn hela tiden. Efter skolan blev det en liten shoppingtur, och nu har jag precis städat rummet, vilket verkligen behövdes, och även städat toaletterna, som ingen annan gör. Så nu ska jag skriva ett lite klagobrev till mina kombos!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 29 mars 2010

Plötsligt händer det!


Xixi & Mint. :)

Våren kom och chockade alla, först i torsdags då jag låg och solade i vår "trädgård" i Lund. Det var sjukt varmt, och jag var lite röd om kinderna när jag gick till stan för att fika och handla lite med Elin. Vi njöt på uteserveringen på Coffe point. Och alla lundabor var ute, hälften satt på stortorget och andra hälften så ut att stå i kön till glasskulturen. Sen hade resten av gänget i huset grillat, och jag joinade dom, fast maten var dock uppäten. :P Men det var mysigt, och det blev lite knasiga kort tagna. :)

Fredag: Morgonen var lite kylig, och jag tänkte att det nog inte skulle bli så varmt, men ki fick jag... Det blev värmerekord i Lund, 19,3 grader, vilket är det varmaste i mars på över 200 år, och det är ju lite ballt faktiskt! :D Det var ganska lugnt i skolan, och vi slutade redan vid halv 2, eftersom sista lektionen var prov, som inte tog mer än en kvart att skriva. Sen blev det hem till Eljaröd med en fet väska. Men vad gör man inte för att komma hem. Dock hämtade mamma mig i Smedstorp, eftersom vi skull handla till festen i lördags. Och behövde gå på toa redan när jag kom dit, men eftersom toan på Ica var sönder fick jag hålla mig, så en hel vagn med varor och 2 mil senare fick jag äntligen gå. :)

Lördag: Städa, städa och laga mat... Innan gästerna kom vid halv 7 blev det bara det som gjordes. men sen blev det en massa prat och god mat. Det var mysigt och trevligt att träffa några av släktingarna. :)

Söndag: Sovmorgon. :) Det blev en slappdag, med rester och mycket sittande. Dock var ju Sara hemma så det blev lite galna upptåg, såklart. :P Klockan 5 kom vi på att det var den årliga palmsöndagskonserten i Tryde med ungdomsorkestern. Men det blev lite krångligt att fixa med bilar och bussar, så vi tänkte skippa det. Men precis innan vi skulle köra och lämna Sara i Tomelilla kom jag på att jag ändå ville dit. Och när vi sen skulle svänga in mot Tomelilla kom Sara på att hon också ville. Så tillslut hamna vi lite tidigt i Tryde kyrka, och fick lyssna på en vacker konsert. Och det blev många kära återseenden, eftesom jag ju faktiskt känner i stort sett hela orkestern, och det var många "gamla" (inte åldersmässigt) som var med.
På kvällen blev det mys med föräldrarna.

Idag har jag gjort lite skolarbete, för sen är det fullt upp resten av veckan. På påskrundan kommer våra Lyck-armband (och vi) befinna sig i Olssons lada i Smedstorp, så kör gärna inom om ni ändå är ute och kör. :) Och glöm inte att ni kan sponsra barncancerfonden, utan att köpa armband, (vilket vi självklart vill att ni också ska göra) på vår insamling: www.barncancerfonden.se/6585

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör i ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 22 mars 2010

Äntligen!!

Friidrottarna tränar ute, kioskerna börjar sälja glass, vintergäck och snödroppar växer lite varstans och det är över 0 grader, det kan inte vara någonting annat än VÅREN som har kommit! :D

Fredag: Dagen började med 3 timmars uppsatsskrivning, jippi... Men sen hade vi träning på det muntliga NP i engelska, och det var skojigt. :) Och på idrotten var jag och Janne övertrötta (och trötta) och hade skoj, och troligen hade Tom också skoj åt oss. Alltid kul att glädja andra! :D På kvällen hade jag och Elin mys i hennes lägenhet med Så Ska Det Låta och Skavlan, underbara fredagsprogram!

Lördag: Jag gick över till Elin vid 12, och det visade sig att strömmen gått i kvarteret, vilket inte var så skoj, eftersom hon och kusinen var mitt i matlagningen. Och ingen av dom hade gjort sig klara, och duschat, så vi hann få (smått) panik innan strömmen kom tillbaks 45 minuter senare. Vi hann göra klart maten och duka innan vi blev upphämtade. Vi åkte till Malmö och mötte upp resten av gänget vid Slagthuset. Sen kollade vi på "The Producers" - Det våras för Hitler. Den var superbra, och rolig. Och Kim Sulocki är så liten och söt, och Henrik Hjelt sjukt rolig som superbög. :) Efter föreställningen åkte vi hem och åt middag och hade det trevligt i Lund. Vid 1 åkte vi hem till Eljaröd i dimman. Det blev en riktigt lyckad dag. :)
Söndag: Vi gick klockan 8, eftersom någon fått för sig att det var repris av Så Ska Det Låta då (jag är inte så besatt att jag ser alla repriserna, uten det var dom andra som inte hade sett det). Men det var det såklart inte, men vi var ju ändå uppe, så vi buffla upp oss i sängen och såg det på SVTplay istället. Efter frukosten och en himla massa youtube-klipp åkte vi till Brösarp för att se lite, nu när det var antikmässa. Vi strosade runt och tittade lite innan vi åkte till Kivik och handlade lite på musteriet. På kvällen sjöng jag med Nyvångskören i Fränninge, och det var kul. Sen åkte jag med M&M hem, vi åt kvällsfika och tittade på körslaget till midnatt. :) Men eftersom jag inte började förrän 11.15 idag var det ju ingen fara.

Som sagt började jag sent, och har knappt haft någon vettig lektion, men det blev iaf mycket prat och uppdatering. Nu har jag varit hemma hos Elin och ätit och myst, som vanligt. Och nu chillar jag lite och lyssnar på Arne Würgler, ganska mysiga låtar faktiskt, även om de är på danska. :) Imorgon har jag bara en lektion, och sen bär det av till Eljaröd. :D
Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

torsdag 18 mars 2010

En massa saker..

Alltid kul med kommentarer. Jag fick en på förra inlägget. :)

Tisdag: Vi kollade på ett filmklipp, som vanligt, i slutet av datorkunskapen. Denna gången var det JK Wedding, vilket var ganska skoj. I övrigt fortsatte vi på våra Power Point som ska vara så jäkligt "satsiga". ;) Efter skolan åkte jag 3 bussar på åtta kronor, Najs! Fast anledningen till att jag åkte dom var kanske mindre rolig, jag skulle köpa rengöringsmedel. Och när jag kom hem städade och skrubbade jag hela köket, och inte minst ugnen. Puh.. På kvällen var det veckans roligaste pass, men jag blev lite deppig när jag kom dit, eftersom varken Mija eller Johan var där. För det är alltid så rolig stämning då, men det blev träning ändå, och trött som tusan var jag, kan bero lite på städningen också...

Onsdag: Sista lektionen hade vi prov, och när det väl var klart kändes det riktigt skönt. Då tog jag bussen till Tomelilla för att träffa Matilda och Lovisa. Vi fick hjälpa en smått förvirrad kille att åka hem (Erik) hehe. Och sen åt vi skones och pratade med Tobbe. (Hmm, lite syftningsfel där, men ni fattar.. ) Sen blev det armband för hela slanten, och det blev närmare 20 st som blev klara, och det var skojigt! :D

Idag tog jag bussen in till stan, och självklart blev jag 10 minuter försenad till mitt 20 minuter långa utveklingssamtal, eftersom bussen var sen och att jag inte visste vilken sal jag skulle vara i. Men det tog ändå inte mycket längre tid. :) Sen fick jag nästan springa hem och lämna grejor innan jag sprang vidare till Mildra. Det var jättevarmt, och jag min puls var inte jättelåg när jag kom in där, men jag var 5 minuter för tidig, så jag hann sitta och lugna ner mig. Det var skönt med massage, men jag fick väldigt ont i huvudet, och gick hem lite halvlullig. :) Efter det har jag suttit och kollat på Skavlan och Andra avenyn, förutom en liten tripp till Örnvägen för att köpa mat. Och nu har tiden flugit iväg, och snart är det läggdags. Nu känner jag att jag har mycket saker framför mig som ska hända, men dom flesta är ju roliga, så det ska nog gå bra. :) Men just nu har jag skruvat upp musiken på hög volym för att slippa höra när två thailänskor sjunger falskt till hemsk thailänsk musik, hoppas att de slutar innan jag måste lägga mig...

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör i ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk