onsdag 30 december 2009

Julen, mellandagarna & snart nyår.

Nu var det längesedan jag uppdaterade bloggen, vilket kan bero på att det har varit jul och att hela familjen för en gångs skull varit samlad. Nu kommer en liten summering av vad som hänt. :)

18 december: Det var skolavslutning och vi skulle ha 1½ lektion innan själva avslutningen skulle börja. När jag kom till skolan vid 10 fick jag reda på att tyskan var inställd, vilket var både irriterande, men också skönt. Jag satt i biblioteket vid datorn tills engelskan började, och vi få som var där då (lektionen var frivillig) kollade på Vänner och hade lite betygsnack med Jeppe, som vi för övrigt inte ska ha på hela januari. :( Men han ska ju få en liten gosse, så det är en bra anledning. Vi gick sedan till idrottshallen och kollade på avslutningen som var fylld av sång, gymnaster, riverdance och "roliga" skämt. Det hade snöat hela dagen, och Jocke och jag skulle åka tillsammans hem. Och vi var lite oroliga att det skulle bli förseningar, men det klaffade helt perfekt. :) Så vi kom hem till Eljaröd och julen kunde börja.

Dagarna fram till lillejul var snöiga och kalla, men också vackra. Jag, Sara, Elin och Jocke var ute och lekte i snön mellan julstädningen. Och den 22 var jag hemma själv och städade klart de sista rummen och kunde börja pynta.

23 december: Dagen började hyfsat bra. jag pyntade klart i hela huset och klädde granen medan Elin dammsugade över och gjorde julmat. När föräldrarna kommit hämtade vi farmor och hade sedan en supermysig kväll med god mat, gott sällskap och julklappar. Farmor gick hem, men ringde sedan och berättade att det varit inbrott i hennes hus, de hade brutit sig in och tagit hela hennes kassaskåp, galet!! Så det blev inte mycket sömn den natten.

24 december: JULAFTON!!! Pga förra nattens inbrott blev morgonen inte som den brukar, utan jag och Elin packade in julklappar och fixade lite medan mamma och pappa var borta hos farmor. Och så småningom kom Sara och Jocke och joinade. :) Det blev stressigt, men Kalle stod åtminstone på under tiden som jag och systrarna tränade sångerna till natten. Lite över 5 var vi hos M&M, och där flöt kvällen på som vanligt med hög ljudvolym och mycket skratt. Vi fick t.o.m besök av tomten som delade ut en massa klappar. 23.00 var vi på plats för att förbereda midnattsmässan i Onslunda kyrka. Det gick bra att sjunga alla sånger, och det var en otrolig julkänsla. En perfekt avslutning på julafton.

25 december: Som vanligt på juldagen kom M&M till oss, och vi åt mat och hade trevligt. Sara och Jocke åkte in till Lund på eftermiddagen eftersom Sara skulle spela på Old Bull med petreyo. Och jag och Elin åkte till Sjöbo, via Klasaröd på förfest. Det var en jäkla hög ljudvolym i Anders lägenhet, vilket kan bero på att vi var ca 11 tjejer (och två killar) som var väldigt bra på att tjattra. Taxin kom 22.30, vilket vi tyckte var på tok för tidigt. Så sex crazy tjejer tog en vända om Elnas lägenhet och var bara allmänt galna innan Sandra kom och hämtade oss och körde oss till Tingvalla. När "The one and only band" Whendays var på scen hade vi jätteskoj, men i övrigt var det inte superkul. Men det var ju kul att träffa folk som man inte sett på länge. Efter en jävligt trång garderobskö (där både systern och kusinen fick små utbrott), som dock var lite komisk var vi ute i bilen. Vid halv fem var jag i säng. :)

26 december: Annandagen firades traditionsenligt hos A-K & A. Släkten var samlad än en gång. Vi åt god mat och spelade roliga spel (där bl.a. Sara åt kanel, Elin skrek fula ord och gjorde armhävningar och jag hoppade runt). Efter en titt inom i Sandra och Johans FINA!! hus bar det av till sytrarna Nilsson i Tomelilla. Även där var det mycket skratt (särskilt lite senare)och knasiga spel.

De senaste dagarna har det blivit lite mellandagsshopping och julmys. Igår var familjen på bio och åt pizza. Snart ska jag iväg och handla till imorgon, då nyårsafton firas i Lund hos Elin och Patrik! :D

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

torsdag 17 december 2009

Snart JUL!!

Snö, snö och mera snö. Utanför fönstret är det nu helt vitt, och det är fint, men det är också väldigt halt och kallt ute. :(

Snart är sista veckan innan jullovet till ända, vilket känns väldigt skönt. I tisdags hade vi vårt sista prov för terminen, men också sista provet i NK A, och det var väldigt nervöst innan det var skrivet. Det kändes dock bra, och nu vet jag att det också gick bra och jag fick MVG i slutbetyg, vilket jag tyckte att jag var väl förkänt av!
I går var jag hemma om och kollade på drillupvisning i Onslunda sporthall. Det var kul att se hur duktiga och stora de små drillisarna blivit, och också hur de äldre grupperna har utvecklats. Självklart var det superskoj att träffa alla igen. På kvällen blev det mys med Bonde söker fru. :) Under hela gårdagen snöade det rejält i Lund, och när jag kom hem började det snöa även där, och det hann bli riktigt blåsigt och ruggigt innan jag la mig.
I morse skulle mamma köra mig till Lund, och jag fick sopa och skrapa fram bilen, och till slut hittade jag hela under snön. Vägarna in till Lund var väldigt hala och snöiga, så det tog lite mer än 1½ timme, vilket resulterade i att jag kom lite sent. Men det var det ju fler som gjorde pga vädret. Vi fick reda på våra provresultat, och sedan hade vi "fråga Sara", vilket är ungefär som "fråga Olle", och det var skojigt, och Sara är ju så rolig. :) Efter det hade vi stationsträning på idrotten, och jag och Tom (idrottsläraren) diskuterade Bonde söker fru, som ingen annan verkade tycka var intressant. Efter idrotter var skoldagen slut, eftersom vår matte var inställd. Och det resulterade i att jag och mamma julandlade i Lund, och fick tag på en massa paketer. Mest skoj, men också jobbigt, som det brukar vara i juletider.

Nu ska jag snart kolla på "Bonden". Och det blir en perfekt sistakväll i mitt rum detta året!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 14 december 2009

Luciahelg!

Nu är det ny vecka, och inte nog med det, det är också den sista veckan innan jullovet. :) Och om en och en halv vecka är det julafton, vilket är svårt att tro. Just nu har jag också valt att lägga trypsin, lipas & amylas m.m. åt sidan och tagit en paus från pluggandet.

Torsdag: Luciatågande i Tolånga, vilket var mysigt och kul att återuppleva, eftersom vi alltid gjorde det när vi var små. Efteråt blev det självklart auktion i församlingshemmet, som också blev roligt, och som jag har saknat Gunni, hon är ju så knasig. :) Han visade bl.a. den rökta ålen i profil och ville döpa om sig till Gunni Alfred. När klockan var lite i tio åkte jag till M&M och sov innan jag var tvungen att åka in till Lund igen.

Fredag: Eftersom engelskan var inställd och skolmaten inte verkade vara något vidare gick jag, Matilda, Nelly, Cornelia och Elias till pizzeria Primo och åt. Efter skolan mötte jag Sara vid stationen, och vi handlade mat till kvällen. Vi gjorde mumsiga hamburgare och fixade sen till oss innan det bar av mot Staffanstorp med buss. Där hämtade Elin och M&M oss och när familjen från Näsby också dykt upp körde vi till Malmö Arena. Vi mötte Eljarödsbor och Jonas Jonasson, som alla vinkade glatt. Mamma och pappa anslöt sig till sällskapet innan föreställningen började.
Krister Henriksson hälsade oss välkomna innan Sissel Kyrkjebø, Odd Nordstoga, The real group och Orsa spelmän bjöd på en underbar konsert. Höjdpunkterna var när Sissel sjöng "det är en ros utsprungen" accapella (rysningar), och även när hon efter applåderna ställde sig och sjöng "O helga natt", men det var också stämningsfullt när hela arenan sjöng "nu tändas tusen juleljus". Med andra ord var det en superbra konsert fylld med musik, men också inslag av humor från Krister.
På hemvägen åkte vi inom M&M för på lite fika. Sedan blev det läggdags.

Lördag: Elin och jag gick upp 8.30 för att gå ut i stallet och fodra djuren m.m. Det gick bra, även om korna är lite läskiga. Vid elva åkte vi till Burlövs center, där jag hade dansuppvisning. Den gick bra till en början, men i slutet sket det sig väl lite, men vi hade iaf kul. :) Efteråt blev det lite shopping, och sen myskväll hemma med filmtittande med elin och ida.

Söndag: Fixdag med julklappar m.m. Elin och jag gjorde pepparkakor hos farmor, vilket också är en mysig tradition. På kvällen kom pappa och mamma hem från Ängelholm och det blev lite mys.

Nu har jag som sagt åkt in till Lund för att avsluta den första terminen på Polhemskolan!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

torsdag 10 december 2009

I skolan.

Nu sitter jag i skolan, och ska snart bli klippt. Det näst sista provet för terminen är gjort, och jag längtar tills NK-provet också är gjort, eftersom det är det viktigaste och sista provet på hela kursen.

I tisdags åkte jag till Sara & Jocke i Ängelholm direkt efter skolan, och kunde vara där ännu längre, eftersom min sista lektion var inställd. Vi var på IKEA, vid stranden och fotade lite & bakade pepparkakor och lussebullar. :) Det var jättemysigt!

I onsdags morse gick jag upp, tidigt (för min del, även om de andra redan åkt). Jag tog stadsbussen till stationen, eftersom jag fortfarande inte hittar dit. Men jag var superstressad, och trodde att jag skulle missa det. Men självklart oroade jag mig bara i onödan, jag hann t.o.m hjälpa en dam att köpa biljett och sedan stå och frysa lite innan tåget slutligen seglade in på stationen. Väl i Lund var jag också überstressad, eftersom jag var tvungen att gå hem om och lämna grejer innan skolan. Så i takt med "Born to be wild" gick jag snabbt hemmåt, och det tog ca 5 min, vilket nog är rekord. Och självklart var jag på plats utanför klassrummet 10 min innan vi började, jag är en sån tidspessimist (men Sara och jag har nog fått det av farmor).
Efter skolan var jag runt i halva Lund och försökte hitta ett rött linne till lördag, men det fanns INGENSTANS!! Jag blir ännu mer stressad av sånt här. :(

Dagen idag började ganska bra, men när jag gick ut ur ytterdörren luktade det rök. Men jag tänkte inte mer på det. När jag sedan kom fram till skolan såg jag att det var shellmacken vid rondellen som brann. Och nu har de hållt på att släcka det sedan 4.40 och det ryker fortfarande ganska rejält. Lite läskigt, men än så länge har det inte sprängts! Som sagt har jag nu gjort matteprov, och det var lättare än jag trodde (tyckte jag nu, men kanske inte när jag får se resultastet, who knows. :P)

Nu måste jag gå hem och byta väska innan jag kilpper mig, och sen åker direkt till Tolånga och går lucia. Det ska bli mysigt! Imorgon drar jag och familjen/släkten till Malmö Arena, och sedan ska jag och Elin "Raga ner, strö och fora i stallet, eftersom pappa är borta i helgen, och på lördag ska jag dansa i Burlöv, så ni får nog vänta ett tag på nästa inlägg.

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör i ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 7 december 2009

Nakna män med mera...

Helgen är över än en gång, och det har varit en superbra sådan. :)

Fredag: Jag blev vaccinerad mot livmoderhalscancer (Kanske inte jättekul iofs). Sedan handlade jag och Elin till kvällen och lördagen. På kvällen blev det tacos och På spåret med familjen.

Lördag: Vid halv 11 var jag och Elin inne i Lund hos mig, där Sara hade sovit, och direkt började vi göra julgodis. Det blev daim, mozartkulor och tryffel, mycket gott!! Vi åt lite innan det sedan bar av till Victoriastadion för badminton med juniorerna. Efter två timmars spel var vi väldigt trötta, men också glada (alla utom Patrik, eftersom Sara vann klubbmästerskapet i gruppspel, utan final). Vi duschade och bytte om, och efter en "liten" tur om norra fäladen (och ännu längre ut) där vi hämtade upp Sam och Christian, åkte vi mot Vildanden för julfest. Det var smått kalabalik i köket i början, med all mat och människor (det är ett litet kök), men efter maten var det inte lika trångt i köket, konstigt, inte många som ville diska. :P Vi hade lite musiklekar som mitt lag för övrigt vann. :D Och sedan blev det supergod gröt och saftsås. Vi spelade sedan rappakalja, vilket bjöd på många skratt, och särskilt Sam hade väldigt rolig fantasi. :) Under tiden vi spelade åt vi julgodiset, som alla varit med och bidragit till. Vid 1 började vi bli trötta :), och när vi kört hem pojkarna bar det av hemmåt. En jätteskojig dag/kväll, och detta kommer vi självklart att göra om.

Söndag: Morgonen blev lite kaotisk (dock inte lika mycket som den har varit och skulle kunnabli). Men efter många om och men bar det av till Fågeltofta där jag, Elin & Sara skulle sjunga och spela. Det var mysigt, och sedan var det kaffe efter, där vi pratade med Dafvid och Iréne, vilket var väldigt längesedan. När vi kom hem var det glöggdrickande, ännu mer sjungande och lite julklappsprat. Klockan 6 gick vi till farmor och åt julmat och hade det mysigt.

Dagen idag har varit speciell på många vis. Morgonen började med att jag fick gå till bussen med min megaväska. På bussen började chauffören prata med mig, och vi pratade typ halva vägen till Tomelilla. Och det är inget som händer varje dag. Samhällen var ungefär lika kaotisk som i fredag, då alla väsnades ganska mycket. Efter svenskaredovisningen hade vi 1½ timmes lunch, så vi gick in till centrum, hängde lite i spelaffären, och gick runt i andra affärer. När vi sen skulle ta bussen tillbaks från skolan kommer det plötsligt en man springande mot oss från bantorget. Och inte nog med det, han var naken!! Och vi blev alla väldigt paffa, och jag mådde faktiskt lite illa.. Innan vi sedan skulle gå in till NKn hängde (i armarna) två killar i räckena och försökte hoppa ner till våningen under, och vi blev lite nervösa, eftersom det är 3 våningar rakt ner som de kunde ha ramlat ner. (Idioter!!!) Historian blev i stort sett inställd så jag hann göra lite ärenden som jag nu kunnat ta bort från min att-göra-innan-jul-lista.

Så det har varit en jättemysig helg, och särskilt bra eftersom alla systrarna har varit tillsammans, och det är tyvärr inte så ofta nuförtiden. Nu ska jag antagligen plugga lite, men jag har lite extra tid imorgon som jag inte räknat med eftersom Sofie är sjuk och vi inte kan fika tillsammans. :(

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör i ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

onsdag 2 december 2009

Dissikering

Hejsan allihopa. :)
Idag har jag för första (och förhoppningsvis sista) gången i mitt liv dissikerat en gris. Sara (vår NK-lärare) bara la upp inälvorna på en bricka, och vi fick börja cutta.. Det äcksligaste var no att tungan var kvar, när jag fick känna var strupen delade upp sig och när jag delade hjärtat. Detta är inget jag rekommenderar, och det inte är för att ni måste. Jag känner fortfarande lukten av det, även om jag hade eukalyptus-luktegott på handsken när jag köttade isönder grisens inälvor.

I förrgår flyttade det in en thailänska här i huset. Hon är vän till en tidigare inneboende, Pung, och hon heter Mint, vilket jag tycker är jättesött och får mig att tänka på After 8. :)

I morgon ska jag på luciaträning i Tolånga, och antagligen blir det väl en tur hem. Sen får jag ju åka in på fredag igen, och då ska jag skriva en recension på engelskan och skriva tyskprov. Det känns ju som en superdag. Men sen kommer ju helgen, och på lördag är det först julgodisbak med systrarna i Lund, och sen ska vi spela badminton med juniorerna, och efter det blir det julfest hos Elin och Patrik. :) Det kommer bli super! På söndag ska "The Stones" (jag tycker att det är så kul att skriva det) sjunga i Fågeltofta, och sen ska farmor bjuda på mat. Det kommer också bli mysigt.

Men det är ju en dag imorgon också, och jag får väl diska undan efter mig innan jag lägger mig. Så hoppas att det är bra med alla, och att ni också får en bra helg!!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör i ditt livs teater!
Charlotta von Zweigbergk

måndag 30 november 2009

Helgen

Ursakta att jag inte kan anvanda alla bokstaver, men datorns tangentbord ar knasigt. :\ Nagon som vet vad som kan ha hant, och hur man andrar tillbaka det, alla knappar ar omvanda :(

Helgen har varit fullbokad, och jag har haft det valdigt skoj, och annorlunda.

Fredag: Var jag pa tjejkvall pa Linero, vilket var valdigt skoj. Det var lite knasiga grejersom vi kom pa, men kul hade vi iaf. :) Det blev dock ganska sent, och klockan hann bli halv 4 innan vi slackte.
Lordag: Pa morgonen akte jag fran Linero mot Eljarod 7.56, och var inte jattepigg pa taget. Nar jag kom hem hann jag sova lite innan Elin och jag akte och serverade pa ett stort gods. De hade varit ute och jagat, och skulle sedan ha fin middag. Det var stora rum och langt att ga, och mycket som skulle goras, men Elin och jag fixade allting bra. :) Efter sju timmars hart arbetande, akte vi till Lund och hamtade Sara som spelat med Petreyo. Och aven da blev klockan halv 4 innan vi kommit hem och lagt oss i sangen.
Sondag: Vi vaknade sent, och hade sedan mysig syster-adventsfrukost. Vi tande forsta ljuset, och hade myspysigt. Sen kom foraldrarna hem, och det blev mer prat. Vid 4 akte vi till Sjobo. Forst blev det Lions auktion, dar vi kopte en hel massa paketer, och pengarna gick till bra grejer. :) Sen satt vi i scouternas talt och at krabbelurer, mums. Och det var supermysigt, och mycket julkansla. Sara och jag gick sen och tittade i affarerna och standen, innan vi lyssnade pa orkestern och sag kroningen av Lucian. Nar fyrverkerierna var smallda akte vi som vanligt hem till M&M och at bl.a. julgrot. :) Det gillas starkt!!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör i ditt livs teater!
Charlotta von Zweigbergk

torsdag 26 november 2009

Torsdag..

Första och främst vill jag kommentera att jag tyckte att det var kul att någon kommenterat mitt inlägg, för det är inte ofta! Fortsätt gärna med det :)
Nu sitter jag i mitt lilla rum, och har precis kollat på Bonde söker fru. Och det är ju så sött (inte alla, och definitivt inte Roger!) men Tilde och Stefan är ju bara för kära!! :) Däremot är jag fruktansvärt irriterad på Jonas telefon, som har ringt hela eftermiddagen, och även under mitt tv-tittande.. :/ (Dagens I-landsproblem) Hehe. Men när jag ändå håller på att beklaga mig kan jag också säga att det är så himla irriterande när någon går där uppe, precis ovanför mitt rum, så att det knakar i hela taket (i deras golv). Särskilt på morgonen/kvällen när jag försöker sova.

Idag har det varit väldigt många "sjuka" i klassen, jag anar att det kan ha något att göra med att vi hade simning på schemat.. Men den gick iaf relativt smärtfritt, och matten på slutet var inte heller så välbesökt. Brandlarmet hade gått, och sen hade några då blivit avbrutna i sitt historiaprov, så de fick göra klart det på mattetiden, och resten hade väl gått hem eller något, inte vet jag. Men vi hade hyfsat roligt när vi satt och pratade om upplysningen, "banan och senap-macka" och räknade minuter. :)

Jag har julpyntat mitt rum i veckan, så nu finns här tomtar, adventsljusstake och t.o.m. en gran (som egentligen är en pytteliten en som är klädd med pärlor och presentband). Ja, jag har alltid varit kreativ, och om man inte har plats till en stor gran får man komma på andra alternativ.

Imorgon ska jag till Johanna på tjejkväll, och jag hoppas att det blir skoj. :) På lördag ska jag hem, och på söndag är det äntligen julskyltning, med tillhörande auktion och efterföljande gröt hos M&M. Då vet man att julen är på väg. Det är väldigt mysigt!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör i ditt livs teater!
Charlotta von Zweigbergk

måndag 23 november 2009

Doft av lack! :)

Idag är det måndag, och jag är faktiskt riktigt glad.
De första julklapparna är inpackade och lackade, och det känns mysigt att det snart är jul.

Idag har klassen varit helt koko, och jag och Emir funderade på om det var ett försenat syptom av vaccinet. Man vet ju aldrig. Mellan ca 9.45 - 12.30 satt vi och jobbade med vårt miniprojekt i datorsalen, och när klockan va tio över 12 slutade alla datorer och telefoner på hela skolan att fungera. Och sen satt alla där och hade inget att göra och var förtvivlade för att deras arbete inte var sparade. Och jag sprang mest runt och sjöng och dansade och väntade på att Tage skulle fixa det. Men jag anade att det faktiskt var Tage som låg bakom allt, och drog ut telefonjacken så att ingen skulle få tag på honom, han kanske behövde lite längre lunch? Nej, vad fånig jag är.. (Tage är IT-tekniker på Polhem) När vi slutat där satt vi i caféet och väntade på att NKn skulle börja, och datorerna började fungera innandess, så jag hann göra klart arbetet och lämna in det. :) NKn var knäpp, och på rasten var alla galna och var på Cheez, mer än vanligt. Efter det var det historia med Henrik, och om vi varit flummiga innan var vi definitivt flummiga då. Vi var åtta kvar i klassrummet, och skrattade så att vi höll på att dö, ja det var roligt! Vilket de som satt i möte i rummet bredviddock inte tyckte.. :/
Helgen har varit bra, och det ha blivit arbetsskrivning och jag har varit hos M&M och kollat på fotboll (Spanska ligan) och skidor (Heja Sveriges damer!!), skojsigt.
Eftersom jag var klar med miniprojektet har jag kunnat slappa ikväll, och t.o.m. packat in julklappar. Nu är det snart matdags. :D

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör i ditt livs teater!
Charlotta von Zweigbergk

tisdag 17 november 2009

Tomelilla

Hej kära läsare (om det finns några) :)

Nu sitter jag på biblioteket i Tomelilla och skriver. Jag har varit på Kastanjeskolan, min förra skola, och hälsat på. Det blev många kära återseenden och en massa kramar. Och det mesta är sig likt, förutom It-caféet, som blivit ännu finare än innan. Däremot är Patrik sig väldigt lik och hittar på bus och hyss. :P Ja, som sagt var det kul att se alla igen, och att man blir så varmt välkomnad. Självklart saknar jag Kastanje mycket, men den står ju kvar, och lärarna finns också kvar, och Polhem är minsann inte dålig heller!

I lördags var jag och Elin på kanonpass på Friskis&Svettis i Kristianstad. Det är ett pass där man får prova på lite av varje, så vi körde jympa x2, ki box, core bose och spinning nästan utan pauser i 2.5 timme. Jag har fortfarande träningsvärk, men det var roligt.
I söndags var mamma, jag och Elin ute och gick vid Kaffetugan, och det blev en spännande tur. Bäcken som brukar vara liten, och som man brukar kunna gå över, var översvämmad och vi fick hitta en annan väg, och det böev lite blött och skogigt. :P Men det var iaf skoj. :)

Nu måste jag gå, eftersom jag snart ska fika med Lovisa på (hör och häpnad) café Olga, och inte Bullen & Bönan. Men det ska iaf också bli roligt! :D

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör i ditt livs teater!
Charlotta von Zweigbergk

tisdag 10 november 2009

Tisdag..

Då var det redan tisdag, och 2 dagar in på denna veckan. Det går så snabbt att man inte hinner med alls. Senast jag skrev var i onsdags, då jag precis tagit spruta, och i torsdags hade jag feber och var hemma från skolan. Jag hade också ont i armen, och har faktiskt fortfarande lite om jag lyfter den högt. :(

I fredags kväll var jag, föräldrarna och Per i Brösarp och kollade på revy. Den var rolig, och det var kul att se många som man inte sett på länge. Senare på kvällen kom Elin hem, och vi hann prata lite med henne också.
I lördags åkte jag, Elin och Ida till Ängelholm på inflyttningsfest hos Sara och Jocke, det var väldigt trevligt och roligt, och det var inte alls trångt, som man skulle kunna tro. Ja, vi dansade t.o.m i "köket" (det är en etta), och det är så inte stort. Efter att två stolar gått halvt sönder och charader och lekar somnade vi runt om i lägenheten, (7 stycken).
På söndagen åkte Emma och Antonio hem innan frukost. Resten åt och spelade spel innan Ida sedan åkte iväg med tåget, och Elna kom med tåget från andra hållet. Sen blev det lite mer mat innan vi styrde mot Sjöbo. Vi kom till mormor och morfar för att fira fars dag, och där blev det självklart också mycket mat. När klockan började bli mycket körde vi hemmåt och så småningom kröp ner i våra sängar. :)

Igår åkte jag in till Lund, och det var ett ruskigt väder, så jag höll mig inne hela eftermiddagen efter skolan. Idag har jag varit på biblioteket, och sedan varit runt och handlat lite nödvändiga grejor. Dock hittade jag inte några skor, men i värsta fall får jag vänta till tisdag, när jag ska till Tomelilla, för på Gustav Olssons vet jag ju att det finns stora skor. :P

Nu är det väl dags för plugg, som vanligt. Men det ska iaf bli skönt med en dag ledigt på torsdag.

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör i ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

onsdag 4 november 2009

Ingen återvändo...

Då var man vaccinerad mot svininfluensan. Om det var rätt eller fel har jag ingen aning om, men eftersom jag nu har gjort det så kan jag inte ändra mig, och tänker därför inte oroa mig heller.

En sak som däremot är väldigt sorglig är att snön har kommit till Lund. Det började med att det var väldigt kallt imorse, när jag, Elin och Maria skulle gå till Ebbas skafferi och äta frukostbuffé, bl.a. eftersom jag började 11.20, (vilket vi dock inte kunde eftersom dom har slutat med frukost, så vi gick till Espresso House). Vi hade kollektiv snytning på vägen dit, eftersom näsan rann hela tiden. Mina öron förfrös nästan, och det bådade inte gott för dagen. Och vid lunch hade graderna förtfarande inte stigit. När vi kom ut från engelskan och gick mot vaccinationsrummet, så kom snön från ingenstans. Usch, och blä! Det är för tidigt, nu kommer vi säker inte få en vit jul. :(

Imrogon är det NK-prov, och det är inte heller jätteskoj, men inte heller något jag kan göra något åt.

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör i ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 2 november 2009

70-talsfest m.m.

Nu är jag tillbaka i Lund, och jag trivs mer och mer här för varje dag. :)

I helgen hade Sindie och Rita 70-talsfest, och det var väldigt roligt. Det blev lite tröj-strippande av två herrar, och det var lite galet. Och jag är förvånad över hur mycket Stellan gått in för detta, med håret och dressen och allt. Mamma och Pappa var hippies, och söta sådana. :) Ni kan kolla på bilderna, så förstår ni. Det var också första gången jag träffade Alex, och jag kan säga att han är välkommen in i släkten efter det knäppa samtalet om Göran.. Haha!!
För några dagar sedan kollade jag på Roast på Berns, och jag blir lika irriterad varje gång. För det första att bara ca 30% av vad dom säger är roligt, och att vissa saker bara är så dumma. Och för det andra finns det ju bara är en kvinna i panelen, och det är illa, men att det är Petra Mede är ännu sämre, det hade verkligen varit bättre om det inte varit någon kvinna alls. Det är ju inte så att hon visar att kvinnor också kan vara komiker, hon är ju bara för mycket och man skäms ju över att vara kvinna.
Och det är ju samma med skåningar, de skåningar som visas på TV är oftast så blåsta eller pinsamma. Ta Anna Anka t.ex, finns det något smart som kommer ut ur den munnen, eller något som inte är provoserande.
Men sen har vi ju en del skåningar som man kan vara lite stolt över, som Johan Glans, han är ju bara så klockren, och skämten är nästan aldrig under bältet. Jag älskar den mannen!! :) Och Kurt Wallander, som ju faktiskt kommer från Ystad, men som pratar stockholmska, det tycker jag är himla märkligt. Och nästan ingen av hans kollegor är skåningar, varför??

Nej, dessa saker stör nog en del människor, men de är ju inga viktiga grejer. Så nu får jag väl ägna mig åt lite viktiga saker istället, som att läsa lite skolböcker. Inget som man kanske längtar efter, men som ändå måste göras.

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör i ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

fredag 30 oktober 2009

Alla helgons dag / Halloween

Det är vad man kan kalla den kommande helgen, själv ska jag inte uppmärksamma något av det så mycket. Mer än att jag tänkte gå till farfars grav och tända ett ljus imorgon.

Nu är det efterlängtade höstlovet slut, och november är på väg in, och jag undrar än en gång var veckan tagit vägen, det går ju så snabbt. Här är veckan lite förkortat.
Måndag: Själv hemma, därav mycket slötid, då jag hela tiden sjunger. Och det gjorde att jag fick ont i halsen på eftermiddagen, och var därför tvungen att göra något annat kreativt. Då satte jag mig ner vid datorn och hittade ett av mina foton och ritade av det. Jag blev inte jättenöjd med resultatet, men övning ger färdighet. :) Sen sa jag också hej då till Elin som åkte till Elin i Haparanda och ska vara där till söndag (på mitt lov, så styggt).
Tisdag: En efterlängtad 3timmars-fika med Lovisa på vårt älskade Bullen&Bönan. Och på kvällen var jag och mamma på friskis-pass i Degeberga.
Onsdag: Jag åkte upp till Sara och Jocke i Ängelholm. Där åt vi en massa god mat, och jag och Jocke var i stan och kollade i affärer. :)
Torsdag: Sara och Jocke åkte 06.15, så jag intog då deras säng och sov i tre timmar till. Sedan tog jag tåget & bussen till mormor och morfar, och stannade där till kvällen.
Fredag: Idag har jag kollat MYCKET på tv och suttit lite vid datorn. Men jag spelade faktiskt också lite på Nasse (min trombon) och det har inte hänt på LÄNGE!! Men det var skoj, och jag kom ihåg det mesta, vilket inte är så konstigt eftersom jag spelat i ca 6 år.

Imorgon är det dags för 68-årsfest i Sjöbo (med 70-talstema). Som jag verkligen ser fram emot. Inte minst för att vi alla i familjen ska vara hippies. :) Nu är det läggdags för Fajsi!! :)

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör i ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

söndag 25 oktober 2009

Lov. :)

Nu var det väldigt längesen jag uppdaterade min blogg, och nu kändes det att det var dags för ett nytt inlägg.

Veckan har väl gått på som vanligt, dock utan ett enda prov. :D I torsdags hade vi idrott i ishallen och åkte skridskor, vilket inte är det bästa jag vet.. Men det gick bättre än jag trodde, och utan fall. Dock hade jag väldigt ont i fötterna, och blåmärken på vaderna på kvällen. :( Efter skolan kom mamma, och vi lånade en massa böcker på biblioteken och sprang runt i halva Lund och kollade i affärer. Kvällen avslutades lite busigt på macedoncan. :P

När jag vaknade i fredags ville jag verkligen inte gå till skolan, men kämpade mig upp och intalade mig att det bara var en dag kvar innan lovet. Dagen var helt okej, och jag var allmänt knäpp, vilket gjorde den lite roligare för mig. När vi haft Samhällslektionen sprang i stort sett alla ut ur klassrummet, särkskilt jag, eftersom jag ville hinna med en buss som gick 10 minuter senare. Jag såg att bussen stod kvar på stationen när jag kom upp ur tunneln och sprang ännu snabbare för att hinna fram. När jag kommer fram till bussen letar jag efter mitt busskort överallt i hela väskan, och jag blev så frustrerad att jag inte hittade det, eftersom jag inte heller hade pengar ute. Det hjälpte inte heller att busschauffören var en riktig surpuppa. Så det var bara att gå av bussen och ta ut pengar. När jag gått ca 5 meter kollar jag i fickan, som jag redan hade kollat i, och där ligger det jäkla kortet, jag vänder mig om och ser att bussen precis svänger ut från centralen.
Jag är en väldigt positiv människa, och tror att det alltid finns en anledning med allt som sker, men just då, med tåtarna nära, var det väldigt svår att hitta anledningen.
Jag ringde till pappa och frågade om han kunde hämta mig i Sjöbo, och det kunde han, så jag hoppade på 6an som kom bara några minuter senare. Och då kändes alting bättre, eftersom jag faktiskt kom hem tidigare än jag skulle ha gjort annars. :)

På kvällen var föräldrarna, jag och Elin i Ystad och åt på Pizzeria och restaurang Regemente. Vi åt självklart lövbiff, som jag alltid äter där, och som jag VARMT kan rekommendera.

Lördagen började inte så bra, när jag och föräldrarna var på väg till körkortsutbildningen i Ystad ringde mormor och sa att morfar inte var bra, och att han fick åka in till sjukhuset. Vi var på kursen på Sjölin och Lantz, som för övrigt var väldigt bra (den kan jag också rekommendera), och sedan åkte vi till sjukhuset. Eftersom vi inte kunde få reda på så mycket och att inte alla kunde stanna, åkte jag och pappa hem. Vi fick senare reda på att det inte var någon propp, vilket var skönt att höra. På kvällen var vi hos mormor.

Idag hade jag inte tänkt göra så mycket mer än att kolla på TV. Mamma har kört för att hämta morfar, som får komma hem idag. :) Ja, nu börjar körslaget, så nu ska jag bänka mig framför TVn med en filt.

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör i ditt livs teater!
Charlotta Von Zweibergk

måndag 19 oktober 2009

Måndag..

Helger är redan över, och den har kännts både lång och kort. I lördags hade jag och Elin systermyskväll, vilket var mycket kul. Vi åt svampssås med ris och kassler (ja, alltså mest svampsås) och det var supergott. Vi kollade på körslaget (Heja Lund, där Adamarna är med) och en bra film som mamma hade hyrt. Sen gjorde Elin en god hallonsmoothie, den var toppen!!
ja, sen blev det snabbt söndag, och förmiddagen spenderades mest med mamma. När hon åkt skulle jag gå ut till pappa, och då såg jag att vagnen bakom traktorn välte när han körde, och jag blev skiträdd, men som tur var så blev verken pappa, farmor eller tjurarna skadade. Sen kom det lite folk och handlade tjurar, och jag var duktig och agerade bondmora, som fixade kaffe till köparna. :) Sen åkte jag och Elin till Åhus och tränade på friskis, +poäng där!! Och en lite läskig sak är också att jag och Elin vägde på hektot lika under lördag och söndag, creepy..

Dagen har jag, som vanligt, tillbringat i skolan, och den har varit fylld med samtal, och argument. Och hur schtek och king det än är att röka, så kan jag ändå inte hålla med Philip, men jag fick mig ett gott skratt iallafall. :)
Jag har precis gjort labbrapporten, och den blev inte så bra, men jag vet inte hur jag ska göra den bättre, men jag kanske kan få lite experthjälp av syrran. Nu måste jag gå och diska, och läsa.

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

lördag 17 oktober 2009

Fredagen.

Då var det redan lördag, tiden går så fort.. Igår var jag på The Old Bull och lyssnade på Petreyo. Först kom jag dit lite över nio, och hittade ingen av bandmedlemmarna (även om dom var där) så jag gick runt lite i stan och in på espresso house och köpte varm choklad, så det var ändå ganska mysigt. Sen vi halv tio hittade jag bandet på Old Bull. Efter lite komplikationer, och med lite hjälp av Eva så fick jag stanna. Även om det känns lite jobbigt att jag är Peters syster... :P Men sen flöt kvällen på, och jag hade superroligt, och JP var smått galna (mer än vanligt till och med!!!) Men det var bara skoj. :) Ja, sen packade vi ihop alla grejer, (och jag gjorde ganska mycket som vanligt) och några fick räkna ekvationer, men jag lämnade det åt LELarna. Sen bar killarna iväg instrumenten till studion, medan vi satt kvar och pratade med chefen. Sen vid 2 gick Sara och jag hemmåt.

Nu har jag precis vaknat (dock ca två timmar försent). Sara skulle med ett tåg vid 8, men vi vaknade 9, så det blev kärft. Men hon sprang och försökte hinna med ett annat tåg istället, vilket hon precis skrev att hon hann med. Men det hon skulle gå på började tidigare än hon trott, så hon hann inte det ändå. Det är så jobbigt att försova sig.. :/ Men snart bär det av till Eljaröd, för en myskväll med Elin., :)

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

onsdag 14 oktober 2009

Skola

Idag har jag, som vanligt varit iskolan. Och som vanligt på onsdagar har vi varit i 5182 hela dagen, där det för övrigt inte finns något lås på dörren. Det betyder att jag och Cornelia har varit där inne hela dagen, även mellan lektionerna. Och Jeppe hade glömt att stänga av datorn, så vi satt och lyssnade på Chains genom de stora högtalarna. :)

Imorgon bär det av till Eljaröd efter skolan (eller egentligen lite innan vi slutat :P) eftersom jag och de övriga medlemmarna i "The Stones" ska sjunga i Brösarp. :D (Visst hördes det ganska proffsigt.) Sen måste jag ju in till Lund på fredag också, vilket är lite drygt, men jag fick iaf reda på att vi inte har någon mattelektion på fredag, så jag behöver inte ta den supertidiga bussen, utan bara den tidiga. :)

Men jag skulle ju ändå åkt in till Lund på fredag, eftersom Petreyo spelar på The Old Bull Pub på kvällen, kom gärna och lyssna du med! Jag antar att det blir skoj, kanske inte lika skoj som sist, då där var supermycket folk, som dessutom var väldigt pratglada (vilket gillas!!!).

Nu måste jag sticka till dansen. :)
Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

söndag 11 oktober 2009

I Lund...

Ja, då var man i Lund igen. Denna helgen har jag varit överallt och ingenstans, och stressat hit och dit, men också haft väldigt kul.


I fredags var jag med systrarna hos kusinen i Tomelilla och skrev visa till morfar. Efter några timmar blev den till slut faktiskt riktigt bra. :)

I lördags var det uppvakning för morfar, eftersom han fyllde 75 år. Detta firades i The city of Klasaröd. :P Men det var kul att träffa kusiner och andra släktingar, och det blev en bra dag för morfar också förhoppningsvis.

Precis efter att vi hade ätit cheescake hos morfar vid 6, bar det av till Södra Sandby. Där började vi om igen, med snittar, varmrätt, efterrätt och godis. Vi firade Emma och Antonios 20- och 30årsdagar. :) Det blev en rolig kväll med vännerna m.fl. När klockan gått förbi 1, åkte vi mot Lund, och vi somnade ganska snabbt, trots lite magknip...

På söndagen vaknade vi vid tio, och gick direkt till Elin och Patrik, som väntade med frukosten klar. När vi pratat en massa (som det bukar bli med systrarna Thorén, m.fl.), och ätit pannkakor med en massa onyttiga tillbehör, bar det av mot Eljaröd. Där var det myskväll med mamma och Elin.


Ja, så det var min helg. Stressig, men superskojig. Nu har jag snart klarat av första veckodagen, och sen rullar väl veckan på som vanligt!


Ha det bäst och glöm inte,

Du är själv regissör till ditt livs teater!

Charlotta Von Zweigbergk

torsdag 8 oktober 2009

Tomelilla snart...

Nu sitter jag i köket i Lund och har precis gjort läxorna, vilket var skönt att bli av med. Det osar mat nu, eftersom Jonas precis har lagat en massa, och han brände nog en del luktar det som. :P

Dagen har varit okej. Vi hade idrott, och jag kunde vara med helt, för en gångs skull. Vi hade bollövningar, både i lag och individuellt, och även om det gick pissdåligt, hade jag ändå jättekul och skrattade hela tiden. Jag hade också enmans-hejarklack på avbytarbänken, vilket gjorde det ännu lite roligare.
Vi hade matteprov efter idrotten, och det kände som att det gick helt okej, så vi får väl hoppas på det.

Ja, nu måste jag sticka, för jag ska snart till Soffta i Tomelilla där kompisarna ska spela på invigningen av replokalen. Antagligen träffar jag väl lite av mina andra "tomelilla-kompisar" som jag inte träffat på länge. :D

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

onsdag 7 oktober 2009

Huvudvärk...

Nu sitter jag i Lund och kände för att skriva lite.
Dagen har varit helt okej, bortsett från att jag har haft huvudvärk trots att jag började dagen med en panodil. :( Menmen, vad gör man inte för skolan. :P

Jag var ute och handlade lite efter skolan, för att försöka få upp humöret, (även om shopping egentligen inte är det bästa sättet, eftersom man inser hur ful och tjock man är i provhytterna och aldrig kan hitta fina saker). Men idag hjälpte det, eftersom jag faktiskt fyndade en snygg klänning på Whoops! för 200:- som jag ska ha på lördag. :) Och inte nog med det, jag hittade också en ball 70-talsklänning som jag ska ha på Sindies och Ritas 70-talsfest om några helger, och till det hittade jag även ett par "peace"-örhängen som jag gillade. :D

Eftersom jag inte kännt mig kry idag var jag inte på dansen heller, utan kollade istället på Körslaget. Jag var dock väldigt besviken över de små lundapojkarna. :/ Men nu ska jag iallafall äta lite, och titta på Andra Avenyn, om min dator tillåter.

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

tisdag 6 oktober 2009

Första blogginlägget. :D



Ja, då tyckte jag väl att det var dags att börja blogga. Jag har funderat på det en tid, men tänkt att ingen kommer läsa den ändå. Men det gör väl inte så mycket om ingen läser den, jag kan ju skriva av mig ändå.

Just nu sitter jag i Lund och har precis kollat på sista avsnittet av "mannen under trappan". Den var något konstig, och lite äcklig, men jag har ändå kollat på alla avsnitt.

Det känns alltid väldigt tomt att komma in till Lund efter helgen, och denna veckan var inget undantag. Helgen har nämligen spenderats i Budapest med systrarna. Det var helt underbart, och en resa jag gärna gör om. Även om det bara var en helg, hann vi med en himla massa. Vi hann bl.a. hitta en favoritrestaurang, "Menza" som jag varmt kan rekommendera till alla Budapest-resenärer. Vi hann också ta en storpromenad på hela Pest-sidan och åka en sight seeing-tur på Donau, vilket jag också kan rekommendera, särskilt på kvällen. Vi hade också en söt nattreceptionist på hotellet, som för övrigt hette Farkas, vilket jag tyckte var ganska kul.

Ja, det var en liten sammanfattning om helgen. Nu ska jag väl ta och göra någonting vettigt, som kanske lite skolarbete.. :/ På tal om det fick jag tillbaka mitt första prov på Polhemskolan någonsin, och det var i Naturkunskap. Jag fick MVG, och jag var så lycklig, för det trodde jag verkligen inte!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk