tisdag 20 december 2011

It's beginning to look a lot like christmas

Ja, nu är det mindre än en vecka kvar till julafton, och det är helt sick! Alla julklappar är iaf inhandlade och det är myspysigt hemma i Eljaröd.
Just nu är jag dock i Lund hos Elin och Emma, men det lär bli den sista natten här detta året.

Mycket har hänt sen sist. Förra helgen bakade jag pepparkakor med farmor, och de blev mycket fina måste jag säga. Jag var också på julmarknad i Eljaröd, så mysigt att komma in i den lilla bygdegården och träffa byborna, vilket inte blir så ofta.
I veckan har det blivit tre konserter, först OstroChorus, Gudrunkören och Tornakörens luciatåg i Universitetshuset. Och vilket luciatåg sen, det vr så att man till och med rös på Staffan, och det är inte ofta. Det blev sen fika hos Ida med M&M och familjen. I fredags hade jag gjort klart alla prov och redovisningar för terminen, och på kvällen firades det med ännu en konsert, nämligen Ostrochorus julkonsert i Klosterkyrkan. Ja, och det var lika fint denna gång. I helgen gjorde jag julgodis, slog in julklappar och gjorde det lite mysigt hemma. Helgen avslutades med konsert i Fränninge, denna gång med Vocal six och alla våra körer. Julstämningen infann sig definitivt och finstämd sång blandades med skämt och skratt. Kyrkan var i stort sett full och det blev en väldigt lyckad konsert, och självklart fick jag fina julklappsetiketter med mig hem. :)

Igår vad var jag ledig, så jag och mamma städade lite, gjorde mer julgodis och handlade en del. Idag hade vi vårt sista uppspel på estetisk verksamhet, så nu är den kursens moment klara. Och jag kan inte heller säga att jag kommer sakna filosofin särskilt mycket. :) Nu längtar jag efter en mysig vecka med familjen och sen en mysig vecka i fjällen med mina kära vänner!
God Jul på er allihopa! Och Gott Nytt År om vi inte ses!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

måndag 5 december 2011

Julkonsert och mys i Eljaröd

Andra advent är förbi och nu börjar det frysa på vägarna, jag höll på att halka på vägen till bussen imorse. Nu är projektarbetet inlämnat, och i helgen bokade jag resan till Prag med Tove & Martyna. Det kommer bli awesome!

I fredags åkte jag och systrarna och hälsade på M&M, och det är inte ofta vi är där allihopa en fradagseftermiddag, men trevligt var det. Det blev sen myskväll hemma med mamma, Kristian Luuk, Fredrik Lindström och Skavlan. :)

I lördags började vi sjunga ganska tidigt för att träna inför kvällen och dagen efter. Det blev därför ganska sen lunch, och sen skulle föräldrarna iväg på julbord. Vid halv sju åkte vi bort till byn för att överraska på en middag. Och överraskade blev de, de hade inte ens hört att vi gick in genom ytterdörren, och plötsligt kom tre tjejer sjungande på tänd ett ljus. Vi sjöng några låtar och fick sen lite Risalamande, mums på det. Och när vi satt där kom gästerna in och frågade om vi ville sjunga några låtar till, och självklart ville vi det! Hög mysfaktor på det!
När vi kom hem åt vi god mat och spelade spel till halv 3. Ja lite knas. :)

Igår åkte jag till Onslunda julmarknad vid tio för att stå och sälja smycken med Lycka. Det var lite segt, men blev roligare efterhand. :) Jag var tvungen att gå tidigare eftersom jag hade en konsert att tänka på. Kvart över 5 började det droppa in folk, och många fler hann komma innan vi började. Inte mindre än 100 stycken kom för att höra på Systrarna Thorén i lilla Eljaröd. Så med kyrkan full och en massa ljus tänd blev det en härlig timme fylld med julstämning. Efter en massa prat och lite fika åkte systrarna hem och jag stannade i Eljaröd. Och vad tyst det blev där....

I morse var jag väldigt trött och lite hes och jag sov hela vägen in till Lund och slocknade en halvtimme innan jag behövde gå. Snart kallar sängen och sömn behövs inför denna vecka!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

måndag 28 november 2011

Hipp, julfest och inställd julskyltning

Nu har första advent varit och vi går stadigt mot julafton. Shit! Nu har jag äntligen bestämt mig för att fira nyår i Orsa med de bästa vännerna, ska bli så roligt! :D

I fredags var jag supertrött vid fem, men sen kom Tove och Rebecca hit vid 7 och jag vaknade till. Vi köpte god mat i stan och åt den på mitt lilla rum, vid 12 var vi klara för avfärd till Malmö. Vi gick till Hipp och trodde först inte att vi skulle komma in, men det var bara den dumma vaktens fel. I kön var det trångt och bakom oss stod ett gäng från Kävlinge som var sjukt störiga och efter ett tag satte jag klacken och tryckte till ordentligt på den enes fot, och då blev dom lite tystare, ha! :) Väl inne hade vi väldigt trevligt, förutom att det var ganska varmt. Vi tog tåget till Lund lite i fyra och efter att jg packat inför morgondagen kom jag i säng tio över fem...

Tre och en hlav timme senare åt jag frukost och tog sen tåget till Ängelholm för att träna lite julsånger med systrarna inför konserterna nästa vecka. Vid tre kom resten av gänget och vi tog oss till idrottshallen för två timmars träning. Vi började med fotbollsvolleyboll, vilket var väldigt roligt eftersom vi var så usla. Vi fortsatte med spökboll och mattrugby då de flesta fick lite blåmärken, men kul var det. Det sista jag var med på var mattglidningsstaffett, vilket var sjukt jobbigt och jag höll på att dö, men vi vann! :) De andra avslutade med plintstaffett, men Sara och jag gick och duschade.
Vi började sen julfesten med glögg och baconlindade dadlar innan vi började med julbordet. Vi spelade lite spel innan vi fortsatte med gröt och godis. Efter en lång dag somnade vi alla gott.

Vi tog lite sovmorgon till tio och det var riktigt skönt. Vi åt frukost och godis och mitt under skidorna var vi tvugna att ta bussen till Helsingborg. Jag åkte på familjebiljett med mina nya pappor. :) Efter kaffe och mjukglass fortsatte vi hem till Lund. Vid 5 kom jag till Sjöbo, men iår blev det ingen glögg och krabbelurer som det brukar eftersom julskyltningen var inställd. :( Men gröten hos M&M var fortfarande kvar och det blev en mysig kväll, om än lite livlig när två små pojkar väldigt gärna ville leka med mig. :)

Imorse tog jag bussen till Lund och dagen har gått åt till att vila bort min huvudvärk och slå in julklappar, så inte jättemycket nyttigt. Jo, jag läste igenom historian också, men fattade absolut ingenting! Jaja, det är ju flera veckor till provet...

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

onsdag 16 november 2011

Fortsättning på helgen.

Då har jag äntligen tid till att fortsätta mitt förra inlägg.

I lördags förmiddag var jag och Sara med Elin på hennes pass som hon måste göra för att bli friskisledare. De var 7 stycken, så det var bra träning. Sen kom vi hem till färdiglagad mat, så det blev lunch med hela gänget. Efter maten vilade några av oss medan några spelade Risk. Det var väldigt mysigt att ligga och vila men ändå höra dom andra, och vi hade mysmusik på också.
Sen sprang de andra ut och tränade intervaller, medan jag och Sara försökte plugga, och Christian försökte hjälpa. :) Jag hade min pluggmusik på, vilket de andra inte helt uppskattade eftersom de tyckte det påminde om dödsångest. Och det passade ju ypperligt eftersom jag skrev om dödshjälp. :) På kvällen blev det en härlig middag hos Elin och Patrik med taco, äppelkaka, godis, spel och en massa skratt. Eftersom min nyckel var i Sjöbo kom jag inte in, och fick ligga på Vildanden.

Efter brunchen i söndags åkte jag, syskonen och Ida till Sjöbo för att fira morfar och fars dag. Hela släkten var samlad, och det var hur mysigt som helst. Vid åtta åkte vi in till Lund igen för att förbereda oss inför veckan.

I måndags efter skolan ringde Emma och frågade om jag ville gå en promenad med henne, och såklart ville jag det. Sen åkte vi och handlade, och jag stannade och åt. Sen kom Elin och Patrik och vi hade lite glöggmys också. Mycket mysigare kväll än vad jag gissat.

Idag var jag på matte+ efter skolan, vilket verkligen behövdes, och nu känns det lite bättre med det. Snart kommer Elin och det är dags för veckans Bonde! :)

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

måndag 14 november 2011

Insamlingsgala och träningshelg :)

Eftersom jag bara varit på Vildanden typ hela helgen är jag här idag igen. Jag har faktiskt pluggat, så nu tar jag en vit kväll. :)

I torsdags var det Dagen med stort D, jag skulle ha "För Stadsmissionens skull". Klockan tre började förberedelserna, och klockan fyra var jag ett psykbryt. Dock fixade vi det tack vare systrarna och Jocke som överlastade sig med saker på vägen till skolan. Jag sprang visserligen runt och försökte äta en baguette i en halvtimme, men insåg att jag ätit max en femtedel, så jag gav upp. När alla var komna körde vi igång, och det blev en magisk kväll tack vare systrarna, Oscar och Jon! Efter att vi plockat ihop och lämnat nycklarna var det VIP-efterfest hos Elin, och fullt blev det i den lilla lägenheten. Men det var bara kul!

Dagen efter var jag lagom pigg, och skulle kunna ha sovit mig igenom lektionerna om jag velat, men vi hade ju prov. Och istället för at plugga på eftermiddagen åkte jag hem till Sara och Elin och var där så länge att jag fick bråttom hem innan vi skulle ta tåget till Malmö. Där träffades hela gänget på Interpool, där vi spelade biljard i en timme. Jag var faktiskt emellanåt ganska superdålig och riktigt grym i slutet. Och jag och Elin vann två av tre matcher. :) Sen fortsatte vi mot Paddys för att äta, och vi var verkligen superhungriga! Men maten var riktigt god.
Vi var tillbaka i Lund vid elva, och jag och Sara gick till John Bull för att lyssna på Johan och Jon. Finstämt och härligt som vanligt när Jon är i farten. Ida kom också och lyssnade och det blev en riktigt trevlig kväll. Många gånger har jag varit på den puben, och det är så mysigt att komma dit. Vid halv två tog vi bussen hem och jag somnade ganska direkt. Mer om vår träningshelg snart... :)

Nu vankas det mat, och senare blir det glöggmys, Lovely!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

söndag 6 november 2011

Lov och jobb :)

Ja, nu var detta lovet över, skön och välbehövligt. Dock tycker jag att det är ganska okej att det är över, eftersom jag vet att jullovet snart kommer dundra in. :)

Under lovet har det blivit shopping och mys med mamma i Kristianstad, Tomelilla och Sjöbo. Lycka hade träff hos mig, och som vanligt gjorde vi armband och pratade en massa. I torsdags träffade jag tjejerna från högstadietiden, det är så kul att träffas, men tiden går ju så snabbt när vi ses. Det har såklart också blivit ganska mycket jobb med mitt projektarbete, insamlingsgalan som äger rum på torsdag! Nu känns det dock lite lugnare, trots att jag troligen har typ 100 grejer till att fixa, men det tar vi imorgon. :)

I fredags var jag uppe i Ängelholm hos systern. Vi tränade först på Friskis Happy Hour, vilket känns i kroppen, men det var väldigt kul. Sen blev vi bjudna på finmiddag med lax och romsås, och banankaka till efterrätt. :) Sen blev det sång och sen spel, som vanligt skulle man kunna säga.

Igår åkte jag från Ängelholm och var hemma kvart i tre, sen började jag jobba halv 4, så det var inte mycket dötid där. Dock var det en annorlunda kväll då det var Österlen lyser, och jag och Lars gick med våra gäster till Christinehofs slott genom skogen med endast lyktor som lyste upp. Lite kusilgt, men också mysigt. Sen skulle gästerna skicka iväg rislyktor, vilket blev sådär lyckat, eftersom de blåste in i träden som sedan såg ut som en julgran. Men dock ett roligt minne som de kommer att ha. Trots kylan och blåsten var det en trevlig kväll.

Kvart över tio slutade jag jobba, och halv elva satt jag i bilen, duschad, ombytt och sminkad och med en cider i handen, ganska duktigt. :) Sen var det förfest hos Simon, och där var ju en hel del kända ansikten. Skoj!! Vi åkte till tingvalla och väntade in vännerna, kallt, men Jonatan värmde iallafall mig lite. :) Och sen stod vi i kö i en timme, så drygt, men jag hade ju trevligt sällskap. :) Sen blev det dans, prat och lite mer dans. Härligt! Jag träffade en massa jag inte sett på länge, bl.a. Viktoria som vi träffade på Kreta, så härliga minnen med den tjejen. Sen bar det av till Matilda efter nattamaten och runt fyra somnade vi.

I morse bar det av till jobbet igen, lite slitna var vi, men det har gått riktigt bra idag. När vi kom dit stod gästerna och hälsade oss välkomna, inte ofta alls. :) Nu är ialla fall alla rummen är nu städade och redo för nya gäster. :)

Och jag är trött och somnar nog snart, men ska försöka hålla mig vaken och njuta av den sista lovdagen. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

måndag 24 oktober 2011

Dans i danspalatset och lilla Theo

I morse åkte jag och systrarna in till Lund tillsammans, vilket nästan aldrig har hänt en måndagsmorgon. Men det var väldigt trevligt att ha sällskap på bussen.

I fredags tog jag bussen till Eljaröd efter sista lektionen. Jag fick snabba mig att duscha och göra mig klar för tjugo i sex åkte vi mot Vollsjö. Där var det Wollsjö AIF:s fest. Jag satt med föräldrarna, morbror och moster m.fl. och det var mycket trevligt. Vid kaffet var det lottdragning, och vem tror ni åkte hem med en sprillans ny Massey Ferguson? Ja, inte en stor, utan en rehändig liten traktor. :) Sen blev det dans, och jag, Lovisa och Camilla rockade loss till Othellos. Inte förrän tjugo över tolv var det jägardans, och även om jag fick stå över en dans och dansa med Camilla en dans var det roligt, och den slutade med ett (eller fyra) fall där jag trodde jag skulle ramla pladask, men blev upplockad vaje gång. :) Sen gick jag och Camilla på jakt efter någon att dansa sistan med, och det lyckades vi med, det är ju så tråkigt att stå ensam då. Sen blev det, efter att fått dra herrarna till bilen, hemfärd via Näsby.


Klockan tio var jag i Fränninge och tränade med kören, och vi var många och det gick riktigt bra. Trots att spöket inte hade smort dörrarna. Sen samlades alla systrarna hemma på lunch, innan Elin åkte och jobbade. Kvällen blev mysig och vi kollade på "Vi hade i alla fall tur med vädret, igen" och "Himlen är oskyldigt blå", båda var faktiskt bra.

Igår blev det träning för hela slanten, jag och systrarna sjöng en massa, och blev faktiskt inte ovänner en enda gång. Sen blev det storlunch då vi var 8 stycken, men det var bara kul. Vid fem åkte vi till Tomelilla för att träffa den söta lilla nykomlingen i släkten. Och han var för söt, så vi smälte allihop. Sen samlades hela familjen för middag och kollade på "Änglavakt", som dock var mindre bra. Men det var så mysigt, och jag ville verkligen inte gå och lägga mig.

Men nu är det måndagskväll och jag har varit med Tove i stan och ätit jättegod tårta i skolan, härligt. Men! nu måste jag plugga!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

torsdag 20 oktober 2011

Plugg och armband

Jaha, snart var denna veckan också gången, ja, det är väl onödigt att påpeka att tiden går så sjukt snabbt! Snart är det lov, och sen är det insamlingsgalan, provning av studentmössa och snart är det väl sommar och student innan vi vet ordet av.

Men nu är nu och sen är sen (även om det verkar flyta ihop mer och mer). Denna veckan har det varit mest plugg till svenskaprovet. Det gick väl okej, men det var lite knappt med tid. :/ Igår var jag hos Lovisa och hade mysigt. Vi gjorde lite armband, åt chokladkaka och såg på bonde söker fru, perfekt efter prov-kväll.
Men på bussen till Tomelilla satte sig en kille bredvid mig, och efter ett tag började jag märka att han kollade på mina anteckningar som jag satt och försökte plugga in. Han började prata med mig och det visade sig att han var teologistuderande från Lomma som ville bli präst. Och sen satt vi och pratade om olika saker inom kristendomen och annat som jag har prov på nästa vecka. Mycket skumt måste jag säga, och samtalet avslutades med att han frågade hur man uttalar Tomelilla, och sen önskade han mig lycka till på provet. Tja, lite udda, men ändå kul såhär i efterhand. :)

Idag har skoldagen faktiskt flutit på ganska bra, och på matten hade jag och Sophie ett sånt flyt så jag nästan blev lite kär i derivata. :) Men sen åkte jag hem och pluggade lite till. Snart åker jag till Elin, mys på det! Och imorgon är det fedefest på Nyvång, och det gillas som tusan. Ses där!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

måndag 17 oktober 2011

Vackert, men kallt!

Ja, precis så är vädret nu. Det är verkligen fint med hösten, men väldigt kyligt. Förra veckan blev jag sjuk och låg i stort sett i sängen i två dagar. När jag kom tillbaka till skolan i torsdags var jag därför lite über och fjantade hela dagen. Men jag hade ett matte c-prov att göra, vilket gjorde dagen lite mindre bra... På kvällen blev det fullt hus hos Elin och Emma, inte mindre än tio personer på torsdagsmiddan, det var längesen.

I fredags åkte jag till Simrishamn och mötte upp mamma, vi köpte doppresent till lille Olof och hyrde filmer. När vi kom hem blev det myskväll med Sammys äventyr (sjukt söt) och Skavlan. :)

I lördags städade vi och handlade innan föräldrarna åkte till Haväng. Jag fick däremot besök av bästaste Lovisa, och det blev ännu en myskväll, men denna gång med Hur många lingon finns det i världen. Sevärd film, både rolig och sorglig.

Igår åkte Lovisa hem, sen satt ejag mig i soffan och läste ut Bara vanligt vatten. Jag behövde egentligen plugga, men får skylla på att Kajsa Ingemarsson är en så bra författare, alla hennes böcker är så bra! Sen kom föräldrarna hem och jag och mamma tog en tur till Knäbäckshusen, där var väldigt vackert. Dock fick det bli en kort visit eftersom vi skulle hem och ta in kor. När vi kom hem var korna dock redan intagna, och vi körde iväg igen. På Götes parkering körde jag nästan över en man och en fin bil, men ingen skada skedd. :) Sen åkte vi till Haväng och gick en runda, så underbart fint! Jag älskar Österlen (förutom när man inte kan ta sig fram pga av snö). På kvällen blev det plättar och glass, samtidigt som vi så på Moraeus med flera. Härligt!

Och nu har denna dag också gått. Vi fotades i skolan idag, och det gick sådär bra med utklädnaden eftersom ca halva hade och halva inte. Fast dest roligare blir ju resultatet, halvkaos. Nu har jag pluggat en massa, och kollat på Grey's anatomy och sista avsnittet av En andra chans som hade en mycket mer sorglig avslutning än jag väntat. Men nu blir det ännu mer plugg...

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

söndag 9 oktober 2011

250-dagars och NAVY-party!

Ja, vilken helg. Jag hade bestämt att jag inte skulla ha något planerat idag, och såhär i efterhand inser jag att det var ett väldigt klokt val. :)

I fredags var vi alla sådär pepp inför kvällen. Men när jag varit i Tomelilla och hälsat på mina gamla lärare, fixat lite och gjort mig iordning var det bättre. Vi började med att äta på Tatung, gott och supermycket mat. Sen gick vi hem till mig innan vi fortsatte till Carlssons Trädgård för att fira att det är 250 dagar tills vi tar studenten!! Det var trevligt, och jag kände många, och det visade sig att en del kände igen mig (kändis som man är). :) Jag och Cornelia funderade på att åka in till Malmö och fortsätta parta, men ringde och fick reda på att de flesta hade 20-års. Så hon åkte hem och jag gick och åt på BK, där jag träffade Josefin och hennes kompisar. Vi pratade och spillde läsk... :) Kvart i 5 somnade jag, ganska direkt får jag säga.

Igår vaknade jag ganska sent och hann bara till Vildanden och tillbaka innan Lovisa och Matilda kom intrillande i mitt rum. Vi laddade upp med Mcdonalds-mat innan vi började handla, baka, fixa snittar, pynta och städa. Vid halv sex blev vi lite trötta, men fick sen fart, och tur var väl det eftersom gästerna började strömma in ca en timme för tidigt. Efter välkomstdrinken var festen igång, och det blev lite trångt i köket, men det var bara skoj. Och framåt småtimmarna blev det även plats för dans, och några gick hem och några kom till. Lycka dansade och mindes tillbaka på Kreta och högstadiet. :) Vid halv fyra blev det en liten promenad (fy sören vad kallt det har blivit om nätterna). Sen la jag mig på golvet i köket medan de andra fortfarande dansade, eftersom min säng var ockuperad av en jättelång varelse (John). :) Dock blev jag beordrad att lägga mig i Kristians rum istället. Så lite över 4 somnade jag i hans säng (ta det lugnt, han låg inte där) ;)




Kvart över 8 imorse åkte de första hem. Och medan de andra somnade om tog jag tillfället i akt att ta en långpromenad i det underbara vädret. Jag tog en massa fina höstbilder och njöt av att det var så lite folk ute, då kan man sjunga högre. :) När jag kom tillbaka efter en timme var de flesta uppe och vi fyllde på vårt förråd med cupcakes och cola, har hört att det är bra frukost. Efter att vi (Lovisa) skitat ner lite mer började vi städa, och efter en lång tid, när vi i stort sett var klara, vaknade också labradoren och någon undrade vem som släppte ut hunden. Haha. Och om det var kaos igår så var det ingenting emot vad det var imorse, hela dagisgruppen hade kommit hit, verkade det som. Ballonger smälldes och de jagade varandra med tomma flaskor och jag vet inte allt. Men jag hade så ont i magen av hur mycket jag skrattade. Sen tog de Rut hem, och jag hade nästan tomt i huset.
Jag städade lite till och sen åkte jag och Elin till Ebbas och åt lunch och hade uppdatering. Mycket mysigt! Sen fick jag faktiskt sova lite, jag kunde knappt hålla ögonen öppna. Nu äter jag släta bullar och pepsi max, perfekt kvällsmat! :D

Ja, nu är det allt lite tomt, när jag har vant mig vid att ha vännerna här hela helgen. Men det får gå. Imorgon är det en ny vecka, och nya möjligheter! Tack för en skitrolig helg kära vänner!!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

tisdag 4 oktober 2011

Österlentur m.m.

De senaste dagarna har varit som sommardagar, helt knas, men skönt. Förra tisdagen fick jag åka hem för att hämta de glömda böckerna, men det var ändå trevligt med en övernattning hos M&M i Sjöbo.

I fredags var jag ute med Lycka-tjejerna på Bröderna M i Ystad. Vi åt väldigt god mat, och vit choklad och halloncheescake till efterrätt, mums! Sen kollade vi på stjärnorna innan vi kollade på en knasig film hos Matilda. En lagom jobbig fredagskväll.

Vid middagstid kom Ängelholmarna till oss, och vi började med lunch på Ingelsta kalkon. Det var buffé, vädret var fint och maten var god, perfa! Vi fortsatte mot Simrishamn där dimman låg så tät så att vi inte ens såg havet, trots att de var ca 10 meter från bilen. Men när vi närmade oss Kiviks musteri kom plötsligt färgerna tillbaka och det blev soligt och fint igen. Vi åkte inom en keramikaffär innan vi gick in i det proppfulla musteriet, men det gick ändå snabbt i kön.
Vi åkte sen ner till hamnen i Kivik för att se äppeltavlan, och den var faktiskt finare nu när äpplena börjat mogna. Det var tjockt med folk på Buhres, så jag och pappa stannade utanför. Innan vi åkte hem åt vi fika i Brösarps backar, så underbart vackert är där. Man är så bortskämd! Vi avslutade dagen hemma med lax från Martins rökeri (lovely!) och jordgubbar och glass. Vi körde en runda TP också, men det var inte många frågor som vi kunde i det tillståndet (trötthet, alltså).

I söndags åkte vi in till Elin i Lund för en härlig eftermiddag med promenad, lunch och fika. Jag och föräldrarna åt sen en god pizza från A pizzeria i Sjöbo. :)

Igår var jag ledig, eller jag skrev på projektarbetet hemifrån. Men jag hann också spela lite på min lilla nästan bortglömda trombon, och det gick trots dålig syreupptagning relativt bra. :) Jag var sen i Simrishamn och åt med mamma, sen körde jag först hem, och sen till Tomelilla. Duktig! :)

Idag har det varit ännu en fin dag, jag har hunnit städa lite, och fått veta att jag har två sponsorer till min gala som är den 10 november, så skönt!

Självklart har tankarna också varit på annat håll. Det känns fortfarande otänkbart, och jag tror inte att vi har förstått det än. Du kommer alltid att finnas inom oss!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta tillvara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

måndag 26 september 2011

Äppelmarknad och annat.

Även om hösten för det mesta är riktigt ruskig har den definitivt sina vackra dagar med ett underbart ljus (särkilt på Österlen). :D

Nu har Lovisa bott hos mig i Lund i två veckor. Trångt kan man tro, men det har faktiskt gått utmärkt, och det känns redan väldigt tomt utan henne. Men jag har bjudit hit henne närhelst hon kan. :)

Fredag: Pappa och jag åkte på för-öppet hus på Kuskahusen. Vi kollade på tavlor och pratade en massa (och åt, såklart). Det var väldigt trevligt. Sen gjorde jag klart min fotobok med byggnader i Europa, ska bli kul att se hur den blir.

Lördag: Tidigt gick jag och pappa upp för att åka till Kiviks äppelmarknad för kanske åttonde året. Vi förberedde för den stora kön, och med all rätt, det var en hel massa som handlade. Jag och pappa stod i vars en kassa och fixade med pengarna. Trots värme och en massa rök i ögonen var det så härligt, jag tycker verkligen att det är roligt. Senare kom även vännerna från entrén och pratade lite. :)
På kvällen åkte jag och Sara till Elna och Ola och hade ordentlig myskväll. Det blev pizza, sing star och chokladpudding. Underbart!

Söndag: Jag sov fram till 10 och åt sen frukost med systrarna och pappa. Vi ett körde jag och Sara till Kivik för att gå på äppelmarknaden. När vi kom in spelade Kalle Moraeus, han är så liten och rolig, och riktigt musikalisk. Han avslutade hela konserten med Koppången på fiol, Sara och jag grät nästan så vackert det var. Den enda låt vi saknade var Beatrice, men den hörde jag i lördags. :) Sen gick vi runt och handlade och vann lite på lotterier, och åt självklart supergoda hamburgare. Innan vi gick var Lasse Kronér, Janne Bark och Tina Ahlin på scenen och hade lite "publiken bestämmer låtar". Mycket roligt, och Danne Stråhed som stod i publiken fick också hoppa upp och sjunga. Sen försökte Lasse få alla att dansa, men en i publiken ville inte, så han gick ner och skulle säga till, då började han springa, och Lasse efter. Han genade mellan Sara och mig och var nära på att meja ner oss. :) Jag filmade, så skoj att kolla på. :)
På kvällen blev det BingoLotto innan vi hämtade mamma vid tåget i Hässlehåla.

Dagen har inte börjat ultimat, jag har glömt min filosofibok och papper + min kalender hemma, och jag har prov på fredag... Sen hade jag glömt skriva ut en inlämning, jag höll på att inte få någon tallrik i matsalen och ska skriva 3-5 sidor på mitt projektarbete till på måndag. I love it!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta von Zweigbergk

måndag 12 september 2011

Och höst...

Regnet vräker ner utanför fönstret och vinden viner. Alltid härligt med höst...
Igår flyttade Lovisa in, och ska bo här i två veckor, lite trångt, men det ska nog gå bra. :)

Mycket tid i veckan har ägnats åt projektarbetet. Många mejl som ska skickas, folk som jag ska prata med och annat som ska fixas. Men jag tycker det är jätteskoj, och ser fram emot det. Troligen blir insamlingsgalan den 18 november i aulan, dock inte fastställt än. På måndag ska jag till det första av Stadsmissionens verksamheter som jag tänkt besöka. Spännande!

I onsdags började Bonde söker fru, och Elin och jag satt fastklistrade framför tv:n. Härligt att det är igång igen. :)
I fredags var jag ledig och spenderade dagen i Malmö, gick rundor en massa hit och dit. På kvällen kom några av tjejerna hit och åt middag, mysfaktor - hög! :)
I lördags åkte jag hem till den kära lilla byn, och på kvällen var vi bjudna till Marie och Peter i Brösarp. Och vilken härlig kväl med en massa god mat och trevliga samtal. Vi ville stanna kvar där! Men var ju tvungna att åka någon gång.
I söndags körde jag(!), utan krock trots stort kors och två rondeller, till Lovisa för att göra massa smycken. Det gick finemang och vi fick ihop en hel del, äntligen. Och såklart en massa babbel. :)

Nu är det snart läggdags, och jag kommer nog nanna sött även inatt.

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

söndag 4 september 2011

Touch av sommar. :)

Vilken helg det har varit vädermässigt, det var som att sommaren plötsligt kom och hälsade på. Men nu regnar det igen och hösten kom tillbaka…

Förra lördagen åkte jag, Sara och Jocke och hälsade på föräldrarna på hotellet i Helsingborg. Vi åt gott på en restaurang vid hamnen. Det var supermysigt, trots att det droppade lite på mamma och mig. Därefter gick vi och åt efterrätt på mezo, också väldigt gott, men vi blev väldigt mätta. Vi gick sen upp på rummet och hade mysigt och öppnade vinet som mamma och pappa köpte på bröllopsresan, och det var faktiskt gott efter 25 år. Vid ett var vi hemma i Ängelholm och nannade sen sött.
På söndagen åkte vi till föräldrarna igen och mötte upp dom på hotellet, vi turade sedan mellan Helsingborg och Helsingör i någon timme, det var faktiskt mycket trevligare än man kan tro. :) Jag följde sen med hem till Eljaröd och jag tog en liten tur till Sjöbo med bilen (med mamma såklart).

Veckan har väl gått som vanligt, det var min tur med träningsmiddag, och det blev (tro det eller ej) mysigt i vårt kök! Det krävdes såklart en hel del städning… I fredags åkte jag hem för att jobba. Det var en riktigt fin kväll och alla verkade nöjda med kvällen. Även igår jobbade jag, dock inte så hårt. Men det blev i alla fall en bra kväll med grillning och myggor. :)

Idag har mamma, jag och Elin legat ute i solen hela dagen och myst. Så härligt väder!! Nu ikväll var vi hos Ida och Henrik i Malmö, och deras lägenhet var så fin. Nu är jag trött och ska minsann nanna!!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

lördag 27 augusti 2011

Tillbaka i Lund!

Ja, då har skolan börjat på riktigt nu, men det känns ändå helt okej, eftersom det är sjukt kort tid tills vi tar studenten!!! :)

Veckan har delvis gått åt till att städa huset efter asiaterna som bott här (inte det roligaste). Men nu är det iallafall riktigt fint! Och skolan har väl inte varit så ovanlig, nya lärare dock.

I torsdags var Sara och jag i Helsingborg på Ann Wilsons releaseparty för hennes företag, och det var smyckevisning, laktits-, pralin och vinprovning m.m. mycket trevlig. Och det stod en trevlig och snygg Sofie i dörren och kryssade av oss på gästlistan, skoj. :)

Igår blev det först lite party här hemma med vännerna och roomiesen. Vi fortsatte in till Malmö, stod typ längst fram när maskinen spelade (inget att rekommendera). Men det var väl ändå ganska skoj... Efter ett McDonaldsmål var det The Ark på scen!! Det var en grym konsert, och jag insåg att jag kunde typ alla låtar. Jag är verkligen glad över att jag gick dit, mycket folk, men inte där vi stod. :) Sen blev det lite efterfest i trädgården här innan läggdags runt halv 5.

Idag gick vi upp 8.20, inte lika härligt... Men det blev körövning och mys hos M&M innan jag åkte in till Lund igen. Nu bär det av mot Helsingborg för restaurangbesök med familjen! :)

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 22 augusti 2011

Sammanfattning av sommaren 2011

Som sagt har jag hunnit med mycket mitt sista sommarlov!

Efter Kreta var det lite tufft att komma tillbaka til Sverige, men det kändes bättre efter några dagar. Midsommarafton kom snabbt, och den tillbringades i Lund på Vildanden med vännerna, och lite nytt folk. Det var så trevligt så med massa mat, kubb, irlänsk julafton och dans runt ett litet träd i brist på midsommarstång. :)

I början av juli hade vi träning med kören i Drängastugan hos Ingela, och sen god middag i det gröna. Träningen resulterade i en vacker konsert i Fränninge.

Anci och Lennart bjöd till släktträff i Haväng, och såklart blev det jätteskoj, kan ju inte bli annat med den släkten. Vi spelade brännboll, lekte med barnen, åt och pratade en massa.

Sen var det tjejkväll hos Lovisa, och det var väldigt kul att träffa alla igen, och vi pratade på som om det varit för några år sedan. Det blev en sen kväll i växthuset. :)

Jag, mamma och pappa åkte på semester i Sölvesborg. Vi bodde på en liten camping i en söt liten stuga, utan vatten dock. Men vi fixade det fint. Och en av kvällarna var det dans på dansbanan och vi gick dit och pappa och jag dansade t.o.m. jägardansen. :) En mysig helg blev det med utflykter och campingliv.

Jag har hängt en del uppe i Ängelholm hos min kära syster och svåger. Vi har badat i havet, ätit gott och varit på Helsingborgsfestivalen och sett bl.a. stand up och Calle Kristiansson. :)
Förra helgen firade vi Sara, först med vännerna, då det var väldigt roligt med sing star, mingel och senare utgång till tres amigos. Sen kom familjen upp och firade. På söndagen hade vi kräftskiva på Vildanden, och vi pratade och skrattade så vi hade så ont i magarna. :) Härligt!!

I tisdags åkte jag till Göteborg med Matilda, Lovisa och Camilla. Vi bodde på ett hotell uppe på en lång backe, men det var mysigt. Vi gjorde Liseberg och åt sen på ett dyrt, men väldigt fint ställe vid 23.30. Dagen därpå kom systrarna, och än en dag spenderades på Liseberg, jippi!! Dagen efter shoppade vi innan vi for hem.
I fredags åkte jag och Ina till Malmö, vi lyssnade på Peter Jöback och Cookies'n beans som sjunger ljuvligt! Sen rockade Perikles loss. :) Jag mötte sen upp Camilla och Lovisa, och vi åkte pariserhjulet innan vi åkte till Lund. Där hittade vi två killar på mitt rum, så vi fick inta garderoben...

I lördags var det PeGes kräftskiverock, underbart!! Vi var hela 12 stycken, och vilket gäng sedan. Så skoj hade vi! Ida, jag och Sylvia fick inte helt ovanligt skjuts med bandet. Dagen efter blev det långpromenad och mys hela dagen!

Mycket annat har jag hunnit med, som after work i Malmö, Kulla flera gånger och jobbat en hel del på Kuskahusen, som är så vackert!!

Nu börjar mitt sista år på gymnasiet, och jag hoppas inte min första lektion speglar hela året (det ör Matte C). Tack för en underbar sommar allesammans! Nu ska vi göra hösten lika mysig!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

onsdag 22 juni 2011

Kreta!!

Nu är det verkligen sommarlov, och det känns galet!
Den sista dagen i skolan hade vi 7 konserter, vilket faktiskt var mycket roligare än man kan tro. Vi är ju ett härligt gäng!
På kvällen var jag i Lövestad hos Ronja och blev favorit hos barnen. :)
Lördagskvällen spenderades i Röddinge på logdans med Matilda, Lovisa, Camilla, Martina, Emma m.fl. Det blev en rolig kväll med mycket dans.

Och dansat har vi gjort massor i Kreta! Vi åkte dit i tisdags och kom hem igår, och vilken resa det har varit. Vi har träffat en massa härliga människor som vi fick säga hej då till innan vi åkte hem. Vi har skaffat oss favoritrestauranger, favoritbarer och favoritefterrätt-ställe! Dagarna har spenderats vid poolen och stranden, och nätterna i Platanias (förutom en natt då vi var i Chania).
På en bar i Platanias (Tropicano) visste ägaren var Tomelilla låg, och alla i personalen var väldigt trevliga, så det var där vi hängde mest. :)
I Chania träffade vi halva NAVY från England, sjukt härliga killar! Eftersom sista bussen gick hem 23.00 tog vi den andra morgonbussen 6.30 istället. Men det hade vi kanske gjort ändå, jag och Rocky satt på en bänk vid havet tills det ljusnade, det var så vackert när ljusen från alla restauranger i hamnen speglades i havet. Klart den bästa kvällen någonsin!

Jag tackar Lovisa och Matilda för en Underbar resa, detta måste göras om!! <3

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till det liv!
Charlotta Von Zweigbergk

onsdag 8 juni 2011

Sommar

Ja, nu är det sommar for real. Jag har gjort klart allting i skolan, det enda som återstår nu är sången på avslutningskonserterna. Och jag har inte skrivit här på superlänge.

Sen sist har det varit en riktigt trevlig logdans hos PeGe där vi hade en nykomling i gänget. :) Ja, det var som alla PeGe-fester, roliga!

Sen har jag varit på gudföräldrarnas 60-årsfest mycket rolig! En massa dans och prat, som det brukar bli med släkten. :)

Dagen efter sjöng Systrarna Thorén på Carlssons trädgård i Lund. Det var en mysig kväll, och jag kände alla som satt inne och lyssnade, riktigt skoj! Det var halva släkten, vänner, en nyfunnen vän, Elins vänner och faktiskt en lärare som det visade sig hade lånat ut en mick till oss. Världen är liten. :)

Jag har också hunnit jobba mina första dagar på Kuskahusen, och det gick bra. Det var bara ruskigt varmt i åskvärmen. :/
Sen var jag, pappa och PeGe i Kivik och åt glass, senare tårta och sen kollade vi på en massa roliga och fina bilder.
Igår var jag på student hos Jessika i Sanby, det var mycket nytt folk, och det älskar jag! Och studenten verkade glad. :)

Ja, mycket har jag gjort och det känns som att vi är en bra bit in på sommarlovet även om det inte ens har börjat, perfekt!! Ikväll blir det fira att vi är klara i skolan-bio med Tove. Imorgon kväll är det sista träningsmiddagen denna termin, som jag för övrigt håller i. På fredag är det 6 avslutningar i aulan + en konsert i domkyrkan för treorna, och på kvällen blir det student hos Ronjis. :) På lördag är det logdans med tjejerna! Ja, det är fullt upp och om mindre än en vecka åker vi till Kreta. Wihoo!!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

Oj

onsdag 25 maj 2011

Galna italienare, 30 grader och vackra vyer!

Ja, det àr precis vad jag fàtt vara med om!

Lòrdag: Eftersom italienarna gàr i skola àven pà lòrdagar besòkte vi en av Contraderna i Siena (gàsen). Vi var i ett museum och en fin kyrka. Vi jobbade sen med Comenius-projektet nàgra timmar. Sen slutade vi och vi àkte hem och àt lunch med hela familjen. Sen àkte vi in till stan och mòtte upp en del klasskompisar fòr att kòpa present till papa Maggioni som vi sen mòtte upp pà Piazza del Campo. Vi àt god mat pà en restaurang och sjòng fòr Maggioni. Sen gick vi runt i stan till olika pubar och pratade och hade oss. :)

Sòndag: Sovmorgon till 10, hàrligt!! Fòràldrarna hade gjort en italiensk picknick till oss, och vi àt sà vi nàstan spràngdes. Det var riktigt varmt, sà vi gick och handlade glass i byn. Pà kvàllen var vi i stan med nàgra av klasskompisarna och gjorde typ ingenting, det òsregnade och àskade lite, men vi hade ànda ganska skoj.

Màndag: Skolans gympalàrare ledde oss pà en rundtur i Siena som pà hemvàgen var uppfòr backe, och det var varmt och jobbigt. Resten av dagen gick àtt till Comenius-arbete, och vi hann filma och fixa klart det mesta med filmen. Pà lunchen blev vi tokiga pà italienarna dà de gick in till stan utan att veta vart de skulle och de flesta av oss hade lunch med oss. Men vi fick iaf stressa tillbaka...

Tisdag: Vi hade lektionsbesòk hos 2d, som hade italienska. De spelade upp en pjàs och de enda orden vi fòrstod var syster, sòt och bror. Men ja, helt okej. Efter arbete med projektet (dàr jag inte gjorde nànting mer àn spela spel) var vi med vàr klass som hade italienska (jag och martyna satt làngst bak och dansade eftersom alla kollade ner i sina bòcker) och fysik. Sen àkte vi till San Giamingano, àven dàr var det varmt, men det var riktigt fint. Vi gick làngt upp och fick en underbar utsikt. Vi smakade ocksà glassen som blivit utsedd till vàrldens bàsta glass tvà àr, och ja, den var god!

Idag: Idag har vàrmen varit nàstintill olidlig, eftersom vi befunnit oss pà en ò utan skugga ,i stort sett. Vi drack vatten och smorde in oss hela tiden, och gick... i ca tre timmar fick vi lida innan vi kunde hoppa i havet och svalka oss, underbart! Vi fick snabba oss tillbaka till sista fàrjan, eftersom den italienska làraren tvunget skulle ta gruppfoto innan vi gick. (Italientid...) Men turen tillbaka var riktigt hàrlig, vi satt pà òvre dàck dàr solen sken och det flàktade underbart!

Nu ska vi àta, det luktar gott. :) Hàromdagen fick jag fòrresten testa blàckfisk, och det var gott om man inte kollade pà den, lite làskigt.

Ha det bàst och glòm inte,
Du àr sjàlv regissòr till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

fredag 20 maj 2011

Italien!!

Wihoo!! àntligen har jag kommit till Italien! Det kànns som vi varit har jàttelànge, men det àr àndà en vecka kvar. :)

Tisdag: Efter att vi skrivit NP i Matte B i tre och en halv timme samlades vi pà stationen i Lund fòr avfàrd mot Kastrup. Redan dàr hòll det pà att gà tokigt, eftersom vi nàstan hoppade pà fel tàg. Men vàl dàr gick allt bra. Vi kom till Rom halv sju och vàntade pà bagaget i ca en timme :/ Sen àkte vi en lyxig minibuss till hotellet fòr bara 10 euro/person. Hotellet var inte jàttemysigt, och làg i ett vanligt trapphus bredvid centralstationen (alltsà inte den fina delen). De som àgde "hotellet" var kineser och kunde knappt engelska och ingen italienska. Nàr vi checkat in var alla superhungriga och vi hittade en pizzeria snabbt. Sen gick vi runt i Rom och tittade pà Colosseum, Forom Romanum och kastade mynt i Fontana di Trevi. Vi àt glass och bara mòs fram till ca 1 dà vi var ganska tròtta. Vi pratade sen lite pà rummen med den hàrliga mysbelysningen i taket (den enda lampan) tànd. :)

Onsdag: Vi packade ihop och fick vàr "frukost" som bestod av tvà smà mjuka kakor och juice. Efter att vi kòpt tàgbiljetter till senare insàg vi att vi behòvde en second breakefast och stannade pà en bar med uteservering i solen. Sen kollade vi pà Colosseum i dagsljus, Cirkus Maximus (en gràsplàtt) och Vatikanstaten. Kòn var ENORM in till kyrkan, sà vi skippade det och àt lite glass istàllet. :) Annars lunkade vi bara runt och sen tog vi tàget till Siena.
Halv tio stannade tàget i Siena och dàr stod alla vàra vànner och vàlkomnade oss. Saras mamma hade gjort en jàttegod paj nàr vi kom hem, och en supergod kaka. Och fòràldrarna àr vàldigt trevliga och fòrsòker prata engelska sà gott det gàr. :)

Torsdag: Vi var fòrst i skolan, eller vad som mer kàndes som ett mentalsjukhus eller fàngelse. Vi hade tvà lektioner med en klass som var lika gamla som oss. Den fòrsta làraren var okej, men den andra var bara obehaglig och vi satt tysta och snàlla. :) Det blev mat i stan innan vi gick pà rundvandring i stan. Vi sàg Piazza del Campo, Palazzo Communale (som fòr òvrigt hade en underbar utsikt), domkyrkan (som ocksà var vàldigt vacker) och sist det gamla sjukhuset som nu àr museum. Fòr mig som àlskar kringlor var det underbart. :)
Nàr vi varit hemma om àkte vi till Nicoletta, och hon sminkade oss (lite annorlunda och mycket svàrt att tvàtta bort). Sen àt vi pizza pà Piazza del Campo, sà mysigt, och sen tràffade vi de andra. Vi spelade lite biljard och fotbollsspel i en spelaffàr och sen gick vi runt i staden.

Idag: Idag har vi varit pà rundtur i Montalcino, mysig liten stad. Vi har haft en vàldigt pratsam guide med oss (en av làrarna pà Galileo Galilei), han pratade en massa om nàr han var liten och en massa historier om allt och inget. Och i Montalcino kànde han alla, sà det gick inte snabbt att komma dit vi skulle, eftersom han stannade òverallt. Sen var vi pà vingàrden Biondi-Santi som gòr det riktigt fina vinet Brunello di Montalcino. En av eleverna som àr med femte eller sjàtte generationen dàr. Vi àkte sen till mukklostret Monte Oliveto Maggiore som var vàldigt fint, och vi fick se hur de reparerade vàlidgt gamla bòcker. Sen àkte vi mot Siena igen.

Dagarna har hittils varit mycket bra, och jag hoppas att det fortsàtter sàhàr. :)

Ha det bàst och glòm inte,
Du àr regissòr till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

söndag 1 maj 2011

Påsk och Valborg!

Ja, nu har tiden gått och jag har inte hunnit skriva alls på bloggen.

Påsklovet kom och gick, men jag hann med en massa skoj. Påskfest med AIF med påskäggsletningslöpträning, firande av Elins födelsedag, armbandsförsäljning med Lycka på Kuskahusen, mat på Backakrogen, mjukglass i Kivik, konstrunda med familjen och en massa mys hemma i Eljaröd.

Nu har veckan gått och jag har hunnit med en del plugg och nu är äntligen geografiprovet och italienskauppsatsen skrivna. I fredags var jag med familjen och lyssnade på Elins kör i klosterkyrkan. Det var väldigt fint och mysigt.

Igår var det valborg för alla som missat det, och om man bor i Lund är det definitivt omöjligt att missa det. Jag, Emma, Elin och Elin var i Stadsparken lite över nio och bredde ut vår filt på ett väl valt ställe (det var redan mycket folk som hade kommit). Snart var vi omringade av ganska många människor, och musik och prat hördes överallt, och om man inte satt väldigt nära den man pratade med var det omöjligt att höra. Men de som satt bredvid oss hade till skillnad från typ alla andra lite bra musik i sin bergsprängare, alltså musik med text, och sen sjöng dom och spelade gitarr också, trevligt. :) Annars gick man runt, träffade folk, vänners vänner kom till vår filt och joinade och så rullade det på fram till fyra då vi drog oss mot vildanden. Vi bytte om, sov lite och förberedde för grillningen. Det blev riktigt lyckat med grillningen, trots att vi var lite osäkra i början. Vid nio gick vi till parken igen för att kolla på brasan, och precis när vi kom dit tändes bålet, perfekt timing! De andra gick sedan hem medan jag och Elin fortsatte mot Carlssons trädgård för att lyssna på Jon. När vi kom var det inte så mycket folk, men vi pratade lite med John och Adam. Efter pausen droppade det dock in ganska många. Vi sjöng och hade det mysigt inne i hörnan, dock hade vi sjuk frossa, och båda satt och skakade, och innan vi gick kom Martin och vi stannade och pratade lite med honom innan vi gick hem. Det blev en perfekt avslutning på en riktigt bra dag! När vi la oss i sängen vid ett kändes det som att det var långt in på småtimmarna, men det kanske inte var så konstigt. :)

Idag var jag och Emma och handlade lite innan vi och Elin gick en lång runda om Värpinge, det var trevligt och vädret var bra. Sen har jag pluggat, sovit och duschat. Ikväll har vi varit och lyssnat på studentsångarna vid vita huset. Det var riktigt kallt och jag fryser fortfarande, men det var ändå kul att vara där. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigberg

tisdag 12 april 2011

Barnen avlämnade och ny vecka. :)

Ja, nu har våra små barn åkt tillbaks till Italien, men snart är det vår tur att hälsa på dem.

  • Lördag: När mamma kom till Lund gick vi tillsammans till skolan för att har lite knytkalaspicknick. Det blev mycket blandad mat, vi hade plättar, sen fanns det också ugnspannkaka, falukorv med mos, kyckling med klyftpotatis, olika pajer, janssons frestelse m.m. Sen till efterrätt rulltårta, gräddtårta, kärleksmums och kladdekaka. Ja, mums! Och mätta blev vi. Sen satt vi ute i det fina vädret och solade. Jag fick dock en spåga i fingret och många blev involverade i min sticka som för övrigt kom ut i söndags. Efter någon timme fortsatte vi till Café&Le och satt på uteserveringen där, eller ja, tog mer eller mindre över den. :) Det blev lite skitsnack innan vi var tvugna att åka hem för att byta om, lämna Sara och sen åka till Balkåkra på 18-årsfest. :) Vid middagen hade vi roligt, och sen skulle borden brytas och det blev mest jag, Lovisa och Camilla som pratade. Men vi pratade också med en massa andra människor. :) Vid ett kom pappa och hämtade oss, och jag var ganska trött får jag säga...

  • Söndag: Mamma och jag åkte in till Lund för att vinka av barnen på Lunds station. Det blev lite sorgligt, men också roligt avsked. Efter att tåget kört blev det ganska tyst, och där stod vi... Några fortsatte till Espresso House, men vi var tvugna att åka hem. Efter lunchen åkte jag och pappa till Fränninge för att träna inför kvällens Gloria. Konserten blev riktigt bra, och än en gång förstod vi inte hur det kunde bli så bra, men det blev det. Sen bjöd farmor på kakor, mumsiga såklart. Jag gick såklart och lade mig för sent, så jag sov bara fyra timmar innan det var dags att gå upp igen.

  • Igår sov jag någon timme när jag kom hem, förståeligt tyckte jag. Det blev inte mycket pluggande, vilket ledde till att dagen idag har gått åt till det istället. Men nu är det bara tre dagar innan lovet och helgen bjuder på bl.a. Dalai Lama, Johan Wester och Lars Winnerbäck, Elins födelsedagsfest och Mormors och Anna-Karins födelsedagsmiddag. Så det ska nog gå bra att ha två prov på fredag ändå...

Ha det bäst och glöm inte,


Du är själv regissör till ditt liv!


Charlotta Von Zweigberg

lördag 9 april 2011

Sista dagen...

Ja, nu har veckan verkligen sprungit iväg, helt sjukt!

  • Onsdag: Efter att jag gjort klart provet skulle vi arbeta med projektet till fem. Efter en liten paus blev det filmkväll i stora hörsalen. I mitten hade vi matpaus då det blev korv med bröd. :) Sen när filmen (Kopps) var slut återvände vi hem. Och det var ju inte så mycket kvar av kvällen sen, så vi somnade ganska snabbt.

  • Torsdag: En dag jag inte umgick med italienarna alls faktiskt. Efter skolan åkte jag till Sjöbo där pappa hämtade mig och vi åkte tillsammans till körövningen. Det gick helt okej, men kanske inte helt bra med tanke på att vi ska ha konsert på söndag (imorgon) :O Men det var ändå kul att höra styckena med alla.

  • Fredag: 5.30 steg jag upp för att göra mig i ordning. För klockan åtta började jag i Lund. Första lektionen hade två av italienarna, Francesco och Enrico, en presentation om Siena för oss. De var duktiga. :) Sen skulle vi konversera lite på italienska, och det gick väl mindre bra. :) Efter skolan var jag lite hos Elin och sen cyklade vi med vars två cyklar i blåsten, och höll på att ramla mitt framför postmannen vid vårt hus. :) Jag mötte sen upp italienarna i skolan och efter ett tag åkte vi mot Ann-Sofies lägenhet. Där bjöd Virginia på middag på ca 9 stycken. Jag försökte skynda på processen lite, men det går helt enkelt inte, de kan inte känna stress (det märker man på deras italian walk också.) ;) Så jag hann precis äta varmrätten innan jag var tvungen att åka hem, för dit skulle de andra komma. Så jag mötte upp ett litet gäng på stationen och vi gick tillsammans hem till mig. Under kvällen kom och gick folk lite hela tiden, och vi pratade och hade trevligt hela kvällen. Vid halv 1 gick Mathilda och Marco, sist av alla, den sista timmen var vi väldigt övertrötta. Och när de gått bumsade jag direkt ner i sängen. Mycket trevlig dag/kväll. :) Nu ska vi snart till skolan och ha knytkalas, det är nämligen sista dagen italienarna är här. Det känns konstigt, för man har ju umgåtts med samma gäng i lite mer än en vecka nu, men det ska samtidigt bli skönt att få lite egentid. Och snart åker vi ju till Siena! :D Ikväll blir det party för Matilda!! Tjoho! :)

  • Ha det bäst och glöm inte,

  • Du är själv regissör till ditt livs teater!

  • Charlotta Von Zweigbergk

torsdag 31 mars 2011

Italienare och fest. :)

Ojojoj vad tiden går, och jag har verkligen inte hunnit skriva, egentligen har jag fortfarande inte det, men vill ändå skriva av mig lite. :) Förra fredagen var det våffeldagen, och den spenderades hos Elin där vi åt en massa våfflor och kollade på S-programmen. Sen var det mammas födelsedag dagen efter och Elin åkte upp till Ängelholm med föräldrarna och jag stannade i Lund för att gå på kalas. :) Visserligen blev det inte mycket av Ferns kalas förrän senare på kvällen, så jag åkte till Ängelholm lite tidigare än väntat. Där hade vi supermysigt och spelade spel till långt in på natten. Förra veckan förberedde jag mest inför Saras ankomst, alltså städade och planerade en massa. På torsdagen kom de allihopa. Visserligen ganska mycket försenade, men vi behövde bara vänta i en timme... Det var dock inte så jobbigt eftersom vi försökte lära känna varandra lite bättre då. På kvällen var det middag på Vildanden och det gick väldigt bra och alla pratade engelska nästan hela tiden. Sara verkade tycka att det var kul och det kändes skönt. I fredags åkte vi till Eljaröd. Vi åt köttbullar och mos, riktigt gott, och sen satt vi och pratade tills vi skulle lägga oss. Efter frukost, en liten sightsingtur och lunch körde mamma in Sara till Mathilda, eftersom vi skulle på fest på kvällen. Vi rejsade hemmåt och gjorde oss i ordning innan taxin kom. Vi anlände till solvalla samtidigt som värdparet och resten var inte långt efter oss. Självklart blev vi väldigt glada när vi såg vilket band som skulle spela (Whendays). Sen blev det fördrink och ganska fullt i den lilla salen innan vi satte oss till bords. Vi höll ett väldans liv som vanligt och inte minst på snapsvisorna. Middagen var väldigt trevlig och både Johan och Cecilia bjöd på skönsång och Johan också ett fint tal. Sen bröt vi borden och började dansa. Självklart var det drag och jag dansade i stort sett hela kvällen. Riktigt härligt! Och Whendays hade en sångare extra med sig, och han var väldigt duktig. Ja, sen blev det nattamat innan taxin körde hem oss igen. :D På söndagsförmiddagen åkte jag in till Lund. Vi startade på Nova och gick och shoppade hela dagen, ganska skoj att se en massa italienare överrallt. :) Sen fortsatte en del mot S Sandby för att titta på film och sjunga lite singstar. En trevlig dag! Måndagen började med projektet som vi gör med itatienarna. Vi satt i grupper och pratade om Sverige och Italiens skillnader. Efter lunch var jag med klassen igen och hade vanliga lektioner, vilket kändes väldigt konstigt. Sen var det åter till italienarna, där jag fick med mig tre hem, som visserligen bara stannade i några timmar. Idag har vi varit på busstur hela dagen. Vi började på Skånes djurpark där det inte var så många djur ute. Vi var bortsett från en förskoleklass helt själva i hela parken. :) Det regnade från och till, men vi var vid gott mod?! Vi såg när sälarna matades och när björnarna var ute, och de var höjdpunkterna där. :) Sen åkte vi vidare mot Laserdome i Helsingborg där vi hade femkamp. Tyvärr blev det lite långdraget, men annars väldigt kul. Nu har vi precis kommit till Lund och jag måste väl plugga ett tag ikväll. Dagarna går snabbt och man är så trött på kvällarna nu, jag antar att man anstränger sig en del när man pratar italienska och engelska hela tiden. Men nu får jag sluta så att jag hinner göra vad jag ska. :) Ha det bäst och glöm inte, Du är själv regissör till ditt livs teater! Charlotta Von Zweigbergk

måndag 21 mars 2011

Lycka :)

Dagen har varit ganska lugn samtidigt som den varit intensiv. Idag har jag och Lycka-tjejerna spelat in ”Lycka-the movie” till Lovisas engelskaprojekt. Det blev mycket skratt och MÅNGA omtagningar, men tillslut tror jag att den blev helt okej, vi får se efter klippningen. J

Förra helgen tillbringades mestadels hemma med föräldrarna och till viss del också syskonen. På lördagen kollade vi på Skönheten & Odjuret i Kristianstad. Den var riktigt bra, och jag älskade klockan och ljusstaken, så jäkla bra var dem. Skönheten sjöng lika vackert som hon var. Det blev en bra kväll med god mat, härligt sällskap och en bra musikal.

På söndagen kom föräldrarnas vänner på besök och det blev en mysig kväll. J

I onsdags var jag och vännerna på Var Glad-spexarnas spex: Tutanchamon. Även det var riktigt bra, det var roligt och de var duktiga att sjunga, perfa! Jag och Sara satt dock nästan lite nära scenen, eftersom spott och flaggor höll på att komma i huvudet på oss. Men vad gör det. J

I torsdags var jag ledig från skolan och var en större del av dagen på Nova Lund-området. Jag handlade skor, mp3 och annat smått och gott. Sen var det som vanligt middag på Vildanden, och som vanligt var det också gott. J

Fredagskvällen tillbringades hemma framför Så ska det låta, som dock känns lite tråkigt nu när min Putte inte är med längre, men jag älskar ju fortfarande programmet, och Peter Settman, så jag fortsätter kolla. J Sen Skavlan på det, såklart!

I lördags eftermiddag åkte jag in till Lund igen för att äta taco och chokladpudding på Vildanden (eller, ja, det var ju inte därför jag åkte in). Anledningen var att Jon skulle spela på Carlssons trädgård. Eftersom vår skara reducerades lite åkte jag och Emma själva in till stan och lyssnade på honom. Det var två timmar av ren njutning, han sjunger underbart, och för er som inte hört honom – do it! Vid tolv cyklade vi hem och nannade. J

Igår tog jag tåget/bussen hem igen för en dag i Eljaröd. Sen åkte vi på kalas för moster och morbror. Det var mycket folk trots att vi egentligen inte var så många, hmm, lät nästan som elin där. J Med barn som sprang runt och stojade och vuxna som pratade ikapp lät det iaf en hel del kring oss. Men trevligt var det, och det var längesen jag träffade alla.

Nu sitter jag på bussen hem från Tomelilla, i stort sett helt själv, det är inte samma rush som på morgonen och eftermiddagarna inte.

Ha det bäst och glöm inte,

Du är själv regissör till ditt livs teater!

Charlotta Von Zweigberg

torsdag 10 mars 2011

Tre skoldagar i veckan?

Ja, iaf denna vecka, sjukt skönt. Dock har det ändå hunnits med ett prov och imorgon är det muntlig redovisning och fröhoppningsvis en inlämning till samhällen. Wihoo!

Fredag: Mina kära lycka-kompanjoner kom till Lund för lite partaj. :) Vi började kvällen men lite god lax och bulgurröra, helt undebart gott är det! Sen blev det ost, kex och vin, och visst är det lite vuxenpoang på det. ;) Vi tänkte fortsätta någonstans, men eftesom ingen verkade ha fest fick vi ut och leta lite. Butler hängde också på, och det blev en lite kall men rolig runda som avslutades på BK. :D Vid detta laget var vi ganska trötta, så vi kom i säng direkt.

Lördag: När tjejerna åkt hem tog jag en lång spring/promenadrunda innan jag hamnade i sängen/soffan och kollade på Skavlan och På Spåret. Jag handlade pizza till kvällsmat, för det var så längesen. Efter det bar det av mot Vildanden för att fira Ebba som fyllde 22. :) Det var mycket gott som bjöds, men många gick hem alldeles för tidigt och vi som var danssugna hade ett stort golv till vårt förfogande. :) Någon mer gick och någon kom, sen hamnade vi alla runt bordet och pratade om en massa saker. Det blev en bra avslutning på en rolig kväll. Innan jag gick och la mig läste jag ett kapitel i Elins interaktion-bok, faktikst intressant och lagom sådär vid halv fyra (ja, jag är lite knas).

Söndag: Eftersom jag var kvar hos Elin diskade vi och städade efter frukosten. Sen åkte vi med alla saker, först till Jesper, och sen fortsatte de andra till Ebba. Jag tog sen bussen hem. :)

Jag var ledig både måndag och tisdag, så jag slappade lite, städade lite och pluggade lite. I tisdags åkte jag till M&M och vi var ute och gick lite och åt lite semlor och hade det mysigt innan jag åkte in till Lund. Igår var jag ordentligt trött i skolan, särskilt efter simningen, men när jag varit hemma om och ätit lite och sovit lite blev jag mycket piggare. På kickboxningen var jag riktigt på G, men det var ordentligt jobbigt. Idag har det varit prov, och nu pluggar jag på redovisningen imorgon. Men snart måste jag ut i det hemska vädret, dock gör tanken på vad jag kommer fram till det lite bättre. :D

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

onsdag 2 mars 2011

Sportlov och födelsedag

Nu blev det väldigt långt mellan bloggångerna. Men det är ju inte första gången, tiden räcker liksom inte till. Veckan innan lovet var inte så händelserik, det var middag på vildanden och skolgång, precis som vanligt.

De flesta dagarna på sportlovet slappade jag och kollade på tv, superskönt!

Min födelsedag firades först i Ystad, jag och Elin gjorde stan innan mamma kom och joinade oss. Vi åt buffé på thairestaurangen, supergod!!! Sen åkte vi och hämtade lax till kvällen. Senare kom gästerna och vi åt gott och hade trevligt. :)

Onsdagen och torsdagen spenderades hemma, men jag fick ändå lite saker gjorda.

I fredags åkte jag in till Simrishamn efter en god middag hos farmor. Jag blev chockad då jag insåg att bussen kostade 10 kronor, sjukt billigt! Jag handlade en klänning och en skjorta på 70% rabatt. :) Sen hamnade jag på Mika, inte helt ovanligt, och där handlade jag lite olika saker. Mamma slutade sen jobba och vi handlade innan vi åkte hem. Där var Sara och Jocke, väldigt skoj!

Lördagen spenderades på ett lite annorlunda sätt. Vi åkte nämligen till Yangtorp, templet som ligger in the middle of nowhere. Större än jag trodde, men lite närmare bebyggelsen vad jag trodde också. Vi åkte sedan vidare till Önneköps bageri och thairestaurang, mycket underligt, och köpte goda tårtbakelser. Sara tog spaningsfoto och vi hade ganska roligt åt hela situationen. Sen fortsatte vi att köra runt bland alla små byar och avslutade i Degeberga där vi åt goda hamburgare i det relativt fina gatuköket. :) Väl hemma kollade vi på filmer från när vi var små som vi inte sett på länge, både kul och smått skrämmande. :P Kvällen avslutades med god mat och spel.

I söndags var jag med Lycka-tjejerna i Ystad. Jag fick ett fint halsband och vi åt god chokladkaka och riktigt god mat. En härlig kväll, som vanligt. :)

Veckan har gått åt till att plugga, men nu är en hel del av proven och inlämningarna över, tack och lov. I onsdags var jag hos Elin på födelsedagsfika och igår hade jag, emma, elin och sara torsdagsmiddag, dock utan träning denna gång. Roligt hade vi dock, och det blev mycket skratt.

Idag kommer Lycka-tjejerna, och snart är skoldagen över. :D Wiihooooo!
Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 14 februari 2011

Snart lov!

Veckan har som vanligt gått riktigt snabbt, men vet inte vad jag ska göra åt det, så det struntar vi i. :) Lektionerna har varit som vanligt, och jag fick reda på mitt slutbetyg i Svenska C, riktigt skönt.

Fredag: Samhällsprov som jag pluggade som en galning till, och som jag tyckte gick ganska bra. Efter det var skoldagen slut och jag och tjejerna drog till stan. Först fyndade vi på Ur&Penn, halsband och örhänge för 50 kr, helt okej faktiskt. :D Vi åt lunch på Mukai (tror jag det heter) det var riktigt gott och trots att vi fick stressa lite var det mysigt. Vi fick gå snabbt till Färs & Frosta Arena, men när vi kom dit var det ändå lång kö, och smått kalabalik. Vi hittade som tur var en plats på läktaren, och vi såg riktigt bra. Så körde sen Lund Super Bowl igång och tjejerna gick ut starkt och vann med 4-2. Tyvärr var Spykas killag lite bättre och gick snabbt upp i ledning. Med 9 min. kvar blev en polhemspelare skadad, eftersom det var nacken kunde han inte flyttas och ambulansen fick komma. Matchen avbröts och alla fick gå ut. Spyka vann, men det kändes ändå inte helt rätt och det var inte väldigt glatt i arenan. Jag var och handlade lite innan jag gick hem, och Sara kom och hälsade på.
Vi gick sen till bowlingen och mötte upp juniorerna. Första serien var tjejerna överlägsna, och sen gick det lite utför. Sen var det vidare till Vildanden för tacokväll. Det blev god mat (allt tog slut, som vanligt) och killarna fick äntligen spela Risk, men vi körde Absolut överens.

Lördag: Jag och Elin var på det Lindiska passet medan resten var ute och körde rullskidor. Elin bjöd på god brunch och sen var hela eftermiddagen framför oss. Jag orkade dock inte ta tag i mitt liv och kollade på På Spåret och något annat program. På kvällen cyklade vi till stan för att äta på thairestaurang. Det var dock bara en som jobbade, med efter lite klödd med borden och lång väntetid fick vi iaf maten. Senare var vi åter på vildanden och spelade spel och åt. :)

Söndag: Jag åkte mot Sjöbo där mamma hämtade upp mig. Efter lite prat åkte jag ner till torget och ställde mig i kö till Körslaget-audition. Efter trekvart blev vi insläppta. Trots att det var kul i kön var det otroligt kallt och alla var väldigt glada över att komma in i värmen efter lite omtagningar. Vi fick sen fylla i lite papper och där satt jag och glodde lite. Jag hittade sen en ledig stol vid Ida, Anders och Björn och slog mig ned där. Sen blev det ytterligare fyra timmars väntan fylld av mat, filmande och mer eller mindre spontan sång. Jag kom inte med, men det gjorde inte så mycket för efter fem timmar var vi alla glada över att få komma hem. Jag fick lite mat hos M&M innan jag åkte mot Lund igen. På vildanden blev jag bjuden på toast och hemmagjord chokladpudding, mums. Alla var dock väldigt trötta och det dröjde inte länge innan de andra åkte hem. Jag och Elin satt dock och kollade på Wallander, jag gillar ju dom så mycket, och det är så mysigt att vara där. Jag sov sen över också. :)

Idag har det varit en helt vanlig skoldag. I efdermiddags fikade jag med Ina, som jag inte träffat sen Malmöfestivalen, och Sofie, som jag inte träffat på ca 2 timmar. :P Det var mysigt och trevligt med en liten update. Imorgon blir det som vanligt en ganska lång dag, men snart är det lov, och då blir jag 18. :D

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 7 februari 2011

V. 6

Ja, det går himla snabbt. Om två veckor och tre prov är det äntligen lov, ett välbehövligt sådant.
Veckan har rullat på och jag har bara flutit med.

I torsdags var jag i Fränninge och tränade till Gloria. Vi var inte så många, men det var givande. :) Sen åkte jag till M&M och sov över.

I fredags slutade vi 1, och efter skolan gick jag direkt hem och bakade muffins till kvällen. När dom var klara bytte jag om och gick tillbaka till skolan, eftersom vi hade öppet hus. Vi satt och spelade och sjöng i två timmar, inte väldigt ansträngande, tvärtom väldigt skoj. Sen blev jag hämtad av päronen och vi åkte hem till Elin. Vi blev bjudna på god mat och dryck, och det blev mycket trevligt, trots att vi var ganska trötta.

I lördags var det än en gång dags för öppet hus. Dock var det inte så många morgonpigga där, så de två första timmarna spelade vi ukulele. I början var det kul, men efter ett bra tag var det lite drygt att höra lite falska ukuleleackord frn olika håll som inte spelade samma låt. Så vi försökte istället locka till oss lite intresserade genom att spela, och det funkade! Sen satt vi och jammade lite, och plötsligt var det slut. Efter att jag hjälp att plocka ihop lite saker åkte jag hem till Eljaröd, lagom trött. Men det var iaf mysigt att komma hem.

Igår bakade mamma (jag hjälpte till lite) fastlagbullar som pappa skulle ha med till kören. De blev riktigt fina och goda. Under tiden sorterade jag i ljusskåpen, och det blev riktigt fint. Sen blev det lite Lycka i Tomelilla. Vi fikade och gjorde armband. :) Mysigt som vanligt. Kvällen avslutades hemma med Wallander och Solsidan. :D

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 31 januari 2011

Veckan som varit...

Ja, under veckan har det hänt en del, och jag har såklart inte hunnit uppdatera min blogg, tänkte dock göra det i fredags, men hade då varken a eller ö-tangenter, så det hade blivit drygt. Eftersom Matilda har åkt skidor hela veckan har jag varit själv med killarna på ensemblen, vi har tränat för fullt inför Öppet hus som är på fredag och lördag, och tramsat oss lite, som vanligt.
I torsdags kom jag en timme för tidigt till skolan, så klantigt. Jag tyckte att det var underligt att INGEN i klassen var där, trots att de brukar komma sent. När jag tittade på klockan förstod jag ju varför.. Men jag gick till biblioteket, och då såg jag att Pelle och Staffan skulle vara med på Radio Kristianstad, så då satt jag och lyssnade på det tills vi började. Det var faktiskt lite rogivande. :) På kvällen var jag iaf i Brunnshög med vännerna. :) God mat och många skratt, alltså en helt vanlig torsdagskväll i Lund. :D

I fredags slutade vi 11, och båda jag och Sofie hann med bussen som gick 10 över. Det betydde att jag var i Eljaröd kvart i ett, inte illa. :) Jag var inne om hos farmor och fikade och hjälpte henne att vika sängkläder. Sen gick jag hem och satte upp lite lampor, och beställde min fotobok från det gångna året igen, hoppas det går bättre denna gången. Det verkade iaf göra det. :) När mamma och pappa kom hem gjorde vi oss redo för att åka till Yngsjö. Där blev det otroligt god mat (som vanligt nör man är där) och trevligt sällskap.

I lördags åkte jag, mamma och pappa till Kristianstad. Vi letade efter gardiner och klänning, men vi köpte bröd och ett bäddsett. Så blir det... ;) Kvart över 4 mötte vi upp Elin och vandrade mot konserthuset där Vocal six tillsammans med kör från sensus bjöd på en härlig konsert. Trots att jag sett nästan alla låtarna några gånger blir jag inte trött på dem. Seasons of love gav mig rysningar, självklart också Livboj och Hey Jude. Ja, kan inte säga mycket annat än att den var superb. :D Jag och mamma pratade sen lite med Robban och en massa från vår kör som också var och tittade. Vi promenerade till Rose Garden där vi beställt bord 40 min senare, men vi fick gå några varv innan bordet blev ledigt, kallt, men värt att vänta på. Laxen var underbart god, och många andra saker på buffén. Sen var där mjukglassmaskin också, mums. :)

I söndags åkte vi till Tomelilla för att lämna Elin och mig, men också för att titta på Elnao och Olas hus. När vi var där ringde dock Lovisa och sa att vi inte kunde ses, så jäkla typiskt nu när vi kunde, och var så nära. Men vi får väl se om vi kan få ihop någon dag då alla kan och har kollat upp att man kan ta sig dit... Jag åkte iaf hem till Eljaröd igen. Det blev myskväll med Solsidan, Time Out och Wallander. :D

Idag har jag varit och tränat, och sen har jag pluggat en del, eftersom proven börjar komma närmare. :/

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

söndag 23 januari 2011

Härlig helg!

Denna veckan har varit smått tokig. Klassen har varit crazy, inte minst på facebook-chatten. Men vad ska man göra.. :) I övrigt har jag tränat med elin, i onsdags var vi på veckans bonuspass, zumba, och där var sjukt mycket folk, 150 + många som inte kom in. Det var skoj, men känns ändå lite som en modefluga.

Torsdag: Jag, Linda och Elin träffades och cyklade tillsammans till Delphi. Där var matlagningen fullt igång, och smått trångt i köket, vilket visserligen inte krävs så mycket. :) Efter ett tag var den efterlängtade maten klar, och den var riktigt god. Det blev äppelkaka och glass till efterrätt, också mycket gott. :) Det var kallt att cykla hem, men jag hade ju trevligt sällskap. :D

Fredag: Italienskan började tio över 8, och när vår nästa lektion skulle börja visade det sig att läraren glömt en tid någon annanstans, och vi fick ledigt. Alltså slutade vi klockan 10. Jag och tjejerna gick hem till mig och pratade lite innan vi kände att tiden var inne för lunch. Vi gick till Mondo där vi åt mycket god och prisvärd mat. Matilda och Lisa var sen tvugna att gå, men vi andra fortsatte mot domkyrkan, dit Sofie (som fyllde 18) gärna ville gå. Vi gick runt och kollade en massa, och fotade och läste i böcker innan vi gick ut. Tove cyklade sen hem. Jag, Sofie och Cornelia gick då och tog ett glas vin (bara Sofie). Ganska mysigt! Sen var det bara jag och Cornelia kvar, och vi hyrde film och handlade mat innan vi gick hem till mig. Vi gjorde mat och åt till Sex and the city 2. :) Till På spåret/Let's dance åt vi underbart god marängswiss. :) Sen krängde vi godis. :D Kvart över 11 åkte Cornelia hem, efter en lång och superrolig dag. :D

Lördag: Jag och ELin var och tränade på det Lindiska passet :) roligt som vanligt. Sen blev det duschning och upphängning av tvätt innan Emma kom hem och vi tillsammans åt supergod frukost. M&M kom och hämtade oss och vi körde till Ängelholm. Först blev det god fika på A piece of cake. Sen åkte vi och kollade på Ängelholmsrevyn. Den var väldigt rolig och bra, och alla verkade nöjda. På kvällen blev det god middag hos Sara och Jocke.

Söndag: Efter frukost spelade vi Sverige-spelet och Geni, och med olika generationers hjälp kunde vi ganska mycket. :) Efter att vi kollat på skidskytte och sprint åkte vi mot Lund. Jag, Emma och Elin cyklade sen mot kvantum för att veckohandla, vi träffade också på elin och partik. Lite skoj, faktiskt. :) Nu har jag kommit hem och hunnit fixa lite här. Jag ska väl hänga upp tvätt och fixa lite innan jag går och lägger mig ikväll.
Jag har iaf haft en underbar helg!!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 17 januari 2011

Period 2

Ja, nu har alltså min fjärde termin på Polhemskolan börjat. Det betyder att vi ska ha NKA och psykologi, och ingen svenska. Funkar fint för mig. :) Schemat är däremot lite sämre, men jag har ju varit bortskämd innan. Imorgon går jag mellan 08.15-17.00. Lovely!

Veckan var inte för ansträngande eftersom vi mest mjukstartade i ämnena, och avslutade en del.
Något som däremot var lite jobbigt var att mina rumskompisar råkade bränna popcorn, och inte lite, utan riktigt ordentligt. Det luktade i hela huset, och jag blev riktigt irriterad på det och mycket annat. Vi blev lite ovänner, men det har nu klarat upp sig, och vi har fixat lita andra scheman än innan, så det ska väl bli bra. :)

I tisdags var det dags för Mijas nya pass, och jag kan säga att det kändes rejält i kroppen efteråt, men jag får skylla mig själv. :/
I onsdags var mamma här, och Elin kom också hit en runda. Vi åt gott och pratade en massa.:) Årets första löparmiddag var, inte helt otippat, på Vildanden, hos Elin och Patrik. Det bjöds på grön ärtsoppa och pannkakor, mums!
I fredags hade jag 1 lektion, 8.05, och sen hade jag en som skulle börja 20 i 12, men 20 över 11 mejlade läraren att han var hemma pga av sjukt barn, och det var smått irriterande. Men vad göra? Jag kom ändå hem tidigare, och kunde fortsätta på min 2010 i bilder - bok. Det höll jag på med tills både mamma och pappa kommit hem. Men sen fick vi ordna middag till Let's dance/PÅ Spåret och Skavlan. :)
Lördagen började med kör i Fränninge. Vi började träna till Gloria, en konsert som vi ska sjunga i april. Det lät riktigt fint, och jag har lyssnat på några låtar på internet, och jag tror att det blir superbra. Mamma hämtade mig, och när vi handlat och fixat lite gjorde jag klart min fotobok. Den blev bra, och jag hoppas att jag får de snart. :D Det blev sedan filmkväll.
I söndags åkte jag upp till Sara och Jocke för att titta på bio (Narnia). Den var bra, men det kunde gjorts lite mer 3D-effekter. Men det var värt pengarna (jag betalade bara 30 kr) ;) Eftersom Jocke var sjuk kollade vilade han lite när jag och sara sjöng och lagade mat. Sen kom Dorte med god äppelpaj. :) Efter Solsidan och Time Out fastnade vi framför En prinsessas dagbok, och trots att jag sett den några gånger gillar jag den fortfarande. :)

Idag var jag ordentligt trött när jag åkte tåget till Lund. Sen var jag smått förvirrad när jag kom till klassrummet precis när vi började, och ingen var där. Men det visade sig att de var i klassrummet... Tokigt.

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 10 januari 2011

Nytt år!!!

Ja, trots att jag inte gjort väldigt mycket ansträngande på lovet har det helt enkelt inte blivit tid för bloggen. Men nu är jag tillbaka i Lund, och sitter och kurar på rummet.

Julen blev inte helt som planerat, och ett tag såg det ut att bli riktigt trist...
På lillejul skulle vi fira jul med mammas sida, och allt var frid och fröjd tills vi vaknade på morgonen, och insåg att vädret var hemskt! Pappa åkte till jobbet, men fastnade två gånger, och mamma stannade hemma. Vi städade och pyntade, men kände att vi nog inte skulle kunna ta oss till Klasaröd. Pappa ringde och sa att vägen var bra till Sjöbo, och att det nog inte skulle bli problem, men tio min. senare ringde han och sa att vi definitivt inte kunde åka, eftersom det var kaos och MYCKET snö som blåste och hade sig. :( Sara och Jocke var fast i Ängelholm och Elna och Ola i Tomelilla, men alla fick göra det bästa av det och det blev en lugn kväll med lite julbord.

På julafton hade vädret bättrats mycket, och när jag skottat så att vi kunde komma ner till bilarna vid infarten (det var över midjan på vissa ställen), och när pappa och jag skottat fram porten så att han kunde fodra kossorna kunde vi köra till Ängelholm. Alla var glada att vi kunde komma upp dit, och det blev en himla mysig julafton med god mat och massor av julklappar. :D

På juldagen åkte vi hemmåt igen, och på kvällen firades lillejul i Klasaröd. :) Eftersom jag, Sara och Ida skulle vidare till Tingvalla blev vår förfest bygga lego, spela cloedo och leka lekar. Annorlunda, men kul. När vi kom dit blev vi dock besvikna, eftersom Whendays inte kunde komma, och det var ju i stort sett drför vi kommit dit. Men Isolaters var bra, och det blev istället en liten nostalgitripp. :)

Annandagen firades som vanligt i Sjöbo, och det blev trevligt, dock inte lika livligt som förra året. Och vissa kunde inte ens ta sig dit... ;)

I mellandagarna var jag och Matilda hos Lovisa, och vi bokade resa till Kreta, ska bli superkul!! Mycket snack blev det, och sen var det dags att åka hem.

Nyårsafton åkte jag upp till Ängelholm, och även om rutten inte blev som jag tänkt kom jag fram. Vi fixade de sista sakerna innan gästerna kom och det blev fin trerättersmiddag med snittar och champange. :) Vi hade På Spåret-tävling och spelade spel, och mitt lag vann visst båda. :D Det blev en riktigt bra kvällen!

Jag blev väckt av en pigg Sara, och när Mimmi kom och lade sig hos mig vaknade jag helt. Eftersom det var jockes födelsedag fick han paketer, och sen åkte vi till Helsingör. På kvällen blev det filmmys efter att vi haft tårtfika.

Den 2e var det dags för nyårskonsert i Öved med Tösakören, Drängakören, Stella Vox och Jessie. Det var otroligt vackert, och jag och Eleonor klappade när killarna sjöng på träningen, de var riktigt duktiga! Och Jessies sånger var också fantastiska, och det blev definitivt en kväll att minnas!

De sista dagarna på lovet har jag lyssnat på sommarpratarna (gamla program) och umgåtts med familjen, precis som resten av lovet. Det har varit riktigt mysigt, och känns både okej och tråkigt att komma in till Lund. Nu ska jag minsann laga mat!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk