onsdag 25 maj 2011

Galna italienare, 30 grader och vackra vyer!

Ja, det àr precis vad jag fàtt vara med om!

Lòrdag: Eftersom italienarna gàr i skola àven pà lòrdagar besòkte vi en av Contraderna i Siena (gàsen). Vi var i ett museum och en fin kyrka. Vi jobbade sen med Comenius-projektet nàgra timmar. Sen slutade vi och vi àkte hem och àt lunch med hela familjen. Sen àkte vi in till stan och mòtte upp en del klasskompisar fòr att kòpa present till papa Maggioni som vi sen mòtte upp pà Piazza del Campo. Vi àt god mat pà en restaurang och sjòng fòr Maggioni. Sen gick vi runt i stan till olika pubar och pratade och hade oss. :)

Sòndag: Sovmorgon till 10, hàrligt!! Fòràldrarna hade gjort en italiensk picknick till oss, och vi àt sà vi nàstan spràngdes. Det var riktigt varmt, sà vi gick och handlade glass i byn. Pà kvàllen var vi i stan med nàgra av klasskompisarna och gjorde typ ingenting, det òsregnade och àskade lite, men vi hade ànda ganska skoj.

Màndag: Skolans gympalàrare ledde oss pà en rundtur i Siena som pà hemvàgen var uppfòr backe, och det var varmt och jobbigt. Resten av dagen gick àtt till Comenius-arbete, och vi hann filma och fixa klart det mesta med filmen. Pà lunchen blev vi tokiga pà italienarna dà de gick in till stan utan att veta vart de skulle och de flesta av oss hade lunch med oss. Men vi fick iaf stressa tillbaka...

Tisdag: Vi hade lektionsbesòk hos 2d, som hade italienska. De spelade upp en pjàs och de enda orden vi fòrstod var syster, sòt och bror. Men ja, helt okej. Efter arbete med projektet (dàr jag inte gjorde nànting mer àn spela spel) var vi med vàr klass som hade italienska (jag och martyna satt làngst bak och dansade eftersom alla kollade ner i sina bòcker) och fysik. Sen àkte vi till San Giamingano, àven dàr var det varmt, men det var riktigt fint. Vi gick làngt upp och fick en underbar utsikt. Vi smakade ocksà glassen som blivit utsedd till vàrldens bàsta glass tvà àr, och ja, den var god!

Idag: Idag har vàrmen varit nàstintill olidlig, eftersom vi befunnit oss pà en ò utan skugga ,i stort sett. Vi drack vatten och smorde in oss hela tiden, och gick... i ca tre timmar fick vi lida innan vi kunde hoppa i havet och svalka oss, underbart! Vi fick snabba oss tillbaka till sista fàrjan, eftersom den italienska làraren tvunget skulle ta gruppfoto innan vi gick. (Italientid...) Men turen tillbaka var riktigt hàrlig, vi satt pà òvre dàck dàr solen sken och det flàktade underbart!

Nu ska vi àta, det luktar gott. :) Hàromdagen fick jag fòrresten testa blàckfisk, och det var gott om man inte kollade pà den, lite làskigt.

Ha det bàst och glòm inte,
Du àr sjàlv regissòr till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar