måndag 3 december 2012

Those were the days...

Ja, vilken helg det har varit. Första advent är förbi och när jag satte upp julstjärnor och ljusstakar i fredags kändes det som vår, men efter snön som föll i helgen är nu julstämningen på max!

Förra lördagen var som sagt fullspäckad, men också himla rolig.
Lördagen började med drilljubileum, vilket var både skoj och kändes som en tur många år tillbaka i tiden. Det var så längesen vi alla var samlade. Dagen bjöd på drillprogram av de flesta slag och modevisning med de flesta dräkterna vi haft på oss.
Direkt efter att det var slut körde jag och mamma till ågården för att duka inför kvällens Sångarfest. Och fint blev det och sen kom alla gäster. Kvällen blev jättelyckad med en massa allsång i stämmor, lekar, inövade uppträdanden, mindre inövade uppträdanden och mycket skratt! Halv 4 stupade vi i säng efter en väldigt intensiv dag med drillisarna och Himlaröster!

Den här helgen har varit sådär perfekt nästan hela tiden!
I lördags blev det istället för städning en mysdag med pappa i Tomelilla där vi förenade nytta med nöje när vi gjorde lite ärenden. På kvällen blev det middag med pratnonstop, skulle man kunna uttrycka det. Så underbart det är med mina fina vänner! Mamma och pappa kom hem precis när vi lagt oss, och sen blev det en liten kort pratstund innan vi nannade sött.
Första advent började i Fränninge där Himlaröster sjöng i kyrkan. Det var en väldigt fin gudstjänst och goda lussebullar efter. :) Vi fortsatte sedan till ågården där det var julmarknad, och oj vad vi handlade. Men det var ju fina saker överallt, och lotter måste man ju ta! När vi kom hem flög tröttheten på oss och vi tog en liten powernap innan vi tog oss till julskyltningen i Sjöbo. och det var verkligen juligt med all snö. Och vi hann med allt som hör julskyltningen till, och som helst borde hinnas med för att julkänslan maximalt ska infinna sig. Det var krabbelurer hos scouterna, inom i glas/ram-affären, lyssna på Sjöbo Ungdomsorkester och gå en runda vid granen. Sen tog vi oss till M&M för att äta mat och gröt.

Så nu är jag nöjd, och denna veckan kommer förhoppningsvis bjuda på en massa härligt!! :)

Lucky har landat i vardagen igen efter Skottlandsresan och önskar er alla glad advent!!
Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

fredag 23 november 2012

Höst, snart vinter...

Ja, bloggen har fått vila lite ett tag. Mycket har hänt sen sist, och jag har troligen redan glömt hälften. :)

Jag jobbade hela alla helgon-helgen, vilket var både stressigt och inte stressigt. På fredagen var det Österlen Lyser på Kiviks Musteri och vi hade kvällsöppet i restaruangen med musik och en MASSA tända ljus och marschaller. Riktigt mysigt! På söndagen sjöng vi med Himlaröster i Vollsjö, och det gick riktigt bra.

Veckan efter spenderades mestadels i Ängelholm hos fina systern. På helgen åkte jag, Tove och Martyna till OLd Bull och lyssnade på Jon och Johan, som var lika duktiga som alltid. På lördagen var det mysmiddag i S Sandby, och det blev såklart en massa god mat och en himlans massa prat. :) Fars dag firades i Lund, dock utan Elin som var i huvudstaden.

Förra helgen var det jubileumskonsert med OstroChorus, som själkvklart var jättebra. :) Efter åkte jag och Ida med hem till M&M, och det var väldigt längesen vi var där bara vi. Så det blev en riktigt mysig kväll.

Denna veckan har jag bl.a. varit i Öved och fixat inför lördag och gjort fika till kören. I tisdags var jag med familjen Kronvall på Kristianstads teater för att se på duktiga Ina i En midsommarnattsdröm, och allting var så bra! Sen blev det kvällsfika i Brösarp. :)

Ja, imorgon blir det mycket. Först är det 10-årsjubileumsuppvisning med Tomelilla Tävlingsdrill i Tomelilla. På kvällen blir det sångarfest i Vollsjö där jag ska agera toastmaster, men det ska säkert gå alldeles utmärkt. Och det blir alldeles säkert en mycket trevlig kväll!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

lördag 20 oktober 2012

Hemma

Nu är det en månad sen jag kom hem och hösten har kommit ordentligt. Dock har det inte bara varit kallt, utan faktiskt även varma och soliga dagar. Liksom på sommaren är det så fint här hemma.

Sen jag kom hem har jag hunnit med en himla massa. Först och främst var det ju Äppelmarknad då jag och Elin jobbade i Kivik hela helgen, men det var en rolig helg och det gick väldigt bra. :)
Efter det har jag jobbat på helgerna och varit hemma och fixat under veckorna.

Den senaste veckan har bjudit på mycket. Jag har firat en 90-åring, vilket var väldigt trevligt. Självklart fick vi en massa kakor och tårta och pratade mycket. Jag var också inne om och gav presenter till en liten 1-åring, visst är det härligt med födelsedagar. :)

I tisdags hade vi (Himlaröster) Taube-afton i Fränninge. Det blev en väldigt lyckad tillställning och när kvällen var slut hade vi samlat in nära 5000 kronor till Min Sotra Dag och forskning för Blau Syndrome. Och självklart hade vi en trevlig kväll med en massa sång.


I torsdags var jag hos tandläkaren och eftersom vädret var så fint bestämde jag mig för att gå hem. Det var en massa nostalgi, jag vet inte hur många gånger jag har gått till Vantalängan, dock var det många år sedan senast. På vissa ställen kände jag också igen att där brukade stå en kontroll när vi orienterade där. Ja, det var härliga tider. (Om ni tror jag blivit sentimental så har ni helt rätt.) När jag ätit min lunch vid Vantalängan fortsatte jag mot Hallamölla där jag fikade lite innan jag gick den sista biten hem.
Från min lilla tur i torsdags :)

Jag har också börjat drilla igen för en liten period. Den 24 november är det 10-årsjubileum för Tomelilla Tävlingsdrill och där ska jag och tjejerna visa upp vårt alladin-program. Och det är så skoj att träffa och träna med dem igen!

Nu är jag hemkommen från jobbet och sitter och lyssnar på Breabach, vilket gör att jag även saknar underbara, fina Skottland. men som sagt har jag ju det så bra här. Om två månader bär det dock av till Horred (mellan Kungsbacka och Varberg) där jag kommer befinna mig fram till slutet av maj. Men jag tror att det kommer bli utmärkt! Men jag kommer sakna Eljaröd och kören som just nu är de ställen jag är på mest. men mycket väntar innnan dess, inte minst Systrarna Thoréns julkonsert i Onslunda den 9 december.

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

fredag 14 september 2012

Slutdestinationen...

Ja, konstigt nog ar jag redan framme i Edinburgh. De tva forsta veckorna har flugit ivag och nu sitter jag har pa ett internetcafe i huvudstaden.

Efter att jag besokt den fina on, med extremt daligt vader dock, akte jag vidare till Oban. Det ar en sot liten stad vid kusten. Nar jag kom dit var det jattefint och jag at glass i hamnen, och bara nagra minuter senare osregnade det... Men sa ar det aven har i Edinburgh. Kladseln borde vara klanning, paraply och vantar om allt ska bli bra. :) Nar jag var pa ett cafe i Oban gick jag pa toaletten en trappa upp i nat litet kyffe, som det ar pa nastan alla stallen har. Nar jag spolade gick strommen, och det blev helt kolsvart, men som tur var kom ljuset tillbaka efter typen halv minut. Men det ar jobbigt att inte riktigt veta om det kommer tillbaks. Nar jag sen skulle duscha pa hotellet gick brandlarmet precis nar jag skulle ga ut ur duschen. Och som jag slet pa mig kladerna. Precis nar jag och grannen oppnade dorrarna slutade det, och vi bara tittade pa varandra och kollade sa att allt verkade okej. Sen gick vi in pa vara rum igen. Mitt hjarta dunkade dock sjukt fort ett tag efter det.

Igar tillbringade jag mestadels pa olika bussar for att ta mig till Edinburgh. Men nu ar jag har, och har hittat mitt hotell som skots av en sot indier och hans familj. :) Och precis som min tyske tagkompis sa, sa tror jag att jag kommer gilla den har staden. Sarkilt nar Tilda kommer pa sondag. :)


Den vackra lilla staden Perth

BLAS-festival i Inverness

Den underbara gaeliskan, som man inte fattar nagonting av :)

Ha det bäst och glöm inte,

Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

måndag 10 september 2012

Isle of Skye

Hej! Nu ar jag pa den vackra on Isle of Skye i vastra Skottland. Just nu ar det regnigt och kallt, men dagarna innan har det varit riktigt sommarvader, sa jag ska val inte klaga. :)

I tva dagar var jag i den vackra staden Inverness. jag akte aven till Loch Ness for att se den vackra och kanda sjon (och for att hitta Nessie, saklart). Men tyvarr hittade jag inte henne och gick tre km till narmaste by for att fika och senare ta bussen tillbaka till Inverness. Jag var ocksa pa konsert pa den fina teatern. Det var kickoffen av BLAS-festival. Det var sackpipor blandat med hiphop och folkmusik nar den ar som bast, pa riktigt.

Igar var jag i den lilla byn Broadford. Det var underhallning i Loungebaren och det var valdigt trevligt. I ovrigt kollade jag mest pa tv, Big Bang Theory och avslutningen pa Paralympics.
Idag har jag spenderat dagen i Portree, eller mest pa en restaurang, eftersom vadret ju inte ar det basta.

Forutom detta har jag aven varit pa pubquiz i den lilla byn Newtonmore. Som tur var var jag inte med, eftersom jag kunde tva av fragorna. Men det var anda skoj att se hur tavlingsinriktade alla var och kanna pubkanslan pa riktigt. :)

Ha det bäst och glöm inte,

Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

måndag 3 september 2012

Skottland :)

Ja, da var jag ivag. Kanns sjukt konstigt, och trots att jag snart varit borta en vecka, har jag fortfarande inte insett att jag ar har.


Just nu befinner jag mig i Glasgow, och har hittat ett internetcafe, trodde knappt att de existerade langre, men som tur var gjorde de det. Jag borjade min resa i Sodra Skottland, i den lilla byn Lockerbie (mest kant for att Kadhaffi skot ner ett plan dar. Det tog ett bra tag att komma dit, och trots en borjan med felvisande skyltar och otrevliga busschaufforer lyckades jag komma dit. Sista biten akte jag taxi, helt gratis, det hjade busschaufforen ordnat. Och Paul som korde var jattetrevlig, vilket lugnade mina nerver lite.

Andra dagen akte jag till Dumfries, ett storre samhalle. Och efter en tur om New abbey tog jag mig till Stranraer for att sova. Hotellet var okej, men stan var inte sa trevlig, tyckte jag nar jag kom. Men nar jag atit pa en jattemysig restaurang och sag staden i skymningsljus blev jag genast positivare.

Efter frukosten tog jag mig ut och kollade pa det som fanns, alltsa inte sa mycket. Sen skulle jag ta taget till Ayr, och stationen var tio minuters promenad bort fran kustvagen, ut pa ett industriomrade, och ett tag funderade jag pa om de stangt ner den. Men det satt en dam i kassan, sa den var fortfarande igang. :) Nar jag akt i ca tva timmar och hade 5 min kvar korde taget pa en ko, och vi fick vanta dar i en timme innan de fick bort den stackars kon som fastnat under taget. Val framme i Ayr hittade jag knappt ut fran stationen, fattade inte riktigt vilket hall jag skulle ga. (Lite som nar jag och Matilda var i Svedala och inte sag nagon utgang, forran taget gatt och stationen lag bakom..) Vardinnan pa mitt B&B var valdigt trevlig och hon pratade en massa. Dock hade hon ganska svar dialekt, sa jag fick fraga flera ganger vad hon sa. Kanske darfor vi pratade sa lange. :) Sen gick jag en laang runda. Pa kvallen somnade jag trott efter att jag tittat pa Mamma Mia.

Sen var det dags att leva stadsliv pa riktigt, nu ar jag namligen i Glasgow. B&Bet jag bor pa ar ganska skabbigt och jag blev lite orolig nar jag kom dit (efter annu en jattelang promenad). Men nu nar jag bott dar ett tag ar det battre, frukosten ar bra och det ar mysigt att lyssna pa stadssuset utanfor fonstret (bor pa tredje vaningen och ingen hiss), dock hade jag inte gatt in i en hiss i det huset... Nu kanns det snart som att jag sett det mesta har i Glasgow, var runt pa en tur igar och fick se en massa fina stallen.

Imorgon bar det av till Perth, och jag ser fram emot att komma ifran mitt B&B har och komma vidare pa min rundtur i det vackra Skottland. Hoppas ni har det bra dar hemma och att ni mar bra!!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

onsdag 15 augusti 2012

Gröna, granna, sköna, sanna sommar!

Det var ju det här med tiden, det är inte lätt att hinna med allt på sommaren, men nu är jag lite ledig och har tid för ett uppdateringsinlägg. :)

Sen sist har mycket hänt... Jag har hunnit träffa Matilda och Lovisa fyra gånger (minst), vilket är otroligt, vi hittar aldrig tider att träffas. Det har blivit grillkväll hos Matilda, tjejkväll hos Lovisa, middag på Beach House och i helgen middag på Upp eller Ner och sen runt på allt Ystad har att erbjuda (alltså inte mer än att man hinner allt på en kväll). Dock träffade vi Tomas Ravelli, såg Özz Nûjen, Patrik Ekvall med flera.

Marknadsveckan blev som vanligt, jag var nere i Kivik både måndag och tisdag. Det är alltid skoj att träffa en massa människor och bli bjuden på lite mat på Camp Rogge. :) Marknadsafton kom jag och Ida till Sjöbo efter en lång och lite annorlunda dag på jobbet, sen gick vi nere på marknaden som vanligt. Fredagen bjöd på fest i Björkeröd, något vi saknade mycket förra året! Det blev en jätterolig kväll och en helknasig natt och morgon, precis som alltid med vår släkt, I love it! :)

Ett antal veckor in på sommaren fick jag äntligen upp det mesta av mina saker som legat i kassar på Saras rum. Det har varit så mycket att jag inte hunnit göra det innan, men nu är det (mesta) gjort. :)

Kulla har det också blivit några gånger, även om det känns som att jag knappt varit där. Den sista gången åkte vi dit efter jobbet, och det blev en spännande kväll, minst sagt. Och dagen efter var kockarna snälla och bjöd oss på pannkakor. Inte illa!

Denna helgen var verkligen fullspäckad, och kul var den. Efter utgången i Ystad i fredags var vi på sångfest i Öved med Drängakören och en massa andra (mest andra), och jag var ju med som groupie. :) Det var verkligen en kväll full av sång och musik, inövade uppträdanden, otränade duetter och kvartetter, dansband/hårdrocksband i garaget och en massa allsång. Och ja, det var lika skoj som det låter. :D
Efter jobbet i söndags åkte jag till Sjöbo och träffade våra tyska vänner och lyssnade på konsert med Sjöbo och Essens orkestrar. Kvällen blev spännande och vi rökte både vattenpipa och slog in dörrar...

Nu planeras det för fullt för Skottlandsresan, men innan dess är det mycket som ska hinnas med, Augustikonsert i Djurröd, lite mer jobb och inte minst PeGes. :D

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

måndag 9 juli 2012

Sommar, sommar, sommar!

Ja, nu är den här, och den är anledningen till att det var flera veckor sedan jag bloggade.

Mycket har hänt de senaste veckorna och jag vet knappt var jag ska börja.
Den 12 juni tog jag studenten, minsta kusinen har äntligen blivit stor. :) Det var en bra dag och vi hade sol nästan hela dagen. Lite förvecklingar blev det, men å andra sidan är det inte många som har kommit i taxi till studentfesten. Vid halv fem styrde vi sedan hem mot Eljaröd, så det blev en ganska lång kväll.

När jag flyttat hem från Lund och haft avslutning i Domkyrkan var det dop för lilla Viktor. :) Dagen efter åkte jag, mamma och Sara till Göteborg för att vara med som publik på Doobidoo. Det var verkligen en upplevelse och vi hade väldigt roligt. Vi bodde på hotell och efter frukosten tog vi oss ut i den vackra skärgården. Underbart var det! Sen stannade jag kvar hos Sara två dagar till. :)

Midsommarafton blev regnig under dagen, vilket betydde att vi inte kunde vara i skogen, men det gick bra ändå. På kvällen var vi hos Sam i Ystad, det var ett härligt gäng och solen sken på oss hela kvällen. :) Midsommarafton blev det traditionsenligt Kulla, och det var ett bevis på att sommaren är här. Frös gjorde jag, men hade ändå väldigt kul.

På måndagen åkte jag och föräldrarna på en kortsemester till Falkenberg. Regnet bara öste ner när vi kom upp, men sen blev det fint resten av dagarna. Vi åkte runt en massa och Halland hade mer att erbjuda än vi trott. :)

I fredags var jag hos Lovisa efter jobbet, det blev en massa prat och skratt med tjejerna. Innan vi visst ordet av var klockan 3 och det var dags att gå och lägga sig. Klockan 8 var det uppstigning eftersom det var dags för släktträff med alla pappas 11 kusiner på farfars sida. Ca 60 stycken var vi i Gydarp och trots regnet hade vi en jättebra dag. Det är verkligen inte ofta vi ses, så därför var det extra roligt att träffas. Halv fyra var vi i säng, och vi sov väldigt bra :)
Dagen efter åkte vi och familjen från Tobo till Kivik och åt och badade fötterna lite. Men tiden gick snabbt och tyvärr var de tvugna att åka hem. Men föräldrarna stannade tills idag, så vi har haft det himla trevligt ändå. :)

Igår kväll hann vi även med körträning i Starrarp. Vi åt god mat mitt ute bland fälten och det var en otroligt vacker kväll. Sen kom Karin, så på några minuter var alla uppe och dansade zumba, vilket var väldigt skoj!

Det var kort vad jag hållt på med de senaste veckorna!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

onsdag 6 juni 2012

Siesta och finaste balen!

Nu är vi framme i juni och lilla minstingen har varit på studentbal. Shit! Galet är precis vad det är, och ännu galnare är att vi tar studenten om mindre än en vecka!! :o

Men först var vi på Siesta! Jag jobbade på torsdagen och åkte sen direkt till Hässleholm. Jag hann precis dit innan Eldkvarn satte igång. Och det var riktigt härligt att se dom, eller kanske inte just att se dom, men att höra dom live är en speciell känsla. Och sen blev jag kär i Adrian som sjunger med Eldkvarn, så söt! Jag kan dock säga att Pluras mage var om möjligt värre än i tv, inte jättemysig med andra ord. Men sen skulle jag och Tove sätta upp tältet. Det svåraste var att hitta en plats, eftersom de flesta lediga platser var bredvid toaletterna eller soptunnorna. Men till slut hade vi hittat en bra plats och fått upp tältet, och t.o.m. fått på lite smink. :) På kvällen spelade Svenska Björnstammen och eftersom det var kaos i mitten där vi stod först tog vi oss utåt sidan, och det blev sedan mitt och Toves favoritställe hela helgen. Trötta gick vi och la oss ganska tidigt.

Och trötta, frusna och med värk i hela kroppen vaknade vi upp på fredagsmorgonen. Vi tog oss mot centrum och som en oas i öknen låg där ett kafé inte alls långt bort. Där hängde vi i fyra timmar och värmde upp oss och åt frukost och kaka. :) Sen lekte vi också med Familjens dotter (vilket vi dock inte förstod förrän dagen efter). När Tove jobbade kollade vi på Joddla med Siv, eller ja, stod mest i skydd för regnet vid pizzavagnen. Dock gjorde pizzakillen både hjärtan med salamin och glad gubbe med tomatsåsen, så vi hade ganska kul. Sen var det Kapten Röds tur att äntra scenen. Och kvällen fortsatte med Maskinen och Timbuktu. Oj, det var sjukt drag där, alltså!! Efter lite dans vid Soffta, på väg till campingen, och hjälp till en full tjej att hitta sina kompisar kom vi tillbaka till vårt blöta tält där det mesta var blött... Eftersom våra grannar hade samma problem samlade vi ihop det som var torrt och la oss i deras tält. Mycket varmare än första natten! Dock hade vi lite svårigheter att somna, med ringande mobiler och snarkande pojkar.

Sista dagen, för mig, tillbringade vi också mestadels på caféet, dock något tröttare än dagen innan, så vi sov lite från och till. :) När vi ätit pannkakor hos Pingstkyrkan och sett ett bra band i solen tog jag mig hemmåt.

                          Det var lite blåsigt i parken :)

Igår var det alltså bal på AF-borgen . Jag fixade frillan vid 10 och sen tog vi en liten tur inom PeGes i Sjöbo innan vi åkte in till Lund och fixade det sista. Efter bildtagning i parken var det dags att ta den fina bilen och gå på röda mattan. :) Det var kul att mingla runt, man kände väldigt många, men hade aldrig sett några. Kvällen fortsatte med middag, med tal och en massa prat med Oliver och Adam som vi satt vid. Efter lite vals och foxtrott tog vi oss in till Tegners och festade loss fram tills tre och sen gick vi tillbaka in och fortsatte dansa loss tills klockan närmade sig sex. Jag gick sen hem i den otroligt vackra morgonen, fick höra nationalsången av den söta gubben i tunneln på centralen. När jag ätit lite flingor, fått av mig klänningen och tejpat rullgardinen för att mörklägga rummet somnade jag sött tills eftermiddagen.

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

onsdag 23 maj 2012

Prag :)

Ja, nu är vi hemma igen, och har faktiskt varit det ett tag. Dock går tiden fort och krutet borde läggas på det viktigaste... Prag var iaf väldigt fint och påminde mycket om Budapest. Floden som rann igenom staden, de vackra husen och slottet på andra sidan floden. Vi var ganska trötta när vi kom ner på torsdagen efter att ha åkt sedan klockan 3 på natten. Men vi körde ändå hårt och firade Tove på Karlovy Lazne, ett femvåningsuteställe med en massa bra musik och trevliga människor. Dagarna bestod mest av att upptäcka staden, vila på hotellet, äta mat och glass och parta på kvällarna. :) Inte helt fel alltså. Dock träffade vi en massa trevliga och roliga människor när vi skulle åka hem, typiskt! Men det gjorde bara resan ännu mer minnesvärd. :)

Lite tråkigt var dock att väskorna inte kom till flygplatsen, så ett och ett halvt dygn senare fick jag nätligen min väska. Lite drygt. Men vi hade en mysdag i Brösarp och Eljaröd med fika och grillning. Så härligt! Sen åkte jag in till Lund i måndags och har gått i skolan nu dessa dagar. Fokus sätts ju på NP på fredag, riktigt drygt, men det ska bli så himla skönt att få det överstökat! Och sen är det student om mindre än tre veckor. :D Men innan dess händer det mycket, PeGes och jobb i helgen, Siesta! och jobb nästa helg och sen bal! Ojoj!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

fredag 11 maj 2012

Snart Prag :o

Ja, nu är det inte långt kvar alls!! Dock är det mycket som ska hinnas med innan dess och jag är sjukt oproduktiv när det gäller plugget, men dock väldigt produktiv med allt annat tack vare min enorma prokrastinering. :)

Förra helgen var det en riktig långhelg då jag var ledig från fredag till tisdag. :) I fredags hämtade jag mitt körkort :) innan jag åkte och jobbade. Det var inte så stressigt och jag kom ihåg det mesta trots att jag inte jobbat där sen i november. På kvällen kom Sara och Jocke hem och det blev grillning och en massa mys.

I lördags körde vi Österlen runt, och satte upp en massa Siestaaffischer, faktiskt ganska kul när hela familjen är så engagerad. :) Vi stannade sen på KIN café i Ö Vemmenhög och köpte bröd och bullar, mums på det! Sen åkte vi till Kivik och åt lunch innan vi körde inom och hälsade på farmor. :) På kvällen var vi "barn" i Tomelilla och hade en riktig myskväll med kusinen och hennes familj. Det blev både inspelning av en film och hopp på studsmattan, barn har ju så livlig fantasi och mycket energi.

Söndagen spenderades mest hemma, men vi var också vid Christinehofs slott och gick en promenad, väldigt fint trots att vädret kanske inte var det bästa. Sen bjöd pappa på mat på backakrogen, inte dumt alls. :) Sen åkte Elin in till Lund och det blev tyst i huset igen. ;)

Måndagen spenderades mestadels vid datorn eftersom jag skrev på mitt religionsarbete. Det är inte helt klart än, men det är ju inte inlämning förrän måndag. :) I tisdags var jag och mamma först och satte upp en massa affischer i Tomelilla, jag hälsade också på på Kastanje, alltid lika trevligt. Sen tog vi oss till Kristianstad för att shoppa. Och det blev en jobbig dag, men den resulterade också i studentklänning, studentskor och sjal till balen. Helt okej känner jag! Vi avslutade med Ottos glass på lilla torg. :)

I onsdags var jag på inspirationskväll för att minska matsvinnet. Det var mycket intressant och det fanns en massa god mat som vi t.o.m. fick med oss lite hem. Gillas! Nu är det fredag och jag har inte gjort mycket alls, översatte dock en låt till svenska för ovanlighetens skull. Igår träffade jag Lycka i tomelilla, så befinner mig hemma i Eljaröd. Dock ska jag snart ta mig in till Lund för filmkväll med Tove. :D

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

onsdag 2 maj 2012

Våren, på riktigt!

Ja, nu är den verkligen här! Magnoliorna blommar och Valborg är över. Och precis som det brukar vara på våren har jag haft en fullspäckad helg. I onsdags var det en mysig vårkonsert i Öved med alla körerna. Tyvärr var vädret inte riktigt med oss, men solen sken lite i slutet av konerten.

I fredags åt mamma och jag på Café&Le och åt, och då var det öppen scen, vilket vi inte visste om. Så det kom en massa killar med gitarrer och sjöng så fint för oss. :) Sen åkte mamma hem och jag mötte upp Martyna på Old Bull. Där underhöll Jon och Johan tills ett. Vi var där hela tiden, vilket uppenbarligen resulterade i spekulationer. :) Men det var lika kul som vanligt, förutom att min stol nära på att braka.

I lördags tog jag bussen till Sjöbo där vi skulle träna till söndagens konsert. Hela vuxenkören på ca 127 personer var samlade och tränade på våra fina moves och stämmor. Det gick bra och vi var taggade inför söndagen. Efter träningen åkte vi hem om och åt innan vi körde in till Lund för att vara med på OstroChorus vårkonsert i Klosterkyrkan. Den var jättefin, men kanske lite väl lugn. Efter det körde vi Elin till Arrie, och efter många om och men kom vi dit. På vägen hem fick det bli doncan.

Söndagen spenderades mestadels i Sjöbo, där vi först tränade och sen mest väntade på att konserten skulle börja. Dock hade vi ju gott sällskap. :) Och konserten var väldigt lyckad, det lät bra och jag rös flera gånger då det var så vackert. Rongedals var både roliga och duktiga.  att avsluta dagen åkte vi och åt hos M&M. Sen somnade vi väldigt gott, efter en mycket intensiv helg.

Valborg var här och jag åkte in till Lund. Dagen började inte så bra, men fortsatte desto bättre. Vi åkte till Dagstorp vilket skulle liknas vid motsatsen till Stadsparken då vi mötte fem personer på hela dagen. VI åt och skrattade konstant, och emellanåt sjöng vi en liten trudelutt. :) På kvällen tog vi oss till Vildanden och grillade och hade det mysigt. Jag var inne om stan och kollade på bålet innan jag intog citronkaka på Vildanden. :)

Gårdagen spenderades mer norrut då vi var på Dunkers 10-årsjubileum. Vi kollade bl.a. på Stämpus och kvartettarna. Mycket duktiga körer. Sen tog vi oss till Ängelholm för fika och en massa prat. Väl tillbaka i Lund började förberedelserna för en skoldag...

Helgen kommer att spenderas i Eljaröd och det gillas! :)

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

söndag 22 april 2012

Medan knopparna slog ut

Ja, nu var det längesen jag skre, men tid är ju inget man kan spara, och den har en tendens av att springa iväg. Förra helgen var det alltså utgång med gänget i Lund, vilket var väldigt kul. Vi började kvällen hos Sam och åt pizza innan vi gick ut. Vid 2 gick vi hemåt, men råkade gå inom Max på hemvägen och avslutade natten på Vildanden.
Jag tog mig sedan hemåt för att ha en mysig hemmakväll med föräldrarna. På söndagen åkte jag in till Lund med mamma och gick promenad och hade mysdag hela dagen. :)

Veckan har gått snabbt, precis som vanligt. Och i fredags var jag i Tomelilla och satte upp lite affischer till Siesta! och hann även med en fika på B&B med Lovisa. :) På kvällen åkte vi till S Sandby för att pimpa lokalen inför Elins överraskningsfest, och sen blev vi bjudna på mat också. :)

Lördagen kom och vi var alla sjukt speedade inför kvällen och undrade hur vi skulle kunna hålla hemligheten så länge. Men jag och Elin började dagen med det Lindiska passet, vilket var väldigt energigivande. Vid två möttes alla "systrar" upp på Vildanden och åt fattiga riddare. Vi tog sen en massa fina bilder innan vi intog Emmas goda risotto. Sen var det dags för vad vi alla väntat på länge. Så ögonbindeln åkte på Elin och vi körde mot S Sandby. Där stod alla beredda när vi kom gående, och Elins chockade min när alla skrek grattis var oslagbar. :) Det blev sen tipsrunda, en massa prat, snacks och till sist blev det också en massa dans, och i stort sett alla kom upp på dansgolvet. Vi städade och körde mot Lund. Det tog ett tag för oss att somna, eftersom vi pratade igenom alla förberedelser och kvällen innan vi släckte lampan vid halv fem.

Dagen blev lite annorlunda än tänkt, men helt okej under omständigheterna. Jag har nu förstått vad änglavakt betyder.

Tack för att ni finns alla finisar som gör mitt liv så bra!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

tisdag 10 april 2012

Tråkväder...

Ja, man känner inte för att ta en promenad i det här vädret, så det är tur att jag rört mig mycket i helgen. :)

I början av veckan pluggade jag en massa teori och körde innan jag på onsdagen fick mitt efterlängtade körkort. :) En lycklig tjej träffade först Sofie för en uppdatering innan jag gick till Godset där jag blev bjuden på mat av Elin. Sen tog jag bussen till Tomelilla och mötte upp mamma. Vi åkte och köpte jobbskor och beställde sen finmat på Restaurang Regemente. En riktigt bra dag, måste jag säga.

I torsdags tog jag mina första mil i bilen själv, efter en liten påskfrukost hos M&M. Jag slog till direkt och tog BoOhlssonsparkering på en skärtorsdag, inte alls mycket folk. Men jag klarade mig och har än så länge inte mejat ner någon bil. :)

I lördags blev det lite hastigt bestämt att jag skulle på förfest i Sjöbo. Men jag tog mig dit, och efter några timmar fortsatte vi till Tingvalla. Mycket folk redan från början, och jag kände en massa, vilket var väldigt skoj. Dock var mobilen kvar i Sjöbo, men det var inte mycket att göra åt, så jag struntade i det. Ja, det blev verkligen en lyckad kväll, tack alla som förgyllde den!

Fredag till måndag har jag jobbat på Kärnhuset på Kiviks Musteri. Det har varit kul att jobba på restaurang, och jag tyckte att det gick bra. Jag hade ju den bästa uppläraren. :) Och det var skönt att jag kunde köra dit själv. :)
Inte den sämsta vägen till jobbet :)
I söndags var hela familjen hema i Eljaröd, och det var ett farligt liv, precis som vanligt. Men denna gång kollade vi på golf, lite otippat. :)
Igår blev det påskmiddag hos M&M med alla kusiner och småbarn. Så mysigt, och en perfekt avslutning på ett slitigt, men bra lov.

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

måndag 2 april 2012

Påsklov :)

Ja, nu är det påsklov, vilket känns lite skumt eftersom jag fortfarande är i Lund. Men på onsdag ska jag hem igen. :)

I lördags gjorde jag högskoleprovet i Ystad. Det var sjukt drygt och på det näst sista provet var jag så trött så jag knappt orkade fokusera. Och vad det skulle hjälpa mig kan jag inte förstå.. Men tur var det därför att jag hade flera vänner som gjorde det samtidigt, så jag fick något ut av dagen iaf. Det blev nästan klassträff där ovanför aulan, och lite lunch på Café Diana.
Jag tog tåget till Lund och gjorde mig i ordning inför kvällen. Jag kände mig ju inte superfräsch efter 8 timmars prov. Men vid halv tio mötte jag Martyna på bantorget, och tillsammans gick vi sen till Old bull, vilket var allt annat än bull. Vi lyssnade på ljuvlig musik, och sen drog killarna igång hela puben, och innan vi visste ordet av så var det en massa uppe och dansade på det obefintliga dansgolvet. Vi sittdansade mest med vår nyfunna vän som bjöd oss på lite tilltugg, härligt. Tyvärr går det så snabbt när man har skoj, och det var slut för den här gången.

Igår åkte jag till Sjöbo för att träffa mamma och pappa. Det blev en riktig myskväll innan jag fick ta bussen till lund igen.
Idag har jag kört och slappat hos Elin. Jag var också en vända på Nova där jag shoppade lite. :) Nu är det dags för kvällsmat och kanske lite efterrätt. ;)

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

måndag 26 mars 2012

Frost, men fint.

Ja, idag var det minsann frost på sadeln... Men det ska ju bli mycket varmare idag, hoppas jag! Helgen har mestadels varit fin. :)

I torsdags var jag och tränade med kören i Fränninge. Vi lärde oss de fina rörelserna till låtarna vi ska sjunga med Rongedals. Det var faktiskt väldigt kul, och såg roligt ut när alla skulle lära sig. :) Efter fruktpausen åkte jag hem till M&M och firade mormor lite.

I fredags åkte jag in och körde, sen åt jag lunch hos Elin. På kvällen kom Ina och Tove till mig. Vi åt lax och bulgurröra, glass och godis. Sen drog vi till Malmö och Hipp. Efter en lång vänta i kön insåg Ina att hon glömt sitt leg... Så det var bara att åka tillbaka till Lund, men snabbt gick det och en timme senare var vi i kön igen. Sen var det dans som gällde fram till 4 då det stängde. Trots att vi kunde få vars ett kvart i fyra-ragg gick vi till BK och åt. Mycket bättre tyckte vi. :) Halv sex stupade vi i sängen.

Vid elva åkte jag till K-stad för att möta upp mamma och Sara. Vi handlade och åt, sen körde jag runt i hela stan. :) Vi träffade sen lilla lilla Viktor som var så himla söt!! På kvällen blev det systermys hemma i soffan.

Igår sjöng vi i Sjöbo. Det blev mycket uppskattat, och de sa att vi definitivt skulle komma dit fler gånger. Och själv tyckte jag också att det gick riktigt bra, och rösten var bättre än på länge. :)
Kvällen spenderades framför datorn och religionsarbetet.

Nu har jag kört första passet för dagen och snart är det skola. Tur att vi inte har så jobbig dag. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

onsdag 21 mars 2012

Smak av vår!

Ja, äntligen kan man känna lite vår i luften. Just nu är det 12 grader och jag sitter i solen (den syns inte så mycket längre) och äter glass utanför huset. Härligt! Det var väldigt längesen sist, så det får bli en liten uppdatering.

I helgen var det kalas igen. I fredags spenderade jag några timmar hos mormor och morfar, och i lördags var det full rulle inför kvällen. Men när allt var ordnat var det bara kul att ha kusinerna med flera på besök. Vi åt och pratade och åt och pratade, precis som det ska vara. :)
I söndags åkte alla systrarna till Lund och Ängelholm igen, men mamma kom och hälsade på hos oss innan vi gick och la oss. :) SÅ det blev en mysig avslutning på veckan.

Igår var jag hos Sara i Ängelholm. Vi tränade inför söndag och var sen på danspasset på friskis. Sjukt härligt och skoj. Man kände sig sjukt ograsiös, men när man tittade runt sig var alla det, så det var lik bra att köra på. Och det känns i kroppen idag kan jag säga.
I morse var det upp tidigt, eftersom jag skulle vara på skolan klockan tio, trots att vi egentligen är lediga. Men vi tränade inför konserten i 2½ timme, och det känns ju inte riktigt som skola på samma sätt. Nu har jag varit och kört, och det gick kanske inte mycket bättre än vanligt, men det kändes ändå ganska bra. Lite konstigt, jag vet.. :)

Nä, nu börjar det faktiskt bli lite kallt. Det är ju trots allt bara mars, och klockan är över sex.

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

måndag 12 mars 2012

Sound of music m.m.

Helgen är över och det är måndag. Igen... Men nu börjar iaf våren visa sin goda sida. :)

I fredags åkte vi 51 stycken frn Vollsjö till Kristianstad för att se Sound of Music. Mina förväntningar var inte jättehöga, men jag kan lätt säga att det är en av de bästa musikalerna som jag sett! De var otroligt proffsiga, och jag skulle gärna se den igen. Vi åt sen på Ocean nånting inte långt från teatern. Mycket god mat och gott sällskap. :) Vi tog sen bussen hem genom ett regnigt Skåne. Och vi kom inte i säng förrän efter 2.

Körövning halv tio, och jag var självklart jättepigg. Men övningen gick bra och vi åkte sedan till M&M. Jag och morfar kollade på femmilen medan mamma och mormor pratade. :) På kvällen kollade vi på melodifestivalen för första gången detta året. Och jag tyckte det var rätt låt som vann!

Igår åt vi brunch med god fruktsallad och massa annat. Sen tog jag tåget till Skurup för att kolla på Matilda när hon spelade fotboll. Jag och Lovisa satt dock mest och solade och pratade, och vi insåg i andra halvlek att vi missat första målet. Men sånt händer. :) Vi åkte sen till Conditori Centrum och åt kycklingpaj. Viköpte med oss fika som vu skulle avnjuta någonstans. Vi åkte förbi rastplatsen vid Bjäresjö, men körde sen in vid Bjärsjöholm slott, där vi gick en liten rundvandring innan vi åt fikan i bilen, eftersom det var stora moln på himlen. Jag åkte sen in till Lundoch kollade på Så ska det låta innan jag somnade. :)

Nu har jag kört, och när jag körde på motorvägen körde en bil in precis framför mig och ut i kanten och stannade. Anette blev livrädd, och jag med såklart. Det finns galningar ute på vägarna... Nu är det skola som gäller!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

onsdag 7 mars 2012

Ambassadör, brunch och utekväll.

Det är vad som händer framöver! Jag fick precis reda på att jag är ambassör för Siesta! Om du vill följa med på festivalen är den 31 maj-2 juni. Kolla in på hemsidan: http://www.siestafestivalen.se/.

På söndag är det brunch med Lycka-tjejerna, som jag inte träffat på evigheter! Och äntligen har jag hittat en kväll att gå ut med Tove. :)

I helgen var jag först i Ängelholm och hade myspys med Sara och Jocke. Dock var det först träning som gällde. Puh, step och spinning tog på krafterna. Men sen åt vi tapas och chokladpudding. Mums.

I lördags åkte jag hem och bytte snabbt om innan jag åkte till Matilda. Från 3 stycken ökade förfesten till över tio. SÅ vi var nöjda med det. och vi hade skoj. Sen åkte vi till Öja med en väldigt rolig och glad Topphem. ;) Det var okej, kanske inte superskoj, men ändå okej.

Jag sov hos Matilda, och söndagen spenderades hemma i Eljaröd. :)
Nu har halva veckan gått, och jag har väl inte mått så bra. En massa huvudvärk och yrsel, men vad ska man göra? Nu är det bara en dag i skolan innan jag tar helg. På fredag är det Sound of Music i Kristianstad, ska bli väldigt kul!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

söndag 26 februari 2012

Slut på ledigheten...

Då var det söndag och slut på en hel veckas ledighet. Men det har varit en riktigt mysig och skön vecka.

Förra helgen var det dop för sötaste lilla Theo. Det blev en mysig söndag med släkten och firandet av den lille. :) Måndag och tisdag var jag i Lund och körde och pluggade. Sen åkte jag hem till Eljaröd för att fira min födelsedag. Det blev en lugn och mysig dag. :)

I torsdags fikade jag med finaste Ina i Tomelilla. Sen gick vi en lång runda innan vi tog bussen hem. Fredag gick åt till att handla och fixa inför gårdagen, då vi hade halva släkten på besök. Igår kom även systrarna hem, vilket inte är alltför ofta. Det var en riktigt mysig kväll då jag fick finsång från småkillarna, och fick mysa med sötaste lilla Linna. :)

Idag gick vi en runda i Kivik i det finfina vädret. Sen åt vi lite tapas innan vi åkte hem till Lund och Ängelholm. Så nu sitter jag i Lund igen och är supertrött. Men det blir väl ännu en rolig vecka med plugg och körning...

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

torsdag 16 februari 2012

Ja, det var alltså precis som vilken dag som helst. Men jag firade med
lite choklad, eftersom jag varit på 90 minuters kickboxning i måndags,
sjöbostajl, jobbigt men kul! Och jag avslutade kvällen med att vara på Elins kör, mys!!

I fredags fick jag faktiskt lite gjort på religionsarbetet, men är ändå
långt ifrån klar. :/ Sen åkte jag till Simrishamn och handlade lite
innan jag och mamma åkte hem till Eljaröd för att ha en myskväll.
Självklart På spåret och Skavlan. :)

I lördags åkte jag in till Lund vid tolv, eftersom det var
överraskningsdags. Så vi åkte ut hela gänget till 30-åringen och överraskade
honom ordentligt. :) Hade någon sett oss när vi smög runt utanför huset hade de
nog undrat. Men sen åkte vi in till Malmö och gjorde trekamp. Sumobrottning,
laserdome och prickskytte. Det var skoj, men eftersom vi blev hungriga tog vi
oss till Entré för att äta lite. Vi fortsatte sen till Lund och åt på La
Piazza. Det var riktigt god mat! Och sist blev det Vildanden där vi åt tårta. :)

Det blev brunch på Vildanden och sen stannade jag där hela eftermiddagen
och hade det mysigt. På kvällen kollade jag på Så ska det låta, och det gjorde
mig lite mindre ensam. Fast samtidigt är det tråkigt att kolla på själv.

Nu är det sista veckan innan sportlovet, och det är mycket inplanerat. Men
det ska nog gå. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den
tar slut.

One more thing before you leave,
Don't forget to remember me!

onsdag 8 februari 2012

Snart helg

Ja, trots att det bara är onsdag är det ju snart helg. Jag tittade på Österlenska trädgårdar på 1:an för ett tag sen, och reflekterade över att det inte var en enda "österlensk" med, alla var inflyttade. Men det är väl så det är där...

Helgen spenderades mestadels hemma.
I fredags åkte jag efter körlektion och träning till Tomelilla för att träna lite sång med Lovisa inför kvällen. Då var det nämligen Musikkväll på Stora hotellet i Tomelilla. Det gick faktiskt väldigt bra för alla, och det var otroligt många som var där och kollade. Det var himla skoj! Efteråt åkte vi till Elna och Ola. Vi pratade en massa och åt god chokladpannacotta, mumsfilibaba! Det blev en riktigt mysig avslutning på kvällen, och start på helgen.

I lördags tog vi det relativt lugnt på dagen, och på kvällen fick vi gäster. Det blev underbart go hummersoppa, flygande Jacob och sist vit och mörk tobleronepannacotta. Härligt! Och sen var det såklart en massa snack om vem som bodde var och vem som är släkt med vem, men det var en mysig kväll.

Söndagen blev en riktig slappedag, och det enda vi egentligen gjorde var att åka till farmor och kolla på Så ska det låta. Men det är ju så det ska vara på helgen. Tyvärr går ju helgen så snabbt, och en fredagskväll förvandlas snabbt till en söndagskväll med ångest inför veckan. Men samtidigt går det lika snabbt innan det är fredag igen.

Veckan har mestadels bestått av teorilektioner, tankar på det jäkla religionarbetet, trots att jag inte har kommit någonstans. :( Men imorgon har jag bara två lektioner, så då får det väl bli att jobba satan! För övrigt har jag fått höra att jag skriver som en som är 40 år (förlåt, bast) och att jag skulle passa som socionom, och ja, så är det nog. (Dock skriver många 40-åringar inte så bra, så jag kan inte riktigt hålla med) :D

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

Jag vill inte lyssna på röster ur mörkret som viskar:
Här finns en plats för dig!
Jag vill stänga ute det sorgsna, det svarta som lockar mig.
Jag hör en sång, sireners sång.
Röster i en kör, och jag undrar: vad är det jag hör?
(Tommy sjunger så vackert!)

tisdag 31 januari 2012

Vecka 5 2012, sjukt!

Ja, så långt är vi nu, och jag känner att våren kommer flyga iväg. Men först ska det hinnas med en massa saker, så det får gärna dröja lite.

I fredags var jag ju ledig, så Sara och jag åkte till Ida i Malmö. Vi fick se den nya lägenheten och fikade och pratade. :) Efter några timmar satte jag och Sara oss på vars ett tåg och åkte hem. Jag åkte dock bara till Tomelilla, eftersom det var 18-årsmiddag för fina Lovisa. Och det var hur mysigt som helst. Vi pratade om spöken, lchf och en massa annat. Sen drack vi "våffla" och åt en massa god mat. Mums!

I lördags tog jag det lite lugnt och städade där hemma. På kvällen var jag och mamma på bio i Tomelilla och såg New years eve, en riktigt feel good-film. Och det var precis vad jag förväntade mig, så jag blev inte besviken.

I söndags åkte mamma och pappa till Landskrona och spelade curling, så jag åkte till M&M och hade en mysdag. Vi kollade på Så ska det låta och Wallander innan det var sängdags.

Nu är jag inne i Lund igen, och eftersom jag inte kunde hålla mig ifrån Vildanden, var jag där på middag igår, och hade en liten uppdatering med Elin och Emma. Nu är det snart träningsdags, och sen får jag väl plugga resten av dagen. :/ Jaja, snart är det ju den 12 juni!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

torsdag 26 januari 2012

Plugg och plugg...

Ja, just nu är det mycket i skolan, och mer kommer det bli! Men varje dag drar jag mig upp med motivationen att det inte är långt kvar. Och på torsdagarna är det även sista dagen för veckan, eftersom jag numer är ledig varje fredag. :)

I fredags var tjejerna i klassen i Eljaröd, och så mysigt det var. :) Vi var inne i affären, kollade på korna (som var populära hos tjejerna), kollade på två filmer och åt en massa mat (och pratade såklart också en massa).
Vi åt mysfrukost innan tjejerna var tvugna att åka hem igen. Jag städade och diskade och plockade undan på dagen, eftersom moster och morbror kom på kvällen. Och det blev också mysigt, och vi kollade på en massa bilder. När klockan var tre åkte dom hem, vilket var senare än vi somnade dagen innan. Den generationen alltså. Hehe. :)

I söndags sov vi länge, var hos farmor, tränade lite backning runt hörn och såg på film. Alltså en perfekt söndag. :) Sen har veckan gått, och jag har bott på vildanden eftersom Elin är i Val Thorens.

Igår kollade jag på "Livet blir bättre", och när jag kollar på sådana program tänker jag på hur lycklig jag är och att jag har haft en härlig barndom, vilket uppenbarligen inte är alla förunnat.
Och ikväll blir det torsdagsmiddag som vanligt, och imorgon åker jag och Sara till Ida i Malmö innan det blir tjejkväll i Tomelilla. Lovely!
Nej, nu får jag väl fortsätta på talet om Vilhelm Moberg, jag förstår att ni är avundsjuka. ;) Fast det finns ju så mycket värre saker att göra.

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

tisdag 17 januari 2012

Snart fredag...

Ja, så har jag tänkt nu i flera dagar. Vardagarna är sega och helgen försvinner så jäkla snabbt. :/ Men det är ju också för att jag har så fina och roliga helger och en massa plugg på vardagarna.

I fredags jobbade jag lite snabbare på historian, så att jag kunde ta tio över ett-bussen hem. Visserligen var bussen från Ystad försenad och vi fick sen stanna vid Lerskogsvägen för att invänta ersättningsbuss. Dock hade jag ganska kul eftersom det var en man som var jättearg, och sen satte sig bredvid mig och var allmänt skum. :) När jag kom hem var M&M där och städade lite,och jag började direkt med förrätten till kvällen: stenbitsromscheesecake, mums! Och sen fortsatte jag med efterätter: hemmagjord chokladmums, också jättemums! Vid sju droppade gästerna in, och så kul det var att träffa alla. Jag känner verkligen att föräldrarnas vänner också är mina vänner. Ja, sen gick kvällen snabbt och plötsligt var det dags för dem att åka hem.

I lördags segade vi på morgonen, sen körde vi till Lund (jag körde faktiskt hela vägen till mig), och sen hämtade vi upp Elin innan vi fortsatte mot Ängelholm. Där väntade Sara & Jocke med taco, och sen åkte vi på revy som innehöll allt från tandborst/tandtrolldans till rullebörsdans. Sen fortsatte vi kvällen med fruktsallad och buzz, där vi hade fina foton på oss. :)

Jag var först uppe, efter frukosten åkte vi ut till Valhall och gick på ett medelpass, alla döttrarna och mamma. Jobbigt, men sen kom belöningen på riktigt! Lunchbuffé på Klitterhus, och fybublan vad gott det var, där skulle Patrik varit med. :) Så där satt vi, och efter en liten promenad ut på piren med Sara och Jocke var vi tvugna att åka hem. :(
Sen gjorde jag klart min fotobok över 2011, det var roligt.

Ja, på torsdag väntar mediaprov och redovisning av projektarbetet. Sen drar jag dock hem till Eljaröd för att förbereda inför fredag när tjejerna från klassen kommer dit. Sjukt skoj ska det bli!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

tisdag 10 januari 2012

Nytt år, nya möjligheter!

Julen drog snabbt förbi och den var precis som vanligt väldigt mysig och faktiskt inte lika stökig som den brukar (dock ganska hög ljudvolym när alla var hemma). Alla juldagarna gick vi och la oss vid 3/halv 4, vilket inte berodde på att vi festade eller något, utan vi satt och spelade spel och pratade hela familjen, riktigt myspys!
2011 avslutades på bästa möjliga sätt med några av de bästa vännerna i Orsa. Någon dag var jag inne i Orsa för att kolla hur det såg ut där, men kan likna det lite vid Tomelilla och att det därför var okej, men inte superskojigt. :) Nyårsafton var otroligt vacker och det var ca 9 minus hela dagen. Vi var på afterski och Elin & Elin blev uppraggade av gitarristen, haha. Sen blev det trerätters innan det var dags för allas nyårsunderhållning, och som vi skrattade. Vid tolvslaget stod vi längst upp på en backe och njöt av alla raketer. Och det var typ där festen dog ut efter en lång dag. :)
Nyårsdag gick vi till Fryksås och kollade runt lite, och träffade några bekanta, lite kul faktiskt. Sen åkte jag faktiskt skidor två dagar och gick sedan till Fryksås själv och satt och njöt av den sist dagen. Efter tandborstning och discodans till "Vi drar till Ryssa" i hallen somnade vi gott. Hemresan gick faktiskt väldigt snabbt och det var inte många sura miner.
Ja, det blev en vecka med mycket träning för mina magmuskler, jag vet inte hur mycket jag har skrattat. Och det har varit mysigt, roligt och bara härligt att vara. Jag ska försöka att inte längta tillbaka för mycket. Jag har ju mycket att se fram emot, och jag träffar ju faktiskt dom varje torsdag. :)

Nu har jag precis avslutat ännu en kurs på gymnasiet, och nu är det inte många kvar. Det kommer bli ett roligt år även om allt troligen inte kommer bli som jag väntar mig.

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.