tisdag 1 oktober 2013

Tips på sommar- & vinterpratare

Sen jag fick min iphone har det blivit så mycket lättare att lyssna på sommar i P1. Och för er som inte har lyssnat på det någon gång (typ de flesta i min ålder) så tycker jag att det är dags nu. Och därför tänkte jag ge lite tips. Om någon följer mina förslag kommer ni att förstå att jag vill ha skratt, intressanta händelser i livet och något sorligt. Jag vill att programmet ska beröra, och jag kan väl erkänna att jag har gråtit till de flesta av de här avsnitten.

Först favoriter i repris (avsnitt som jag lyssnat på mer än en gång)
Jason (Timbuktu) 29 juni 2011
Det finns mycket i programmet som är intressant, men jag grät floder när han berättar om en olycka som hände inte så längt härifrån.

Nour El-Rafai 7 juli 2009
Jag tycker om att bevisa för mig själv att jag har fel om människor som jag inte gillar för något som egentligen inte är den personen. Efter Nours program har jag en mycket större respekt för henne, och en av berättelserna från hennes barndom är grym och visar hur elaka barn kan vara.

Måns Zelmerlöw 25 juli 2008
Hur gick det till när lilla lundapågen blev kändis? Ja, det och mycket annat pratar Måns om. Jag kan fortfarande minnas första gången jag hörde detta. Jag stod och bredde mackor på kaffestugan och han berättade om hur han var med om tsunamin 2004, jag försvann in i den världen och glömde helt var jag var och vad jag höll på med.


2013
Elin Jellinek 15 aug
Hon pratar om hur hon på ett brutalt sätt blev utstött av sin klass på scenskolan, och hur hon inte fick någon hjälp av ledningen, utan tvärtom blev ännu mer nertryckt. Något annat hon tar upp är hur hon har förlorat många i sin närhet, och hur det påverkade henne.

Tareq Taylor 18 juli
En central händelse i programmet är en bilolycka som förändrade livet för Tareq och hans fru. han delar en del jobbiga händelser, men fick mig också att skratta för mig själv i bilen.

Sarita Skagnes 9 juli
Hon berättar om sitt liv som tjej hos en familj som ville ha en pojke, och hur hon blir hotad till livet av sin egen pappa. En fascinerande berättelse som gjorde att jag insåg hur bra jag har det.

Louise Linder 12 juli
Pratar om äktenskap, otrohet och kärlek, tro och sorg. Ja, lite från livets alla delar.

Leo Razzak 8 juli
En kille som kan prata! Hans uppväxt och vad som gjorde honom till den han är idag tar stor del av programmet. Man inser hur viktigt det är med vuxna som finns där för barnen.

Kristian Gidlund 30 juni
Jag grät mig igenom programmet då, och nu när han är borta, knappt tre månader efter att programmet sändes gör det ont. Brevet till hans barn som han aldrig hann få är så vackert och sorgligt.

Jonas Gardell 22 juni
Här har vi ett program som gav skratt, gråt och intressanta tankegångar. Jonas Gardell är verkligen en man jag på många sätt beundrar.

2012 (& 2010)
Hanna Hellquist 27 december 2012
Ännu ett gråtprogram. Det handlar om den värsta dagen i hennes liv, nämligen dagen då hennes pappa tog självmord.

Soran Ismail x2 1 august & 26 december 2012
Han är en ung, men klok kille som har varit med om så mycket. Båda avsnitten gav mig mycket att tänka på, men en av höjdpunkterna är de sista minuterna i hans vinterprat där han pratar om hans konfrontation med några från Sverigedemokraterna.

Henrik Dorsin 19 aug 2012
Den lillgamla mannen som också varit liten. Något speciellt med hans program är att han sjunger alla låtarna själv med ett band inne i studion. Låtarna och texterna passar perfekt, och lockade till många skratt.

Anders Olsson 13 augusti 2012
Innan jag lyssnade på detta visste jag inte vem han var, och efter hans program förstår jag inte hur han kan leva. Han har brutit det mesta och har numera ingen känsel i benen, men har ändå gjort så många saker som låter ofattbara.

Per Holknekt 30 juni 2010
Hans livshistoria är inget som man bara lyssnar på och sen glömmer. Att han en dag skulle bli en känd modeskapare var en dag inget som verkade troligt.

Ja, det var mina tips. Man har ju olika smak, men jag bara tycker att ni missar så mycket om ni inte lyssnar på något sommarprogram alls. Det finns ju ganska många att välja mellan. Själv lyssnar jag helst på människor jag inte känner till sedan innan, människor jag gillar, eller människor jag på något sätt inte gillar.

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

onsdag 25 september 2013

Hösten! Vacker, kall och vemodig.

Jag säger det varje gång, och jag säger det igen. Tiden flyger iväg och jag har inget annat väl än att följa med.

Jaha, mycket har hänt sen sist och jag ska försöka göra en liten sammanfattning...

I juli var det mycket jobb, men också många fina kvällar som jag tog tillvara på. Det blev picknick med tjejerna i Haväng, Kulla där jag träffade många jag inte sett på flera år, after work på Friden, pizza på Kronovall, 25-årsfest för Patrik med en massa allsång. Och jobb betyder inte bara jobbigt, utan också många tokiga, roliga och härliga dagar i (utanför) fina Kivik.

Augusti fortsatte med fullspäckad kalender.
25- & 50-årsfest i Haväng med efterfest dagen efter, en riktigt härlig helg! När hela familjen var hemma passade vi och PeGe på att åka till Åhus för att äta god mat. Jag tog en tur till Ängelholm och firade Sara, det blev en liten utflykt med bl.a. minigolf i Mölle, lunch i Båstad och grillning på kolonin. :) Vi firade farmor i sommarstugan i Ystad, och jag sov över och fick en mysig minisemester. Helgen efter bjöd på fest i Öved, och den var såklart lika trevlig, mysig och fylld med sång som vanligt. Och dagen efter hade jag en liten Catch up med Lovisa under en middag på Eva på togret i Kivik. Veckan efter hade jag en långhelg, först Ängelholm, sen tjejmiddag hos Ida i Malmö och på söndagen var jag och pappa på Bakluckeloppis och fick iväg lite loppor.
Sen hade jag långledigt och åkte med mamma och M&M till Essen i Tyskland, och det blev härliga sommardagar där fyllda av utflykter, promenader och middagar. Och min dåliga tyska... På natten när vi kom hem hann jag vara med på logdansen hos PeGes i några timmar också. :)

För att avsluta månaden på topp åkte jag upp till Kungsbacka och hälsade på Kloskar. Vi tog oss till Helsjön, och där stannade jag hos Carl i två nätter. Det var härligt, men konstigt att vara där. Samma fina ställe, men inte samma människor som jag förknippar det med. Men ju längre tid jag stannade och lärde känna de "nya", desto mer ville jag stanna. Jag tog också ett dopp i sjön, som var väldigt uppfriskande och varmt.

Och nu är det september och medan jag försöker förstå det närmar vi oss oktober.
Även denna månad har det varit väldigt mycket jobb, och jag var ganska less på att bara jobba och sen åka hem och sova. Men sen var det fest hos Tilda, och då fick jag träffa fina vänner igen, och jag blev så mycket gladare. Sen har ju kören börjat, och det innebär både träningar och konserter helka hösten! :)
I fredags hade vi systermiddag, och det var verkligen på tiden. Jag har saknat dom alldeles för mycket, och tiden går alldeles för snabbt när vi är tillsammans. men Sara och jag gjorde så mycket vi kunde i lördags då det var kulturnatten i Lund. För ca 150 kronor (som mest spenderades på mat) fick vi så mycket, bl.a. en härlig konsert med reggaebandet Lide najs, och det var mer än lide najs! Som vi diggade. En av de bästa sakerna var dock när de två männen, som brukar stå och spela i tunneln vid centralen, fick spela inne på saluhallen. De hade klätt upp sig och var så söta. Det är något jag kan känna är vackert!

Nu är det snart äppelmarknad och fest, och om ett tag har jag det nästan tomt i kalendern. Vem vet vad som kommer att hända?
Något jag däremot vet är att jag och mina systrar ska ha två julkonserter i år. Den första är i Eljaröds kyrka den 8 dec kl. 17.00 och den andra är i Helsingborg den 18 dec kl. 18.30. Ska bli kul!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

lördag 6 juli 2013

Sommaren so far...

Oj! Det var vad jag tänkte när jag insåg att det var nästan två månader sen jag skrev sist. Och det har hänt så mycket under den tiden.

Vi hade en härlig sista vecka på Helsjön med konfirmation, avslutningsmiddag i Horred med klassen, pilgrimsvandring, utomhusmässa i ösregn på befrielseplatsen, flera dagar då jag, Mike och Simon bara skrattade konstant, sista högläsningsdagarna, grillning, filmvisning och såklart hela avslutningsdagen. Känns så längesen nu när jag ser tillbaka på det, och jag hade gärna befunnit mig där nu. Men livet går vidare och allt har sin tid. :)

Veckan efter att jag flyttat hem igen bestod av PeGes, ledighet och lite jobb. Sen var det examensvecka, Elin tog sin beteendevetarexamen i Lund. Det var en fin ceremoni och mysigt mingel efteråt. Vi åkte på en mysig fest på kvällen och morgonen efter tog jag mig först till Halmstad, där jag väntade med Carl i ca 50 min innan tjejerna kom och hämtade upp oss. Det tog ett tag för oss att komma upp till Götet och picknickfestivalen, men till slut var vi framme. Och det var självklart kul att träffa alla igen, två veckor är en lång tid när man träffats typ varje dag i ett halvår. Vi satt i parken hela dagen och åkte sen lite spontant till Liseberg vid nio och åkte Atmosphere och lite andra roliga karuseller, mycket bra kväll!

Dagen efter hann vi med en kort stund på stranden innan jag åkte till Helsingborg för att fira att Sara också tagit sin examen. Det blev rolig fest ute på koloniområdet och en fortsatt rolig helg som jag, systrarna och mamma spenderade i västra Skåne. :)
Sen gick vi in på planera fest-veckan som resulterade i en superduperrolig fest med många fina vänner!

Sen var det plötsligt midsommar och den spenderades i Yngsjö, Kulla och på jobbet. Det var tröttsamma dagar, men mestadels roliga.
Förra tisdagen var det en givande kick-off på jobbet där vi lärde känna både varandra och platsen vi jobbar på. Och dagen efter åkte jag och systrarna till Berlin över helgen. Nattåget ner var spännande, kanske inget jag skulle göra många gånger, men absolut något som jag tycker man ska testa. Dagarna där nere fylldes med skratt, prat, fotografering och egengjorda sightseeingrundor. Härligt!

Sen dess har jag hunnit jobba några dagar och varit i både Halmstad och Mellbystrand för att hälsa på mina fina vänner.

Ja, var ska detta sluta? I en tråkig och deprimerande höst? Nej, det tror jag inte, det är ju faktiskt jag själv som väljer det.
Hoppas att ni har en underbar sommar allihop!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

torsdag 16 maj 2013

Sommarvärmen...

Nu är det över en vecka sen vi hade vår fina vårblest. Men nu har jag äntligen lite tid att skriva.
Det blev verkligen en lyckad kväll med tal och musik under middagen och dans till Djcowsutanpaus (och Tova) fram till ett, ungefär. Alla var mycket tjusiga i klänningar och smoking m.m.

Första maj var väldit regnig, och det gjorde inte oss så mycket, eftersom alla var så trötta. Det blev slappedag med Pretty Woman och Help på kvällen plus en massa godis (Carl och Niklas handlade...) Ingen gick och la sig mätt den kvällen iaf. :)

På fredagen kom Elin till Helsjön. Hon stannade hela helgen, och vi gick en massa promenader, kollade på en film och tog det lugnt. Riktigt härligt! Och sen gjorde vi, Carl och Angela en gigantisk chokladboll, en rolig idé tyckte vi. Och fin blev den, och mätta blev vi. ;)

Denna veckan har gått i ett. I tisdags firade vi vår gospelmässa. Nervösa var vi, men det gick jättebra. :) Igår satt vi ute på balkongen länge, och det var varmt! :) Innan jag gick och la mig blev det också lite skönsång från Helsjöns nya Boy band.

Idag har det varit (är) 24 grader. Efter klassrådet gjorde vi lite samarbetsövningar ute i solen och när vi slutat spelade många brännboll nere vid Bollebo. Jag var domare, lite dålig spelanda, men det var ändå skoj. Nu sitter några och glassar på balkongen och senare tänkte vi ta oss upp på Texelberget för att se solnedgången.

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

tisdag 7 maj 2013

Helt vanlig rubrik!

Vitsipporna är i full blom och jag sitter på balkongen och det är 17 grader halv tio. Livet leker!

Kvällen innan valborg blev inte riktigt som planerad och därför var också Valborg lite oviss. Men efter lunch hade vi först lite firande ute på trappan i en blåsig siste april. På kvällen åkte vi först till Hembygdsmuseet och firade lite klassisk valborg med vårsånger och vårtal, dock inget bål, eftersom det blåste för mycket. Men vi tog oss vidare till bygdegården för lite partaj. Och det blev mycket bättre än jag trott. Det blev pizza, dans, karaoke och härligt häng. :) Vid kvart i sex gick jag hem, efter en liten promenad bland fågelsången och i soluppgången. Vackert!

Onsdagen blev uppenbarligen lite seg, men det var ju fint väder, så det blev lite promenad och tre-kaffe vid fyra på balkongen.

I torsdags åkte vi och biblarna in till Götet för att göra studiebesök på Stadsmissionen. Det var flera intressant möten efter lite mat utanför domkyrkan var vi på mässa och gick en pilgrimsvandring upp till Masthuggskyrkan. Fin utsikt! Trötta åkte vi hem och kollade på En oväntad vänskap, en riktig Fia-film, och lika bra som jag trodde. :)

I fredags tog jag sovmorgon innan M&M kom upp på besök. Vi gick en promenad och jag visade runt på hela skolan. Vi åt sen kvällsmat innan jag gick in på Lindebarnet och tittade på film.
Dagen efter åkte vi genom ett soligt sydsverige på de minsta vägar man kan tänka sig, men det var mysigt, och en liten piknick blev det också i det gröna. Sen åkte jag hem till Eljaröd.

I söndags var det Sound of Music med de duktiga körerna i Fränninge! Det kändes väldigt underligt att inte stå där uppe med dom, men det var underbart härligt att få lyssna på dom. Jag förstår hur mycket jag saknar dom varje gång jag kommer hem.

Dagen idag ar varit underlig. Jag har varit superstressad, jätteglad, lite tveksam och superlugn. Jag spelade på mässan, och det var en fin och rogivande mässa. Och nu är jag väldigt lugn trots att det är den årliga Vårblesten imorgon som vi har fixat med jättelänge. Men det är skönt. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

måndag 29 april 2013

Varberg :)

Måndag igen efter en rolig helg. :)

I tisdags efter mässan lekte vi en massa lekar i gympasalen. Det blev blodpotatis, mördargrisen och lite annat. Vi avslutade kvällen med en ganska dålig film, Carnage, som utspelar sig på ungefär lika lång tid som filmen varade...
Däremot kollade vi på en mycket bättre film, Invictus, som handlar om Nelson Mandela när han precis blivit president. Sen satt vi i matsalen och försökte hitta Peter-punkten i pannan. :)

Torsdagsförmiddagen bestod av föreläsning, handikappad tro, mycket intressant! På kvällen bjöd musikarna på "Fruktansvärda vikingar", årets barnföreställning som var lika superb som deras andra konserter. Fast ändå ännu bättre. :)

I fredags städade jag och fixade lite innan mina kära föräldrar och syster och svåger kom på besök. Vi spenderade resten av helgen i Varberg på Stadshotellet, jättekul. :) Det blev en riktig sommarsemester med minigolf och kulglass, wihoo!

Imorgon är det varlborg, och den firas för ovanlighetens skull inte i Lund, utan i Horred city. :P Känns konstigt, men det blir säkert bra med detta också. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

måndag 22 april 2013

Den bästa helgen på länge!

Nu är våren här, och vi är inte lite glada över det!!

I torsdags blev det en heldag med klassen och biblarna i Götet. Först var vi i Domkyrkan på lite rundvandring och fick höra fin orgelmusik. :) Vi fortsatte sen till synagogan, där säkerheten var hög, men det var intressant att se. Det blev sen lunch på donkan innan vi fortsatte ut till moskén. Det var väldigt kul att komma dit också. Efter en lång dag tog vi tåget hem till Helsjön igen.

Fredagen tillbringades mest till att fixa iordning klassrummet till Folkhögskolans dag. Det blev mycket fint, och vi blev så nöjda. På eftermiddagen tog jag och Carl oss in till Kungsbacka för att handla lite. Och iaf jag fick mycket gjort innan vi åkte hem. På kvällen hängde vi bara överallt och ingenstans och sjöng för födelsedagsbarn och annat. :)

I lördags blev det ingen sovmorgon heller. Dagen började med konsert i aulan med våra duktiga musikare. Sen gick det i ett. Jag var parkeringsvakt, dansade flashmob och stod i klassrummet och pratade om skolan. Efter fikan spelade vi brännboll (inte jag, eftersom jag hade migrän i stort sett hela dagen) i någon timme. Vi körde sen till Horred och inhandlade lite mat innan vi tog oss ner till udden för en grillkväll. Och det var riktigt mysigt! Känsla av sommar och strandfest. Några av oss satt och sjöng runt brasan till elva, då det började bli riktigt kallt.

 
 
Igår drog vi till Ullared (16 st), som vi taggade. Det blev faktiskt en riktigt bra dag, jag och Josefine tog det lugnt och brydde oss inte om alla andra. tio minuter innan stängning åkte vi därifrån och tillbaka till skolan. På kvällen bastade och badade de andra (och jag fotade), sen blev det lite miniparty på balkongen och häng i uppehållsrummet.

Idag har jag varit riktigt trött. Att lägga sig sent fem kvällar sätter sina spår, och jag undrar själv hur jag klarat det. Men trots det har det blivit en jäkla bra helg! Ikväll blev det lite kasedans på balkongen med Lulle, ordentlig sommarkänsla på det! :)


Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

tisdag 16 april 2013

Vår, vackert och hemskt.

Det är tisdagseftermiddag, solen skiner och vi har suttit ute på balkongen ett tag och njutit av våren.
Helgen gick snabbt, men jag hann med en hel del.

I fredags tog jag tåget till Uppsala, tyvärr var tåget försenat ca 40 minuter till Stockholm, så jag missade mitt tåg. Men det ordnade sig, och jag hade ju faktiskt 5 minuter till godo när jag skulle ta mig 15 spår bort på Stockholms lilla central... Men jag hann. :) Intervjun gick bra, och om två veckor får jag se om jag ska till Schweiz eller inte. Jag tog sen tåget tillbaka till Stockholm för att träffa Johan, Sofie och lilla Amina. Det var ju ett tag sen, så det var väldigt skoj. :)

I lördags tog jag mig till Gamla stan, kollade på slottet, kyrkan och lite andra kyrkor på väg till centralen. Sen åkte jag tillbaka till Helsjön. :) Vi satt på Bergshällan och fixade med lite olika saker, vädret var vackert och livet lekte, haha. :P Kvällen bjöd på Star Wars och Matrix på Almeberg.

Söndagen tillbringade jag mest själv, vilket behövs ibland. Jag gick upp på Texel och sen runt till Hornsjön och satte mig och hade lite picknik i solen. Mys! Sen började det blåsa och regna, och det blev en innekväll ändå. Vi kollade lite Star Wars då också, sen blev det kladdkaka, saga och godnatt. :)

Igår var det väl en helt vanlig måndag. Jag var ute på udden och fotade lite. Det var underbart vacker med dimma och fåglelsång. Efter massa prat och spansk musik läste vi saga och somnade sen sött. :)

Såhär vackert bor jag! :)

Men sen undrar man ju var världen är på väg. Lyssnar nu på direkt-tv från Boston, jag blir så arg över att man inte kan känna sig trygg var som helst. Så sjukt att sånt händer! Rubriken under på Aftonbladets hemsida var "Blev rånad under epelepsi-anfall" och handlar om en tjej i Stockholm som blev rånad när hon fick ett epelepsianfall på en gata i Stockholm. Har folk ingen jäkla värdighet?! Och sen har det ju varit ett jättekraftigt jordskalv i Iran, som visar hur lite vi i världen har att säga till om när det gäller naturen...

Ta hand om er!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

lördag 6 april 2013

Påsklov

Ja, imorgon är påsklovet över och jag åker tillbaka till Helsjön. Det är så stor skillnad på att gå där om man jämför med när vi gick i gymnasiet och alla bävade över att komma tillbaka. Nu vill alla tillbaka efter bara någon dag. Härligt är det! men det är ju bra att längta efter saker också. :)

Efter att jag jobbat hela helgen var jag lite sliten i kroppen och tog en vilodag. I onsdags träffade jag tjejerna på allas vårt b&b, tyvärr inte alla p.g.a. teknikens under (och mej själv, såklart). Men det var verkligen dags för en uppdatering, bara synd att tiden går så fort. :/ På kvällen åkte jag till Lund för att vara med på Andlig Afton med Ostrochorus i Klosterkyrkan. Och dom är ju så sjukt proffsiga och duktiga, jag rös flera gånger. Sen blev det kaffe hos M&M. :)

Torsdag och fredag dag blev det lite städning på rummet och allmänt fix med tågbiljetter, hotellbokningar för kommande helger m.m. Igår kväll åkte jag in till Lund för systermiddag, vilket också verkligen var på tiden. Det blir så långt mellan gångerna nu. Först var jag med på Elins friskispass, puh! Men det var roligt, det blir ju inte så ofta nu när jag bor så långt borta. Sen blev det en intensiv och rolig kväll med systergänget, precis som vanligt. :D

Idag har jag varit hos fina Sofie i Sjöbo, som jag inte heller träffat på år och dag (nästan iaf). Vi satt ute i solen i flera timmar, vilket syns på min hals nu. :/ Efter en massa prat åkte jag hemåt igen. Nu har vi haft en myskväll med Fångarna på fortet och Förtrollad. :)

So long!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

tisdag 2 april 2013

De är tillbaka! :)

Förrförra veckan hade vi lektioner som vanligt igen, mysigt att vara en så liten klass. Det är ju aldrig fel med lite omväxling. I torsdags åkte jag hem för helgen.

På fredagen bar det iväg till Kristianstad med kören från Fränninge. Jesus Christ Superstar var verkligen bra, och jag tyckte att Emil utvecklats mycket sångmässigt, han gjorde Jesusrollen utmärkt! Och som vanligt var ensemblen och alla andra roller också jätteduktiga. Efter föreställningen åkte vi till Rose Garden där det blev asiatisk buffé. Mycket gott, och vi blev väldigt mätta. Och med trevliga bordsgrannar kunde det ju inte bli mycket bättre. Vi åkte sen bussen tillbaka hem, trötta och nöjda.
Resten av helgen spenderades mest hemma, ganska skönt faktiskt! Sen åkte jag tillbaka till Helsjön och fick träffa de förlorade barnen (de som har varit i Egypten). Det blev många härliga återseenden och det har präglat den här veckan mycket.

På måndagen var det berättardags, alla grupper fick berätta vad de varit med om de senaste två/fyra veckorna. Väldigt intressant att höra, och vår lilla plats i skogen verkade uppskattad.

I tisdagskväll blev det våffelkväll på våning 2. Det blev gröna och rosa våfflor med lila grädde till, mycket vackra. J Sen satt vi och mös i rummet bredvid köket hela kvällen. Vi började också med högläsning ur boken ”Kaffe med rån” på mitt rum. Och ju längre vi kommer ju mer stämmer karaktärerna in på en del av oss. Nu blir det trist att inte få höra den på över en vecka.
I onsdags kväll var Helsjöns vänner på besök och gjorde våfflor till oss på samkvämet, mums! Ingen gick därifrån hungrig. Vi började sen leka lite lekar och plötsligt var vi mitt uppe i kurragömma och sprang runt och gömde oss. Härligt när barnasinnet kommer fram. :) Efter kvällens högläsning satt vi uppe och pratade ganska länge innan det blev nannedags.

Nu har jag varit hemma sedan i torsdags, vilket på ett sätt känns som en dag, eftersom jag har jobbat varje dag i Kivik. Men det har varit kul att träffa både nya och gamla kollegor, och påsken har ju ändå sin charm med att det är mycket folk ute i byarna och på vägarna. Nu är det så tyst igen när de alla har åkt hem. Men nu är det lov i en vecka innan det bär av till Helsjön igen. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

lördag 16 mars 2013

Skapandevecka :)

Då var det helg igen efter en rolig och annorlunda vecka, som jag tror att vi behövde allihopa.

Denna vecka har vi varit en lite grupp på nio personer, eftersom några i klassen är i Egypten. Och det blev en skapandevecka som blev väldigt lyckad. Vi bestämde oss för att göra ett fint ställe i skogen dit mna kan gå för att ha en stund med sig själv, eller ha en andakt där. För att sammanfatta vekcan har vi gjort jättemycket och ingenting. Vi har mestadels gått, byggt, använt ytong, tänkt och fikat. Nästa vecka återgår vi till vanliga lektioner, fast fortfarande utan våra Egyptenresenärer.

I onsdags var det en rytmikgrupp här från Malmö, och det var väl en intressant föreställning med en del skratt. Dock såg vi den en gång till på torsdagen, vilket kanske var en gång för mycket. Men då var också våra musikare delaktiga, och det var ju kul att se. :)

Igår blev det film, som det har blivit i stort sett varje kväll i några veckor nu. Men det är ju kul med filmer. Vi var också inne i Kungsbacka och shoppade lite och köpte en massa mat. Vi stressade till bussen och insåg att den gick en timme senare än vi trott, så vi satte oss på stationen med alla våra kassar (såg ut som vi varit på Ullared). ;) Men timmen gick snabbt och vi tog oss hem till Helsjön. Och sen blev det riktig fredagsmat, potatis i ugn, kotletter, svamp & bea. Som att vara hemma :)


Invigning av vår plats :)

Rytmikuppvisning...


Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

söndag 10 mars 2013

Musik & mörker

Helgen är snart över och en helt ny vecka börjar imorgon.

I onsdagskväll bjöd musikarna på Marsmusik, där det var mycket blandad musik. Det var klassiska stycken, Banankontakt, kör och en massa annat. Duktiga är dom minsann! :) Sen blev det plötsligt torsdag, och vår skolvecka tog slut och alla klasskompisar åkte hem, Lite tråkigt med tanke på att jag inte kommer träffa några av dom på några veckor. :(
Men jag tog en promenad med Johan och Carl ut i skogen. Vi halkade rundor på isstigen, och när vi gått en bit låg det två filurer och lyssnade på suset i skogen. Så vi la oss bredvid och lyssnade. Kan ha sett ganska kul ut. Sen fortsatte vandringen till vattenfallet där det fanns mycket roligt för alla, dvs is. Vi fotade och halkade runt på isen. Sen var det jättemörkt och vi såg inte så mycket den sista biten, men vi tog det försiktigt så att vi inte skulle ramla.

I fredags gjorde jag inte mycket, som det brukar vara på fredagarna. :) Vi åkte in till Kungsbacka för att handla mat och fixa lite ärenden. Kvällen var seg och vi var sega allihopa, öppna för allt och totalt utan initiativtagande. Vilket resulterade i att vi satt på Carls rum till jag somnade och gick och la mig.

Igår gjorde jag inte heller så mycket. Det var tänkt att vi skulle åka in till Göteborg för att se Diamond Dawn, men det blev inte mycket av det... Så istället hade vi emokväll med Melodifestivalen. Vi kollade sen på Mr Bean, en skotsk film och slötittade också på Populärmusik från Virttula, och vips var klockan långt efter läggdags.

Idag har jag väl inte heller så mycket planerat, borde göra min fredagsuppgift och äta. Men det ska jag nog klara av. :) See you!

Fredrik & Hannes på Marsmusik

 
Carl på den mörka kvällspromenaden
 
Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

tisdag 5 mars 2013

Vår :)

Ja, våren ligger verkligen i luften och idag var det inte mindre än 8 grader :D

Förra veckan hände det mycket. De första kvällarna tränade vi till samkvämet, Den FRUKTansvärda Historien, som vår klass skulle ha på onsdagen. Och det gick snabbt, så plötsligt var det onsdag och SHOWTIME. Det kom väldigt många, kanske tack vare våra fina affischer. :) Och det blev en riktigt lyckad kväll med oerhört mycket skratt!

På torsdagen var det dags för musikarna och allmänarna att ha "popafton". En eftermiddagskonsert som bestod av allt från disney, franska myslåtar med dragspel och Slipknot. Det var jättebra, trots den lilla påträngande huvudvärken som kom smygande. På kvällen blev det en tur in till Horred med killarna för att ladda upp för Janne Långben och World Tour of Skåne. Alltså en mycket trevlig kväll. :)

I fredags gick jag och la mig igen efter frukosten, inte illa alls. :)Förutom en liten promenad hände det inte så mycket på hela dagen. På kvällen blev det slötittande på tv innan jag spöade killarna i både biljard och Närr & Fjärran. Efter det kollade vi på Mary Poppins, och vilken bra film det är alltså! Lite kär blir man allt :)

I lördags åkte vi till Göteborg, vi hämtade saker ute på vischan (nej, jag vet att man inte kan säga så när det bara är en kvart utanför Göteborg och man kommer från Eljaröd, men det kände iaf så), sen åkte vi in till Din Bok där det shoppades ordentligt. Vi åt på Nordstan innan vi tog tåget tillbaka. På kvällen blev det Melodifestival och en massa plättar (eller pannkakor). Härligt! Efter Andra chansen kollade vi på Jesus Christ Superstar, kanske inte den bästa film jag sett, men musiken är ju bra. :)

I söndags gick vi upp på Texelberget. Det var lite krångligt att ta sig dit utan att ramla, men väl uppe var våren kommen och utsikten helt underbar. Vi satt där och solade ett bra tag innan vi tog oss ner igen.

Nu är det redan tisdag och solen skiner så vackert. Ja, det kunde varit mycket sämre!

Från Texelberget

Den FRUKTansvärda Historien
 
Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

måndag 25 februari 2013

20 år :)

Nu var det flera veckor sen jag skrev... Sportlovet var mysigt och spenderades mestadels hemma. Det avslutades i Lund med spex, mat på restaurang och en kort hotellvistelse.
Det var såklart kul att komma tillbaka till skolan efter så lång tid ifrån varandra. Dock var jag trött hela veckan, vilket definitivt var mitt eget (och de andras) fel. På måndagen blev det lite spontant övernattning i biljardrummet efter att jag trott att jag skulle lägga mig tidigt. Istället blev det en väldigt rolig natt med alldeles för lite sömn. Reste av veckan följdes av sena kvällar som var ganska onödiga, eftersom vi inte gjorde mycket vettigt alls. :)

I torsdags var det lite födelsedagsfirande här i huvudbyggnaden. Jag och Hannes fyllde inte mindre än 20 år. :) Det blev godis, chips, bakelser, massa sång och prat. Alltså en riktig fest här på Helsjön. :) Det spelades maffia och lite annat och vid halv tre kom jag på att min tvätt hängde kvar i tvättstugan, så det blev en tur ner dit innan jag packade väskan för en helg hemma.

I fredags åkte jag hem efter att jag fått en massa både grattis- och hej då-kramar. Blev nästan rörd till tårar när jag blev grattad av alla mina fina vänner. Där hemma blev jag ännu mer grattad av hela familjen med flera. Lite trött var jag dock. :)

Lördagen bjöd bland annat på lite backpacker innan det var 40-årsfest för 40-åringen som inte känns en dag över 30. Det blev mycket sång, dans, gott sällskap och god mat. Ja, alltså alla ingredienser som behövs för en väldigt lyckad kväll.

Igår kom jag till fina Helsjön igen. Det blev lite melodifestivalrepris innan jag gick och la mig lite för sent... igen. Men ikväll, då jäklar!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

lördag 9 februari 2013

Sportlov

Då har jag äntligen lite tid att fylla på bloggen. Eller egentligen har man tid både alltid och aldrig när man går på folkhögskola. Nu när jag är hemma och har lov känns det som att jag har varit iväg på läger några veckor. :)

Förra helgen blev det först 60-årsuppvaktning för Anki i Fränninge. Mycket trevligt, och det var kul att träffa kören igen. Söndagen spenderades i Lund då hela familjen var och kollade på Johan Glans. Och självklart var han så underbart rolig, precis som vanligt. Jag hade ont i magen ett bra tag efter så mycket som jag skrattade. Ingen besvikelse där inte!

Jag tog mig sen tillbaka till Helsjön för en ny vecka med en massa samtal och nya saker att lära sig. Måndagskvällen blev lugn och efter att jag sjungit lite i kapellet grillade vi marshmallows över värmeljus i uppehållsrummet. Vi blev efter ett tag ganska många som ville prova. Och sen vissa tyckte att det var kul att härma brandlarmet...

I tisdags kollade vi på Wallander, trots att det var lite skilda meningar om den var bra eller inte. Sen gick jag och la mig tidgt! Redan halv elva gick jag in på rummet, duktigt va? Jag var till och med före David med att stänga dörren in till uppehållsrummet. :)

I onsdags kröp det lite i kroppen efter lektionerna, så jag tog mig ut på en tur i det vackra landskapet. Jag gick upp på Texelberget och sen en liten runda till. Det var härligt och jag gick ifrån "Väck mig inte imorgon" till "Come What May". En liknelse som jag gillar. :) Den kvällen gick jag däremot ite och la mig tidigt, utan onödigt sent (ca halv tre). Dock kan jag skylla på spöket, eller vad det nu var som öppnade balkongdörren och skrämde oss, och Stefan som jag hade ett mycket underligt terapeutiskt samtal med.

Trots detta var jag int alls trött på torsdagen. Efter lektionerna och kramkalas i slutet tog jag mig mot Lund för att vara med på torsdagsmiddagen. Det var kul och det kändes precis som det alltid gjort. :) Nu är jag kvar i Lund och har haft två shoppingdagar med Elin. Och vi har därför fyndat en massa! Snart ska jag iväg till Elin och Patrik med mer mys.

Utsikten från Texel :)

Min fina och tokiga klass
 
Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

torsdag 31 januari 2013

Snön som försvann...

Snart har ännu en vecka gått här på Helsjön, och samtidigt som dagarna ibland sniglar sig fram, går det riktigt snabbt.

I helgen var jag kvar för första gången. Det var faktiskt väldigt lugnt och skönt. Jag insåg att när man hela tiden umgås med människor uppskattas egentiden mer. Så jag spelade biljard med mig själv och tvättade halva dagen. På lördagskvällen kollade vi på en av tidernas konstigaste, men ändå ganska roliga film, Magical Mystery tour. I söndags var vi på mässa i kapellet, lite dryg eftersom den höll på i en och en halv timme... Men på eftermiddagen åkte vi skåningar på road trip till ica i Horred city med basen på högsta volym. Det är otroligt hur kul man kan ha det pa den korta biten. :) Sen blev det filmkväll och kräng. Helt okej söndagskväll!

I måndags var det spökboll i idrottssalen. Det var väldigt bra uppslutning, och kaoset var totalt, iaf för oss som satt och kollade på. :) Men några fina bilder fick jag iaf. Även den kvällen avslutades med film och mys i tv-rummet, dock var det en ganska dålig film.

I tisdags eftermiddag blev det ett lite spontant zumba-pass i tv-rummet. Vi var fem stycken som skakade rumpa till fejkleende tjejer och killar på en video, men kul hade vi. :) På kvällen tände vi ljus och pratade en massa tills vi nästan somnade.

Igår var det finfin konsert i aulan då musiklinjens killar sjöng "Die Shöne Müllerin" av Schubert. En timmes underbar sång av tio killar i kostym. Det gillas! Och vi ville ju såklart stötta dem, så vi hade fina lappar där det stod "sjung så vi trillar, killar!" :) Det uppskattades också. Efter konsert och fika blev det biljard med dans för att förbränna lite kalorier under tiden. Sen satt jag på golvet brevid hissen och lyssnade jag på musik och på något sätt slutade det hela med att vi var några stycken som låg på golvet och pratade fram till klockan 2. Sånt händer bara här :)

Idag har vi haft en intressant dag bestående av NT. Vi avslutade med en runda i ringen, vilket är en så bra sak. Och som gjorde att jag verkligen kände att jag tycker så mycket om min fina klass!
Imorgon bär det av hemmåt för en helg med 60-årsuppvaktning och JOHAN GLANS!! :)

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

fredag 25 januari 2013

Sång, promenad och bibeln

Ja, lite så kan man sammanfatta veckan som varit. :) Här är allt så annorlunda, att sitta och diskutera bibeln med sina klasskompisar, gå på morgonbön varje morgon, att säga GT och ingen tänker på en drink, att sätta sig ett gäng vid pianot eller orgeln och spela psalmer i en lång stund. Ja, när jag skriver det märker jag själv att det låter väldigt udda, men väl här känns det fullt naturligt. Det är det jag älskar med denna skolan.

Vi har nu träffat alla våra lärare, och det känns som att det kommer att bli en bra termin. Under kvällarna hänger vi för det mesta i uppehållsrummet där vi spelar biljard, kort, annat spel, sjunger och spelar och bara snackar en massa skit. :) I onsdags var jag, Tova och Alexandra ute på promenad runt sjön. Det var kallt, men solen hade stått på hela dagen, så det hade smält lite och frusit som en isgata på vissa ställen. Och såhär i efterhand är det kul att tänka tillbaka, men just då handlade det om liv eller död (eller, ja, det kändes så). Det var dock lite mitt fel, eftersom jag lurade ut dom på fel "stig", men som sagt vi hade väldigt kul också när vi krampaktigt höll fast varandras händer, eller vad man nu fick tag i, växter, is m.m.. På kvällen var det öppet hus hos rektorn, och vi fick god fika och det spelades en massa spel överallt. Myspys!

I helgen ska jag stanna kvar här, vi är inte så många, men det behöver ju inte vara en nackdel. Eftersom jag inte kan ta mig någonstans på helgdagarna ska jag ta mig in till Kungsbacka idag (vi är nästan alltid lediga på fredagarna) och förhoppningsvis shoppa något fint och fika. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut. <3 strong="">

måndag 21 januari 2013

Helsjön/helskönt :)

Det känns som att jag precis flyttade ifrån Lund och Jonas hus, men det är ju faktiskt ett halvår sedan... Ja, mycket har hänt sen dess, och just nu är jag på Helsjöns folkhögskola och har väldigt kul!

Julen var härlig. På lillejul var det dop på eftermiddagen och 29 gäster hemma på kvällen. Lite kaosartat, men precis så som jag är van vid. :) Julafton blev däremot mycket lugnare, och den enda lilla pojken som var med sov sött nästan hela tiden. Veckorna efter spenderades med familjen och vännerna, och jag kan inte klaga alls.

För en vecka sedan började jag på denna härliga skola, och det känns som jag har varit här jättelänge. Men så är det väl när man umgås med samma människor dygnet runt, i stort sett (ni kan vara lugna, inga nattbesök). ;) Vi har hunnit prata om allt möjligt och det vi gör är mest att just att prata och äta. Det har snöat nästan varje dag som jag varit här, och det är väldigt fint, men också kallt. Men jag vet ju att det är ännu kallare hemma, så jag ska väl inte klaga... I helgen var jag först i Ängelholm innan jag styrde hemmåt för myskväll med föräldrarna. I lördags var det fest i Simrishamn, och det var ingen dålig meny vi fick avnjuta (det är inte illa att komma hem till en kock). Det blev en mycket trevlig kväll!

Igår åkte jag upp hit igen och nu har jag försökt ta lite egentid, eftersom det annars lätt blir att man inte gör det, eftersom man ju kan missa något kul. Men om det nu skulle vara så får jag väl leva med det.

Så nu vet ni att jag mår bra och har det super! Ta hand om er allihopa!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.