tisdag 2 april 2013

De är tillbaka! :)

Förrförra veckan hade vi lektioner som vanligt igen, mysigt att vara en så liten klass. Det är ju aldrig fel med lite omväxling. I torsdags åkte jag hem för helgen.

På fredagen bar det iväg till Kristianstad med kören från Fränninge. Jesus Christ Superstar var verkligen bra, och jag tyckte att Emil utvecklats mycket sångmässigt, han gjorde Jesusrollen utmärkt! Och som vanligt var ensemblen och alla andra roller också jätteduktiga. Efter föreställningen åkte vi till Rose Garden där det blev asiatisk buffé. Mycket gott, och vi blev väldigt mätta. Och med trevliga bordsgrannar kunde det ju inte bli mycket bättre. Vi åkte sen bussen tillbaka hem, trötta och nöjda.
Resten av helgen spenderades mest hemma, ganska skönt faktiskt! Sen åkte jag tillbaka till Helsjön och fick träffa de förlorade barnen (de som har varit i Egypten). Det blev många härliga återseenden och det har präglat den här veckan mycket.

På måndagen var det berättardags, alla grupper fick berätta vad de varit med om de senaste två/fyra veckorna. Väldigt intressant att höra, och vår lilla plats i skogen verkade uppskattad.

I tisdagskväll blev det våffelkväll på våning 2. Det blev gröna och rosa våfflor med lila grädde till, mycket vackra. J Sen satt vi och mös i rummet bredvid köket hela kvällen. Vi började också med högläsning ur boken ”Kaffe med rån” på mitt rum. Och ju längre vi kommer ju mer stämmer karaktärerna in på en del av oss. Nu blir det trist att inte få höra den på över en vecka.
I onsdags kväll var Helsjöns vänner på besök och gjorde våfflor till oss på samkvämet, mums! Ingen gick därifrån hungrig. Vi började sen leka lite lekar och plötsligt var vi mitt uppe i kurragömma och sprang runt och gömde oss. Härligt när barnasinnet kommer fram. :) Efter kvällens högläsning satt vi uppe och pratade ganska länge innan det blev nannedags.

Nu har jag varit hemma sedan i torsdags, vilket på ett sätt känns som en dag, eftersom jag har jobbat varje dag i Kivik. Men det har varit kul att träffa både nya och gamla kollegor, och påsken har ju ändå sin charm med att det är mycket folk ute i byarna och på vägarna. Nu är det så tyst igen när de alla har åkt hem. Men nu är det lov i en vecka innan det bär av till Helsjön igen. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar