fredag 30 oktober 2009

Alla helgons dag / Halloween

Det är vad man kan kalla den kommande helgen, själv ska jag inte uppmärksamma något av det så mycket. Mer än att jag tänkte gå till farfars grav och tända ett ljus imorgon.

Nu är det efterlängtade höstlovet slut, och november är på väg in, och jag undrar än en gång var veckan tagit vägen, det går ju så snabbt. Här är veckan lite förkortat.
Måndag: Själv hemma, därav mycket slötid, då jag hela tiden sjunger. Och det gjorde att jag fick ont i halsen på eftermiddagen, och var därför tvungen att göra något annat kreativt. Då satte jag mig ner vid datorn och hittade ett av mina foton och ritade av det. Jag blev inte jättenöjd med resultatet, men övning ger färdighet. :) Sen sa jag också hej då till Elin som åkte till Elin i Haparanda och ska vara där till söndag (på mitt lov, så styggt).
Tisdag: En efterlängtad 3timmars-fika med Lovisa på vårt älskade Bullen&Bönan. Och på kvällen var jag och mamma på friskis-pass i Degeberga.
Onsdag: Jag åkte upp till Sara och Jocke i Ängelholm. Där åt vi en massa god mat, och jag och Jocke var i stan och kollade i affärer. :)
Torsdag: Sara och Jocke åkte 06.15, så jag intog då deras säng och sov i tre timmar till. Sedan tog jag tåget & bussen till mormor och morfar, och stannade där till kvällen.
Fredag: Idag har jag kollat MYCKET på tv och suttit lite vid datorn. Men jag spelade faktiskt också lite på Nasse (min trombon) och det har inte hänt på LÄNGE!! Men det var skoj, och jag kom ihåg det mesta, vilket inte är så konstigt eftersom jag spelat i ca 6 år.

Imorgon är det dags för 68-årsfest i Sjöbo (med 70-talstema). Som jag verkligen ser fram emot. Inte minst för att vi alla i familjen ska vara hippies. :) Nu är det läggdags för Fajsi!! :)

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör i ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

söndag 25 oktober 2009

Lov. :)

Nu var det väldigt längesen jag uppdaterade min blogg, och nu kändes det att det var dags för ett nytt inlägg.

Veckan har väl gått på som vanligt, dock utan ett enda prov. :D I torsdags hade vi idrott i ishallen och åkte skridskor, vilket inte är det bästa jag vet.. Men det gick bättre än jag trodde, och utan fall. Dock hade jag väldigt ont i fötterna, och blåmärken på vaderna på kvällen. :( Efter skolan kom mamma, och vi lånade en massa böcker på biblioteken och sprang runt i halva Lund och kollade i affärer. Kvällen avslutades lite busigt på macedoncan. :P

När jag vaknade i fredags ville jag verkligen inte gå till skolan, men kämpade mig upp och intalade mig att det bara var en dag kvar innan lovet. Dagen var helt okej, och jag var allmänt knäpp, vilket gjorde den lite roligare för mig. När vi haft Samhällslektionen sprang i stort sett alla ut ur klassrummet, särkskilt jag, eftersom jag ville hinna med en buss som gick 10 minuter senare. Jag såg att bussen stod kvar på stationen när jag kom upp ur tunneln och sprang ännu snabbare för att hinna fram. När jag kommer fram till bussen letar jag efter mitt busskort överallt i hela väskan, och jag blev så frustrerad att jag inte hittade det, eftersom jag inte heller hade pengar ute. Det hjälpte inte heller att busschauffören var en riktig surpuppa. Så det var bara att gå av bussen och ta ut pengar. När jag gått ca 5 meter kollar jag i fickan, som jag redan hade kollat i, och där ligger det jäkla kortet, jag vänder mig om och ser att bussen precis svänger ut från centralen.
Jag är en väldigt positiv människa, och tror att det alltid finns en anledning med allt som sker, men just då, med tåtarna nära, var det väldigt svår att hitta anledningen.
Jag ringde till pappa och frågade om han kunde hämta mig i Sjöbo, och det kunde han, så jag hoppade på 6an som kom bara några minuter senare. Och då kändes alting bättre, eftersom jag faktiskt kom hem tidigare än jag skulle ha gjort annars. :)

På kvällen var föräldrarna, jag och Elin i Ystad och åt på Pizzeria och restaurang Regemente. Vi åt självklart lövbiff, som jag alltid äter där, och som jag VARMT kan rekommendera.

Lördagen började inte så bra, när jag och föräldrarna var på väg till körkortsutbildningen i Ystad ringde mormor och sa att morfar inte var bra, och att han fick åka in till sjukhuset. Vi var på kursen på Sjölin och Lantz, som för övrigt var väldigt bra (den kan jag också rekommendera), och sedan åkte vi till sjukhuset. Eftersom vi inte kunde få reda på så mycket och att inte alla kunde stanna, åkte jag och pappa hem. Vi fick senare reda på att det inte var någon propp, vilket var skönt att höra. På kvällen var vi hos mormor.

Idag hade jag inte tänkt göra så mycket mer än att kolla på TV. Mamma har kört för att hämta morfar, som får komma hem idag. :) Ja, nu börjar körslaget, så nu ska jag bänka mig framför TVn med en filt.

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör i ditt livs teater!
Charlotta Von Zweibergk

måndag 19 oktober 2009

Måndag..

Helger är redan över, och den har kännts både lång och kort. I lördags hade jag och Elin systermyskväll, vilket var mycket kul. Vi åt svampssås med ris och kassler (ja, alltså mest svampsås) och det var supergott. Vi kollade på körslaget (Heja Lund, där Adamarna är med) och en bra film som mamma hade hyrt. Sen gjorde Elin en god hallonsmoothie, den var toppen!!
ja, sen blev det snabbt söndag, och förmiddagen spenderades mest med mamma. När hon åkt skulle jag gå ut till pappa, och då såg jag att vagnen bakom traktorn välte när han körde, och jag blev skiträdd, men som tur var så blev verken pappa, farmor eller tjurarna skadade. Sen kom det lite folk och handlade tjurar, och jag var duktig och agerade bondmora, som fixade kaffe till köparna. :) Sen åkte jag och Elin till Åhus och tränade på friskis, +poäng där!! Och en lite läskig sak är också att jag och Elin vägde på hektot lika under lördag och söndag, creepy..

Dagen har jag, som vanligt, tillbringat i skolan, och den har varit fylld med samtal, och argument. Och hur schtek och king det än är att röka, så kan jag ändå inte hålla med Philip, men jag fick mig ett gott skratt iallafall. :)
Jag har precis gjort labbrapporten, och den blev inte så bra, men jag vet inte hur jag ska göra den bättre, men jag kanske kan få lite experthjälp av syrran. Nu måste jag gå och diska, och läsa.

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

lördag 17 oktober 2009

Fredagen.

Då var det redan lördag, tiden går så fort.. Igår var jag på The Old Bull och lyssnade på Petreyo. Först kom jag dit lite över nio, och hittade ingen av bandmedlemmarna (även om dom var där) så jag gick runt lite i stan och in på espresso house och köpte varm choklad, så det var ändå ganska mysigt. Sen vi halv tio hittade jag bandet på Old Bull. Efter lite komplikationer, och med lite hjälp av Eva så fick jag stanna. Även om det känns lite jobbigt att jag är Peters syster... :P Men sen flöt kvällen på, och jag hade superroligt, och JP var smått galna (mer än vanligt till och med!!!) Men det var bara skoj. :) Ja, sen packade vi ihop alla grejer, (och jag gjorde ganska mycket som vanligt) och några fick räkna ekvationer, men jag lämnade det åt LELarna. Sen bar killarna iväg instrumenten till studion, medan vi satt kvar och pratade med chefen. Sen vid 2 gick Sara och jag hemmåt.

Nu har jag precis vaknat (dock ca två timmar försent). Sara skulle med ett tåg vid 8, men vi vaknade 9, så det blev kärft. Men hon sprang och försökte hinna med ett annat tåg istället, vilket hon precis skrev att hon hann med. Men det hon skulle gå på började tidigare än hon trott, så hon hann inte det ändå. Det är så jobbigt att försova sig.. :/ Men snart bär det av till Eljaröd, för en myskväll med Elin., :)

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

onsdag 14 oktober 2009

Skola

Idag har jag, som vanligt varit iskolan. Och som vanligt på onsdagar har vi varit i 5182 hela dagen, där det för övrigt inte finns något lås på dörren. Det betyder att jag och Cornelia har varit där inne hela dagen, även mellan lektionerna. Och Jeppe hade glömt att stänga av datorn, så vi satt och lyssnade på Chains genom de stora högtalarna. :)

Imorgon bär det av till Eljaröd efter skolan (eller egentligen lite innan vi slutat :P) eftersom jag och de övriga medlemmarna i "The Stones" ska sjunga i Brösarp. :D (Visst hördes det ganska proffsigt.) Sen måste jag ju in till Lund på fredag också, vilket är lite drygt, men jag fick iaf reda på att vi inte har någon mattelektion på fredag, så jag behöver inte ta den supertidiga bussen, utan bara den tidiga. :)

Men jag skulle ju ändå åkt in till Lund på fredag, eftersom Petreyo spelar på The Old Bull Pub på kvällen, kom gärna och lyssna du med! Jag antar att det blir skoj, kanske inte lika skoj som sist, då där var supermycket folk, som dessutom var väldigt pratglada (vilket gillas!!!).

Nu måste jag sticka till dansen. :)
Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

söndag 11 oktober 2009

I Lund...

Ja, då var man i Lund igen. Denna helgen har jag varit överallt och ingenstans, och stressat hit och dit, men också haft väldigt kul.


I fredags var jag med systrarna hos kusinen i Tomelilla och skrev visa till morfar. Efter några timmar blev den till slut faktiskt riktigt bra. :)

I lördags var det uppvakning för morfar, eftersom han fyllde 75 år. Detta firades i The city of Klasaröd. :P Men det var kul att träffa kusiner och andra släktingar, och det blev en bra dag för morfar också förhoppningsvis.

Precis efter att vi hade ätit cheescake hos morfar vid 6, bar det av till Södra Sandby. Där började vi om igen, med snittar, varmrätt, efterrätt och godis. Vi firade Emma och Antonios 20- och 30årsdagar. :) Det blev en rolig kväll med vännerna m.fl. När klockan gått förbi 1, åkte vi mot Lund, och vi somnade ganska snabbt, trots lite magknip...

På söndagen vaknade vi vid tio, och gick direkt till Elin och Patrik, som väntade med frukosten klar. När vi pratat en massa (som det bukar bli med systrarna Thorén, m.fl.), och ätit pannkakor med en massa onyttiga tillbehör, bar det av mot Eljaröd. Där var det myskväll med mamma och Elin.


Ja, så det var min helg. Stressig, men superskojig. Nu har jag snart klarat av första veckodagen, och sen rullar väl veckan på som vanligt!


Ha det bäst och glöm inte,

Du är själv regissör till ditt livs teater!

Charlotta Von Zweigbergk

torsdag 8 oktober 2009

Tomelilla snart...

Nu sitter jag i köket i Lund och har precis gjort läxorna, vilket var skönt att bli av med. Det osar mat nu, eftersom Jonas precis har lagat en massa, och han brände nog en del luktar det som. :P

Dagen har varit okej. Vi hade idrott, och jag kunde vara med helt, för en gångs skull. Vi hade bollövningar, både i lag och individuellt, och även om det gick pissdåligt, hade jag ändå jättekul och skrattade hela tiden. Jag hade också enmans-hejarklack på avbytarbänken, vilket gjorde det ännu lite roligare.
Vi hade matteprov efter idrotten, och det kände som att det gick helt okej, så vi får väl hoppas på det.

Ja, nu måste jag sticka, för jag ska snart till Soffta i Tomelilla där kompisarna ska spela på invigningen av replokalen. Antagligen träffar jag väl lite av mina andra "tomelilla-kompisar" som jag inte träffat på länge. :D

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

onsdag 7 oktober 2009

Huvudvärk...

Nu sitter jag i Lund och kände för att skriva lite.
Dagen har varit helt okej, bortsett från att jag har haft huvudvärk trots att jag började dagen med en panodil. :( Menmen, vad gör man inte för skolan. :P

Jag var ute och handlade lite efter skolan, för att försöka få upp humöret, (även om shopping egentligen inte är det bästa sättet, eftersom man inser hur ful och tjock man är i provhytterna och aldrig kan hitta fina saker). Men idag hjälpte det, eftersom jag faktiskt fyndade en snygg klänning på Whoops! för 200:- som jag ska ha på lördag. :) Och inte nog med det, jag hittade också en ball 70-talsklänning som jag ska ha på Sindies och Ritas 70-talsfest om några helger, och till det hittade jag även ett par "peace"-örhängen som jag gillade. :D

Eftersom jag inte kännt mig kry idag var jag inte på dansen heller, utan kollade istället på Körslaget. Jag var dock väldigt besviken över de små lundapojkarna. :/ Men nu ska jag iallafall äta lite, och titta på Andra Avenyn, om min dator tillåter.

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

tisdag 6 oktober 2009

Första blogginlägget. :D



Ja, då tyckte jag väl att det var dags att börja blogga. Jag har funderat på det en tid, men tänkt att ingen kommer läsa den ändå. Men det gör väl inte så mycket om ingen läser den, jag kan ju skriva av mig ändå.

Just nu sitter jag i Lund och har precis kollat på sista avsnittet av "mannen under trappan". Den var något konstig, och lite äcklig, men jag har ändå kollat på alla avsnitt.

Det känns alltid väldigt tomt att komma in till Lund efter helgen, och denna veckan var inget undantag. Helgen har nämligen spenderats i Budapest med systrarna. Det var helt underbart, och en resa jag gärna gör om. Även om det bara var en helg, hann vi med en himla massa. Vi hann bl.a. hitta en favoritrestaurang, "Menza" som jag varmt kan rekommendera till alla Budapest-resenärer. Vi hann också ta en storpromenad på hela Pest-sidan och åka en sight seeing-tur på Donau, vilket jag också kan rekommendera, särskilt på kvällen. Vi hade också en söt nattreceptionist på hotellet, som för övrigt hette Farkas, vilket jag tyckte var ganska kul.

Ja, det var en liten sammanfattning om helgen. Nu ska jag väl ta och göra någonting vettigt, som kanske lite skolarbete.. :/ På tal om det fick jag tillbaka mitt första prov på Polhemskolan någonsin, och det var i Naturkunskap. Jag fick MVG, och jag var så lycklig, för det trodde jag verkligen inte!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk