måndag 30 november 2009

Helgen

Ursakta att jag inte kan anvanda alla bokstaver, men datorns tangentbord ar knasigt. :\ Nagon som vet vad som kan ha hant, och hur man andrar tillbaka det, alla knappar ar omvanda :(

Helgen har varit fullbokad, och jag har haft det valdigt skoj, och annorlunda.

Fredag: Var jag pa tjejkvall pa Linero, vilket var valdigt skoj. Det var lite knasiga grejersom vi kom pa, men kul hade vi iaf. :) Det blev dock ganska sent, och klockan hann bli halv 4 innan vi slackte.
Lordag: Pa morgonen akte jag fran Linero mot Eljarod 7.56, och var inte jattepigg pa taget. Nar jag kom hem hann jag sova lite innan Elin och jag akte och serverade pa ett stort gods. De hade varit ute och jagat, och skulle sedan ha fin middag. Det var stora rum och langt att ga, och mycket som skulle goras, men Elin och jag fixade allting bra. :) Efter sju timmars hart arbetande, akte vi till Lund och hamtade Sara som spelat med Petreyo. Och aven da blev klockan halv 4 innan vi kommit hem och lagt oss i sangen.
Sondag: Vi vaknade sent, och hade sedan mysig syster-adventsfrukost. Vi tande forsta ljuset, och hade myspysigt. Sen kom foraldrarna hem, och det blev mer prat. Vid 4 akte vi till Sjobo. Forst blev det Lions auktion, dar vi kopte en hel massa paketer, och pengarna gick till bra grejer. :) Sen satt vi i scouternas talt och at krabbelurer, mums. Och det var supermysigt, och mycket julkansla. Sara och jag gick sen och tittade i affarerna och standen, innan vi lyssnade pa orkestern och sag kroningen av Lucian. Nar fyrverkerierna var smallda akte vi som vanligt hem till M&M och at bl.a. julgrot. :) Det gillas starkt!!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör i ditt livs teater!
Charlotta von Zweigbergk

torsdag 26 november 2009

Torsdag..

Första och främst vill jag kommentera att jag tyckte att det var kul att någon kommenterat mitt inlägg, för det är inte ofta! Fortsätt gärna med det :)
Nu sitter jag i mitt lilla rum, och har precis kollat på Bonde söker fru. Och det är ju så sött (inte alla, och definitivt inte Roger!) men Tilde och Stefan är ju bara för kära!! :) Däremot är jag fruktansvärt irriterad på Jonas telefon, som har ringt hela eftermiddagen, och även under mitt tv-tittande.. :/ (Dagens I-landsproblem) Hehe. Men när jag ändå håller på att beklaga mig kan jag också säga att det är så himla irriterande när någon går där uppe, precis ovanför mitt rum, så att det knakar i hela taket (i deras golv). Särskilt på morgonen/kvällen när jag försöker sova.

Idag har det varit väldigt många "sjuka" i klassen, jag anar att det kan ha något att göra med att vi hade simning på schemat.. Men den gick iaf relativt smärtfritt, och matten på slutet var inte heller så välbesökt. Brandlarmet hade gått, och sen hade några då blivit avbrutna i sitt historiaprov, så de fick göra klart det på mattetiden, och resten hade väl gått hem eller något, inte vet jag. Men vi hade hyfsat roligt när vi satt och pratade om upplysningen, "banan och senap-macka" och räknade minuter. :)

Jag har julpyntat mitt rum i veckan, så nu finns här tomtar, adventsljusstake och t.o.m. en gran (som egentligen är en pytteliten en som är klädd med pärlor och presentband). Ja, jag har alltid varit kreativ, och om man inte har plats till en stor gran får man komma på andra alternativ.

Imorgon ska jag till Johanna på tjejkväll, och jag hoppas att det blir skoj. :) På lördag ska jag hem, och på söndag är det äntligen julskyltning, med tillhörande auktion och efterföljande gröt hos M&M. Då vet man att julen är på väg. Det är väldigt mysigt!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör i ditt livs teater!
Charlotta von Zweigbergk

måndag 23 november 2009

Doft av lack! :)

Idag är det måndag, och jag är faktiskt riktigt glad.
De första julklapparna är inpackade och lackade, och det känns mysigt att det snart är jul.

Idag har klassen varit helt koko, och jag och Emir funderade på om det var ett försenat syptom av vaccinet. Man vet ju aldrig. Mellan ca 9.45 - 12.30 satt vi och jobbade med vårt miniprojekt i datorsalen, och när klockan va tio över 12 slutade alla datorer och telefoner på hela skolan att fungera. Och sen satt alla där och hade inget att göra och var förtvivlade för att deras arbete inte var sparade. Och jag sprang mest runt och sjöng och dansade och väntade på att Tage skulle fixa det. Men jag anade att det faktiskt var Tage som låg bakom allt, och drog ut telefonjacken så att ingen skulle få tag på honom, han kanske behövde lite längre lunch? Nej, vad fånig jag är.. (Tage är IT-tekniker på Polhem) När vi slutat där satt vi i caféet och väntade på att NKn skulle börja, och datorerna började fungera innandess, så jag hann göra klart arbetet och lämna in det. :) NKn var knäpp, och på rasten var alla galna och var på Cheez, mer än vanligt. Efter det var det historia med Henrik, och om vi varit flummiga innan var vi definitivt flummiga då. Vi var åtta kvar i klassrummet, och skrattade så att vi höll på att dö, ja det var roligt! Vilket de som satt i möte i rummet bredviddock inte tyckte.. :/
Helgen har varit bra, och det ha blivit arbetsskrivning och jag har varit hos M&M och kollat på fotboll (Spanska ligan) och skidor (Heja Sveriges damer!!), skojsigt.
Eftersom jag var klar med miniprojektet har jag kunnat slappa ikväll, och t.o.m. packat in julklappar. Nu är det snart matdags. :D

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör i ditt livs teater!
Charlotta von Zweigbergk

tisdag 17 november 2009

Tomelilla

Hej kära läsare (om det finns några) :)

Nu sitter jag på biblioteket i Tomelilla och skriver. Jag har varit på Kastanjeskolan, min förra skola, och hälsat på. Det blev många kära återseenden och en massa kramar. Och det mesta är sig likt, förutom It-caféet, som blivit ännu finare än innan. Däremot är Patrik sig väldigt lik och hittar på bus och hyss. :P Ja, som sagt var det kul att se alla igen, och att man blir så varmt välkomnad. Självklart saknar jag Kastanje mycket, men den står ju kvar, och lärarna finns också kvar, och Polhem är minsann inte dålig heller!

I lördags var jag och Elin på kanonpass på Friskis&Svettis i Kristianstad. Det är ett pass där man får prova på lite av varje, så vi körde jympa x2, ki box, core bose och spinning nästan utan pauser i 2.5 timme. Jag har fortfarande träningsvärk, men det var roligt.
I söndags var mamma, jag och Elin ute och gick vid Kaffetugan, och det blev en spännande tur. Bäcken som brukar vara liten, och som man brukar kunna gå över, var översvämmad och vi fick hitta en annan väg, och det böev lite blött och skogigt. :P Men det var iaf skoj. :)

Nu måste jag gå, eftersom jag snart ska fika med Lovisa på (hör och häpnad) café Olga, och inte Bullen & Bönan. Men det ska iaf också bli roligt! :D

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör i ditt livs teater!
Charlotta von Zweigbergk

tisdag 10 november 2009

Tisdag..

Då var det redan tisdag, och 2 dagar in på denna veckan. Det går så snabbt att man inte hinner med alls. Senast jag skrev var i onsdags, då jag precis tagit spruta, och i torsdags hade jag feber och var hemma från skolan. Jag hade också ont i armen, och har faktiskt fortfarande lite om jag lyfter den högt. :(

I fredags kväll var jag, föräldrarna och Per i Brösarp och kollade på revy. Den var rolig, och det var kul att se många som man inte sett på länge. Senare på kvällen kom Elin hem, och vi hann prata lite med henne också.
I lördags åkte jag, Elin och Ida till Ängelholm på inflyttningsfest hos Sara och Jocke, det var väldigt trevligt och roligt, och det var inte alls trångt, som man skulle kunna tro. Ja, vi dansade t.o.m i "köket" (det är en etta), och det är så inte stort. Efter att två stolar gått halvt sönder och charader och lekar somnade vi runt om i lägenheten, (7 stycken).
På söndagen åkte Emma och Antonio hem innan frukost. Resten åt och spelade spel innan Ida sedan åkte iväg med tåget, och Elna kom med tåget från andra hållet. Sen blev det lite mer mat innan vi styrde mot Sjöbo. Vi kom till mormor och morfar för att fira fars dag, och där blev det självklart också mycket mat. När klockan började bli mycket körde vi hemmåt och så småningom kröp ner i våra sängar. :)

Igår åkte jag in till Lund, och det var ett ruskigt väder, så jag höll mig inne hela eftermiddagen efter skolan. Idag har jag varit på biblioteket, och sedan varit runt och handlat lite nödvändiga grejor. Dock hittade jag inte några skor, men i värsta fall får jag vänta till tisdag, när jag ska till Tomelilla, för på Gustav Olssons vet jag ju att det finns stora skor. :P

Nu är det väl dags för plugg, som vanligt. Men det ska iaf bli skönt med en dag ledigt på torsdag.

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör i ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

onsdag 4 november 2009

Ingen återvändo...

Då var man vaccinerad mot svininfluensan. Om det var rätt eller fel har jag ingen aning om, men eftersom jag nu har gjort det så kan jag inte ändra mig, och tänker därför inte oroa mig heller.

En sak som däremot är väldigt sorglig är att snön har kommit till Lund. Det började med att det var väldigt kallt imorse, när jag, Elin och Maria skulle gå till Ebbas skafferi och äta frukostbuffé, bl.a. eftersom jag började 11.20, (vilket vi dock inte kunde eftersom dom har slutat med frukost, så vi gick till Espresso House). Vi hade kollektiv snytning på vägen dit, eftersom näsan rann hela tiden. Mina öron förfrös nästan, och det bådade inte gott för dagen. Och vid lunch hade graderna förtfarande inte stigit. När vi kom ut från engelskan och gick mot vaccinationsrummet, så kom snön från ingenstans. Usch, och blä! Det är för tidigt, nu kommer vi säker inte få en vit jul. :(

Imrogon är det NK-prov, och det är inte heller jätteskoj, men inte heller något jag kan göra något åt.

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör i ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 2 november 2009

70-talsfest m.m.

Nu är jag tillbaka i Lund, och jag trivs mer och mer här för varje dag. :)

I helgen hade Sindie och Rita 70-talsfest, och det var väldigt roligt. Det blev lite tröj-strippande av två herrar, och det var lite galet. Och jag är förvånad över hur mycket Stellan gått in för detta, med håret och dressen och allt. Mamma och Pappa var hippies, och söta sådana. :) Ni kan kolla på bilderna, så förstår ni. Det var också första gången jag träffade Alex, och jag kan säga att han är välkommen in i släkten efter det knäppa samtalet om Göran.. Haha!!
För några dagar sedan kollade jag på Roast på Berns, och jag blir lika irriterad varje gång. För det första att bara ca 30% av vad dom säger är roligt, och att vissa saker bara är så dumma. Och för det andra finns det ju bara är en kvinna i panelen, och det är illa, men att det är Petra Mede är ännu sämre, det hade verkligen varit bättre om det inte varit någon kvinna alls. Det är ju inte så att hon visar att kvinnor också kan vara komiker, hon är ju bara för mycket och man skäms ju över att vara kvinna.
Och det är ju samma med skåningar, de skåningar som visas på TV är oftast så blåsta eller pinsamma. Ta Anna Anka t.ex, finns det något smart som kommer ut ur den munnen, eller något som inte är provoserande.
Men sen har vi ju en del skåningar som man kan vara lite stolt över, som Johan Glans, han är ju bara så klockren, och skämten är nästan aldrig under bältet. Jag älskar den mannen!! :) Och Kurt Wallander, som ju faktiskt kommer från Ystad, men som pratar stockholmska, det tycker jag är himla märkligt. Och nästan ingen av hans kollegor är skåningar, varför??

Nej, dessa saker stör nog en del människor, men de är ju inga viktiga grejer. Så nu får jag väl ägna mig åt lite viktiga saker istället, som att läsa lite skolböcker. Inget som man kanske längtar efter, men som ändå måste göras.

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör i ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk