måndag 29 mars 2010

Plötsligt händer det!


Xixi & Mint. :)

Våren kom och chockade alla, först i torsdags då jag låg och solade i vår "trädgård" i Lund. Det var sjukt varmt, och jag var lite röd om kinderna när jag gick till stan för att fika och handla lite med Elin. Vi njöt på uteserveringen på Coffe point. Och alla lundabor var ute, hälften satt på stortorget och andra hälften så ut att stå i kön till glasskulturen. Sen hade resten av gänget i huset grillat, och jag joinade dom, fast maten var dock uppäten. :P Men det var mysigt, och det blev lite knasiga kort tagna. :)

Fredag: Morgonen var lite kylig, och jag tänkte att det nog inte skulle bli så varmt, men ki fick jag... Det blev värmerekord i Lund, 19,3 grader, vilket är det varmaste i mars på över 200 år, och det är ju lite ballt faktiskt! :D Det var ganska lugnt i skolan, och vi slutade redan vid halv 2, eftersom sista lektionen var prov, som inte tog mer än en kvart att skriva. Sen blev det hem till Eljaröd med en fet väska. Men vad gör man inte för att komma hem. Dock hämtade mamma mig i Smedstorp, eftersom vi skull handla till festen i lördags. Och behövde gå på toa redan när jag kom dit, men eftersom toan på Ica var sönder fick jag hålla mig, så en hel vagn med varor och 2 mil senare fick jag äntligen gå. :)

Lördag: Städa, städa och laga mat... Innan gästerna kom vid halv 7 blev det bara det som gjordes. men sen blev det en massa prat och god mat. Det var mysigt och trevligt att träffa några av släktingarna. :)

Söndag: Sovmorgon. :) Det blev en slappdag, med rester och mycket sittande. Dock var ju Sara hemma så det blev lite galna upptåg, såklart. :P Klockan 5 kom vi på att det var den årliga palmsöndagskonserten i Tryde med ungdomsorkestern. Men det blev lite krångligt att fixa med bilar och bussar, så vi tänkte skippa det. Men precis innan vi skulle köra och lämna Sara i Tomelilla kom jag på att jag ändå ville dit. Och när vi sen skulle svänga in mot Tomelilla kom Sara på att hon också ville. Så tillslut hamna vi lite tidigt i Tryde kyrka, och fick lyssna på en vacker konsert. Och det blev många kära återseenden, eftesom jag ju faktiskt känner i stort sett hela orkestern, och det var många "gamla" (inte åldersmässigt) som var med.
På kvällen blev det mys med föräldrarna.

Idag har jag gjort lite skolarbete, för sen är det fullt upp resten av veckan. På påskrundan kommer våra Lyck-armband (och vi) befinna sig i Olssons lada i Smedstorp, så kör gärna inom om ni ändå är ute och kör. :) Och glöm inte att ni kan sponsra barncancerfonden, utan att köpa armband, (vilket vi självklart vill att ni också ska göra) på vår insamling: www.barncancerfonden.se/6585

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör i ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 22 mars 2010

Äntligen!!

Friidrottarna tränar ute, kioskerna börjar sälja glass, vintergäck och snödroppar växer lite varstans och det är över 0 grader, det kan inte vara någonting annat än VÅREN som har kommit! :D

Fredag: Dagen började med 3 timmars uppsatsskrivning, jippi... Men sen hade vi träning på det muntliga NP i engelska, och det var skojigt. :) Och på idrotten var jag och Janne övertrötta (och trötta) och hade skoj, och troligen hade Tom också skoj åt oss. Alltid kul att glädja andra! :D På kvällen hade jag och Elin mys i hennes lägenhet med Så Ska Det Låta och Skavlan, underbara fredagsprogram!

Lördag: Jag gick över till Elin vid 12, och det visade sig att strömmen gått i kvarteret, vilket inte var så skoj, eftersom hon och kusinen var mitt i matlagningen. Och ingen av dom hade gjort sig klara, och duschat, så vi hann få (smått) panik innan strömmen kom tillbaks 45 minuter senare. Vi hann göra klart maten och duka innan vi blev upphämtade. Vi åkte till Malmö och mötte upp resten av gänget vid Slagthuset. Sen kollade vi på "The Producers" - Det våras för Hitler. Den var superbra, och rolig. Och Kim Sulocki är så liten och söt, och Henrik Hjelt sjukt rolig som superbög. :) Efter föreställningen åkte vi hem och åt middag och hade det trevligt i Lund. Vid 1 åkte vi hem till Eljaröd i dimman. Det blev en riktigt lyckad dag. :)
Söndag: Vi gick klockan 8, eftersom någon fått för sig att det var repris av Så Ska Det Låta då (jag är inte så besatt att jag ser alla repriserna, uten det var dom andra som inte hade sett det). Men det var det såklart inte, men vi var ju ändå uppe, så vi buffla upp oss i sängen och såg det på SVTplay istället. Efter frukosten och en himla massa youtube-klipp åkte vi till Brösarp för att se lite, nu när det var antikmässa. Vi strosade runt och tittade lite innan vi åkte till Kivik och handlade lite på musteriet. På kvällen sjöng jag med Nyvångskören i Fränninge, och det var kul. Sen åkte jag med M&M hem, vi åt kvällsfika och tittade på körslaget till midnatt. :) Men eftersom jag inte började förrän 11.15 idag var det ju ingen fara.

Som sagt började jag sent, och har knappt haft någon vettig lektion, men det blev iaf mycket prat och uppdatering. Nu har jag varit hemma hos Elin och ätit och myst, som vanligt. Och nu chillar jag lite och lyssnar på Arne Würgler, ganska mysiga låtar faktiskt, även om de är på danska. :) Imorgon har jag bara en lektion, och sen bär det av till Eljaröd. :D
Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

torsdag 18 mars 2010

En massa saker..

Alltid kul med kommentarer. Jag fick en på förra inlägget. :)

Tisdag: Vi kollade på ett filmklipp, som vanligt, i slutet av datorkunskapen. Denna gången var det JK Wedding, vilket var ganska skoj. I övrigt fortsatte vi på våra Power Point som ska vara så jäkligt "satsiga". ;) Efter skolan åkte jag 3 bussar på åtta kronor, Najs! Fast anledningen till att jag åkte dom var kanske mindre rolig, jag skulle köpa rengöringsmedel. Och när jag kom hem städade och skrubbade jag hela köket, och inte minst ugnen. Puh.. På kvällen var det veckans roligaste pass, men jag blev lite deppig när jag kom dit, eftersom varken Mija eller Johan var där. För det är alltid så rolig stämning då, men det blev träning ändå, och trött som tusan var jag, kan bero lite på städningen också...

Onsdag: Sista lektionen hade vi prov, och när det väl var klart kändes det riktigt skönt. Då tog jag bussen till Tomelilla för att träffa Matilda och Lovisa. Vi fick hjälpa en smått förvirrad kille att åka hem (Erik) hehe. Och sen åt vi skones och pratade med Tobbe. (Hmm, lite syftningsfel där, men ni fattar.. ) Sen blev det armband för hela slanten, och det blev närmare 20 st som blev klara, och det var skojigt! :D

Idag tog jag bussen in till stan, och självklart blev jag 10 minuter försenad till mitt 20 minuter långa utveklingssamtal, eftersom bussen var sen och att jag inte visste vilken sal jag skulle vara i. Men det tog ändå inte mycket längre tid. :) Sen fick jag nästan springa hem och lämna grejor innan jag sprang vidare till Mildra. Det var jättevarmt, och jag min puls var inte jättelåg när jag kom in där, men jag var 5 minuter för tidig, så jag hann sitta och lugna ner mig. Det var skönt med massage, men jag fick väldigt ont i huvudet, och gick hem lite halvlullig. :) Efter det har jag suttit och kollat på Skavlan och Andra avenyn, förutom en liten tripp till Örnvägen för att köpa mat. Och nu har tiden flugit iväg, och snart är det läggdags. Nu känner jag att jag har mycket saker framför mig som ska hända, men dom flesta är ju roliga, så det ska nog gå bra. :) Men just nu har jag skruvat upp musiken på hög volym för att slippa höra när två thailänskor sjunger falskt till hemsk thailänsk musik, hoppas att de slutar innan jag måste lägga mig...

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör i ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 15 mars 2010

Helgen.

Bild från Tandådalen!
Det är lika soligt i Lund nu. :)


Återigen måndag efter en helgn som gått himla snabbt. I veckan var Matilda och Lovisa här, och efter en tripp till Malmö kunde vi börja göra våra fina "Lycka"-armband. Dom blev mycket finare än vi trott, och nu hoppas vi bara att någon skulle kunna tänkta sig att köpa dom. :)

Fredag: Efter en kortisdag i skolan tog jag bussen hem redan 12.50. På bussen från Tomelilla pratade jag med Butler, skoj, eftersom det var längesen vi sågs. Jag fikade hos min kära farmor innan det blev myskväll med föräldrarna.

Lördag: Det blev faktiskt inte jättesen frukost, utan ganska lagom tidigt. Jag pluggade lite och lagade mat. Och även om jag hade hela dagen att göra mig klar till fyra, fick jag snabba mig massor när det väl var dags. In till Lund och satt på Mormors bageri i en timme innan bussen till S Sandby skulle gå. Men när hela lundatjejligan var samlad tog det ca 10 min till innan bussen kom. Och innan vi nådde vår slutdestination hann den bli ännu mer försenad, och det var en himla massa människor på bussen, trodde inte att så många ville åka till S Sandby.. Men när vi väl kom fram hade vi en mysig och pratig tjejkväll. Sista bussen till Lund gick 2, så den fick vi ju ta. Och tack vare Alexander fick vi en rolig bussfärd hem också (det tyckte nog inte resten av bussen) :P Jag stupade i säng klockan tre!

Söndag: Vid 11 gick jag till Elin och åt frukost med båda systrarna. Sara och jag gick sen till EOS-hallen för att titta på basket. Vi var de enda supportrarna till ÄLI, och kanske kan skylla den stora förlusten på det. :) Men Sara och jag hade kul trots förlusten, och satt och kommenterade allt som hände. Jag snabbade mig sen hem för att hinna till danspasset på friskis, och jag kan rekommendera detta för alla dansgalna människor. Det var en blandning av allt från disco och tango till afrodans. Alltså ett varierande pass som man inte tänkte så mycket förrän efter att man hade rört sig mycket. När jag kom hem åt jag och pluggade, innan jag trött som en koala somnade i sängen.

Nu blir det väl plugg och kanske lite tittande på Skavlan.

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 8 mars 2010

Super Bowl och myshelg :)

Ja, nu har dagarna i stort sett bara sprungit iväg! Och vad har hänt? Ja, det är lätt att glömma. I tisdags var gick jag in till stan och handlade present till Elin innan jag gick hem och bakade kakor. På väg till träningen gick jag och Elin inom och lämnade presenterna, och det blev en lite pratstund. Träningen gick inte jättebra eftersom jag måsse lite kasst, men det gick iaf.

Torsdag: Jag var med M&M i fränninge och sjöng med kören där. Och jag hade nästan glömt hur kul det är att sjunga i kör, och den gemenskapen man känner (trots att jag nästan inte kände någon). Och det blev fika och lite samtal med olika nya människor innan vi åkte hem.

Fredag: In till Lund för att ha en lektion innan Lund Super Bowl började. Det är ett megastort evenemang (Sveriges största gymnasietävling, eller nåt). Det var Spyka Wolfes (Katedralskolan & Spyken) mot Polhem pirates. Efter att tjejerna vunnit med 3-0 var det bara att köra för killarna, och slutresultatet blev 6-2. Lovely! Och jag hade en jäkla rolig kille framför mig, och kommentatorerna var skojiga att lyssna på, så jag är glad att jag inte missade detta!
Efteråt gav jag mig av mot Tomelilla där jag efter en snabb ombytning på bibliotekets toalett mötte upp Lovisa och Matilda. Vi åt thaimat, där det var flera kändisar från byn. Sen åkte vi (eftersom det var SVINKALLT) hem till Matilda och åt, spelade spel och pratade.

Lördag: Vi vaknade vid 11, och därmed hade Lovisa och Matilda struntat i sitt Pilates-pass som de tänkt ta. Men det var skönt med sovmorgon och långfrukost. Sen träffade jag mina kära kusinbarn (och deras kära föräldrar, såklart) hos farmor. På kvällen blev det mys framför teven.

Söndag: Uppvaktning för en knasig 70-åring :) på Drakamöllan. Vi blev bjudna på goda mackor och mumsig pannkakstårta, och bjöd tillbaks med lite sång. Efter en trevlig eftermiddag blev det ännu en myskväll med familjen framför teven. :)

Idag har jag bara suttit och skrivit och letat fakta på datorn, då jag har en samhällsredovisning och engelskprov på onsdag, och en inlämningsuppgift i historia tills idag. men jag tror att jag börjar se ljuset långt borta. :) Nu får jag vara social med familjen, eftersom jag ju faktiskt inte är hemma jätteofta.

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 1 mars 2010

Ny vecka

Då är det måndag igen, och skolan är tillbaka. Lovet har varit väldigt lugnt, och jag har mest slappat och kollat på OS hemma i soffan. :) Vi har så duktiga svenskar!!

Onsdag: Matilda och Lovisa kom och hälsade på. Vi la pussel, åt och PRATADE, precis som vanligt. Och kul hade vi definitivt! Tur jag har er, tjejer!

Lördag: Vid tio var mamma och jag i Tomelilla, och väntade på bussen som jag skulle ta in till Lund. När den inte kom visade det sig att jag hade kollat fel tid. Så när jag trodde att den skulle vara i Tomelilla, var den i Sjöbo. Hmm, :/ Så mamma fick köra mig in till Lund där jag tog tåget vidare till Ängelholm. På tåget var Ida, och efter ett tag hittade vi varandra. När vi kom upp lagade vi mat och pratade en massa innan Jocke åkte till Göteborg med sina baskettjejer. Vid 5 åkte vi tåget till Helsingborg (och Ida fortsatte till Malmö). Vi kom till Röda kvarn lite för tidigt, och fick därför strosa runt lite i stan och köpa lite mumsigt innan bion öppnade. Vi kollade på filmen "Precious", som var väldigt bra, men så jäkla hemsk. Det handlar om en 16-årig tjej som bor i ett ghetto i USA, och hon kan inte skriva och läsa, hennes mamma misshandlar henne och pappan har våldtagit henne, så att hon har fött två barn. Ni kan själva förstå att det inte är den mest upplyftande filmen. Men vi var glada ändå. (och det var gratis) På tåget hem fick pratade vi med några underliga killar, som vi försökte undvika när vi hoppade av. Vi åkte och handlade lite grejer, och vakten på MAXI skrattade lite åt våra blandade inköp. Vi kom hem, och då kom också Jocke tillbaka från Göteborg. Vid ett gick vi ner till tres amigos och hängde lite. När det bara var Sara och jag kvar på dansgolvet, och de skulle stänga, fick vi gå. :) Inom på statoil och handlade glass på hemvägen innan vi slog oss ner framför tv:n och fick se Sveriges 10e medalj tas, underbart avslut på en rolig kväll.

Igår åkte jag hemom till Eljaröd för en sista myskväll innan lovet var slut. Idag har jag gått i skolan mellan 9.45-12.30, som jag även gör imorgon, najs! :)

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk