måndag 29 april 2013

Varberg :)

Måndag igen efter en rolig helg. :)

I tisdags efter mässan lekte vi en massa lekar i gympasalen. Det blev blodpotatis, mördargrisen och lite annat. Vi avslutade kvällen med en ganska dålig film, Carnage, som utspelar sig på ungefär lika lång tid som filmen varade...
Däremot kollade vi på en mycket bättre film, Invictus, som handlar om Nelson Mandela när han precis blivit president. Sen satt vi i matsalen och försökte hitta Peter-punkten i pannan. :)

Torsdagsförmiddagen bestod av föreläsning, handikappad tro, mycket intressant! På kvällen bjöd musikarna på "Fruktansvärda vikingar", årets barnföreställning som var lika superb som deras andra konserter. Fast ändå ännu bättre. :)

I fredags städade jag och fixade lite innan mina kära föräldrar och syster och svåger kom på besök. Vi spenderade resten av helgen i Varberg på Stadshotellet, jättekul. :) Det blev en riktig sommarsemester med minigolf och kulglass, wihoo!

Imorgon är det varlborg, och den firas för ovanlighetens skull inte i Lund, utan i Horred city. :P Känns konstigt, men det blir säkert bra med detta också. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

måndag 22 april 2013

Den bästa helgen på länge!

Nu är våren här, och vi är inte lite glada över det!!

I torsdags blev det en heldag med klassen och biblarna i Götet. Först var vi i Domkyrkan på lite rundvandring och fick höra fin orgelmusik. :) Vi fortsatte sen till synagogan, där säkerheten var hög, men det var intressant att se. Det blev sen lunch på donkan innan vi fortsatte ut till moskén. Det var väldigt kul att komma dit också. Efter en lång dag tog vi tåget hem till Helsjön igen.

Fredagen tillbringades mest till att fixa iordning klassrummet till Folkhögskolans dag. Det blev mycket fint, och vi blev så nöjda. På eftermiddagen tog jag och Carl oss in till Kungsbacka för att handla lite. Och iaf jag fick mycket gjort innan vi åkte hem. På kvällen hängde vi bara överallt och ingenstans och sjöng för födelsedagsbarn och annat. :)

I lördags blev det ingen sovmorgon heller. Dagen började med konsert i aulan med våra duktiga musikare. Sen gick det i ett. Jag var parkeringsvakt, dansade flashmob och stod i klassrummet och pratade om skolan. Efter fikan spelade vi brännboll (inte jag, eftersom jag hade migrän i stort sett hela dagen) i någon timme. Vi körde sen till Horred och inhandlade lite mat innan vi tog oss ner till udden för en grillkväll. Och det var riktigt mysigt! Känsla av sommar och strandfest. Några av oss satt och sjöng runt brasan till elva, då det började bli riktigt kallt.

 
 
Igår drog vi till Ullared (16 st), som vi taggade. Det blev faktiskt en riktigt bra dag, jag och Josefine tog det lugnt och brydde oss inte om alla andra. tio minuter innan stängning åkte vi därifrån och tillbaka till skolan. På kvällen bastade och badade de andra (och jag fotade), sen blev det lite miniparty på balkongen och häng i uppehållsrummet.

Idag har jag varit riktigt trött. Att lägga sig sent fem kvällar sätter sina spår, och jag undrar själv hur jag klarat det. Men trots det har det blivit en jäkla bra helg! Ikväll blev det lite kasedans på balkongen med Lulle, ordentlig sommarkänsla på det! :)


Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

tisdag 16 april 2013

Vår, vackert och hemskt.

Det är tisdagseftermiddag, solen skiner och vi har suttit ute på balkongen ett tag och njutit av våren.
Helgen gick snabbt, men jag hann med en hel del.

I fredags tog jag tåget till Uppsala, tyvärr var tåget försenat ca 40 minuter till Stockholm, så jag missade mitt tåg. Men det ordnade sig, och jag hade ju faktiskt 5 minuter till godo när jag skulle ta mig 15 spår bort på Stockholms lilla central... Men jag hann. :) Intervjun gick bra, och om två veckor får jag se om jag ska till Schweiz eller inte. Jag tog sen tåget tillbaka till Stockholm för att träffa Johan, Sofie och lilla Amina. Det var ju ett tag sen, så det var väldigt skoj. :)

I lördags tog jag mig till Gamla stan, kollade på slottet, kyrkan och lite andra kyrkor på väg till centralen. Sen åkte jag tillbaka till Helsjön. :) Vi satt på Bergshällan och fixade med lite olika saker, vädret var vackert och livet lekte, haha. :P Kvällen bjöd på Star Wars och Matrix på Almeberg.

Söndagen tillbringade jag mest själv, vilket behövs ibland. Jag gick upp på Texel och sen runt till Hornsjön och satte mig och hade lite picknik i solen. Mys! Sen började det blåsa och regna, och det blev en innekväll ändå. Vi kollade lite Star Wars då också, sen blev det kladdkaka, saga och godnatt. :)

Igår var det väl en helt vanlig måndag. Jag var ute på udden och fotade lite. Det var underbart vacker med dimma och fåglelsång. Efter massa prat och spansk musik läste vi saga och somnade sen sött. :)

Såhär vackert bor jag! :)

Men sen undrar man ju var världen är på väg. Lyssnar nu på direkt-tv från Boston, jag blir så arg över att man inte kan känna sig trygg var som helst. Så sjukt att sånt händer! Rubriken under på Aftonbladets hemsida var "Blev rånad under epelepsi-anfall" och handlar om en tjej i Stockholm som blev rånad när hon fick ett epelepsianfall på en gata i Stockholm. Har folk ingen jäkla värdighet?! Och sen har det ju varit ett jättekraftigt jordskalv i Iran, som visar hur lite vi i världen har att säga till om när det gäller naturen...

Ta hand om er!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

lördag 6 april 2013

Påsklov

Ja, imorgon är påsklovet över och jag åker tillbaka till Helsjön. Det är så stor skillnad på att gå där om man jämför med när vi gick i gymnasiet och alla bävade över att komma tillbaka. Nu vill alla tillbaka efter bara någon dag. Härligt är det! men det är ju bra att längta efter saker också. :)

Efter att jag jobbat hela helgen var jag lite sliten i kroppen och tog en vilodag. I onsdags träffade jag tjejerna på allas vårt b&b, tyvärr inte alla p.g.a. teknikens under (och mej själv, såklart). Men det var verkligen dags för en uppdatering, bara synd att tiden går så fort. :/ På kvällen åkte jag till Lund för att vara med på Andlig Afton med Ostrochorus i Klosterkyrkan. Och dom är ju så sjukt proffsiga och duktiga, jag rös flera gånger. Sen blev det kaffe hos M&M. :)

Torsdag och fredag dag blev det lite städning på rummet och allmänt fix med tågbiljetter, hotellbokningar för kommande helger m.m. Igår kväll åkte jag in till Lund för systermiddag, vilket också verkligen var på tiden. Det blir så långt mellan gångerna nu. Först var jag med på Elins friskispass, puh! Men det var roligt, det blir ju inte så ofta nu när jag bor så långt borta. Sen blev det en intensiv och rolig kväll med systergänget, precis som vanligt. :D

Idag har jag varit hos fina Sofie i Sjöbo, som jag inte heller träffat på år och dag (nästan iaf). Vi satt ute i solen i flera timmar, vilket syns på min hals nu. :/ Efter en massa prat åkte jag hemåt igen. Nu har vi haft en myskväll med Fångarna på fortet och Förtrollad. :)

So long!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

tisdag 2 april 2013

De är tillbaka! :)

Förrförra veckan hade vi lektioner som vanligt igen, mysigt att vara en så liten klass. Det är ju aldrig fel med lite omväxling. I torsdags åkte jag hem för helgen.

På fredagen bar det iväg till Kristianstad med kören från Fränninge. Jesus Christ Superstar var verkligen bra, och jag tyckte att Emil utvecklats mycket sångmässigt, han gjorde Jesusrollen utmärkt! Och som vanligt var ensemblen och alla andra roller också jätteduktiga. Efter föreställningen åkte vi till Rose Garden där det blev asiatisk buffé. Mycket gott, och vi blev väldigt mätta. Och med trevliga bordsgrannar kunde det ju inte bli mycket bättre. Vi åkte sen bussen tillbaka hem, trötta och nöjda.
Resten av helgen spenderades mest hemma, ganska skönt faktiskt! Sen åkte jag tillbaka till Helsjön och fick träffa de förlorade barnen (de som har varit i Egypten). Det blev många härliga återseenden och det har präglat den här veckan mycket.

På måndagen var det berättardags, alla grupper fick berätta vad de varit med om de senaste två/fyra veckorna. Väldigt intressant att höra, och vår lilla plats i skogen verkade uppskattad.

I tisdagskväll blev det våffelkväll på våning 2. Det blev gröna och rosa våfflor med lila grädde till, mycket vackra. J Sen satt vi och mös i rummet bredvid köket hela kvällen. Vi började också med högläsning ur boken ”Kaffe med rån” på mitt rum. Och ju längre vi kommer ju mer stämmer karaktärerna in på en del av oss. Nu blir det trist att inte få höra den på över en vecka.
I onsdags kväll var Helsjöns vänner på besök och gjorde våfflor till oss på samkvämet, mums! Ingen gick därifrån hungrig. Vi började sen leka lite lekar och plötsligt var vi mitt uppe i kurragömma och sprang runt och gömde oss. Härligt när barnasinnet kommer fram. :) Efter kvällens högläsning satt vi uppe och pratade ganska länge innan det blev nannedags.

Nu har jag varit hemma sedan i torsdags, vilket på ett sätt känns som en dag, eftersom jag har jobbat varje dag i Kivik. Men det har varit kul att träffa både nya och gamla kollegor, och påsken har ju ändå sin charm med att det är mycket folk ute i byarna och på vägarna. Nu är det så tyst igen när de alla har åkt hem. Men nu är det lov i en vecka innan det bär av till Helsjön igen. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.