måndag 24 oktober 2011

Dans i danspalatset och lilla Theo

I morse åkte jag och systrarna in till Lund tillsammans, vilket nästan aldrig har hänt en måndagsmorgon. Men det var väldigt trevligt att ha sällskap på bussen.

I fredags tog jag bussen till Eljaröd efter sista lektionen. Jag fick snabba mig att duscha och göra mig klar för tjugo i sex åkte vi mot Vollsjö. Där var det Wollsjö AIF:s fest. Jag satt med föräldrarna, morbror och moster m.fl. och det var mycket trevligt. Vid kaffet var det lottdragning, och vem tror ni åkte hem med en sprillans ny Massey Ferguson? Ja, inte en stor, utan en rehändig liten traktor. :) Sen blev det dans, och jag, Lovisa och Camilla rockade loss till Othellos. Inte förrän tjugo över tolv var det jägardans, och även om jag fick stå över en dans och dansa med Camilla en dans var det roligt, och den slutade med ett (eller fyra) fall där jag trodde jag skulle ramla pladask, men blev upplockad vaje gång. :) Sen gick jag och Camilla på jakt efter någon att dansa sistan med, och det lyckades vi med, det är ju så tråkigt att stå ensam då. Sen blev det, efter att fått dra herrarna till bilen, hemfärd via Näsby.


Klockan tio var jag i Fränninge och tränade med kören, och vi var många och det gick riktigt bra. Trots att spöket inte hade smort dörrarna. Sen samlades alla systrarna hemma på lunch, innan Elin åkte och jobbade. Kvällen blev mysig och vi kollade på "Vi hade i alla fall tur med vädret, igen" och "Himlen är oskyldigt blå", båda var faktiskt bra.

Igår blev det träning för hela slanten, jag och systrarna sjöng en massa, och blev faktiskt inte ovänner en enda gång. Sen blev det storlunch då vi var 8 stycken, men det var bara kul. Vid fem åkte vi till Tomelilla för att träffa den söta lilla nykomlingen i släkten. Och han var för söt, så vi smälte allihop. Sen samlades hela familjen för middag och kollade på "Änglavakt", som dock var mindre bra. Men det var så mysigt, och jag ville verkligen inte gå och lägga mig.

Men nu är det måndagskväll och jag har varit med Tove i stan och ätit jättegod tårta i skolan, härligt. Men! nu måste jag plugga!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

torsdag 20 oktober 2011

Plugg och armband

Jaha, snart var denna veckan också gången, ja, det är väl onödigt att påpeka att tiden går så sjukt snabbt! Snart är det lov, och sen är det insamlingsgalan, provning av studentmössa och snart är det väl sommar och student innan vi vet ordet av.

Men nu är nu och sen är sen (även om det verkar flyta ihop mer och mer). Denna veckan har det varit mest plugg till svenskaprovet. Det gick väl okej, men det var lite knappt med tid. :/ Igår var jag hos Lovisa och hade mysigt. Vi gjorde lite armband, åt chokladkaka och såg på bonde söker fru, perfekt efter prov-kväll.
Men på bussen till Tomelilla satte sig en kille bredvid mig, och efter ett tag började jag märka att han kollade på mina anteckningar som jag satt och försökte plugga in. Han började prata med mig och det visade sig att han var teologistuderande från Lomma som ville bli präst. Och sen satt vi och pratade om olika saker inom kristendomen och annat som jag har prov på nästa vecka. Mycket skumt måste jag säga, och samtalet avslutades med att han frågade hur man uttalar Tomelilla, och sen önskade han mig lycka till på provet. Tja, lite udda, men ändå kul såhär i efterhand. :)

Idag har skoldagen faktiskt flutit på ganska bra, och på matten hade jag och Sophie ett sånt flyt så jag nästan blev lite kär i derivata. :) Men sen åkte jag hem och pluggade lite till. Snart åker jag till Elin, mys på det! Och imorgon är det fedefest på Nyvång, och det gillas som tusan. Ses där!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

måndag 17 oktober 2011

Vackert, men kallt!

Ja, precis så är vädret nu. Det är verkligen fint med hösten, men väldigt kyligt. Förra veckan blev jag sjuk och låg i stort sett i sängen i två dagar. När jag kom tillbaka till skolan i torsdags var jag därför lite über och fjantade hela dagen. Men jag hade ett matte c-prov att göra, vilket gjorde dagen lite mindre bra... På kvällen blev det fullt hus hos Elin och Emma, inte mindre än tio personer på torsdagsmiddan, det var längesen.

I fredags åkte jag till Simrishamn och mötte upp mamma, vi köpte doppresent till lille Olof och hyrde filmer. När vi kom hem blev det myskväll med Sammys äventyr (sjukt söt) och Skavlan. :)

I lördags städade vi och handlade innan föräldrarna åkte till Haväng. Jag fick däremot besök av bästaste Lovisa, och det blev ännu en myskväll, men denna gång med Hur många lingon finns det i världen. Sevärd film, både rolig och sorglig.

Igår åkte Lovisa hem, sen satt ejag mig i soffan och läste ut Bara vanligt vatten. Jag behövde egentligen plugga, men får skylla på att Kajsa Ingemarsson är en så bra författare, alla hennes böcker är så bra! Sen kom föräldrarna hem och jag och mamma tog en tur till Knäbäckshusen, där var väldigt vackert. Dock fick det bli en kort visit eftersom vi skulle hem och ta in kor. När vi kom hem var korna dock redan intagna, och vi körde iväg igen. På Götes parkering körde jag nästan över en man och en fin bil, men ingen skada skedd. :) Sen åkte vi till Haväng och gick en runda, så underbart fint! Jag älskar Österlen (förutom när man inte kan ta sig fram pga av snö). På kvällen blev det plättar och glass, samtidigt som vi så på Moraeus med flera. Härligt!

Och nu har denna dag också gått. Vi fotades i skolan idag, och det gick sådär bra med utklädnaden eftersom ca halva hade och halva inte. Fast dest roligare blir ju resultatet, halvkaos. Nu har jag pluggat en massa, och kollat på Grey's anatomy och sista avsnittet av En andra chans som hade en mycket mer sorglig avslutning än jag väntat. Men nu blir det ännu mer plugg...

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

söndag 9 oktober 2011

250-dagars och NAVY-party!

Ja, vilken helg. Jag hade bestämt att jag inte skulla ha något planerat idag, och såhär i efterhand inser jag att det var ett väldigt klokt val. :)

I fredags var vi alla sådär pepp inför kvällen. Men när jag varit i Tomelilla och hälsat på mina gamla lärare, fixat lite och gjort mig iordning var det bättre. Vi började med att äta på Tatung, gott och supermycket mat. Sen gick vi hem till mig innan vi fortsatte till Carlssons Trädgård för att fira att det är 250 dagar tills vi tar studenten!! Det var trevligt, och jag kände många, och det visade sig att en del kände igen mig (kändis som man är). :) Jag och Cornelia funderade på att åka in till Malmö och fortsätta parta, men ringde och fick reda på att de flesta hade 20-års. Så hon åkte hem och jag gick och åt på BK, där jag träffade Josefin och hennes kompisar. Vi pratade och spillde läsk... :) Kvart i 5 somnade jag, ganska direkt får jag säga.

Igår vaknade jag ganska sent och hann bara till Vildanden och tillbaka innan Lovisa och Matilda kom intrillande i mitt rum. Vi laddade upp med Mcdonalds-mat innan vi började handla, baka, fixa snittar, pynta och städa. Vid halv sex blev vi lite trötta, men fick sen fart, och tur var väl det eftersom gästerna började strömma in ca en timme för tidigt. Efter välkomstdrinken var festen igång, och det blev lite trångt i köket, men det var bara skoj. Och framåt småtimmarna blev det även plats för dans, och några gick hem och några kom till. Lycka dansade och mindes tillbaka på Kreta och högstadiet. :) Vid halv fyra blev det en liten promenad (fy sören vad kallt det har blivit om nätterna). Sen la jag mig på golvet i köket medan de andra fortfarande dansade, eftersom min säng var ockuperad av en jättelång varelse (John). :) Dock blev jag beordrad att lägga mig i Kristians rum istället. Så lite över 4 somnade jag i hans säng (ta det lugnt, han låg inte där) ;)




Kvart över 8 imorse åkte de första hem. Och medan de andra somnade om tog jag tillfället i akt att ta en långpromenad i det underbara vädret. Jag tog en massa fina höstbilder och njöt av att det var så lite folk ute, då kan man sjunga högre. :) När jag kom tillbaka efter en timme var de flesta uppe och vi fyllde på vårt förråd med cupcakes och cola, har hört att det är bra frukost. Efter att vi (Lovisa) skitat ner lite mer började vi städa, och efter en lång tid, när vi i stort sett var klara, vaknade också labradoren och någon undrade vem som släppte ut hunden. Haha. Och om det var kaos igår så var det ingenting emot vad det var imorse, hela dagisgruppen hade kommit hit, verkade det som. Ballonger smälldes och de jagade varandra med tomma flaskor och jag vet inte allt. Men jag hade så ont i magen av hur mycket jag skrattade. Sen tog de Rut hem, och jag hade nästan tomt i huset.
Jag städade lite till och sen åkte jag och Elin till Ebbas och åt lunch och hade uppdatering. Mycket mysigt! Sen fick jag faktiskt sova lite, jag kunde knappt hålla ögonen öppna. Nu äter jag släta bullar och pepsi max, perfekt kvällsmat! :D

Ja, nu är det allt lite tomt, när jag har vant mig vid att ha vännerna här hela helgen. Men det får gå. Imorgon är det en ny vecka, och nya möjligheter! Tack för en skitrolig helg kära vänner!!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

tisdag 4 oktober 2011

Österlentur m.m.

De senaste dagarna har varit som sommardagar, helt knas, men skönt. Förra tisdagen fick jag åka hem för att hämta de glömda böckerna, men det var ändå trevligt med en övernattning hos M&M i Sjöbo.

I fredags var jag ute med Lycka-tjejerna på Bröderna M i Ystad. Vi åt väldigt god mat, och vit choklad och halloncheescake till efterrätt, mums! Sen kollade vi på stjärnorna innan vi kollade på en knasig film hos Matilda. En lagom jobbig fredagskväll.

Vid middagstid kom Ängelholmarna till oss, och vi började med lunch på Ingelsta kalkon. Det var buffé, vädret var fint och maten var god, perfa! Vi fortsatte mot Simrishamn där dimman låg så tät så att vi inte ens såg havet, trots att de var ca 10 meter från bilen. Men när vi närmade oss Kiviks musteri kom plötsligt färgerna tillbaka och det blev soligt och fint igen. Vi åkte inom en keramikaffär innan vi gick in i det proppfulla musteriet, men det gick ändå snabbt i kön.
Vi åkte sen ner till hamnen i Kivik för att se äppeltavlan, och den var faktiskt finare nu när äpplena börjat mogna. Det var tjockt med folk på Buhres, så jag och pappa stannade utanför. Innan vi åkte hem åt vi fika i Brösarps backar, så underbart vackert är där. Man är så bortskämd! Vi avslutade dagen hemma med lax från Martins rökeri (lovely!) och jordgubbar och glass. Vi körde en runda TP också, men det var inte många frågor som vi kunde i det tillståndet (trötthet, alltså).

I söndags åkte vi in till Elin i Lund för en härlig eftermiddag med promenad, lunch och fika. Jag och föräldrarna åt sen en god pizza från A pizzeria i Sjöbo. :)

Igår var jag ledig, eller jag skrev på projektarbetet hemifrån. Men jag hann också spela lite på min lilla nästan bortglömda trombon, och det gick trots dålig syreupptagning relativt bra. :) Jag var sen i Simrishamn och åt med mamma, sen körde jag först hem, och sen till Tomelilla. Duktig! :)

Idag har det varit ännu en fin dag, jag har hunnit städa lite, och fått veta att jag har två sponsorer till min gala som är den 10 november, så skönt!

Självklart har tankarna också varit på annat håll. Det känns fortfarande otänkbart, och jag tror inte att vi har förstått det än. Du kommer alltid att finnas inom oss!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta tillvara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.