måndag 27 september 2010

Vänner, grannar och kusiner...














...och hamburgare. Ja, det är precis vad den sista helgen i September brukar innebära för mig.
Det var än en gång Äpplemarknad i Kivik, och AIF stod som vanligt i entrén och hade sitt populära "Äppelhamburgar"-tält uppe.

Fredag: Mamma och Sara kom och hämtade mig i T-lilla efter skolan, och efter en god hasselnötsmilkshake från underbara Bullen&Bönan hyrde vi film. Sen blev det en riktig myskväll med Doobidoo, Skavlan och Everybody's fine.

Lördag: Tjugo i nio kom Gullan och Nisse och hämtade oss, dock trodde jag att de skulle komma senare, så det blev ingen frukost hemma.. I Kivik var folket igång och laddade upp för en hektisk dag. Men jag hann äta lite frukost, en kanelbulle, en äppelmuffins och en struva, himla bra frukost om jag får säga det. Halv 11 såldes den första hamburgaren, och från halv 12 till 3 hade vi 2 köer som var ungefär 10-20 meter, men det gick otroligt snabbt. Vi är så grymma. :) (det är inte bara vi som tycker det, utan många som ger oss komplimanger om att vi är otroligt effektiva). Men sen har vi ju också övat upp oss, eftersom detta är det 7e eller 8e året vi gör det. Alla hade sin funktion, pappa och Kerstin var självklara i kassan, men sen kunde man välja mellan lägga tillbehör i hamburgaren, lägga hamburgare i brödet, lyfta på grytlocket, fixa bröd, vika servetter, grilla m.m. Det är mycket som ska göras. Vid kvart i sex var vi klara och kunde köra hemmåt, men klockan 7 stod Johan och Maria på gården och skulle hämta oss innan vi åkte mot Kivik igen - men denna gången var det fest!
Det var god mat, mycket prat och sång vid bordet. Sen var det dans och, ja sen var kvällen slut, och jag försöker fortfarande förstå var den tog vägen. Det gick så snabbt, men jag hann prata och dansa med Maria och Henrik, och rädda en stackars kvinna ut från toaletten (låset hade ramlat av) och skaka loss ordentligt till Othello's låtar, så jag var ändå nöjd med kvällen. Klockan halv tre somnade jag väldigt snabbt i min säng.

Söndag: Kvart i nio stod Maria och Johan än en gång på gården, och det var dags för dag två på Kivik. (Jag hatar när folk säger så). Det var som vanligt lite mindre folk än lördagen, men vi hade ändå att göra. Johan prövade en ny uppgift, han gick från grillen till kassan, och även om han aldrig riktigt kom in i det, så hade vi skoj när vi båda i slutet sa totalt fel till kunderna. (Det blir lätt så när man stressat två dagar och är trött). Men folk köpte hamburgare även om jag frågade vad de ville ha på sig och vilken sort de ville ha.. Efter 3336 sålda hamburgare stängde vi. Pappa och jag räknade pengarna medan de andra rev tältet och packade ihop allting. Halv 6 var vi hemma, och jag var stelfrusen och hade ordentligt ont i benen. Men efter en ordentlig varmdusch var jag på G igen (eller inte).
Imorse var jag otroligt trött och sov från att jag hoppade på bussen till professorsgatan. Och efter ännu en liten power nap hemma var jag osäker på om jag skulle gå till skolan, men jag gjorde det ändå. Och tur var väl det, för annars hade jag missat "Mästarnas mästare" på idrotten. Där hela klassen var imponerade av Cornelias insats på jägarsitsen, då hon satt i 7 minuter och vann över hela klassen, GRYMT!!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 20 september 2010

Valet är över...

Äntligen, den senaste tiden har det bara varit valprogram och idol på tv. Jag såg en rolig bild idag i Metro, det stod "Valfirande" som rubrik, också var det folk som jublade när de såg en val. Fiffigt... :)

Fredag: Lovisa och Matilda kom till Lund när jag stått och väntat så länge att två 171:or redan kört förbi mig (de går ca var 7e minut). Men vi hoppade på nästa och gick av vid Pärlgrossisten, och där hängde vi ganska länge, men tillslut fick jag dra med mig dom andra ut, för att vi skulle komma hem någon gång. Alla var hungriga, men hade ändå bestämt sig för vad de ville äta, men efter lite flamsande runt i Malmö blev det Pizza hut, mycket gott. Väl tillbaka i Lund handlade vi på oss lite mer innan vi gjorde lite smycken. Vi hade dock knappt börjat innan jag fick kasta ut Lovisa och Matilda för att de skulle hinna med bussen. (De blir inte stressade förrän det nästan är försent).
Jag gick då till Vildanden för att fortsätta kvällen med ost och vin (ja, det blev inte så mycket dock) Men vi lekte med Mimmi och spelade filmspel på tv:n. Mycket bra avslutning på fredagen.

Lördag: Jag och systrarna började dagen med att gå till friskis (jag blev väckt klockan 8 av gubbarna som la grus precis utanför mitt fönster, grr). Men passet var fullsatt och det var otroligt roligt, och alla var nöjda med att jag tvingat dit dom. :) Efter frukost på Vildanden åkte vi vidare mot Ängelholm. Vi fikade på en riktigt god moussetårta innan vi åkte hem. Vi systrar sjöng julsånger ur saras nya bok. Det kändes lite skumt, men det är iaf höst och ruggigt. Till maten kollade vi på "Shutter Island" som vi trodde skulle vara jätteläskig, men det var mer än psykologisk thriller, den var dock riktigt bra! Sen fastnade jag och sara framför tv:n till halv tre...

Söndag: Elin åkte hem tidigt, men när vi andra gått upp och åt frukost kollade vi på "Ice Age 3", ganska stor skillnad från "Shutter Island", men väldigt rolig. :) Vi blev bjudna på mat hos Dorte innan vi åkte till världens nyaste IKEA och shoppade, eller ja, jag köpte bara några galgar för 15 kronor. Sen var det dags att åka hem, men att hitta till maria, där jag skulle åka till Lund ifrån, var lättare sagt än gjort, men jag hann iaf med tåget. I Lund spöregnade det, men som tur var kom mamma som en räddande ängel och hämtade mig, och det blev sen en mysig kväll med henne och Elin.

Idag har jag varit i skolan som vanligt. Underbara Sofie har kommit hem och det var härligt! :) Eftermiddagen gick åt till att städa undan i huset, lägga saker i kassar och skicka ett litet surmejl till ägaren av sakerna, men jag ser ett ganska bra resultat, och hoppas (dock inte för mycket) på att det snart ska bli ännu bättre. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

fredag 17 september 2010

Lite blandat.

När jag såg att jag mitt senaste inlägg var skrivet i söndags blev jag lite orolig över hur snabbt tiden har gått, men vad göra...

När Matilda och Lovisa varit här i söndags blev det spontant biobesök med E:na och Patrik. Vi kollade på inception, som var väldigt bra, men lite rörig. Efter cykelturen hem (Det är inte lätt att cykla fem stycken tillsammans) stupade jag lite snurrig i sängen.

I tisdags hann jag med ett litet besök hemma. Mamma och jag var först på Bullen och Bönan, äntligen säger jag! Sen lagade vi mat och kollade på Love happans, som var lite seg, men ändå bra.

I onsdags blev det kickboxning med elin, jag var inte helt i form, men trött blev jag iaf.
Igår var det springdag som vanligt, och denna gån var middagen på Delphi, vilket betydde att hela gänget skulle cykla tillsammans igen. Men det gick faktiskt riktigt bra, men vi var trötta när vi kom fram.. (Jag kanske inte ska säga något eftersom de andra sprungit ca en mil innan dess.) Men det blev god mat och mycket seriöst och oseriöst snack, bl.a. om koncerner och dotterbolag, valfrågor, nationer m.m. Alltid lika skoj. :)

Snart bär det av till Malmö med tjejerna där det blir pärlshopping för fullt och senare kanske jag åker till Vildanden, så att jag inte får abstinens igen. ;)

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

söndag 12 september 2010

Söndag igen.

Ja, då var helgen nästan slut. Det känns klart lite trist, men jag ska inte deppa ihop för det. :)

Fredag: Det blev filmkväll hos Cornelia med tjejerna. Vi kollade på Barnhemmet, som inte var så läskig som jag trodde, utan faktiskt väldigt bra. Sen kollade vi på Eden lake, men den var inte så bra och ganska rå, så vi stängde av efter halva. Sist kollade vi på Zombie land, som var ganska rolig, men när halva filmen hade gått insåg jag att jag var den enda som var vaken, så det var tur att det inte var en skräckfilm. :) Vid tre gick vi och la oss, mycket trötta.

Lördag: Jag och Cornelia åkte till Lund, via kävlinge vid 10. När jag kom hem tittade jag lite på idol, men somnade sen ganska snabbt och sov några välbehövliga timmar. Vid tre cyklade jag mot Vildanden för att hjälpa Elin och Emma inför kvällen, men innan jag hunnit dit ringde Sara och Jocke och frågade om jag ville hänga med till stan, så jag parkerade cykeln och åkte med dom. :) Efter god mat/fika åkte vi hem till mig och satt och sjöng lite innan vi gjorde oss i ordning. Inflyttningsfesten var trevlig, och det blev mycket prat med vännerna, men också med nya människor. Vid ett var alla ganska trötta, inte minst jag, så alla som var kvar och inte bodde på Vildanden begav sig hemmåt (Sam, Cristian och jag). Efter en kort cykelfärd slängde jag mig i sängen och vaknade inte förrän klockan ringde halv 11 idag.

Nu har jag städat lite, vilket var mer än behövligt. Snart kommer Matilda och Lovisa hit, och det blir lite armbands/halsbandstillverkning. Skoj, skoj. :D

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

torsdag 9 september 2010

Helg.. vecka.. snart helg igen..

Ja, det är otroigt vad tiden går snabbt!! Vi är snart i halva september, och jag och Cornelia tror fortfarande att det är augusti...

Förra fredagen hade vi "lära känna-lekar" i skolan, och det var väl ganska trevligt. Efter en fika med Elin och Elin åkte jag hem till Eljaröd. Pappa och jag kollade på Doobidoo och lite annat, sen var det till att nanna.

I lördags var jag på kören, härligt att vara igång igen. På eftermiddagen åkte pappa och jag ut och kollade till korna, och jag tog en massa bilder när jag ändå var framme och klappade de små tjurarna. :) På kvällen bestämde vi lite hastigt att vi skulle på bio, och ringde PeGe och frågade om han också ville följa med, så vips var vi tre i tomelilla. Vi kollade på "I rymden finns inga känslor", och den var rolig och lite tänkvärd. Sen blev vi bjudna på fika hos Per, och efter att vi tittat igenom alla bilder från både vårfesten och höstfesten, och diskuterat vems man, fru, barn eller halvkusin alla var, åkte vi hem.

Söndagen bestod mestadels av jobb, vilket var helt okej. Först hade vi ett stort sällskap på 30 afrikaner, stressigt, men också roligt. Sen kom Elin och dagen flöt på i lagom takt. Pappa hämtade upp mig och vi åkte till Sjöbo. När vi lämnat av pappa i fränninge, var jag inne om på snabbvisit hos M&M innan jag fortsatte till Lund. Där var det söndagsstek hos Emma och Elin, och jag hann prata lite med dom innan jag cyklade hem.

Vecka har bara sprungit iväg, i måndags fick vi se ett roligt skådespel av Magd på svenskan. På kvällen var jag hos Lovisa och gjorde smycken med Lycka. I tisdags var jag och mamma och fikade innan träningen, sen åt vi hemma hos mig. Igår var jag på nova och shoppade lite innan jag var på Veckans bonuspass på friskis, som denna gång var "Wild&Crazy", mycket roligt! Idag är det springdag med juniorerna, men får se om jag bara tar en promenad innan middagen. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta von Zweigbergk