fredag 28 maj 2010

BBQ-party m.m. :D

Ja, då har veckan gått och det är helg igen, och samtidigt som det känns som att Lundakarnevalen tog slut igår, är jag helt slut efter den här veckan.

Tisdag: Efter skolan åkte jag till Malmö med "juniorerna" för att springa Blodomloppet. Det var ganska kul, kan dock säga att Vårrusets bana var lite roligare. Men efter att alla kommit i mål (och tagit alla saker i rätt ordning) bar det av mot Södervärn med två stora matkassar. Vi åt och pratade, och plötsligt var klockan strax innan tio, så vi fick gå mot bussen. När jag la mej i sängen vid halv tolv var jag lagom trött.

Onsdag: Efter skolan var det BBQ-party i trädgården på Hökvägen. Till en början var vi inte så många, men sedan kom och gick det folk under hela kvällen, så vi hade en hel del besökare. Från 2-6 var det bara jag och ca 15 asiater, och eftersom japanska och kinesiska låter likadanst för mig kändes det som att alla förstod varandra. Men när någon frågade en annan kille vad texten på låten vi lyssnade på, och när de frågade vad olika saker hette på de andras språk insåg jag att det inte var så. Men det blev många djupa diskussioner på engelska. När det sen plötsligt dyker upp en svensk bland alla människor, fick jag lite svårt med den svenska grammatiken, och bara att inse att han var svensk och pratade svenska var klurigt. Men det är ju positivt när det är så. Det blev en härlig eftermidag/kväll med många nya människor (dock hade jag faktiskt träffat två av dom innan.) ;) Och när klockan var 10 hade de flesta gett sig av hemåt. Och då var det dags för mig att plugga historia...

Torsdag: Eftersom Henkan var sjuk blev det inget historiaprov, vilket var MYCKET irriterande, eftersom jag pluggat som en galning! Men jag kunde inte göra så mycket. Men jag och Cornelia var i skolan mellan 10 och 2 och hade 50 minuters lektion, snacka om ganska meningslös dag! (jag aktar mig för att skriva att dagen var helt meningslös, då den faktiskt är en del av mitt liv.) På kvällen var det spring/mat-dag med gänget, och jag sprang faktiskt den utsatta femman. (ganska stolt, faktiskt!) :D Och sen blev det god mat hos elin.

Idag har jag gjort 3 NP i tyska mellan 8.15 och 12.00, vilket inte var jätteskoj. Men det kändes ändå helt okej, för att vara tyska. Idrotten var inte så givande, och klassen var helt tokig, då Tom inte var i salen, och jag var rädd att jag skulle få en boll i huvudet eller bli påkörd av en liten mattvagn med en stor Johan på. ;) Men nu är jag hemma i Eljaröd, och imorgon kväll blir det livat. :) Däremot bävar jag lite för nästa vecka, då Mint ska åka hem! :( Snyft!! Men jag kan inte gör så mycket åt det heller.

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta von Zweigbergk

tisdag 25 maj 2010

Karneval! :)

Nu sitter jag i skolan och har datorkunskap. Och eftersom jag sitter här förstår ni att det inte är väldigt ansträngande. Ute blåser det sjukt mycket, men solen hittade precis fram på himlen, så vi hoppas att den håller sig framme till ikväll, då jag och 10 av vännerna ska springa Blodomloppet i Malmö.

Fredag: Eftersom jag tänkte att det skulle bli en hemmakväll ensam på Hökvägen köpte jag en massa godis och tacos till kvällen. Och trots röran i köket och förvirringen bland människorna var det ganska skoj att laga mat. När jag bytt om och tänkte ta en tur ner till Karnevalen ringde Elin och Elin och frågade om jag ville följa med dom ner. Så vi gick ner tillsammans och tittade på Rufus Wainright och Amanda Jensen. Och eftersom vi trodde att Amanda skulle börja 45 min innan hon gjorde det stod vi typ 10 meter från scenen och såg superbra. :) Och vi tyckte att det inte var så mycket folk, men när vi gick ut insåg vi hur många där faktiskt var. Efter ett avsnitt av Så ska det låta och när grannarnas starka bas tystnat sussade jag sött i sängen.

Lördag: Vid ett gick jag och Elinarna ner till stan och kollade på karnevalståget, det tog lite längre tid än vi trott, och vi hann göra lite ärenden innan det kom. Sen hade vi lite bråttom och var tvugna att gå efter halva tåget, eftersom vi skulle befinna oss på Linero kl. 3 (vilket vi dock inte hann, men det gjorde inte festfixarna heller.) :P Så efter en promenad i den stekande solen var det skönt att komma fram. Det var riktigt fint där ute, precis vid rapsfälten. När vi kom dit satt där tre killar som vi inte träffat förr, varav en i endast kalsonger, men jag tror inte han hade planerat finbesök. ;) Men det gjorde att vi bröt isen ganska snabbt. :) Det blev sen grillning när resten kommit, och eftersom tre 25-åriga killar tog på sig att grilla tänkte man ju att de hade koll på läget, men tji fick vi. Tack och lov hade de ju oss, så efter en tur till affären för att köpa mer kol och efter att vi flyttat maten på grillen några gånger och ca 2 timmar senare var maten klar. Tyvärr fick vi säga adjö ganska tidigt, då vi skulle vidare hem till Elin.

Där droppade det in fler och fler tjejer och till slut var vi 3 elin, 2 emma + 3 till. Vi babblade på som vanligt och åt lite snacks innan vi drog in till Karnevalen. Där tittade hälften av oss på konserten (eller ja, pratade och hade den som bakgrundsmusik) och andra hälften var och åt munkar. :P Efter några matstopp på hemvägen var vi mätta och tretta. :)

Söndag: Eftersom jag trodde att Matilda och Lovisa skulle komma vid ett hade jag inget särskilt planerat, men eftersom det det visade sig att de inte skulle dyka upp förrän halv 6 fick jag ju komma på något att göra. Så jag gick in till stan och kollade på andra delen av Karnevalståget, och fotade en massa. Sen kom tjejerna och vi åt pizza och gjorde lite armband innan de gick till bussen och åkte hem.

Igår var det bowling med klassen och sen pluggade jag historia hela kvällen. Ikvälla blir det som sagt Blodomloppet med gänget. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

tisdag 18 maj 2010

Kristianstad!


Eftermiddagen spenderades i Kristianstad. Och ganska chockad insåg jag att det var riktigt härligt att komma dit. Jag tycker faktiskt att det är en underbar stad. Idag lös solen på lilla torg och på alla de små butikerna längs gatorna, Trendie och Bagel house hade öppnat sina uteserveringar som var proppfulla, mannen med hunden satt som alltid och spelade och sjöng utanför banken, och jag tyckte faktiskt att det var riktigt mysigt. På Lilla torg hade blomsterförsäljarna ställt ut sina vackra blommor, och den stora uteserveringen mitt på torget var i full rörelse, i utkanten av torget bakades det som vanligt munkar. Det enda som inte fanns på torget var pasta-killen utanför Åhlens, annars var allt i sin ordning. Eftersom jag inte varit i Kristianstad på oerhört länge gick jag in i alla affärer som jag brukade när jag var mindre, och var en van Kristianstadsshoppare, jag var på bl.a. Randiga Rutan, hos båda guldsmederna, Borett, skivlagret och guldfynd. Och alla gav de några minnen från förr, kanske inga speciella på det sättet, men vardagliga minnen som självklart hjälpt till att forma mig. Maten åt jag på Teapot, underbart goda scones med sylt, som vanligt. Det fanns en del ställen som förändrats, och det var när jag såg dem som jag på riktigt insåg att det var längesen sist. Och det som verkligen gjorde dagen var att jag bl.a. hittade en fin klänning till bröllopet och ett armband som jag letat länge efter.
Nu kanske ni tänker att jag tycker att jag valt helt fel, och känner att jag borde valt att gå på Söderport eller något av "stadens" andra skolor, men då tror ni helt fel. Då skulle min kärlek till denna stad troligen tynat bort för längesen. Jag kan faktiskt säga att Kristianstad aldrig ens var ett alternativ för mej när det gäller skolval, även om musiklärarna på C4 är väldigt trevliga och roliga. :) Och när jag snart gått ett år på Polhem kan jag lugnt konstatera att min val var utmärkt! Och Lund är också en väldigt mysig stad, och det som gör den till den bästa är vännerna. :D
Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 17 maj 2010

Inget roligt väder. :(

Idag är det måndag, inte tjoho, men med tanke på att jag redan slutat skolan är det inte så farligt (trots att jag gick upp halv 7). Ja, som sagt, en och en halv lektion idag, som inte gav så mycket.

Jaha, vad har hänt sen sist? Ja, inte mycket, har kunnat stryka ett prov på min "prov kvar till avslutningen-lista", vilket var skönt när det väl var gjort. Nu är det bara 5 prov kvar och en inlämning de sista 25 skoldagarna.

I torsdags var jag hemma i Eljaröd. Jag kollade lite på barnen i Bullerbyn, och fick myskänsla på det gamla, att det verkade så mysigt förr. Och sen när jag skulle ropa på pappa genom fönstret när han stod och stängde, så fick jag ändå en liten sån känsla av hur det var förr på landet. Vi körde ut och fikade hos Per innan pappa och jag åkte till kusinen i Öja. Det blev en mycket trevlig kväll med massa god mat, och det var jag som stod för versen i gästboken. :)

I fredags jobbade jag i nästan 8 timmar, vilket är ganska jobbigt som servitris, särskilt om man är är smått underbemannade i personalen. Eller, det var vi egentligen inte, men som vanligt var där nästan ingen på 2 timmar, och sen kom alla samtidigt, så jag fick springa gumpen av mig. Och efter en lång dag på jobbet fick jag cykla hem 6 km, (jag cyklade dit också, såklart) :P Men det kändes i kroppen när jag kom hem och satte mig i soffan. Det blev en tv-tittarkväll, eftersom jag var själv hemma och inte hade så mycket annat för mig.

I lördags gjorde jag inget särskilt, vi åt pizza och hyrde filmer, och sen var Per inne om och drack kaffe. Filmerna var bra båda två, vi hyrde såklart en Wallanderfilm "läckan" (där vi faktiskt känner han som blev skjuten) och sen "Så olika" som inte var alls som jag tänkt mig, men ändå bra.

Igår var jag på LELs uppsättning av Aida. Det är 5e året vi är och tittar på LELs musikal nu, och denna höll definitivt måttet, och jag kan nästan sträcka mig till att säga att denna var den bästa. Att det var den musikalen spelade in mycket, för jag har inte sett den innan, men huvudrollerna och kören och musikerna och alla var väldigt duktiga! Bra 5års-jubileum!

Nu har jag ont i huvudet och är trött. Och det känns som om jag aldrig blir riktigt frisk. :( Och nu har jag varit hemma hos föräldrarna Hosta, så det gjorde det nog inte bättre. Men det ordnar väl sig. Imorgon ska jag och mamma titta på klänning i Kristianstad, hoppas vi hittar någon!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

söndag 9 maj 2010

Längesen!

Ja, nu är det längesen, och det känns som att det gått riktigt lång tid sen siste april, men det är ju bara lite mer än en vecka.

Valborg: Den enda planen inför kvällen gick i stöpet pga att någon redan blivit för full vid halv 7, lite drygt. Men efter att ha traskat runt i lund tog jag bussen till Parantesen där det skulle vara Block Party och jag skulle träffa Mint. Men hon dröjde, och jag gick runt lite till, men när jag inte orkade vänta längre gick jag till Stadsparken och sen mötte upp mina kära vänner som kom med tåget. Efter att vi varit i Stadsparken i ca 1½ timme var vi på väg hem, men hann inom en stockholmsfest också innan vi tog tåget mot Dösjöbro. Vi traskade sen till Annelöv där det skulle vara fest, men när vi kom fram satt där 3 25-30 åriga killar och rökte och åt saltgrodor, så vi gick ganska snabbt därefter. Vi var också lite inne på en annan fest, men sen skulle alla vidare därifrån. Vi somnade hos Nelly efter en tröttsam promenad.

lördagen vaknade jag tidigt och tog tåget in till Lund innan jag åkte till Tomelilla. Sen var jag i Äsperöd och kollade på match mellan FC Österlen och Äsperöd. FC vann med 5-0. På kvällen var hela släkten samlad hos M&M, och alla var galnare än vanligt, så det blev mycket skratt den kvällen, trots att de flesta var ganska trötta.

Måndag: Efter skolan åkte jag och tjejerna till Vår Ruset i Malmö. Det var ca 9000 deltagare, alltså fullt med folk. Det var jobbigt, men roligt att springa, när vi kom i mål fick vi en massa gratisgrejer, och fick lyssna på Peter Siepen, skoj. Men eftersom det inte var det bästa vädret åkte vi hem till Elin ganska snabbt och mumsade i oss picknicken som ingick.

Tisdag: Hastigt bestämde vi Lycka-tjejer oss för att träffas, och plötsligt satt jag på bussen mot Tomelilla. När vi kom fram och skulle börja göra armband insåg vi att det saknades en sak som man måste ha på armbanden, så vi försökte leta upp det i butikerna i Tomelilla. Men när vi inte hittade det gick vi på bio istället. :) Det blev Remember me, som var riktigt bra, och så sorglig.

Onsdag: På kvällen blev jag hembjuden till Elin på middag och sen sjöng vi en massa innan vi gick en liten runda. Myspys. :)

Torsdag: Springdag, så jag var och åt middag hos Elin och Patrik. Också mycket trevligt, som vanligt!

Fredag: I skolan hade vi vattentramp och flytning, och det gick helt okej, även om det var jobbigt att flyta och att det gjorde ont i nacken. Men hela klassen klarade iaf att få den högsta poängen. :) Efter skolan åkte jag hem till Eljaröd och mös med föräldrarna. :D

Lördag: Vid två kom jag till Lund (fick gå från lundagård till centralen, eftersom bussen gick sönder) där Jocke hämtade mig. Sen åkte vi till Ängelholm. vi handlade och fikade och sen blev det mys på kvällen med fars och Julia. :)

Idag har jag varit i Skäralids nationalpark med delar av juniorgänget. Jag kom dit vid 12, då de andra hunnit fika och kolla på fåglar. :P Sen började vi vår vandring, och början var rakt uppåt, sjukt jobbigt innan vi nådde toppen. Men väl uppe gick det bra, och jag och Elin höll täten nästan hela tiden. Efter ca halva rundan skulle vi leva vildmarksliv och inte använda vanlig grill. Så med hjälp av lite ved och några tändstickor hade vi en fin liten eld som vi kunde elda korvarna i. Det gick helt okej, och korvarna blev i stort sett genomeldade. :P Efter att Patrik lämnat spår i gästboken fortsatte vandringen, denna gången nerför, men såklart var det en backe till att bestiga innan slutdestinationen. Det var jobbigt, men utsikten därifrån var jättefin och vi stod alla tysta och beundrade naturen. När vi gått hela rundan köpte vi glass innan vi tog bussen hem. Det blev en trevlig dag, men just nu är jag väldigt trött och luktar rök, trots att jag duschat. :/

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk