fredag 30 april 2010

Valborgsmässoafton...

...Och det är pissevär, som min kära far hade sagt. Ja, det regnar lite då och då, någon gång mycket, och någon gång lite..

Tisdag: Efter att vi varit på bio med alla sp-ettor gick jag och mötte Sebastian och Jeremy vid polhem, vi åt, jag visade dem mitt rum och sen in till stan igen. Det var skoj och förhoppningsvis ska Sebastian flytta in här. :) Hade varit skoj!

Onsdag: Efter att ha gjort NP i engelska med hostattack, gick jag hem, eftersom jag inte mådde så bra, och knappt kunde prata. Jag kollade på en massa program hela dagen och läste lite innan jag gick och fick mat hos Emma. Service. :)

Torsdag: Skola, där några av lärarna var väldigt knäppa, men som jag skrattade!! Sen åkte jag till M&M och var där till mamma kom och hämtade mig. Det blev en mysig hemmakväll!

Ja, nu sitter jag här, och inser att inlägget blev kort för att vara mej. :) Någon gång ska det ju vara så. Snart ska jag iväg, men först ska jag äta tomatsoppa som jag lagat, kanske inte den vanligaste valborgsmaten, men so what. :P Ja, jag har ett delmål ikväll, och emellan det och sängen här jag inte bestämt någonting. :) Nä, nu blir det minsann mat!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta von Zweigbergk

måndag 26 april 2010

Snart Valborg. SHIT!!

Ja, tiden bara går och går, och jag hinner inte alls med. Men vad har jag för val egentligen.. Nu är det snart valborg, och eftersom det är min första i Lund, så antar jag att jag BÖR vara här, men vet inte vad man ska hitta på. :/ Det löser sig nog. :)

Ja, helgen gick snabbt förbi. I fredags städade jag mest och tittade på tv. I lördags kom halva släkten på besök, vilket var väldigt mysigt och roligt. Även om vi bor så nära, så träffas vi så sällan. I söndags blev det mysfrukost med familjen. Efter att vi tittat på Så ska det låta gick vi ut på långpromenad, vilket var superhärligt!! Solen sken och det var varmt och skönt (kanske lite väl varmt med polo och tjocktröja). Men som Jocke säger ska man svettas in våren! Efter att vi spelat spel på eftermiddagen kom elin hem, och vi tittade på lite filmer från när vi var små med bl.a. adam och Björn-erik, sweet. Älskar att kolla på dom filmerna. :) Men sen fick vi hasta iväg till tomelilla för att ta tåget till malmö. Där bytte vi tåg, och när jag skulle hoppa av i Lund sa Sara att jag ju kunde sova hos dom istället, så efter ca en minuts betänketid bestämde jag mig för att sitta kvar. Så vi hade myskväll i Ängelholm. I morse var jag dock inte lika pigg när jag skulle med tågen kvart i 7... :P

Idag har skolan varit seg, inte gjort så mycket, men ändå gått i 8 timmar. Hmm... Men efter skolan cyklade jag till Nova och handlade skor och veckohandlade på Ica. När jag skulle cykla hemvar cykeln så tung att när jag slutade trampa stannade den nästan direkt.. Men jag kom hem iaf. :) Nu blir det väl snart lite matlagning och filmtittande.

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

tisdag 20 april 2010

Vilken vecka...


Ja, nu har det gått över en vecka sen sist, och det beror på att allt har gått i ett.

I onsdags åkte jag till Tomelilla för att klippa mig, men när jag kommer in till Marianne, säger hon: Var det inte i morgon du skulle hit? Och då kommer jag fram till att det inte är den 15e... Så det var bara åt åka hem. Fast bussen gick inte förrän efter en timme. Menmen, sånt händer. Jag lagade iaf mat till föräldrarna, så dom blev nog glada. :) I torsdags fick jag än en gång åka till Tomelilla, och den här gången gick det bättre. Jag blev nöjd med håret, men det känns så kort när jag duschar. Jag fick sen fördriva 2 timmar i Tomelilla innan bussen till Lund gick hem, så jag gick på Bo-Ohlsson, Coop och Ica, roligare dagar har funnits. :P

Fredag: Efter skolan hann jag hem ett tag innan bussen gick, eftersom vi slutade en timme tidigare. När jag skulle gå på bussen visar det sig att jag inte har tillräckligt med pengar så att jag kan komma hem, och en krona för lite för att komma till Tomelilla, men jag kom iaf till Sjöbo. Där fick jag gå hem om till M&M innan pappa kom och hämtade mig. Jag fick göra mig i ordning lite snabbt och äta innan det bar av mot Vollsjö. På Nyvång satt ca 160 sångare spända och förväntansfulla på vad helgen skulle ge, och det var även jag. Vocal six presenterade och sångandet började. De gav oss beröm för att vi kunde låtarna så bra. Vi fick fika och sen fortsatte vi träna inför morgondagen. Vi tio gav vi oss av hemmåt för att hinna sova innan vi skulle vara på plats igen.

Lördag: Klockan halv nio var vi på Nyvång (först av alla). Övningarna fortsatte innan det blev fika. Efter det fick man välja 2 av 4 workshops att gå på, jag valde gehör med Niklas och att se bra ut på scenen med Peder. Det var roligt, och även om jag inte kan säga att "det här och det här lärde jag mig" så vet jag att man lär sig något av allt. Och skoj var det. Innan lunchen hade vi lite tid över, så vi körde lite kanonövningar, så sen dess har jag gått med fraserna "duschkabin, dusch duschkabin, dörrmatta, dörrmatta", "Rikskupong, jag sa rabattkupong", "Äta kött, o, o, äta kött ooo" och "titta på tv, titta på tv, titta på tv, titta på kabeltv" i huvudet, och det är kanske lite märkligt, men det sätter sig fast rejält! Sen åt vi iaf innan genrepet, då YA var där och fotade. Det gick bra och de sista detaljerna finputsades. Vi fikade igen efter det, och vocal six skulle ha sound check samtidigt, och då var det lite svårt för vissa att vara tysta.. Sen började folket droppa in, och man började faktiskt bli lite småpirrig. Konserten började, och roligt var det, älskar att stå på scen och att sjunga med andra! Vi åt innan nästa konsert, och sen kom nästa publik. Denna konserten var ännu bättre, (kanske för att jag redan sett alla nummer i den första konserten, vilket förvisso inte gjorde så mycket). Det kändes faktiskt vemodigt att sjunga den sista sången, för allt slit de senaste veckorna och hårdträning de sista dagarna hade gett resultat, men allt var också över. Det blev mingel efter sista konserten, och många stannade kvar, bl.a. vi. :) Det var väldigt tråkigt att åka hem, men jag var samtidigt både trött och hade ont i halsen.
Det var en jätterolig helg, och jag ångrar inte alls att jag anmälde mig. Jag vill gärna göra något sånt här ikväll, och jag har än en gång får mersmak för att börja sjunga i kör, så vi får väl se vart det leder. Och för er som inte sett Vocal six kan jag bara säga till att ni verkligen bör göra det, de är superduktiga sångare, och dessutom gör de sina konserter roliga. Nu har jag sett 4 konserter med dom, och jag har definitivt inte tröttnat än!

Söndag: En trött liten Fia kollade på Tv hela dagen, förvisso var det faktiskt lite skolarbete också! Sen åkte jag in till Lund. Jag pratade med Erik på bussen, som jag inte träffat på länge, så det var trevligt. Sen handlade jag lite innan jag gick hem. När jag steg in genom dörren var ljudvolymen HÖG, och när jag kom in i köket stoddär ca 25 pers. Och jag hälsade, men gick sen in på rummet. Jag funderade på om jag borde gå ut, och hur jag skulle göra med maten, för jag hade inte ätit än. Men jag gick iaf ut (och då gick de flesta..) Men jag hann prata lite med en engelskman innan han gick. Sen var det ett gäng thai-tjejer, en italienare, en tysk/svensk och jag kvar. Det blev intressanta samtal om språk och olikheter i samhällena. När de gått vid halv 11 var jag utsvulten och värmde sanbbt mat i micron. Och det var minsann gott att äta då! (men det är det ju iofs alltid) :P

I går var hela familjen hemma, och då blir det som det alltid är. Jag och Sara blir dom små störiga småsyskonen, men det är bara roligt. Det blev en mysig kväll! I morse åkte jag in till Lund, och har haft två lektioner. Sen skulle jag till stan och uträtta 4 ärenden, och det blev ett. Och jag var blöt, trött och hade ont i halsen när jag kom hem, så det blev inget Mijapass idag. :( Men det kommer fler!! :D Det var bara en liten uppdatering av veckan :)

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 12 april 2010

Skolarbete!

Nu sitter jag i skolan. Jag är i stort sett klar med migrationsarbetet som jag jobbat med på heltid i en hel vecka. Nu sitter jag och pratar om allt från aktier och mycket pengar till Polens president och Anna Anka. Kanske låter märkligt, men övergångarna skedde ganska normalt. :) Veckan har som sagt mest handlat om migrationsarbetet som jag jobbat med på alla lektioner utom tre under veckan.

I fredags var jag, Mathilda, Nelly och Cornelia och åt på Mårtens pizzeria innan det årliga pexet gick av stapeln. Det var inte superbra den första timmen, men sen blev det riktigt bra. Dock var det lite drygt att alla spyxare m.fl. satt och skrek hela tiden. Men det hade jag väl förväntat mig en del. Jag satte mig sen på bussen mot Sjöbo efter att ha väntat själv i 20 min på stationen. Pappa hämtade mig där, och sen kunde jag sova gott i min egen säng.

I lördags gjorde jag nästan ingenting på dagen. Plötsligt var klockan 5 och vi skulle snart åka till kusinens familj vid Ystad. Vi hämtade Sara, som kom med tåget från Ängelholm, i Svarte innan vi kom till dom. Vi fick en liten rundtur i trädgården innan det blev mumsig middag. Till efterrätt blv det IKEA-marrängswiss med 12-chokladsås. Det var riktigt msigt, och vi hade väldigt skoj. Sara åkte lite tidigare än oss, men vid halv 12 åkte vi också hem.

I söndags hände inte heller jättemycket, jag tittade på ett gammalt favoritprogram och jobbade lite med migrationsrapporten. Sen åkte jag till Fränninge Kyrka och tränade inför lördag. Det gick bra, och det är fint med en megakör, härligt! Det kommer bli skoj. Jag sov hos M&M och vaknade ganska pömsig i morse. Dagen kändes seg och det kändes som att rapporten aldrig skulle bli klar, men plötsligt släppte spärren. Och jag vet inte om det är bra, och rätt, men iaf klart. :) Nu ska jag väl gå, måste ju faktiskt göra en del ärenden.

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta von Zweigbergk

tisdag 6 april 2010

Perspektiv

Eljaröd-Lund-Malmö-Lund-Tomelilla-Lund-Malmö-Lund-Eljaröd-Smedstorp-Tomelilla-Smedstorp-Andrarum-Eljaröd-Smedstorp-Tomelilla-Eljaröd-Andrarum-Eljaröd-Lund

Det ni ser ovanför är min lovgeografi, och som ni ser har jag mest åkt runt i Skåne, och inte haft mycket oplanerad tid. Jag har levt i en liten väska helt enkelt. Men jag kan inte säga annat än att jag mestadels haft väldigt roligt! :)

Tisdag: Efter en ledig dag for jag till Lund och shoppade lite på Nova Lund, sen tog jag tåget in till Malmö och mötte upp Matilda och Lovisa. Vi fortsatte shoppingrundan på Entré innan vi tog oss till Pärlgrossisten, som faktiskt var dagens ärende. Vi kom på att vi skulle till Panduro sen, så vi tog bussen till Triangeln 17.50, och trodde att de stängde 18.00, så vi var redan stressade när vi kom dit, och sprang runt. Sen när vi inte hittade det frågade vi en man om han visste var det låg, och han berättade att det flyttat till hansakompaniet. Och då tänkte vi att det var kört, eftersom vi har dålig Malmö-koll och att klockan var för mycket. Men tack vare våra mobiler fick vi reda på att de stängde 18.30, så vi letade upp en karta, och sprang. Usch vad trötta vi var när vi kom fram, men det var ju värt besväret, eftersom vi inte kunnat göra armband annars. Sen åkte vi via Lund till Tomelilla och började tillverka armband. Efter många koppar kaffe och cola var klockan 03.00 och då insåg vi att vi inte orkade mer.
Onsdag: Vi fick gå upp tidigt, eftersom YA skulle komma och göra ett reportage om oss, så lagom pigga sprang vi omkring i huset och gjorde oss i ordning. Men det gick bra med tidning, och efter att vi gjort lite fler armband och efter ett trevligt samtal med "Sture" åkte jag till Lund.
Elin och jag åkte in till Malmö vid åtta för att kolla på "battle your thing". Det blev en riktigt rolig kväll, och vi hade kul hela tiden. Vid 11 åkte vi hem till Lund och nannade.

Torsdag: Jag åkte hem om till Eljaröd och packade och hann t.o.m. slappa lite. Sen åkte jag till Smedstorp med tjejerna för att förbereda i Ohlssons lada. Det blev riktigt fint, och vi blev nöjda innan vi åkte till Tomelilla igen. Vi handlade mat (tur att vi inte gör det tillsammans oftare) och lagade den sen hos Lovisa. Vi hade en "ledig" kväll och pratade och förberedde en massa. :)

Fredag: Vi åkte till Smedstorp vid 10, och sen satt jag där till 12.30. Sen åkte jag till jobbet, där vi fått en ny kassaapparat, vilket inte var jätteskoj, men det gick oftast helt okej. På kvällen var HELA familjen hemma, vilket inte är ofta, så det blev en riktig myskväll.


Lördag: Vi åt påskfrukost, och på vägen till Smedstorp hann vi titta inom någon konstnär. Sen satt jag och Lovisa där efter att Matilda åkt hem för att fixa inför festen. Vi pratade lite med en av fotograferna som stod där också, och sen åkte vi hem med alla grejor på bussen, som för övrigt var 20 min sen :( Vi fixade oss innan vi fortsatte mot Matilda på party. Det började lite stelt, kan nog alla hålla med om, men efter lite charader och lekar kom snacket igång. Och tillslut gick det så långt att Johan höll bönemöte (bilden), och lärde oss en riktigt fin dans. Som vi skrattade! Vi pratade (mest sjöng) igenom hela kvällen, och när klockan var närmare halv 4 kom kusinen och hämtade oss. Jag vet inte när de andra gick hem, men har hört att de inte cyklade hem förrän 5, kan det vara så tokigt? :) Jag somnade iaf gott i sängen.

Söndag: Halv 11 började jag jobba, inte helt pigg kan jag erkänna. Vädret var dåligt och vi hade inget att göra så vi ringe Sabine och Sebastian att de inte behövde komma. Men sen kom det folk, och såklart alla på samma gång. Jag var allmänt stressad, och lite av servisen gick i kras. Sånt som händer, men det var inte vad jag behövde just då. När jag slutat jobba hann jag byta om innan vi satte av mot M&M. Där tillbringades kvällen, för mig dock mest i sovande tillstånd.

Igår gjorde jag inte mycket, men det behövdes en sån dag för att jag skulle orka med veckan. Idag har jag också varit ganska pömsig, men jag har ju bara gått i skolan i 3 timmar, och suttit vid datorn hela tiden. Efter skolan blev det en liten shoppingtur, och nu har jag precis städat rummet, vilket verkligen behövdes, och även städat toaletterna, som ingen annan gör. Så nu ska jag skriva ett lite klagobrev till mina kombos!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk