söndag 31 januari 2010

Jag heter Sofia & är nöjd med livet!

Jag är en riktig tänkare, och är väldigt bra på att tänka och tänka, och inte komma fram till någonting. Och det kan verkligen ta musten ur en, och är så himla onödigt. Nu har jag bara släppt allt och kommit fram till att jag är totalt nöjd! De senaste veckorna har ändrat mycket (egentligen inget särskilt, bara mitt psyke). Jag trivs bra i Lund med allt, och kan åka hem när jag vill. Och när jag igår hörde textraden "I'm looking for a friend to borrow" tänkte jag att nej, jag har redan de bästa tänkbara vänner.

Och tillbaka till helgen!

Fredag: gick jag i skolan mellan 9.45 - 12.30, tack vare mig. :) (Jag frågade om vi kunde flytta fram idrotten, & eftersom Tom var så snäll fixade han det). Jag har nog aldrig skrattat så mycket på en idrottslektion, vi hade nämligen folkdans på schemat. Och klassen var kanske inte bäst på det, men kul hade vi. Efter idrotten var slut gick några av tjejrna och kollade på Katte/Spyken-matchen. Kanske inte jätteskoj, men kommentatorerna var ganska roliga att lyssna på, eftersom de inte överhuvudtaget pratade om matchen. Sen gick jag till stationen och hämtade Matilda & Lovisa. Efter några små olyckor och lite pinsamheter på Malla gick vi hem till mig. Vi pratade konstant, som vanligt, och åt en massa. Eftersom Matilda hade glömt tandborste gick vi efter kvällsmaten till Coop och handlade en tjusig rosa bamse-borste och pratade lite med Ville. Efter en liten omväg och att ha agerat vägvisare till två kanadensare var vi återigen hemma. I grannhuset var det fest, och eftersom man ser rakt in i deras hus och trädgård vinkade vi glatt till festdeltagarna. En kom fram och pratade över planket, och några kom runt om huset och frågade den klassiska OLW-frågan "Har ni fest eller", men efter ett tag gick dom, och vi fortsatte att prata, men slocknade när klockan var närmare halv 3.

Lördag: Jag följde tjejerna till stationen, och vi hoppades att bussarna gick eftersom det var snöstorm i Tomelilla (vilket vi inte kunde fatta eftersom vi hade strålande solsken). Efter lite sömn och fix gick jag till Elin och lagade kvällsmat innan föräldrarna kom och joinade. Vid 10 åkte jag vidare till Old Bull för att lyssna på Petreyo. Det stod en man bredvid mig som klappade konstant och hela tiden slog till mig i huvudet med armbågen. Smått irriterande, men det gjordeinte så mycket, jag var glad ändå. Jag satt självklart och "suffade" Peter, men pratade också med Adam, och bandet. Och som vanligt blev det knäppa och roliga samtal. Alternativen blev många om hur jag skulle ta mig hem, men tillslut körde Jon hem för mig. Jag var då väldigt pigg, men direkt när jag lagt mig i sängen slocknade jag direkt.

Nu är jag hemma i Eljaröd och ahr mysdag med föräldrarna. Jag lyssnar på Twin rocks, Oregon med Shawn Mullins, det är en så mysig låt och jag bara älskar den!
I don't know what i've been looking for, maybe me.

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

onsdag 27 januari 2010

Lite längre kortis än tänkt!

Idag blir det ett litet kort inlägg, eftersom maten står i ugnen och snart är klar. Men jag vill samtidigt hinna uppdatera, efterosom flera har sagt till mig, vilket också är kul.

Måndag: Jag var i skolan, 8.15 - 16.00 , vilket inte är särskilt kul. Men vad ska man göra, och sista lektionen blev ändå helt okej när Henrik började berätta historier och klättrade på bänkarna. Sen åkte jag hem och beställde buss- och tågbiljetter till mig och Ida, och även skidor och skipass. Det tog lång tid (fattar inte hur svårt det kan bli nuförtiden), men nu är det iaf gjort. det blev läggningsdags sent. :/

Tisdag: Upp tidigt, men kunde åka med mamma in till Lund. Vi hade datorkunskap i ca 10 min, vilket var irriterande, eftersom vi då fick en 1½ timmeshåla. Men sen hade vi bara samhälle innan vi slutade halv ett. :) Jag fick lite skolarbete gjort, innan jag gick till träningen, via Elin. Det var ett superroligt pass, som jag verkligen vill gå på fler gånger. Äntligen! Sen gick vi hem till mig och lagade mat. Sen sussade vi båda sött efter ansträngningarna.

Idag hade jag en hemsk morgon med dunkande huvudvärk, och trötthet. Det blev dock bättre efter första lektionen. När sista lektionen var nära var klassen lite galen, värre än vanligt. Och det blev mycket springande och kastande innan A-L slutligen fick ordning på SP1H. Men såna här dagar har vi ändå väldigt kul tillsammans. :D Efter skolan var jag på Nova och handlade. Tänkte handla på Inter Sport, eftersom jag har 20% rabatt där denna veckan, men jag hittade bara saker på Stadium. (men i gengäld var de billigare) Jag stannade och pratade lite med John och Adam vid juicebaren innan jag tog bussen hem, och fick pulsa genom snön, samtidigt som den piskade i ansiktet. Inte kul, men sen drack jag iaf varm choklad för att få upp värmen. Snart ska jag ta reda på var en granne (antar jag) bor, eftersom hans brev kommit i vår låda. Nu är snart min gratäng bränd, så det är bäst jag slutar!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

söndag 24 januari 2010

Bra helg :)

Det är söndag, och jag är än en gång inkommen till Lund. Helgen har varit rolig, men har gått väldigt snabbt.

Tisdag: Efter skolan kom mamma, mormor & morfar in till oss i Lund och vi åkte till IKEA. Vi gick runt där länge och åt gott i restaurangen. När vi kom tillbaks till Elins lägenhet satte vi igång med ihopsättande av tv-bord, hyllor m.m. Det gick bra, och tillslut var lägenheten riktigt mysig och fin.

I övrigt har jag inte gjort så mycket under veckan. I torsdags och fredags hade vi sovmorgon i ca 2 timmar, vilket vi däremot inte visste, så vi var på plats och hade ingenting att göra. Men det är inte mycket man kan göra mer än att vara lite arg. I fredags var jag hemma om och mös med föräldrarna och var en liten tur hos PeGe.

Lördag: Vaknade hyfsat tidigt för att vara helg. Mamma och jag åkte till Tomelilla och sprang runt och letade lite i affärer innan jag åkte till Lund. Jag gick till Elin och då bakade vi pajer och kladdekaka m.m. till kvällen. Och när klockan var halv 7 kom gästerna, och tjattret började. Och sedan var det mat och prat för hela slanten tills klockan närmade sig ett, och gästerna gick hem. Och under kvällen bestämdes det också att jag och Ida åker till Tandådalen om några veckor. :)

Söndag: Även idag vaknade jag tidigt för att vara helg, och för att ha gått och lagt sig så sent. Jocke kom hit och vi åt frukost innan vi åkte till Flygrakans café för att fira Sandra och Allan. Det blev mycket prat även här, och det fanns också barn som blev smått crazy. :) När klockan var närmare 5 åkte vi in till Lund, och fortsatte sedan på olika håll. Nu har Elin varit och tränat, och jag har suttit och slappat, men får väl snart ta mig upp ur soffan så att jag kan äta lite. Imorgon börjar skolan igen.

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta von Zweigbergk

måndag 18 januari 2010

Party! :)

Nu är det ny vecka, och helgen har gått oerhört snabbt, men jag har också haft oerhört roligt!

Fredag: Efter skolan gick jag till Friskis, och hämtade upp Elin på vägen. Jag tränade aerobic, vilket var superjobbigt, men kul, och Elin tränade Medelgympa. Vi gick sen hem och började laga mat, och lagom till middagen kom lilla mammsen och joinade oss. Vid 22 körde vi till The Old Bull & lyssnade på Petreyo, vilket jag faktiskt inte gjort sen oktober (Hör och häpna). Det blev som vanligt lite ljudavstängningar, och Peters mick ramlade av (och jag försökte fixa det lite smidigt. :P) men i övrigt gick allt super. Som vanligt hjälpte jag till att rigga ner, och det var (som vanligt) smått kaos även då. Så jag satte mig och pratade med Ville, vilket också var skoj.

Lördag: Först blev det sen frukost med familjen. Systrarna och jag åkte till Brösarp för att hämta våra nya mobiler, vilket blev lite er komplicerat än vi trott, men kul hade vi. Innan vi kom iväg till Vollsjö hann det bli smått kaosaktigt men allt var under kontroll. :) När vi snabbt fixat till grejerna i bilen gick vi in och hälsade på allihopa. Under middagen satt jag vid några galna tosingar. :P Och jag sprang runt och fotade, och det blev självklart lite tal och sånger. Innan Pulz började spela blev det lite mingel i hallen, vilket fortsatte hela kvällen, mellan danserna. Och eftersom det inte var så många som bjöd upp efter Jägardansen (som jag dock gillar starkt) fick jag själv fixa kavaljerer. Men det gick ju fint, och till slut dansade jag också mig varm (svettig) :) Den supergoda tårtan blev serverad, vi dansade som tokingar, och sprang runt och pratade med folket. När Johans & Martins tröjor var bytta, var allt i sin ordning, och vi kunde avsluta festen. Medan många sprang runt och städade efter att folket gått, stod jag och pratade med Erik, och småpojkarna kastade bubbelvatten på varandra. Tillslut kom taxin, och vi hoppade in och satte oss på sätena (inte Jonas dock som satt i gången på sin resväska). När vi slutligen kom hem efter ett litet stopp i Näsby, var vi alla trötta!

Söndag: Trötta, slöa och med lite skallebank gick vi upp och åt frukost innan mamma och pappa hastade iväg till Arlövsrevyn. Systrarna och jag hämtade bilen i Vollsjö, och Sara och jag åkte sedan inom Näsby på lite tårta (och vi fick en med oss), där var hela familjen Magnusson samlad, trötta även dom. När vi sen kommit hem fick vi snabbt packa innan vi for vidare in till Lund (och Ängelholm). Efter en mysmiddag hos Elin gick jag hem, och slocknade ganska snabbt i min säng.

Idag har vi haft datorkunskap för första gången, vilket än så långe inte gett mig någonting, men det gör ju inget om man får någon slapp lektion i veckan. I övrigt har väl det mesta varit som vanligt (förutom att vi går länge på måndagar framöver). Nu har jag precis ätit thaimat med Mint & Pia, och det var roligt och gott. Känner att jag snart får bjuda tillbaks med svensk mat. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör i ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

tisdag 12 januari 2010

2010

Nu är det verkligen på tiden för ett nytt inlägg känner jag. Jag har inte skrivit sedan förra året, vilket är lite illa. Nyårsafton blev rolig (och kall) och 12-slaget var vackert där vi stod mitt på en parkering och kollade på raketerna som var överrallt. Och vi sjöng även för Jocke som fyllde 30 år. :)

Helgen efter nyårsdag spenderades med hela familjen i Ängelholm hos Jocke & Sara. Det var jättemysigt, och vi hann gå på två väldigt kalla promenader, eftersom vädret var så fint. Vi var både nere vid småbåtshamnen, och vid ån i centrum. Självklart kollade vi också på deras nya lägenhet som de snart flyttar in i. Vi körde inte raka vägen hem, utan körde inom Lund för att kolla på Elins nya lägenhet. Den var också superfin, och jag kan tänka mig hur fin den är nu när hon satt in sina egna saker. (jag ska dit snart och titta)

Den 4 januari kom SIFA hem till mig, och det var kära återseende, efterom några av oss knappt setts sen juli. Men det blev mycket skratt och prat om gamla minnen innan de tre töserna åkte hem.

Sen började jag skolan på torsdagen, och även där var det ju kul att träffa alla igen, men vi kunde gott ha väntat tills igår att börja.

Den 8 januari åkte jag snabbt hem från Lund för att byta om och packa ihop lite saker innan jag återigen satte mig på bussen mot Tomelilla för att "The Old Nine" (Trine kunde tyvärr inte komma). På bussen satt redan Anni & Apan, och när vi kom till stationen hämtade snälla Catrine oss och körde oss till Lovisa. Det var självklart superkul att träffa alla igen, och det känns verkligen jättekonstigt att vi inte går i samma klass längre. Vi gick rundan runt, så att alla fick berätta om hur de hade det i sina nya skolor, och det var kul att höra att alla trivs bra. Nora & Matilda var tvunga att åka hem redan på kvällen, men resten sov över. Vi vaknade sent, och åt god frukost innan det bar hemmåt igen.

I helgen har jag varit både hos M&M och hos farmor med föräldrarna. Det var skoj, och vi fick god mat och goda kakor. Det var däremot inte så kul att det i stort sett var snöstorm, och att det blåste megafetmycket, och bara när vi skulle gå till farmor höll vi på att blåsa bort. Men vi klarade att köra till M&M också, men på vissa ställen var det halvmetersdrivor som man knappt kom igenom.

Idag var min grupp i NK på blodcentralen för att kolla hur det funkar där. Redan i hallen, när sköterskan pratade svimmade en tjej, men det var ett bra ställe att svimma på, eftersom de visste hur de skulle hantera det. När vi sen skulle kolla på när de tog blod från en blodgivare, så höll jag på att svimma, men smart nog hade jag ställt mig vid en stol ICE, så jag bara satte mig, och slapp därför svimma. Så där låg jag på en stol, med benen i vädret och lyssnade på sköterskan. Men som jag brukar säga, allt händer av en anledning. (men jag vet ju inte vad detta var för anledning egentligen) :P Nu sitter jag och väntar på Elin och mamma som är på IKEA, och jag känner på mig att det kan dröja ett tag, så jag får väl träna lite till provet på torsdag. Imorgon är det iaf en kort dag, 9.45 - 12.30, precis som jag kommer att gå hela denna terminen, vilket gillas starkt. Och på torsdag har jag sovmorgon till 11.45 och självklart tackar man inte nej. :D

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör i ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk