onsdag 30 december 2009

Julen, mellandagarna & snart nyår.

Nu var det längesedan jag uppdaterade bloggen, vilket kan bero på att det har varit jul och att hela familjen för en gångs skull varit samlad. Nu kommer en liten summering av vad som hänt. :)

18 december: Det var skolavslutning och vi skulle ha 1½ lektion innan själva avslutningen skulle börja. När jag kom till skolan vid 10 fick jag reda på att tyskan var inställd, vilket var både irriterande, men också skönt. Jag satt i biblioteket vid datorn tills engelskan började, och vi få som var där då (lektionen var frivillig) kollade på Vänner och hade lite betygsnack med Jeppe, som vi för övrigt inte ska ha på hela januari. :( Men han ska ju få en liten gosse, så det är en bra anledning. Vi gick sedan till idrottshallen och kollade på avslutningen som var fylld av sång, gymnaster, riverdance och "roliga" skämt. Det hade snöat hela dagen, och Jocke och jag skulle åka tillsammans hem. Och vi var lite oroliga att det skulle bli förseningar, men det klaffade helt perfekt. :) Så vi kom hem till Eljaröd och julen kunde börja.

Dagarna fram till lillejul var snöiga och kalla, men också vackra. Jag, Sara, Elin och Jocke var ute och lekte i snön mellan julstädningen. Och den 22 var jag hemma själv och städade klart de sista rummen och kunde börja pynta.

23 december: Dagen började hyfsat bra. jag pyntade klart i hela huset och klädde granen medan Elin dammsugade över och gjorde julmat. När föräldrarna kommit hämtade vi farmor och hade sedan en supermysig kväll med god mat, gott sällskap och julklappar. Farmor gick hem, men ringde sedan och berättade att det varit inbrott i hennes hus, de hade brutit sig in och tagit hela hennes kassaskåp, galet!! Så det blev inte mycket sömn den natten.

24 december: JULAFTON!!! Pga förra nattens inbrott blev morgonen inte som den brukar, utan jag och Elin packade in julklappar och fixade lite medan mamma och pappa var borta hos farmor. Och så småningom kom Sara och Jocke och joinade. :) Det blev stressigt, men Kalle stod åtminstone på under tiden som jag och systrarna tränade sångerna till natten. Lite över 5 var vi hos M&M, och där flöt kvällen på som vanligt med hög ljudvolym och mycket skratt. Vi fick t.o.m besök av tomten som delade ut en massa klappar. 23.00 var vi på plats för att förbereda midnattsmässan i Onslunda kyrka. Det gick bra att sjunga alla sånger, och det var en otrolig julkänsla. En perfekt avslutning på julafton.

25 december: Som vanligt på juldagen kom M&M till oss, och vi åt mat och hade trevligt. Sara och Jocke åkte in till Lund på eftermiddagen eftersom Sara skulle spela på Old Bull med petreyo. Och jag och Elin åkte till Sjöbo, via Klasaröd på förfest. Det var en jäkla hög ljudvolym i Anders lägenhet, vilket kan bero på att vi var ca 11 tjejer (och två killar) som var väldigt bra på att tjattra. Taxin kom 22.30, vilket vi tyckte var på tok för tidigt. Så sex crazy tjejer tog en vända om Elnas lägenhet och var bara allmänt galna innan Sandra kom och hämtade oss och körde oss till Tingvalla. När "The one and only band" Whendays var på scen hade vi jätteskoj, men i övrigt var det inte superkul. Men det var ju kul att träffa folk som man inte sett på länge. Efter en jävligt trång garderobskö (där både systern och kusinen fick små utbrott), som dock var lite komisk var vi ute i bilen. Vid halv fem var jag i säng. :)

26 december: Annandagen firades traditionsenligt hos A-K & A. Släkten var samlad än en gång. Vi åt god mat och spelade roliga spel (där bl.a. Sara åt kanel, Elin skrek fula ord och gjorde armhävningar och jag hoppade runt). Efter en titt inom i Sandra och Johans FINA!! hus bar det av till sytrarna Nilsson i Tomelilla. Även där var det mycket skratt (särskilt lite senare)och knasiga spel.

De senaste dagarna har det blivit lite mellandagsshopping och julmys. Igår var familjen på bio och åt pizza. Snart ska jag iväg och handla till imorgon, då nyårsafton firas i Lund hos Elin och Patrik! :D

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

torsdag 17 december 2009

Snart JUL!!

Snö, snö och mera snö. Utanför fönstret är det nu helt vitt, och det är fint, men det är också väldigt halt och kallt ute. :(

Snart är sista veckan innan jullovet till ända, vilket känns väldigt skönt. I tisdags hade vi vårt sista prov för terminen, men också sista provet i NK A, och det var väldigt nervöst innan det var skrivet. Det kändes dock bra, och nu vet jag att det också gick bra och jag fick MVG i slutbetyg, vilket jag tyckte att jag var väl förkänt av!
I går var jag hemma om och kollade på drillupvisning i Onslunda sporthall. Det var kul att se hur duktiga och stora de små drillisarna blivit, och också hur de äldre grupperna har utvecklats. Självklart var det superskoj att träffa alla igen. På kvällen blev det mys med Bonde söker fru. :) Under hela gårdagen snöade det rejält i Lund, och när jag kom hem började det snöa även där, och det hann bli riktigt blåsigt och ruggigt innan jag la mig.
I morse skulle mamma köra mig till Lund, och jag fick sopa och skrapa fram bilen, och till slut hittade jag hela under snön. Vägarna in till Lund var väldigt hala och snöiga, så det tog lite mer än 1½ timme, vilket resulterade i att jag kom lite sent. Men det var det ju fler som gjorde pga vädret. Vi fick reda på våra provresultat, och sedan hade vi "fråga Sara", vilket är ungefär som "fråga Olle", och det var skojigt, och Sara är ju så rolig. :) Efter det hade vi stationsträning på idrotten, och jag och Tom (idrottsläraren) diskuterade Bonde söker fru, som ingen annan verkade tycka var intressant. Efter idrotter var skoldagen slut, eftersom vår matte var inställd. Och det resulterade i att jag och mamma julandlade i Lund, och fick tag på en massa paketer. Mest skoj, men också jobbigt, som det brukar vara i juletider.

Nu ska jag snart kolla på "Bonden". Och det blir en perfekt sistakväll i mitt rum detta året!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 14 december 2009

Luciahelg!

Nu är det ny vecka, och inte nog med det, det är också den sista veckan innan jullovet. :) Och om en och en halv vecka är det julafton, vilket är svårt att tro. Just nu har jag också valt att lägga trypsin, lipas & amylas m.m. åt sidan och tagit en paus från pluggandet.

Torsdag: Luciatågande i Tolånga, vilket var mysigt och kul att återuppleva, eftersom vi alltid gjorde det när vi var små. Efteråt blev det självklart auktion i församlingshemmet, som också blev roligt, och som jag har saknat Gunni, hon är ju så knasig. :) Han visade bl.a. den rökta ålen i profil och ville döpa om sig till Gunni Alfred. När klockan var lite i tio åkte jag till M&M och sov innan jag var tvungen att åka in till Lund igen.

Fredag: Eftersom engelskan var inställd och skolmaten inte verkade vara något vidare gick jag, Matilda, Nelly, Cornelia och Elias till pizzeria Primo och åt. Efter skolan mötte jag Sara vid stationen, och vi handlade mat till kvällen. Vi gjorde mumsiga hamburgare och fixade sen till oss innan det bar av mot Staffanstorp med buss. Där hämtade Elin och M&M oss och när familjen från Näsby också dykt upp körde vi till Malmö Arena. Vi mötte Eljarödsbor och Jonas Jonasson, som alla vinkade glatt. Mamma och pappa anslöt sig till sällskapet innan föreställningen började.
Krister Henriksson hälsade oss välkomna innan Sissel Kyrkjebø, Odd Nordstoga, The real group och Orsa spelmän bjöd på en underbar konsert. Höjdpunkterna var när Sissel sjöng "det är en ros utsprungen" accapella (rysningar), och även när hon efter applåderna ställde sig och sjöng "O helga natt", men det var också stämningsfullt när hela arenan sjöng "nu tändas tusen juleljus". Med andra ord var det en superbra konsert fylld med musik, men också inslag av humor från Krister.
På hemvägen åkte vi inom M&M för på lite fika. Sedan blev det läggdags.

Lördag: Elin och jag gick upp 8.30 för att gå ut i stallet och fodra djuren m.m. Det gick bra, även om korna är lite läskiga. Vid elva åkte vi till Burlövs center, där jag hade dansuppvisning. Den gick bra till en början, men i slutet sket det sig väl lite, men vi hade iaf kul. :) Efteråt blev det lite shopping, och sen myskväll hemma med filmtittande med elin och ida.

Söndag: Fixdag med julklappar m.m. Elin och jag gjorde pepparkakor hos farmor, vilket också är en mysig tradition. På kvällen kom pappa och mamma hem från Ängelholm och det blev lite mys.

Nu har jag som sagt åkt in till Lund för att avsluta den första terminen på Polhemskolan!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

torsdag 10 december 2009

I skolan.

Nu sitter jag i skolan, och ska snart bli klippt. Det näst sista provet för terminen är gjort, och jag längtar tills NK-provet också är gjort, eftersom det är det viktigaste och sista provet på hela kursen.

I tisdags åkte jag till Sara & Jocke i Ängelholm direkt efter skolan, och kunde vara där ännu längre, eftersom min sista lektion var inställd. Vi var på IKEA, vid stranden och fotade lite & bakade pepparkakor och lussebullar. :) Det var jättemysigt!

I onsdags morse gick jag upp, tidigt (för min del, även om de andra redan åkt). Jag tog stadsbussen till stationen, eftersom jag fortfarande inte hittar dit. Men jag var superstressad, och trodde att jag skulle missa det. Men självklart oroade jag mig bara i onödan, jag hann t.o.m hjälpa en dam att köpa biljett och sedan stå och frysa lite innan tåget slutligen seglade in på stationen. Väl i Lund var jag också überstressad, eftersom jag var tvungen att gå hem om och lämna grejer innan skolan. Så i takt med "Born to be wild" gick jag snabbt hemmåt, och det tog ca 5 min, vilket nog är rekord. Och självklart var jag på plats utanför klassrummet 10 min innan vi började, jag är en sån tidspessimist (men Sara och jag har nog fått det av farmor).
Efter skolan var jag runt i halva Lund och försökte hitta ett rött linne till lördag, men det fanns INGENSTANS!! Jag blir ännu mer stressad av sånt här. :(

Dagen idag började ganska bra, men när jag gick ut ur ytterdörren luktade det rök. Men jag tänkte inte mer på det. När jag sedan kom fram till skolan såg jag att det var shellmacken vid rondellen som brann. Och nu har de hållt på att släcka det sedan 4.40 och det ryker fortfarande ganska rejält. Lite läskigt, men än så länge har det inte sprängts! Som sagt har jag nu gjort matteprov, och det var lättare än jag trodde (tyckte jag nu, men kanske inte när jag får se resultastet, who knows. :P)

Nu måste jag gå hem och byta väska innan jag kilpper mig, och sen åker direkt till Tolånga och går lucia. Det ska bli mysigt! Imorgon drar jag och familjen/släkten till Malmö Arena, och sedan ska jag och Elin "Raga ner, strö och fora i stallet, eftersom pappa är borta i helgen, och på lördag ska jag dansa i Burlöv, så ni får nog vänta ett tag på nästa inlägg.

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör i ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 7 december 2009

Nakna män med mera...

Helgen är över än en gång, och det har varit en superbra sådan. :)

Fredag: Jag blev vaccinerad mot livmoderhalscancer (Kanske inte jättekul iofs). Sedan handlade jag och Elin till kvällen och lördagen. På kvällen blev det tacos och På spåret med familjen.

Lördag: Vid halv 11 var jag och Elin inne i Lund hos mig, där Sara hade sovit, och direkt började vi göra julgodis. Det blev daim, mozartkulor och tryffel, mycket gott!! Vi åt lite innan det sedan bar av till Victoriastadion för badminton med juniorerna. Efter två timmars spel var vi väldigt trötta, men också glada (alla utom Patrik, eftersom Sara vann klubbmästerskapet i gruppspel, utan final). Vi duschade och bytte om, och efter en "liten" tur om norra fäladen (och ännu längre ut) där vi hämtade upp Sam och Christian, åkte vi mot Vildanden för julfest. Det var smått kalabalik i köket i början, med all mat och människor (det är ett litet kök), men efter maten var det inte lika trångt i köket, konstigt, inte många som ville diska. :P Vi hade lite musiklekar som mitt lag för övrigt vann. :D Och sedan blev det supergod gröt och saftsås. Vi spelade sedan rappakalja, vilket bjöd på många skratt, och särskilt Sam hade väldigt rolig fantasi. :) Under tiden vi spelade åt vi julgodiset, som alla varit med och bidragit till. Vid 1 började vi bli trötta :), och när vi kört hem pojkarna bar det av hemmåt. En jätteskojig dag/kväll, och detta kommer vi självklart att göra om.

Söndag: Morgonen blev lite kaotisk (dock inte lika mycket som den har varit och skulle kunnabli). Men efter många om och men bar det av till Fågeltofta där jag, Elin & Sara skulle sjunga och spela. Det var mysigt, och sedan var det kaffe efter, där vi pratade med Dafvid och Iréne, vilket var väldigt längesedan. När vi kom hem var det glöggdrickande, ännu mer sjungande och lite julklappsprat. Klockan 6 gick vi till farmor och åt julmat och hade det mysigt.

Dagen idag har varit speciell på många vis. Morgonen började med att jag fick gå till bussen med min megaväska. På bussen började chauffören prata med mig, och vi pratade typ halva vägen till Tomelilla. Och det är inget som händer varje dag. Samhällen var ungefär lika kaotisk som i fredag, då alla väsnades ganska mycket. Efter svenskaredovisningen hade vi 1½ timmes lunch, så vi gick in till centrum, hängde lite i spelaffären, och gick runt i andra affärer. När vi sen skulle ta bussen tillbaks från skolan kommer det plötsligt en man springande mot oss från bantorget. Och inte nog med det, han var naken!! Och vi blev alla väldigt paffa, och jag mådde faktiskt lite illa.. Innan vi sedan skulle gå in till NKn hängde (i armarna) två killar i räckena och försökte hoppa ner till våningen under, och vi blev lite nervösa, eftersom det är 3 våningar rakt ner som de kunde ha ramlat ner. (Idioter!!!) Historian blev i stort sett inställd så jag hann göra lite ärenden som jag nu kunnat ta bort från min att-göra-innan-jul-lista.

Så det har varit en jättemysig helg, och särskilt bra eftersom alla systrarna har varit tillsammans, och det är tyvärr inte så ofta nuförtiden. Nu ska jag antagligen plugga lite, men jag har lite extra tid imorgon som jag inte räknat med eftersom Sofie är sjuk och vi inte kan fika tillsammans. :(

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör i ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

onsdag 2 december 2009

Dissikering

Hejsan allihopa. :)
Idag har jag för första (och förhoppningsvis sista) gången i mitt liv dissikerat en gris. Sara (vår NK-lärare) bara la upp inälvorna på en bricka, och vi fick börja cutta.. Det äcksligaste var no att tungan var kvar, när jag fick känna var strupen delade upp sig och när jag delade hjärtat. Detta är inget jag rekommenderar, och det inte är för att ni måste. Jag känner fortfarande lukten av det, även om jag hade eukalyptus-luktegott på handsken när jag köttade isönder grisens inälvor.

I förrgår flyttade det in en thailänska här i huset. Hon är vän till en tidigare inneboende, Pung, och hon heter Mint, vilket jag tycker är jättesött och får mig att tänka på After 8. :)

I morgon ska jag på luciaträning i Tolånga, och antagligen blir det väl en tur hem. Sen får jag ju åka in på fredag igen, och då ska jag skriva en recension på engelskan och skriva tyskprov. Det känns ju som en superdag. Men sen kommer ju helgen, och på lördag är det först julgodisbak med systrarna i Lund, och sen ska vi spela badminton med juniorerna, och efter det blir det julfest hos Elin och Patrik. :) Det kommer bli super! På söndag ska "The Stones" (jag tycker att det är så kul att skriva det) sjunga i Fågeltofta, och sen ska farmor bjuda på mat. Det kommer också bli mysigt.

Men det är ju en dag imorgon också, och jag får väl diska undan efter mig innan jag lägger mig. Så hoppas att det är bra med alla, och att ni också får en bra helg!!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör i ditt livs teater!
Charlotta von Zweigbergk