torsdag 26 februari 2015

Födelsedag och restaurangtips

Födelsedagen är några dagar bort, men det blev en väldigt fin och rolig dag. På jobbet hade jag en massa barn på söndagsskolan, och vid kyrkkaffet sjöng alla för mig. Så jag blev ordentligt gratulerad redan där. Sen kom föräldrarna och Elin och vi tog oss över till Papieröen, bredvid Experimentarium. Där ligger nämligen Copenhagen Street Food som är en lite bohemisk och alternativ saluhall. Där finns allt möjligt, som koreanskt, amerikanskt, vietnamesiskt, italienskt och en massa kaffe och kakor. För min del blev det pulled pork vilket smakade väldigt bra. Jag kan verkligen rekommendera er att åka dit! Vi tog oss sen tillbaka till lägenheten och hade det mysigt, och sen kom Sara och vi åt kvällsmat och spelade spel.
 
En massa presenter!

Ett café vi gick förbi, lite lagom uteservering ;)


Copenhagen Street Food
 
Copenhagen Street Food (toaletterna)

Copenhagen Street Food

Dagen efter åt vi frukost, och sen skulle de andra åka. Men eftersom jag inte ville att de skulle åka iväg, åkte jag helt enkelt med. Så jag åkte med till Ängelholm, och åt med Sara och åkte sen hem tre timmar senare för att jobba. Ja, ibland är man inte helt rationell, men jag tyckte att extratimmarna med familjen var värt det!

Idag har det gått i ett, och jag kom hem för ett tag sen från kören. Imorgon får jag finbesök som jag ser mycket fram emot, och sen fortsätter det med roliga saker. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!

lördag 21 februari 2015

Vernissage, semlor och rädsla

I måndags var det en riktigt grå och kall dag med en bitande kyla. Och att alla flaggor hängde på halv stång gjorde det ännu mer ruskigt. Ja, mannen som sköt ihjäl två män lyckades tyvärr delvis med något, och det var att sprida rädsla som ju finns hos många efter det här. Den finns inte minst hos många judar och muslimer, men även hos oss andra. Varje gång jag sett en polisbil eller hört en helikopter har jag tänkt att nu händer något igen. Och jag hatar att vara rädd, och jag hatar vad rädsla gör med människor. Jag hoppas att vi återhämtar oss snart ifrån detta.
Jag var utanför synagogan och såg på alla blommor och på alla människor som var där. Det var en varm och fin stämning, trots allt. Jag har aldrig vetat var den låg, och när jag kom dit insåg jag att jag var bara en gata ifrån den några timmar innan det hände. Ruggigt!
 
Flaggorna på halv stång

Utanför synagogan

En liten del av alla blommor och basketbollar (mannen som blev skjuten spelade basket)

Tisdagen blev desto mer att göra. Egentligen hade jag inte så stressigt, men det var många saker som jag ville hinna med. Och på kvällen gjorde jag fyrtio semlor som gick åt allihopa. Det var första gången jag bakat semlor, så jag var lite nervös, men med risk för att låta lite självgod så tyckte jag att de var sjukt goda. :) På jobbet fylldes nämligen ett av våra rum med glada och semmelsugna svenskar som åt och hade väldigt trevligt. Och det hade jag också, en mycket lyckad kväll.

Mina egna semlor

Sen har veckan gått i ett. Jag har utrymt och städat biljardrummet på jobbet som nu äntligen börjar likna något. Det hade blivit ett förvaringsutrymme för allt mellan himmel och jord, men det har det blivit ändring på. Så nu är det fritt fram att spela biljard. :)

Och här har vi det...
 
Idag har tålamodet prövats rejält på jobbet, och det var nära att jag blev arg, men det blev aldrig så illa. Efter att vi slutat jobba tog jag och Harriet tåget till Klampenborg, och sen bussen vidare till Galleri Lars Borella där vi gick på vernissage. Anledningen att vi tog oss dit ut var att vi känner en av konstnärerna. Vi drack lite vin och såg på de ganska abstrakta målningarna och skulpturerna. Och innan jag visste ordet av stod jag och en äldre man och diskuterade konst på danska. Ja, mycket ska man vara med om.. Men lite spänning i tillvaron skadar ju inte. Galleriet låg precis vid havet och hade en enorm gräsmatta utanför. Det var fint nu, men jag kan bara tänka mig hur vackert det måste vara på sommaren.
 
Galleriet från vägen
 
Imorgon kommer familjen på besök, vilket jag såklart ser fram emot!
 
Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!
 

söndag 15 februari 2015

Finbesök och tråkiga händelser

Idag är det en sån dag då våldet kommer så väldigt nära. Skjutningarna igår hände på gator och områden där jag är nästan varje vecka och där jag känner flera som bor. Det är obehagligt, och även att hatet sprider sig i många länder. Däremot samlas ju också många runt kärleken och gemenskapen i såna här lägen.

Men veckan har också bjudit på många fina stunder.
I lördags kväll kom Sara, Jocke och mamma hit. Vi tog en lång runda på stan, och åt på en av favoritrestaurangerna, RizRaz. På kvällen blev det spel och mys hemma i lägenheten.
Dagen efter kom Himlaröster med bussen från Vollsjö. Vi tränade sångerna till mässan och sen fikade de lite. Och eftersom det inte kom några barn till söndagsskolan kunde jag sjunga med även under mässan, vilket var väldigt kul. Vi sjöng bl.a. O klang, o jubeltid som är en av mina favoritlåtar. :) Efter kyrkkaffet tog vi bussen till Strøget ovh Guinness World Record Museum. Det var större och roligare än jag trott, och vi gick runt och fjantade oss lite. Vi fotograferade, cyklade, slog och en massa annat. Efteråt gick alla runt själva en stund innan vi åt på ännu ett av mina favoritställen, Café Phønix. Efter middagen och en rolig dag åkte de andra hem igen. Men mamma stannade, vilket ju var skönt så att det inte blev för tomt.

Sara på Guinnes-muséet
 
Även måndagen bjöd på väldigt fint vädret och mamma och jag tog en lång promenad längs med sjöarna, och åt lunch på Café Antique. Lite långsam och märklig betjäning, men när maten väl kom var det gott, och det var mysig inredning.


Söerne

Baksidan av Statens Museum for Kunst
 
Sen åkte mamma hem, och jag gick till jobbet. Sen har veckan rullat på. Jag hade trevliga gäster i torsdags kväll, och i fredags kväll blev det tv-tittande. Igår tog jag en promenad efter jobbet, som tur var in mot stan och inte på Österbro. När jag kom hem fick jag höra om de första skjutningarna, så sen höll jag mig inne resten av kvällen.
 
I natt vaknade jag flera gånger av en massa sirener och sov lite oroligt. När jag vaknade var klockan halv tio, och jag hade tänkt vara på jobbet en kvart tidigare. Så det var bara att kasta mig in i duschen och fixa mig, så var jag på jobbet innan tio. Väl på jobbet hörde jag om de andra skjutningarna i stan, och det var en allmänt tung stämning, såklart. Men vi valde att köra på med temat kärlekens väg, vilket var mycket passande. Allt var ju lite förvirrat, men vi klarade oss igenom mässa utan några större förvirringar för församlingen, hoppas jag. Och sen tittade en fe förbi, och barnen slog katten ur tunnan, och fick en massa godis. Och någon gång under dagen vrickade jag till foten, så nu går jag runt och haltar.
 
Fen på Fastelavn
 
Så låt oss alla besegra det onda med det goda! Sprid kärlek!
 
Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!



fredag 6 februari 2015

Nutellasemla och körinternat

Förra veckan hade vi siktet inställt på middagen för alla som hjälpte till under julbasaren. Så på onsdagen var det dags. Och kvällen gick väldigt bra, maten var god och alla var nöjda och glada. Och det var väldigt roligt att sjunga med systrarna igen. Varje gång vi sjunger inser jag hur kul det är. :)

Inledningen på middagen

 I helgen var vi på körinternat i Malmö. Vi åt en massa gott på olika restauranger, sjöng såklart en massa och hade det allmänt trevligt. Och allting var inom 10 minuters gångavstånd.
Vi åt bl.a. lunch på Ingelsta Kalkon, vilket var otroligt billigt. 70 kr för god lunch på en lördag, det får man inte på så många ställen. På kvällen åt vi på Jensens Böfhus (eftersom vi inte klarade oss utan något danskt), och jag hann även inom på Texas Longhorn för att fira 30-åringen med pepparkvarnen. :)
Mitt rum på Sankt Jörgen i Malmö

Sankt Petri kyrka
 När vi avslutat den sista övningen hann jag träffa kusinen innan jag tog tåget till Tomeilla för att äta middag med tjejerna. Det blev som vanligt en kväll med skratt och lite för mycket mat.

Tjejerna på Thai :)
Jag åkte sen hem till Eljaröd för att mysa med föräldrarna i två dagar. Och jag hann även med en nutellasemla från Bullen & Bönan, vilket jag kan rekommendera om man gillar nutella. :)

Nutellasemlan
I tisdags åkte jag hem till Köpenhamn igen, och gick på danskan som vanligt. Nu är det helg igen, och just denna helg får jag en massa besök, vilket jag ser mycket fram emot. Himlaröster från Fränninge kommer hit och sjunger på mässan, och sen ska vi tillsammans göra stan.
Och imorgon ska jag sjunga på dop och hjälpa till på dopfest.
 
Höll nästan på att glömma!
Jag gissade rätt på 10 poäng när jag såg På spåret efter att de bara sagt - "Vi reser med rebellisk farmor." Och det är stort, alltså!

Love & Peace!
 
Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!