söndag 27 april 2014

Påsk, konsert och möhippa

Då var vi på andra sidan om påsken och i övermorgon är det Valborg. Crazy!

På påskdagen åkte jag hem till Österlen, och vi började med fika på Gunnarshög där vi också shoppade lite oljor och lotion. Vi fortsatte till Smedstorp där vi hann kolla på lite konst innan de stängde. På kvällen fick vi gäster och vi firade Elin med god middag och sång.
Dagen efter körde Elin delar av sitt pass i köket, och vi alla var med mer eller mindre, även gosedjuren blev inspirerade. När Elin åkt till Lund för att ha sitt pass åkte vi och kollade på konst på fabriken i Bästekille och sen vidare till musteriet för att träffa lite gamla kollegor. Vi åkte sen ner i hamnen och köpte lite sill på Buhres och åt glass.
På tisdagen passade jag och mamma underbart söta barn som var så goa och snälla. :)

Elin i solen på Gunnarshög
 

På onsdagen var jag tillbaka i Köpenhamn, och efter jobbet var jag och Elin på konsert på Beta. Det var ett av det banden som jag har velat se väldigt länge, The High Kings. Och jag är så glad att jag fick göra det också. De är otroligt musikaliska och balladerna var vackra så att man rös. Och sen kunde man inte sitta still på de snabba sångerna som var typisk irländsk folkmusik, underbart!

The High Kings


I fredags åkte jag till Lund för att sova där inför den stora dagen...
För igår hade vi möhippa för finaste Elin. Vi körde danspass på Friskis, brunch i solen, skattjakt i Lund, utgång på Hipp och mycket annat. Underbart väder och härligt sällskap. Inte illa! :)

Söta blivande Fru Larsson
 

Imorgon natt eller i övermorgon får jag sen besök av efterlängtade vänner! Som jag längtat! :)

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut

lördag 19 april 2014

Mitt i påsken

Påsken är här, och det betyder såklart jobb alla dagar, men däremot inte lika mycket som jag är van vid. Utöver mässorna är det inte så mycket att göra, så jag har också hunnit njuta av det fina vädret. :)
 
I måndagskväll kom mamma hit och stannade till tisdag kväll. Och eftersom det var en riktigt fin dag i tisdags gick vi runt i stan. Men vi var också på A. C. Perch's tearoom, ett väldigt populärt afternoon tea-ställe i stan. Och vi blev definitivt mätta, och gott var det.
 
Perch's Store Ceremoni

I onsdags var det studentkväll på kvällen, dock inte så välbesökt eftersom det var jättefint väder och mitt i påskveckan. Men jag hoppas på nästa gång. :) I torsdags stängde vi tidigare, eftersom skärtorsdagen är röd dag här i Danmark. På kvällen hade vi skärtorsdagsmässa där vi klädde av altaret. Fint var det.

I går hade vi långfredagsgudstjänt på förmiddagen. Liten och intim, och mycket symbolik. På kvällen hade jag middagsbesök, och efter det kollade jag på det sista av Breaking dawn del 1.

Idag har det varit så otroligt fint väder och runt 16-17 grader. Så härligt, och det tyckte resten av Köpenhamn också. Så alla turister och köpenhamnsbor var ute i stan och i parkerna, och så även jag. Och sen lyckades jag även hitta en vårjacka som jag letat efter länge. Och inte nog med det, den var även nersatt typ 450 kr. Som vanligt när jag handlar... :)

Fredriksberg Have & slottet

Söta fågelungar

Söt, men lite arg fågelunge :)

Äntligen har jag fått se magnolior, påminner mig om fina Lund

Lite folk i Kongens Have
 
Nu ska jag snart börja jobba igen, men det ska bli roligt efter påsknattsmässa är så annorlunda och full av glädje. Och imorgon efter mässan åker jag till kära Österlen och familjen. :)
 
Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut


söndag 13 april 2014

Veckan innan påsk

Då är det söndagskväll igen, och jag sitter och smaskar på finchokladägg som jag fått av grannarna. Ibland är livet bra fint. :)

Mina påskpresenter :)
 
Som vanligt har jag glömt vad jag gjorde på mina lediga dagar. Oftast brukar jag komma på det efter mycket tankeverksamhet. Men inte denna vecka, men det betyder väl att jag inte gjorde mycket vettigt. Kanske rent av slappa Hem till gården-dagar? :o

Men i onsdags var det tillbaka till jobb, och det var verkligen mötenas dag. Det var möten alla tidpunkter överallt. Men vi klarade oss relativt smärtfritt igenom dagen som avslutades med välbehövlig och mycket trevlig middag hos Ingegärd.

I torsdags hade jag också en del att göra, men i mer lagom mängd. Och som vanligt hade vi kör på kvällen, där jag däremot hade jätteont i halsen och trodde att jag skulle få halsfluss. Men när jag vaknade på fredagen hade det nästan gått över. Vilken otrolig lättnad.

Och på fredagen hade jag en rolig dag på jobbet med barnpassning under vigsel och annat skoj. Och sen satte jag mig på tåget till Lund för att träffa tjejerna. Och det snackades och dracks vin och var en jättemysig kväll. När jag sen skulle hem fick jag först vänta i Malmö i 20 min och sen springa till ett S-tåg på hovedbanegården... Men jag hann med och kom till slut, något senare än tänkt. :)

Fina flickor hos Lovis
 
Igår var det en stor vigsel på jobbet, men i övrig inte mycket annat. Och vi var på Irma (mataffären) en himla massa gånger för att vi glömt saker. :) På kvällen gick jag till Tivoli för att hämta ut mitt årskort och hörde att det var sound check på scenen för en konsert med en kille och storband som skulle vara kl. tio. Så jag åkte hem och åt och tog på mig varmare kläder och åkte sen tillbaka. Och det var en jättebra och mysig konsert med en massa låtar jag kände igen. Och jag satt på uteserveringen till en restaurang precis bredvid och kunde dricka varmt istället för att stå framför scenen i ösregn. Men det var kul att se alla som dansade med eller utan paraply.
 
En teateruppvisning på Tivoli som jag gick förbi

Kväll på Tivoli
 
Mads Mathias & Tivoli Big Band
 
Så nu är det nannedags och jag har mycket att se fram emot. Närmast imorgon då mamma kommer hit. :) Och sen planerar jag in olika dagar då vänner ska komma hit. Kul!
 
Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut

söndag 6 april 2014

Brännmärken, in i väggen och påskris

En grå dag i Köpenhamn blev lite mindre grå i Svenska Gustafskyrkan idag. :) Men lite stressigt har det också varit. Men back to the beginning of the week.

I söndags efter mässan tog jag tåget upp till Nivå. När jag kom av på stationen var det inte så jättekul, och jag gick längs en liten stig som följde järnvägen. Men sen fortsatte den in i skogen och plötsligt så kom havet. Och vackert var det, särskilt i solens sken. Jag gick ner till hamnen, och där var det full rörelse med folk som höll på med sina båtar, och det luktade olika starka medel, målarfärg och kaffe. :) Sen gick jag lite längs med stranden innan jag gick in till stationen och åkte hem.

Hamnen i Nivå

Stranden
 
Måndagen blev ganska slö och jag tog bara en promenad innan jag skulle jobba. Men där blev det sång under fikan, eftersom en av dom fyllde år. Och inte bara sång, utan bellman. Och jag förstod inte förrän andra gången de sjöng den att det var svenska, och det var bara för att jag hörde att de sjöng Movitz som jag började fundera på om det kunde vara Bellman. :)

På tisdagen åkte jag upp till Helsingör för att träffa Sara. Vi kom fram till att det varken blev så lång restid eller så dyrt för någon av oss om vi träffades där. :) Vi åt gott på Rib House och var ordentligt mätta när vi skulle åka hem.

Onsdagen och torsdagen flög som vanligt iväg och vips så var det fredag. Och efter jobbet gick jag till The library bar där jag mötte upp några svenskar. Det var en jättemysig bar som jag varmt kan rekommendera. Och vi hade väldigt trevligt också, alltid kul att träffa nya människor. Några av oss fortsatte först till donkan och sen till Dalle Valle. Där fyndade vi drinkar för nästan inga pengar. :) Och eftersom det varit en lång dag gick jag sen hem.

Igår var jag ledig och gick till Österbromarknaden, en stor loppmarknad inte långt från där jag bor. Jag hittade dock ingenting, men det kan ju ändå vara lite kul att titta på en massa saker. På kvällen tittade jag på Pluras kök som vanligt. :) Och sen fixade jag lite påskfint i lägenheten, även om det är lite tidigt.
Mitt påskris med små ägg och små fjädrar, allt i Fiastorlek :)
 

Idag har det varit Jesus Christ Superstar i kyrkan. Och det var en väldigt fin tolkning med duktiga rollsinnehavare och finstämd kör. Det var mycket folk som kom och lyssnade, så därför var det fullt upp på kyrkkaffet. Detta resulterade att jag har ett brännmärke på handen från ugnen och att jag gick in i väggen, eller snarare dörrkarmen, och har ont i axeln. Men sånt får man klara. ;) Och sen har jag haft svenska klubben där vi har lekt och sjungit en massa.

Sista måltiden

Pilatus och Jesus
 
Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut