måndag 31 januari 2011

Veckan som varit...

Ja, under veckan har det hänt en del, och jag har såklart inte hunnit uppdatera min blogg, tänkte dock göra det i fredags, men hade då varken a eller ö-tangenter, så det hade blivit drygt. Eftersom Matilda har åkt skidor hela veckan har jag varit själv med killarna på ensemblen, vi har tränat för fullt inför Öppet hus som är på fredag och lördag, och tramsat oss lite, som vanligt.
I torsdags kom jag en timme för tidigt till skolan, så klantigt. Jag tyckte att det var underligt att INGEN i klassen var där, trots att de brukar komma sent. När jag tittade på klockan förstod jag ju varför.. Men jag gick till biblioteket, och då såg jag att Pelle och Staffan skulle vara med på Radio Kristianstad, så då satt jag och lyssnade på det tills vi började. Det var faktiskt lite rogivande. :) På kvällen var jag iaf i Brunnshög med vännerna. :) God mat och många skratt, alltså en helt vanlig torsdagskväll i Lund. :D

I fredags slutade vi 11, och båda jag och Sofie hann med bussen som gick 10 över. Det betydde att jag var i Eljaröd kvart i ett, inte illa. :) Jag var inne om hos farmor och fikade och hjälpte henne att vika sängkläder. Sen gick jag hem och satte upp lite lampor, och beställde min fotobok från det gångna året igen, hoppas det går bättre denna gången. Det verkade iaf göra det. :) När mamma och pappa kom hem gjorde vi oss redo för att åka till Yngsjö. Där blev det otroligt god mat (som vanligt nör man är där) och trevligt sällskap.

I lördags åkte jag, mamma och pappa till Kristianstad. Vi letade efter gardiner och klänning, men vi köpte bröd och ett bäddsett. Så blir det... ;) Kvart över 4 mötte vi upp Elin och vandrade mot konserthuset där Vocal six tillsammans med kör från sensus bjöd på en härlig konsert. Trots att jag sett nästan alla låtarna några gånger blir jag inte trött på dem. Seasons of love gav mig rysningar, självklart också Livboj och Hey Jude. Ja, kan inte säga mycket annat än att den var superb. :D Jag och mamma pratade sen lite med Robban och en massa från vår kör som också var och tittade. Vi promenerade till Rose Garden där vi beställt bord 40 min senare, men vi fick gå några varv innan bordet blev ledigt, kallt, men värt att vänta på. Laxen var underbart god, och många andra saker på buffén. Sen var där mjukglassmaskin också, mums. :)

I söndags åkte vi till Tomelilla för att lämna Elin och mig, men också för att titta på Elnao och Olas hus. När vi var där ringde dock Lovisa och sa att vi inte kunde ses, så jäkla typiskt nu när vi kunde, och var så nära. Men vi får väl se om vi kan få ihop någon dag då alla kan och har kollat upp att man kan ta sig dit... Jag åkte iaf hem till Eljaröd igen. Det blev myskväll med Solsidan, Time Out och Wallander. :D

Idag har jag varit och tränat, och sen har jag pluggat en del, eftersom proven börjar komma närmare. :/

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

söndag 23 januari 2011

Härlig helg!

Denna veckan har varit smått tokig. Klassen har varit crazy, inte minst på facebook-chatten. Men vad ska man göra.. :) I övrigt har jag tränat med elin, i onsdags var vi på veckans bonuspass, zumba, och där var sjukt mycket folk, 150 + många som inte kom in. Det var skoj, men känns ändå lite som en modefluga.

Torsdag: Jag, Linda och Elin träffades och cyklade tillsammans till Delphi. Där var matlagningen fullt igång, och smått trångt i köket, vilket visserligen inte krävs så mycket. :) Efter ett tag var den efterlängtade maten klar, och den var riktigt god. Det blev äppelkaka och glass till efterrätt, också mycket gott. :) Det var kallt att cykla hem, men jag hade ju trevligt sällskap. :D

Fredag: Italienskan började tio över 8, och när vår nästa lektion skulle börja visade det sig att läraren glömt en tid någon annanstans, och vi fick ledigt. Alltså slutade vi klockan 10. Jag och tjejerna gick hem till mig och pratade lite innan vi kände att tiden var inne för lunch. Vi gick till Mondo där vi åt mycket god och prisvärd mat. Matilda och Lisa var sen tvugna att gå, men vi andra fortsatte mot domkyrkan, dit Sofie (som fyllde 18) gärna ville gå. Vi gick runt och kollade en massa, och fotade och läste i böcker innan vi gick ut. Tove cyklade sen hem. Jag, Sofie och Cornelia gick då och tog ett glas vin (bara Sofie). Ganska mysigt! Sen var det bara jag och Cornelia kvar, och vi hyrde film och handlade mat innan vi gick hem till mig. Vi gjorde mat och åt till Sex and the city 2. :) Till På spåret/Let's dance åt vi underbart god marängswiss. :) Sen krängde vi godis. :D Kvart över 11 åkte Cornelia hem, efter en lång och superrolig dag. :D

Lördag: Jag och ELin var och tränade på det Lindiska passet :) roligt som vanligt. Sen blev det duschning och upphängning av tvätt innan Emma kom hem och vi tillsammans åt supergod frukost. M&M kom och hämtade oss och vi körde till Ängelholm. Först blev det god fika på A piece of cake. Sen åkte vi och kollade på Ängelholmsrevyn. Den var väldigt rolig och bra, och alla verkade nöjda. På kvällen blev det god middag hos Sara och Jocke.

Söndag: Efter frukost spelade vi Sverige-spelet och Geni, och med olika generationers hjälp kunde vi ganska mycket. :) Efter att vi kollat på skidskytte och sprint åkte vi mot Lund. Jag, Emma och Elin cyklade sen mot kvantum för att veckohandla, vi träffade också på elin och partik. Lite skoj, faktiskt. :) Nu har jag kommit hem och hunnit fixa lite här. Jag ska väl hänga upp tvätt och fixa lite innan jag går och lägger mig ikväll.
Jag har iaf haft en underbar helg!!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 17 januari 2011

Period 2

Ja, nu har alltså min fjärde termin på Polhemskolan börjat. Det betyder att vi ska ha NKA och psykologi, och ingen svenska. Funkar fint för mig. :) Schemat är däremot lite sämre, men jag har ju varit bortskämd innan. Imorgon går jag mellan 08.15-17.00. Lovely!

Veckan var inte för ansträngande eftersom vi mest mjukstartade i ämnena, och avslutade en del.
Något som däremot var lite jobbigt var att mina rumskompisar råkade bränna popcorn, och inte lite, utan riktigt ordentligt. Det luktade i hela huset, och jag blev riktigt irriterad på det och mycket annat. Vi blev lite ovänner, men det har nu klarat upp sig, och vi har fixat lita andra scheman än innan, så det ska väl bli bra. :)

I tisdags var det dags för Mijas nya pass, och jag kan säga att det kändes rejält i kroppen efteråt, men jag får skylla mig själv. :/
I onsdags var mamma här, och Elin kom också hit en runda. Vi åt gott och pratade en massa.:) Årets första löparmiddag var, inte helt otippat, på Vildanden, hos Elin och Patrik. Det bjöds på grön ärtsoppa och pannkakor, mums!
I fredags hade jag 1 lektion, 8.05, och sen hade jag en som skulle börja 20 i 12, men 20 över 11 mejlade läraren att han var hemma pga av sjukt barn, och det var smått irriterande. Men vad göra? Jag kom ändå hem tidigare, och kunde fortsätta på min 2010 i bilder - bok. Det höll jag på med tills både mamma och pappa kommit hem. Men sen fick vi ordna middag till Let's dance/PÅ Spåret och Skavlan. :)
Lördagen började med kör i Fränninge. Vi började träna till Gloria, en konsert som vi ska sjunga i april. Det lät riktigt fint, och jag har lyssnat på några låtar på internet, och jag tror att det blir superbra. Mamma hämtade mig, och när vi handlat och fixat lite gjorde jag klart min fotobok. Den blev bra, och jag hoppas att jag får de snart. :D Det blev sedan filmkväll.
I söndags åkte jag upp till Sara och Jocke för att titta på bio (Narnia). Den var bra, men det kunde gjorts lite mer 3D-effekter. Men det var värt pengarna (jag betalade bara 30 kr) ;) Eftersom Jocke var sjuk kollade vilade han lite när jag och sara sjöng och lagade mat. Sen kom Dorte med god äppelpaj. :) Efter Solsidan och Time Out fastnade vi framför En prinsessas dagbok, och trots att jag sett den några gånger gillar jag den fortfarande. :)

Idag var jag ordentligt trött när jag åkte tåget till Lund. Sen var jag smått förvirrad när jag kom till klassrummet precis när vi började, och ingen var där. Men det visade sig att de var i klassrummet... Tokigt.

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 10 januari 2011

Nytt år!!!

Ja, trots att jag inte gjort väldigt mycket ansträngande på lovet har det helt enkelt inte blivit tid för bloggen. Men nu är jag tillbaka i Lund, och sitter och kurar på rummet.

Julen blev inte helt som planerat, och ett tag såg det ut att bli riktigt trist...
På lillejul skulle vi fira jul med mammas sida, och allt var frid och fröjd tills vi vaknade på morgonen, och insåg att vädret var hemskt! Pappa åkte till jobbet, men fastnade två gånger, och mamma stannade hemma. Vi städade och pyntade, men kände att vi nog inte skulle kunna ta oss till Klasaröd. Pappa ringde och sa att vägen var bra till Sjöbo, och att det nog inte skulle bli problem, men tio min. senare ringde han och sa att vi definitivt inte kunde åka, eftersom det var kaos och MYCKET snö som blåste och hade sig. :( Sara och Jocke var fast i Ängelholm och Elna och Ola i Tomelilla, men alla fick göra det bästa av det och det blev en lugn kväll med lite julbord.

På julafton hade vädret bättrats mycket, och när jag skottat så att vi kunde komma ner till bilarna vid infarten (det var över midjan på vissa ställen), och när pappa och jag skottat fram porten så att han kunde fodra kossorna kunde vi köra till Ängelholm. Alla var glada att vi kunde komma upp dit, och det blev en himla mysig julafton med god mat och massor av julklappar. :D

På juldagen åkte vi hemmåt igen, och på kvällen firades lillejul i Klasaröd. :) Eftersom jag, Sara och Ida skulle vidare till Tingvalla blev vår förfest bygga lego, spela cloedo och leka lekar. Annorlunda, men kul. När vi kom dit blev vi dock besvikna, eftersom Whendays inte kunde komma, och det var ju i stort sett drför vi kommit dit. Men Isolaters var bra, och det blev istället en liten nostalgitripp. :)

Annandagen firades som vanligt i Sjöbo, och det blev trevligt, dock inte lika livligt som förra året. Och vissa kunde inte ens ta sig dit... ;)

I mellandagarna var jag och Matilda hos Lovisa, och vi bokade resa till Kreta, ska bli superkul!! Mycket snack blev det, och sen var det dags att åka hem.

Nyårsafton åkte jag upp till Ängelholm, och även om rutten inte blev som jag tänkt kom jag fram. Vi fixade de sista sakerna innan gästerna kom och det blev fin trerättersmiddag med snittar och champange. :) Vi hade På Spåret-tävling och spelade spel, och mitt lag vann visst båda. :D Det blev en riktigt bra kvällen!

Jag blev väckt av en pigg Sara, och när Mimmi kom och lade sig hos mig vaknade jag helt. Eftersom det var jockes födelsedag fick han paketer, och sen åkte vi till Helsingör. På kvällen blev det filmmys efter att vi haft tårtfika.

Den 2e var det dags för nyårskonsert i Öved med Tösakören, Drängakören, Stella Vox och Jessie. Det var otroligt vackert, och jag och Eleonor klappade när killarna sjöng på träningen, de var riktigt duktiga! Och Jessies sånger var också fantastiska, och det blev definitivt en kväll att minnas!

De sista dagarna på lovet har jag lyssnat på sommarpratarna (gamla program) och umgåtts med familjen, precis som resten av lovet. Det har varit riktigt mysigt, och känns både okej och tråkigt att komma in till Lund. Nu ska jag minsann laga mat!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk