måndag 20 december 2010

Julhandel, julkonsert m.m.

Ja, nu har det gått sådär snabbt igen, och jag insåg igår att det bara var 5 dagar kvar till julafton. Och sedan dess har jag varit ganska fridfull.
Förra veckan spenderades i Lund, och de sista proven blev gjorda. Nu är det bara en dag kvar i skolan. :)

Fredag: Efter skolan åkte jag till tomelilla för att invänta mamma innan vi handlade mat. När vi kom hem blev det myskväll med På spåret, Skavlan och Mickey Blue Eyes. Perfect!!

Lördag: Jag och mamma åkte till Kristianstad för att julhandla. Trots en stor mängd människor som julhandlade blev det en relativt lugn dag. :) På kvällen fixade pappa kvällsmat och glögg. Vi kollade på Narnia och jag packade in lite julklappar. :)

Söndag: Jag hjälpte mamma att ta upp de tomma ljusstakslådorna på vinden. Sen gjorde jag mig iordning inför kvällen. Pappa och jag skulle vara med i julkonsert i Fränninge kyrka med Drängakören, Tösakören, Kyrkokören och Emil Sigfridsson. Det blev mycket tränande innan vi fick kvällsmat. Sedan var det dags för fotning, och sen var det konsert! Det gick riktigt bra, och det blev väldigt fint med så många som sjunger tillsammans. :) Efter konserten åkte vi hem till Farmor och fikade. Efter lite glögg och mys i soffan hemma somnade jag gott.

Idag har vi inte gjort mycket ansträngande. På idrotten dansade vi sällskapsdans, och det gick väl mer eller mindre lyckat.. :) Men kul var det.

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 13 december 2010

Lucia och julfest. :)

Luciadagen är här, och det är ordentligt kallt. Det är kaos med buss- och tågtrafiken och jag har nästan förfrusit.. Idag var min första buss inställd, och min andra buss 15 min sent. Detta gjorde att jag missade tåget till Malmö, och fick vänta i Tomelilla i en halvtimme för att hoppa på bussen till Lund.. Suck.

Fredag: Jag åkte upp till Sara och Jocke efter att jag gjort julgodis. Vi lagade mat och kollade på idol-finalen. Sen kollade jag och Sara på den förlorade dottern, en serie på svt. Den första delen varade i 50 min, och vi fattade inte mycket, så den är inget jag rekommenderar. Sen blev det läggdags för att kunna vila ut inför morgondagen. :)

Lördag: Sara väckte mig när hon trodde att julkalendern började, men det visade sig att den redan varit. Men vi satte igång min lilla dator och kollade på den där istället. :) Vi städade lite innan vi åkte och åt mat. När vi dukat klart och fixat i lägenheten gick vi och mötte det övriga gänget som kom från Lund. Vi åkte sen till Rönnehallen för att ha 2 timmars basketträning. Det blev ordentligt jobbigt, men roligt. Efter att vi duschat och gjort oss klara inför festen åkte vi hem och började med maten. Det blev ett fint julbord, och vi hade t.o.m. skinka (men det var ju endast för att det var viktigt enligt föreningens stadgar…) :P Vi sjöng jul- och snapsvisor i stämmor och kanon, och det var riktigt vackert. Sen blev det charader innan den goda desserten dukades fram, pepparkakscheescake. :) Elin var tvungen att åka hem, men vi fortsatte med att spela spel och äta julgodis. Vid 2 började vi pumpa upp luftmadrasser och bädda. Vi låg 4 stycken på golvet i vardagsrummet, två på soffan och två i kontoret (och Sara och Jocke sov i sina sängar såklart). Det var nästan som den gamla goda tiden när vi var på läger. :)

Söndag: Kvart i nio sattes julkalendern igång, och alla (nästan) samlades i och runt soffan. Sen dukades frukosten fram och vi högg in. Efter att vi plockat undan våra sovplatser spelade några kort, och några kollade på skidskytte. Kvart i tolv tog vi tåget mot Lund. Vi hade julgodisbuffé och kollade på spurten på skidskyttet. Efter en vända inom hos Linda körde jag och Daniel mot Lövestad där pappa sedan hämtade upp mig. På kvällen var det luciatåg i Fränninge, och efter en inte helt perfekt repetition var vi lite smånervösa, men det gick finemang. :) Efter luciafikan blev det SVC-uppsatsskrivande, mest finputsning. När det äntligen var klart somnade jag sött.

Morgonen idag började som sagt inte så bra, men jag kommer förhoppningsvis framtill Lund någon gång. Ikväll blir det lucia i Ö. Kärrstorp, får se om jag hittar ut dit. :)

Ha det bäst och glöm inte,

Du är själv regissör till ditt livs teater!

Charlotta Von Zweigbergk

måndag 6 december 2010

Julkonsert m.m.

Nu är helgen över, både trist och skönt. Det har varit mycket jobb, men sen gick det så snabbt.

Fredag: Jag åkte till Lovisa vid tre, och var Matilda var visste vi inte.. Men det visade sig att det blivit fel i kommunikationen (inte helt ovanligt) och att hon planerat lite dåligt. Men vi fikade i väntan på henne. Sen blev det armband för hela slanten. När idol började hade vi gjort slut på alla våra fötter, så då kunde vi sluta med tillverkningen. Jag åkte hem till Mammsen lite senare, och vi tittade på Skavlan och På spåret. :) Efter en massa prat gick vi och lade oss ganska sent.

Lördag: Eftersom jag skulle på körövning i Fränninge var jag tvungen att gå upp kl. 8. Vi tränade i tre timmar innan vi var klara med lucia-/julkonsertövning. Sen blev mamma lite försenad, så jag gick till Ica i Vollsjö, vilket var otroligt kallt pga att det var åkrar på båda sidorna och blåst. Men när mamma kom hade hon elin med sig och vi åkte hem och började på maten. Sara och Jocke anlände efter ett tag och efter maten blev det genomkörning av julkonsertprogrammet. Vid 6 körde vi till Eva och Jan-Åke för en riktigt mysig middag. Det blev en otroligt härlig och mysig kväll utan några måsten!

Söndag: Jag skulle till Onslundas julmarknad med Lycka vid 11, såjag fick gå upp tidigt den dagen också. Vi tränade ännu lite och planerade och hade oss innan jag var tvungen att åka. Julmarknaden var riktigt mysig, och Matilda och jag hade mysigt. Sen kom Tomelillas Lucia och tärnor, och julstämningen blev ännu lite högre. Lovisa bytte av mig och jag åkte hem för att fixa till mig lite innan vi var tvungna att åka till kyrkan. Efter ljussättning, ljudkoll och ikoppling av allt började gästerna strömma in, och trots vädret var det faktiskt många som dök upp. Väldigt trevligt! Sen började konserten, och fram till mitten gick det super, men sen gav min hals av lite, men det var nog mest jag som hörde det. Efteråt blev det kaffe och kakor i vapenhuset, också väldigt mysigt.
När alla hade gått och vi packat ihop allt åkte vi hem. Vi stannade där i ca en halvtimme innan det var dags att åka in till Lund igen. Vi hade trevligt i bilen, och färden gick bra. :)

Tack för alla som var och lyssnade på oss! Och tack för alla pengar ni skänkte till Barncancerfonden, det blev över 1700 kronor!!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

onsdag 1 december 2010

Jultime!!

Ja, nu har det gått sådär fort igen, men vad ska man göra om inte följa med?

Förra onsdagen var jag på konsert i Malmö med Lovisa och Matilda. Det var stor gospelkonsert i S:t Johannes kyrka med 200 i kören och 700 i publiken. Det är ju så maffigt och underbart när så många människor sjunger tillsammans. Det blev dock en kall promenad tillbaka till stationen, men vi hade en liten paus på McDonalds. :)

I helgen var jag först hemma hos farmor och bakade pepparkakor. När en himla massa goda kakor var gjorda och min rygg var trött pulsade jag hem i snön. Där väntade päronen, och det blev "på spåret" och filmkväll. :)

Lördagen spenderades på Vildanden. Vid 12 kom jag dit, och senare anlände också Elin, Sara och Jocke. Det blev lussekatter, jordnötsrutor, chokladbollar, mozartkulor och knäcketilltugg. En massa julmusik strömmade ut både från spotify och från våra munnar (vi var ju tvungna att träna till konserten på söndag). Vid halv 8 (eller lite senare pga snön) kom 5 vänner till, och det blev en massa prat och ätande av sakerna vi gjort. Senare spelade vi också spel, vilket var riktigt roligt. En riktigt lyckad dag på VIldanden, med massor av julkänsla.

Dagen efter blev det först träning på friksis med Elin. Sen var jag en runda på stan för att handla lite smått och gott. Det blev sedan bussen till Sjöbo för att göra armband till mormor. Sen kom päronen, och jag och pappa åkte traditionsenligt ner till Lions paketaktion. Det blev tre paket, sen frös jag nästan fötterna av mig, så vi gick och mötte Sara vid bussen. Då blev det självklart krabbelurer (ingen julskyltning utan krabbelurer!). Efter lite inköp och lyssnande på orkestern och luciorna åkte vi till M&M igen. Resten av släkten anslöt och det blev den vanliga julskyltningsmiddagen med avslutande gröt. I snöovädret gick jag och elin för att ta bussen till Lund, och vad vita vi blev på den lilla biten.

Denna veckan har mest bestått av pluggande till matteprovet som jag hade idag, och SH-provet som jag har imorgon. I helgen blir det full fart igen, först göra armband, sjunga med kören, stå och sälja armband med lycka i Onslunda och till sist, men störst, ha konsert med systrarna i Eljaröd. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Du själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk