söndag 24 oktober 2010

Underbart är kort, men ofta. :)

Nu är jag återigen i Lund, har tränat, duschat och ska nu äta framför skavlan. Och i veckan har rutinerna blivit skakade, men det har varit skoj. :)

I Tisdags var jag hemma, och i onsdags åkte jag än en gång mot Eljaröd. Men efter 20 min åkte jag med nästa buss till Tranås för att träffa Matilda. Vi fixade och donade och hade smått panik, eftersom allt vi trott var klart inför torsdagen plötsligt inte var det... Men när vi nådde Tomelilla hade Lovisat fixat lite, och det mesta var, tack och lov, ordnat. Efter att vi gjort så många armband vi kunde och tagit fram allt inför morgondagen gick vi och la oss.

Torsdag: Kvart över 7 stod vi på Tomelilla torg och började sätta upp vårt lilla stånd, och våra "grann-knallar" var snälla och lånade ut lite grejor till oss. :) De första två timmarna var olidligt långa, och eftersom termometern stod på -2 var det riktigt kallt. Men varm choklad och nyinköpta strumpor av andra grannen blev vi litge varmare. Dagen fortsatte och vi sålde till en början inte jättemycket, men sen släppte det och det gick riktigt bra. Vid halv 6 var det folktomt, och vi började ta ner vårt stånd. Matilda och jag åkte hem, och hade ordentlig frossa trots 4 tröjor och filt. När jag skulle åka in till Lund kl. 8 öste regnet ner, och jag insåg att vi hade ordentligt tur. Frossan släppte tack och lov innan jag somnade.

Fredag: Efter skolan åkte jag till Sjöbo för att handla en väska, och träffa mormor och morfar. När Sara också kommit dit åkte vi alla mot Eljaröd för en jättemysig och smått galen kväll. :)

Lördag: Mamma, jag och Sara var på skördemarknad i byn och storshoppade massa rotfrukter och åt goda våfflor. :) När vi handlat i Brösarp behövde pappa hjälp där ute. Så Sara och jag tog på oss fulekläder (som vi insåg töntmatchade) och gick ut och hjälpte pappa flytta grindar, skrämma korna och hade springtävling. :D Det blev god kvällsmat och hemmagjord chokladmousse på kvällen. :D

Idag har jag varit ute och kört på skjutfältet i Ravlunda, det gick riktigt bra trots alla får och kossor som försökte ställa sig i vägen. :) Sara och jag åkte sen tåget hem och gjorde korsord hela vägen, vilket både är utmattande och frustrerande... Ikväll har jag efter en liten tupplur tränat på friskis och varit inne om hos Elin. Nu är det snart läggdags!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

lördag 16 oktober 2010

Kalendern..

Det är lördagskväll, och jag sitter i Sebastians rum (Sebastian är inte här) och är redo för tv-kväll.
Jag tittade precis i min gamla kalender som jag hittade i min låda, och slog upp vad jag gjorde för precis ett år sedan. Och inte helt oväntat tillbringade jag kvällen på The Old Bull. Det var den kvällen jag fick ännu en bror, och kvällen slutade med att vi satt och pratade med chefen. Jag tycker verkligen om att ha saker uppskrivna, för när jag väl läste det kom jag ihåg precis vad jag gjorde den kvällen, och det är väl underbart med minnen. :D

Gårdagskvällen tillbringades i Eljaröd med Cornelia och Sofie. Det blev en lugn filmkväll med en massa godis och prat. Idag var vi först ute och klappade kossorna, och efter att jag lovat tjejerna varm choklad som belönining om de gick en tur i skogen, följde de med ut. Det var en fin dag, och dalen var underbart klädd i rött, brunt, gult och grönt. Jag och Cornelia var en tur i Tomelilla och gjorde stan innan vi kom in till Lund vid fem. Nu är klockan åtta, så nu måste jag sluta!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 11 oktober 2010

Lycka(d)-fest

Ja, helgen är förbi, och här sitter man och pluggar igen. Men det känns ändå helt okej, för jag har många saker att se fram emot, och när man väl pluggat klart är lättnaden total!
Hela veckan har jag planerat inför lördagens fest, och många samtal och sms hit och dit har det blivit.

Fredagen spenderades hemma med mina kära föräldrar, klarar mig inte för länge utan dom, så jag var tvungen att åka hem om. :)

Lördag: Dagen D var här och klockan halv ett var jag i Lund, beredd att börja städa. Och städa var bara förnamnet, hela köket tömdes inkl. köksbordet (och hallen och köksskåpen fylldes). När städningen var klar kom Matilda och Lovisa instormande med en massa grejor. Och dom roliga förberedelserna började, först en tur till Vildanden och hämta stolar och diverse saker, och jag tror det såg ganska kul ut när vi gick hem med allt. :) Sen blev det pyntning på hög grad, och snittar fixades och när det var 1½ timme klar insåg vi (M&L, jag hade insett det mycket tidigare, som vanligt) att vi borde börja snabba oss, så maten lagades och trycktes in i huvet.. hehe. Sen sprang vi runt som tokingar och klädde på oss. Och vi var i stort sett färdiga när Kronprinsessan och Daniel kom in genom dörren. Sen fortsatte folket att strömma in, och det blev fort hög ljudvolym. De sista gästerna kom vid tio, efter problem med vägen... :P Kvällen flöt på, och alla var glada och lite galna. Vid kvart i ett åkte "de äldre" (som de döptes till av resten) hem, men festen var långt ifrån slut. Eftersom delar av Sjöbo/tomelillafolket skulle ta tvåbussen hem gick alla mot stationen, men de flesta fortsatte mot Jeremys lägenhet, där det blev skojig efterfest. Vid 4 blev jag ordentligt hungrig, och insåg att jag inte ätit mycket. Alla drog ner till McDonalds och det blev pommes, och inte minst cheesburgare. Vi tyckte att det var trist att gå hem så de flesta satte av mot Marias lägenhet. Och på efter efterfesten fortsatte natten (dock lite lugnare) men vi hade skoj, men när klockan passerat 6 började vi resa på oss, och halv 7 var vi hemma. Vi städade undan lite innan vi damp ner i sängen.

Söndag: Prick 12 vaknade jag och insåg att jag bara sovit i 5 timmar. Men det fick räcka. Vi började städa köket, och efter en timme var där rent och snyggt. Efter lite kladdekaka åkte lovisa och matilda mot tomelilla. När jag varit på återvinningen med tre glasflaskkassar och pantat två kassar burkar åkte jag på tillbakalämningsrunda på Vildanden, och det var så passande att jag blev bjuden på mat också, perfa!! Kvällen kom ganska snabbt, och vid åtta började det dra i ögonen, men jag lyckades hålla mig till tio innan jag somnade som en stock.

Dagen har varit, dock inte jättegivande. Jag har visserligen skrivit ganska mycket på mitt arbete som ska vara klart på onsdag, och det kändes riktigt skönt. Snart är det väl läggdags igen, dagarna försvinner så snabbt. Men en ny vecka betyder nya upplevelser!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigberg

tisdag 5 oktober 2010

Oktober - Höst

Ja, den är här, men vad göra. Man får helt enkelt klä på sig mer. Och på tal om ingenting så tycker jag att världen krymper ju äldre man blir. Tittade just på fejan (såklart) och var inne på en vän som jag lärt känna detta året, och när jag tittade på hennes bilder insåg jag att vi har sjukt många människor som vi båda känner, och som vi båda känner från olika ställen, så skumt.

Helgen började (inte helt ovanligt) med besök av mina underbara Lycka-tjejer! Vi vandrade runt i stan och fikade i 4 timmar, och när vi kom hem åt vi, och klockan halv 10 bestämde vi oss för att åka till tomelilla. När vi handlat lite godis började vi göra smycken (inte alltid första prio...) men vi blev ganska snabbt trötta och vid halv två gav vi upp, vi hann dock göra en hel del.

Lördagen började tidigt, och Lovisa och jag gick från sängen till matbordet, till sängen, till matbordet (men det är viktigt att vila och äta). Sen var det dags för mig att åka hem. Det blev en ganska lugn dag, och jag var tvungen att vila innan vi åkte iväg till Lövestad för 30/40-årsfest. Det blev en rolig kväll, och vi var kvar till sist (och denna gången var det faktiskt sant). Jag och Sara fick höra lite nya musikgrejer från martin, som intressesmurfen flitigt antecknade. ;) Visserligen kommer vi båda ihåg att Niel Purth är trummis i Rush, så helt omöjligt är det inte att vi kommer ihåg en massa onödig info... I övrigt fick vi se Anna i kostym och Ola i paljettklänning, vilket var en upplevelse i sig. :)

Söndagen började inte helt oväntat ganska segt. Efter frukosten åkte sara upp till Ängelholm, och jag och elin gick ut på en promenad i den härliga höstskogen. Det är så vackert hemmavid. Efter fika hos farmor blev det en ganska slö, men mysig kväll.

Igår var jag och Elin lediga båda två, och eftersom elin skulle till tandläkaren åkte vi till Brösarp. Det blev en liteen nostalgitripp när jag promenerade runt vid skolan och gatorna jag ofta var på när jag var liten, och det är ju sällan man kommer till Brösarp nuförtiden. Efter en kortvisit hos Marie handlade vi innan vi åkte hem och fixade god thaimat. Idag började min skoldag med inspelning och uppspelning av groove-låtarna på ensemblen, det var skoj att lyssna, och det var roligt att sjunga. :) Sen var vi på en mycket intressant studietekniksföreläsning i två timmar. Trots det har det inte blivit mycket pluggande i eftermiddag... Nu är det snart läggdags!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk