tisdag 24 mars 2015

Sol och halsont

I tisdags var det så fint väder, och jag hade ganska mycket tid över. Så jag tog en långpromenad till danskan. Det är alltid kul att komma in på gator som man inte varit på tidigare och att inte ha så bråttom när man ska nånstans. Härligt!
 
Vid söerne

Sen rullade jobbveckan på och jag kan väl inte säga att jag suttit och rullat tummarna denna veka heller. Men det har varit blandade uppgifter, bl.a. var vi och handlade ett skåp på IKEA, som jag sen satte ihop. De flesta av er tänker säkert att det inte är så roligt, men jag tillhör ju dem som faktiskt tycker att det är kul. Så det kliade i fingrarna så fort vi kommit tillbaka.
I fredags var det fredagsbar ännu en gång. Och trots att vi inte var lika många som vanligt hade vi minst lika roligt. Och när de andra drog vidare gick jag hem eftersom det ju var en jobbdag dagen efter.

Och inte bara jobbdag med dopfest, utan även konsert med kören. Och eftersom det inte var så lätta stycken (bl.a. Lobet den Herrn) var nervositeten lite högre än vanligt. Men det gick faktiskt bra, och vi var kanske mest förvånade av alla. ;)

I söndags var det sångdags igen. Men eftersom det kom barn på söndagsskolan var jag bara med på en sång, vilket dock var tur eftersom jag är själv i stämman på den. Och på barnkören blev det inte många, så vi tog ledigt lite tidigare än tänkt.

Igår var det en finare dag än jag trodde att det skulle bli. Men jag hade planerat att jag skulle åka till Amager strand och gå en promenad. Och det var strålande sol, och inte alltför kall vind. Om någon månad är man inte lika själv när man promenerar där. Jag tycker att det är lite fascinerande ställe med stranden mitt i stan, flygplanen som kommer titt som tätt och Öresundsbron som ligger inte långt ifrån. På vägen hem åkte jag inom Torvehallarna och köpte med mig en sallad hem.

Amager strandpark

Gullig kiosk med golf
 
Och sen dess har jag mest vilat och tittat på tv och film. Halsen gör ont och jag är hes och allmänt lite trött. Men jag hoppas att det bara är helgen som vill berätta att den har varit. Imorgon väntar konsert på DR konserthus, och det ser jag mycket fram emot. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!

måndag 16 mars 2015

Musikaler

Ännu en hektisk och rolig vecka är till ända. Och både denna och förra veckan avslutades på topp. :)
 
Förra helgen var jag hemma hos föräldrarna och hade det mysigt. På lördagen var vi på musikalen "Peter Pan" i Kristianstad. Den var väldigt bra, och de medverkande väldigt duktiga. Jag visste inte alls vad jag skulle vänta mig musikaliskt, eftersom det inte är någon känd musikal. Men den var också väldigt fin.
Kapten Krok och hans pirater
 
På söndagen var vi på utflykt och åkte runt lite. Vi fikade på musteriet, och dit är det ju alltid kul att komma tillbaka. Vi stannade också vid den vackra rastplatsen vid Brösarps backar och njöt av vyerna. På kvällen lyssnade vi på hela kontraktets körer i Sjöbo.

Brösarps backar och havet

Fina krokus hemma i rabatten
 
Och sen jag åkte tillbaka har jag haft att göra hela tiden. I onsdags efter jobbet hade vi genrep inför Jesus Christ Superstar som vi spelade upp i helgen, och i torsdags efter jobbet tränade vi med kören till konserten som vi har nu på lördag. I fredags var det minst sagt en tuff dag på jobbet med bl.a. an stundande loppis och listor som skulle bockas av. Och när jag slutat tog jag en lång promenad längs med havet i den fina kvällen. Och vid Nyhavn kom hamnbussen, och jag hoppade litespontant på och åkte över till Copenhagen street food där det var sjukt mycket folk. Jag köpte en varm choklad och satte mig i en stol utanför med en filt och njöt av den lugna och vackra kvällen. Det var en perfekt andningspaus. Sen blev det soffan och let's dance, vilket var väldigt lagom.
 
I lördags började vår loppis i kyrkan, och det var gott om folk. Jag sprang mellan caféet och salen där folk satt och fikade där jag underhöll med lite sång. På kvällen hade jag Ung i Köpenhamn och vi tittade på Melodifestivalfinalen. Det blev verkligen en bra kväll.
 
Söndagen började med träning innan vi spelade upp vår version av Jesus Christ Superstar i kyrkan. Det gick över förväntan och blev riktigt bra. Jag hjälpte till lite i caféet innan vi åkte över till andra sidan bron för att göra internationell karriär. I Husie gick det också bra, och det var ett glatt och nöjt gäng som sen åkte tillbaka till Köpenhamn. Men jag stannade i Malmö med mamma och vi tog en myskväll med Så ska det låta, vi tittade även på förra veckans avsnitt då Peter Johansson och Bruno Mitsogiannis var med. De är ju så grymma och lite galna. :)
 
Hela ensemblen
 
Idag blev det shopping i Malmö innan jag åkte tillbaka till Köpenhamn och mina gubbar.
Nu väntar en något lugnare vecka.

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!


torsdag 5 mars 2015

Nickningar i Paris

En vecka sen sist, och jag märker att nästan varje gång jag skriver tänker att det varit en vecka med mycket på schemat. Och så alltså även den här veckan. I fredags kom Trine och Nora på besök. Vi åt brunch och var på stan innan de skulle iväg på Ushers konsert. Och när de hade åkt dit åkte jag in till stan för lite fredagsbar med svenskarna. Och efter en lite seg och förvirrad början blev det en väldigt rolig kväll med en massa goda drinkar. Det blev sen lite nattamat innan vi åkte hem.
 
Dagen efter gick vi också en tur på stan och åt kinesisk lunch innan tjejerna åkte hem. Och sen gick jag en tur på kastellet i den härliga solen innan jag började packa inför en kort weekend.
 
Fina tjejer :)
 
Vårtecken

I söndags var det inga barn på söndagsskolan, så jag var med på mässan och sjöng med kören. Efteråt hann jag äta lite innan vi tog tåget till flygplatsen. Eftersom SAS strejkat dagen innan och på förmiddagen var vi lite nervösa att inte komma iväg, och väl vid gaten saknades två stycken i kabinpersonalen. Men efter en halvtimme kom de, och vi kunde boarda planet. Nere i Paris hade vi ett fint hotell med god frukost. Vi var i Svenska Kyrkan och hade möte de två dagarna, men vi fick ändå tid att se lite av staden. Vi var i Notre Dame, Louvren, Sacre Coeur och även uppe i Triumfbågen. Jag kan verkligen inte prata franska, och de få ord jag kan glömde jag nästan varje gång jag skulle använda mig av det. Så dessa dagar har jag mest lett och nickat åt folk. I tisdags när vi åkte hem hade vi lite otur med tåget och fick gå av två gånger och byta tåg på väg till flygplatsen innan vi kom fram. Men flyget var i tid och vi kom hem till Köpenhamn välbehållna. :)

Fina macarons
 
Paris från Triumfbågen

Triumfbågen
 
Igår och idag har jag jobbat och sjungit, så jag har knappt hunnit vara hemma. Och imorgon bar det av hemåt till Eljaröd. Mys! Nästa helg ska jag vara med i en miniversion av Jesus Christ Superstar, och vi ska inte bara göra den här i kyrkan, utan även åka över till Husie kyrka i Malmö och göra den där kl. 16.00 den 15 mars. Det ska bli skoj. :D

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!