måndag 26 maj 2014

Sommarvärme

Då är det måndag igen, och sommaren har kommit med sin värme som är trevlig när man kan sitta ner och ta det lugnt. Men som är jobbig om man ska göra något annat. Fast jag ska ju inte klaga, det var ju ett tag sen jag frös.

I onsdags var vi däremot väldigt glada över vädret, för då åkte vi på församlingsutflykt till Sverige. Vår första destination var Höganäs, där vi först var på Höganäs museum och sen åkte till Outleten där alla sprang runt och shoppade lite. Vi tog oss sen till Klitterhus i Ängelholm för att äta lunch, och det var lika gott som jag hade hoppats. Och kaffet kunde vi ta ute på uteserveringen där vi njöt av solen och det vackra havet. Bussen förde sen oss längs kusten till Birgit Nilsson Museum som verkligen var över mina förväntningar. Vi åt en otroligt god Aidatårta, som det var en massa choklad i, i det gamla stallet som var vackert inrett till ett café. Och efter det gick vi in på muséet och blev guidade igenom det med våra hörlurar. Efter en lång dag åkte vi hem till Danmark med färjan där det råkade bli lite choklad också.
Och efter att vi hoppat av bussen fick jag mersmak och tog bussen till Charlottenlund för en extrautflykt. Men det gick fel redan när jag hoppade av bussen och glömde checka ut mitt resekort... Sen skulle jag köpa korv i en kiosk och insåg att jag inte hade kontanter och att de bara tog dankort. Men det var vackert och jag försökte se det fina i det trots att jag var trött och grinig.

Nere vid Hovs Hallar tog vi en promenad

Hovs hallar

Två av kollegorna :)

Charlottenlund

Många segelbåtar var där

I torsdags hade jag min sista barntimmegrupp för denna säsongen, så vi gick till lekplatsen och lekte och blåste såpbubblor.

I fredags åkte jag till Kristianstad direkt efter jobbet för att träffa tjejerna hos Nelly. Det var kul att se lägenheten och som vanligt roligt att träffas. Och på natten åkte jag hem till Köpenhamn, och det gick smidigt med tågbyte och inga förseningar. Och sen de ska ropa upp att nästa station är hovudbanegården säger de att det är sista hållplatsen, vilket inte nämnts innan. Och sen skulle vi gå till spår fem för att hoppa på ett tåg som gick till Österport, men där var inget tåg. Istället kom det ett på spår två, alltså där vi kom ifrån, och vi rusade tillbaka. Suck...

Lördag och söndag jobb som vanligt, och förutom långpromenadet blev det en det filmtittande. Och alla filmer jag sett har faktiskt varit bra. :) Det var Känn ingen sorg, Frost, Ted och Monica Z. Väldigt olika filmer dock. :)
Från promenaderna
 

 
 


En liten ekorre i Østre Anlæg

Idag har jag varit och handlat i värmen, dåligt eftersom det är varmt att prova kläder, men bra eftersom man inte behöver trängas med andra. :) Och jag hittade en klänning till det kommande bröllopet, glad!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!

tisdag 20 maj 2014

Futural karneval och en massa besök

Tillbaka i Köpenhamn igen efter en liten avstickare till Lund.

I onsdags var systrarna här för att sjunga på onsdagslunchen, och till den kom även M&M och deras vänner. Det gick väldigt bra med sången, och det var god mat och trevlig stämning (vilket det ju brukar vara). Sen tog jag ledigt resten av dagen för att ta hand om alla mina gäster. Och efter att vi suttit i min lägenhet och ätit lite snacks och druckit gott tog vi oss med s-tog och metro till Nyhavn. Vädret var sådär, så vi satt inne på Venezia (en restaurang med lagom priser för läget och med god mat). Sen fortsatte vi mot stationen eftersom alla utom Sara skulle åka hem. Sen mös vi framför tv:n på kvällen.

I torsdags åkte Sara hem på morgonen, och jag åkte till jobbet. På kvällen var det kör som vanligt, men efter det tog jag mig över till kastellet för att fira lite Store Bededagsaften (som på kastellet firas ungefär som Valborg hemma, fast utan eld). Det var konsert med mina gubbar och sen en orkester som spelade och sen var det sång till flagghalningen. En mysig och fin kväll.

Studentsångarna

Den anglikanska kyrkan

I fredags var jag ledig eftersom det var stora bededagen. På morgonen sken solen, så jag åt frukost och läste ute i trädgården. Sen blev det lite molnigt, men på eftermiddagen åkte jag till Klampenborg och var lite på Bakken. Jag fick ett halvt häfte med kuponger av en snäll man som gick ut och inte hade använt alla sina. Så jag spelade på chokladhjulet två gånger och åkte en karusell utan att betala nåt, det finns minsann hopp för mänskligheten. :) På kvällen ringde mamma och undrade om jag ville ha besök dagen efter, och det kan man ju inte tacka nej till.

Ett jättegammalt träd
 
Inuti trädet

Klampenborgs strand

På lördagen var det fullt upp på jobbet och vi sprang fram och tillbaka. Men det avslutades med en fin konsert med två körer från Stockholm. Och sen hade mamma och jag myskväll. Vi gick till Den franske Café vid Söerne och åt god mat. :)

Utsikten från restaurangen
 
I söndags var det jobb som vanligt, men söndagarna är ju trevliga att jobba på. Och efter jobbet tog vi tåget till Lund, och eftersom det ösregnade och bussarna åkte andra turer än vanligt var det lite jobbigt att ta sig till Elin. Men väl där fick vi varm choklad. :) På kvällen gick jag och Elin in till Lundagård och Lundakarnevalen, utan regn. Och vi var på futural funeral, där en i publiken fick önska hur hans begravning skulle vara (mycket spexaktigt). Sen såg vi Timbuktu, och vi var inte ensamma, alldeles för mycket folk på för liten yta. Men vi stod bra intill ett tält. Sen gick vi runt lite till innan vi gick hem.

Futural Funeral
 
Lundakarneval...
 
Stora scenen 

Igår blev det en tur till Burlövs center, och jag hittade faktiskt en del saker som jag behövde. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!

måndag 12 maj 2014

Kurs i Paris och 30-årsfest i Skåne

Ja, visst låter rubriken lockande, och det var lika bra som det låter. :)

Eftersom jag skulle vara ledig i helgen jobbade jag måndag och tisdag. Det blev mest bakning och strykning. Ganska skönt och ta det lite lugnt ändå. På tisdagskvällen var jag på min första lektion i danska för skandinaver. Det var mest pappersutdelning och prat, men det känns bra att äntligen vara igång.

I onsdags hjälpte jag till med maten till onsdagslunchen innan jag tog mig till Kastrup för att sen flyga till Paris. Väl där hittade jag snabbt bussen som skulle ta en timme in till stan, och jag var i lagom tid. Men sen insåg jag att terminal 1 bara var det första stoppet, sen stannade bussen på terminal 2a, 2b, 2c o.s.v. så 40 minuter senare körde vi äntligen ifrån flygplatsen. Men jag var inte så sen till middagen i svenska kyrkan, och det minglades runt ganska länge ändå, så det var ju skönt. :) Men det var trevligt, och de flesta som skulle vara med på kursen hade kommit, så vi lärde känna varandra lite.

På torsdagen gick jag upp tidigt och tog en promenad i närområdet. Jag förstod inte hur det kunde vara så lugnt när det borde vara rusningstrafik, men sen fick jag höra att det var röd dag, så då stämde det lite bättre. Sen blev det frukost i kyrkan innan vi hade en kort morgonbön. Efter det drog kursen igång på riktigt och vi fick lära oss en massa om sociala medier och facebook och hade en massa intressanta diskussioner. Såklart fikade vi en hel del också (svenska kyrkan, ni vet) och personalen passade upp oss ordentligt. Vid halv sex var dagens föreläsningar klara, och jag och Kajsa (de två volontärerna) tog en promenad innan vi mötte upp de andra för att ta metron till Montmartre. Det blev en trevlig middag med god mat och mycket prat. Vi tog oss sen upp till Sacré-Cœur och den vackra vyn (dock så vi inte Eiffeltornet särskilt bra). Vi lunkade sen hemåt och gick trötta och la oss.

I Parc Monceau

 Vackra Sacré-Cœur
 
 Vackra Sacré-Cœur

I fredags var det också frukost och morgonbön innan vi drog igång. Och denna dag var lika givande, och vi åt lika mycket. :) Efter eftermiddagsfikan var det dags att säga hej då. Lite märkligt är det alltid att vara tillsammans med nya människor så intensivt och sen bara åka hem. Men sen blev det slutligen en tur till det självklara resmålet i Paris (Eiffeltornet) med Kajsa. Och vi fortsatte sen runt i staden tills vi kom till min busstation och vägen skiljdes även för oss. På flyget hem satt jag bakom en kille som hade sovmask för ögonen och hörlurar i öronen hela vägen till Köpenhamn, eftersom hans vänner skulle överraska honom med en resa till Eurovision som svensexa. Väldigt kul åt honom hade vi, inte minst flygvärden, som berättade om honom för alla i mikrofonen och busade med honom hela tiden. :)

Altaret i Svenska kyrkan i Paris, jag kallar honom disco-Jesus, tycker att det ser ut som att han ska börja dansa med händerna upp och ner :)

Svenska kyrkan i Paris

Obligatoriska Eiffeltornet

I lördags åkte jag hemifrån igen, efter en dag av lite sång och mys i Eljaröd åkte vi till Erikslund för att fira att Henrik och Ida blivit 30 år. Och som vi redan visste så är det fruktasvärt kul när skåningar och gotlänningar (och danskar m.fl.) är på fest tillsammans, och så även denna gång. Det åts och dracks och snackades innan vi dansade en massa. Och igår var vi lite slitna, men det blev ändå en mysig dag med fotovisning och lite sångträning till onsdag.

Min fina familj :)

Idag har mamma och jag varit och handlat i Kristianstad, och det gick faktiskt ganska bra. :) Och nu efter att jag haft mina gubbar ska jag försöka få lite ordning i lägenheten och packa upp väskor och plugga lite danska. För imorgon kommer systrarna och på onsdag blir det sång på onsdagslunchen. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut

söndag 4 maj 2014

Valborgsfirande och gäster

Då var vi inne i maj, tokigt värre! Idag har det varit invigning av Eurovision song Contest inne i stan och fotbollsmatch mellan FC Köpenhamn och Brøndby på Parken, så förutom en snabb shoppingrunda i stan har jag hållt mig hemma. :)

Och veckan har försvunnit snabbt, men kul har det varit. I måndags jobbade och bakade kakor till Valborgsfesten. I tisdags kom Josefine och Kloskar på besök. Vi åt först brunch på Rizraz (otippat, eftersom jag tagit typ alla mina gäster dit), sen gick vi till Christiania. Jag trodde inte alls att det skulle se ut så, det var verkligen annorlunda, en stor park med en massa hus, matställen och marknader, och såklart stånd där man kunde köpa både det ena och andra. En lite olustig känsla fick vi väl när vi gick runt, men det var häftigt att se. Vi gick sen upp i Vor frelseres kirkes torn, jag för andra gången. Men det är ju väldigt vackert där uppe, och inga telefoner tappades, puh! Vi fortsatte till Nyhavn och åt glass innan vi tog ströget på vägen hem.

Kloskar & Josefine uppe på tornet
 

På valborgsmässoafton gjorde jag smörgåstårta hela dagen, och efter att de andra två hjälpt till att sätta fram bord och duka var dom inne i stan. På kvällen blev det traditionellt firande med vårsånger, vårtal och inhurrande av våren. Sen var det fest uppe i Sverigesalen, och det var mycket trevligt. Vi gick sen till donkan och åt glass, men vi blev rejält trötta när vi kom hem och stupade i säng.

Lars & Lars på Valborg


I torsdags åkte dom hem, det gick lite fort, men det gör det ju alltid... Sen fick jag gå till jobbet, och vi var väl alla lite trötta efter gårdagen, men tog oss igenom dagen. Och på kvällen var det kör som vanligt.

Fredagen bjöd inte på så mycket eftersom jag var sjukt trött hela kvällen. Men sen kom lördagen och då hade jag lite gäster, så det blev rundvandring i kyrkan innan jag bjöd på mat och vi planerade lite. Mysigt!

Syrenen i trädgården blommar ordentligt

Baksidan av kyrkan, så vackert med vallgraven!


Idag har vi haft familjemässa med Astrid Lindgren-tema i kyrkan. Och det gick jättebra, både vårt lilla Emilskådespel, min lilla predikan och mässan i helhet. Och där var både biskop och före detta domprost på besök, så det var ju trevligt. :) Efter jobbet blev det som sagt en tur ner till stan för att panikhandla lite kläder som har börjat minska i garderoben. Och nästa vecka är fullspäckad med jobb, Paris och 30-årsfest. Galet!

En häftig vägg och en nyutslagen kastanj på väg hem från stan

Röda mattan utanför rådhuset, där alla de tävlande i Eurovision kom gående för några timmar sen

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut