måndag 28 november 2011

Hipp, julfest och inställd julskyltning

Nu har första advent varit och vi går stadigt mot julafton. Shit! Nu har jag äntligen bestämt mig för att fira nyår i Orsa med de bästa vännerna, ska bli så roligt! :D

I fredags var jag supertrött vid fem, men sen kom Tove och Rebecca hit vid 7 och jag vaknade till. Vi köpte god mat i stan och åt den på mitt lilla rum, vid 12 var vi klara för avfärd till Malmö. Vi gick till Hipp och trodde först inte att vi skulle komma in, men det var bara den dumma vaktens fel. I kön var det trångt och bakom oss stod ett gäng från Kävlinge som var sjukt störiga och efter ett tag satte jag klacken och tryckte till ordentligt på den enes fot, och då blev dom lite tystare, ha! :) Väl inne hade vi väldigt trevligt, förutom att det var ganska varmt. Vi tog tåget till Lund lite i fyra och efter att jg packat inför morgondagen kom jag i säng tio över fem...

Tre och en hlav timme senare åt jag frukost och tog sen tåget till Ängelholm för att träna lite julsånger med systrarna inför konserterna nästa vecka. Vid tre kom resten av gänget och vi tog oss till idrottshallen för två timmars träning. Vi började med fotbollsvolleyboll, vilket var väldigt roligt eftersom vi var så usla. Vi fortsatte med spökboll och mattrugby då de flesta fick lite blåmärken, men kul var det. Det sista jag var med på var mattglidningsstaffett, vilket var sjukt jobbigt och jag höll på att dö, men vi vann! :) De andra avslutade med plintstaffett, men Sara och jag gick och duschade.
Vi började sen julfesten med glögg och baconlindade dadlar innan vi började med julbordet. Vi spelade lite spel innan vi fortsatte med gröt och godis. Efter en lång dag somnade vi alla gott.

Vi tog lite sovmorgon till tio och det var riktigt skönt. Vi åt frukost och godis och mitt under skidorna var vi tvugna att ta bussen till Helsingborg. Jag åkte på familjebiljett med mina nya pappor. :) Efter kaffe och mjukglass fortsatte vi hem till Lund. Vid 5 kom jag till Sjöbo, men iår blev det ingen glögg och krabbelurer som det brukar eftersom julskyltningen var inställd. :( Men gröten hos M&M var fortfarande kvar och det blev en mysig kväll, om än lite livlig när två små pojkar väldigt gärna ville leka med mig. :)

Imorse tog jag bussen till Lund och dagen har gått åt till att vila bort min huvudvärk och slå in julklappar, så inte jättemycket nyttigt. Jo, jag läste igenom historian också, men fattade absolut ingenting! Jaja, det är ju flera veckor till provet...

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

onsdag 16 november 2011

Fortsättning på helgen.

Då har jag äntligen tid till att fortsätta mitt förra inlägg.

I lördags förmiddag var jag och Sara med Elin på hennes pass som hon måste göra för att bli friskisledare. De var 7 stycken, så det var bra träning. Sen kom vi hem till färdiglagad mat, så det blev lunch med hela gänget. Efter maten vilade några av oss medan några spelade Risk. Det var väldigt mysigt att ligga och vila men ändå höra dom andra, och vi hade mysmusik på också.
Sen sprang de andra ut och tränade intervaller, medan jag och Sara försökte plugga, och Christian försökte hjälpa. :) Jag hade min pluggmusik på, vilket de andra inte helt uppskattade eftersom de tyckte det påminde om dödsångest. Och det passade ju ypperligt eftersom jag skrev om dödshjälp. :) På kvällen blev det en härlig middag hos Elin och Patrik med taco, äppelkaka, godis, spel och en massa skratt. Eftersom min nyckel var i Sjöbo kom jag inte in, och fick ligga på Vildanden.

Efter brunchen i söndags åkte jag, syskonen och Ida till Sjöbo för att fira morfar och fars dag. Hela släkten var samlad, och det var hur mysigt som helst. Vid åtta åkte vi in till Lund igen för att förbereda oss inför veckan.

I måndags efter skolan ringde Emma och frågade om jag ville gå en promenad med henne, och såklart ville jag det. Sen åkte vi och handlade, och jag stannade och åt. Sen kom Elin och Patrik och vi hade lite glöggmys också. Mycket mysigare kväll än vad jag gissat.

Idag var jag på matte+ efter skolan, vilket verkligen behövdes, och nu känns det lite bättre med det. Snart kommer Elin och det är dags för veckans Bonde! :)

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

måndag 14 november 2011

Insamlingsgala och träningshelg :)

Eftersom jag bara varit på Vildanden typ hela helgen är jag här idag igen. Jag har faktiskt pluggat, så nu tar jag en vit kväll. :)

I torsdags var det Dagen med stort D, jag skulle ha "För Stadsmissionens skull". Klockan tre började förberedelserna, och klockan fyra var jag ett psykbryt. Dock fixade vi det tack vare systrarna och Jocke som överlastade sig med saker på vägen till skolan. Jag sprang visserligen runt och försökte äta en baguette i en halvtimme, men insåg att jag ätit max en femtedel, så jag gav upp. När alla var komna körde vi igång, och det blev en magisk kväll tack vare systrarna, Oscar och Jon! Efter att vi plockat ihop och lämnat nycklarna var det VIP-efterfest hos Elin, och fullt blev det i den lilla lägenheten. Men det var bara kul!

Dagen efter var jag lagom pigg, och skulle kunna ha sovit mig igenom lektionerna om jag velat, men vi hade ju prov. Och istället för at plugga på eftermiddagen åkte jag hem till Sara och Elin och var där så länge att jag fick bråttom hem innan vi skulle ta tåget till Malmö. Där träffades hela gänget på Interpool, där vi spelade biljard i en timme. Jag var faktiskt emellanåt ganska superdålig och riktigt grym i slutet. Och jag och Elin vann två av tre matcher. :) Sen fortsatte vi mot Paddys för att äta, och vi var verkligen superhungriga! Men maten var riktigt god.
Vi var tillbaka i Lund vid elva, och jag och Sara gick till John Bull för att lyssna på Johan och Jon. Finstämt och härligt som vanligt när Jon är i farten. Ida kom också och lyssnade och det blev en riktigt trevlig kväll. Många gånger har jag varit på den puben, och det är så mysigt att komma dit. Vid halv två tog vi bussen hem och jag somnade ganska direkt. Mer om vår träningshelg snart... :)

Nu vankas det mat, och senare blir det glöggmys, Lovely!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

söndag 6 november 2011

Lov och jobb :)

Ja, nu var detta lovet över, skön och välbehövligt. Dock tycker jag att det är ganska okej att det är över, eftersom jag vet att jullovet snart kommer dundra in. :)

Under lovet har det blivit shopping och mys med mamma i Kristianstad, Tomelilla och Sjöbo. Lycka hade träff hos mig, och som vanligt gjorde vi armband och pratade en massa. I torsdags träffade jag tjejerna från högstadietiden, det är så kul att träffas, men tiden går ju så snabbt när vi ses. Det har såklart också blivit ganska mycket jobb med mitt projektarbete, insamlingsgalan som äger rum på torsdag! Nu känns det dock lite lugnare, trots att jag troligen har typ 100 grejer till att fixa, men det tar vi imorgon. :)

I fredags var jag uppe i Ängelholm hos systern. Vi tränade först på Friskis Happy Hour, vilket känns i kroppen, men det var väldigt kul. Sen blev vi bjudna på finmiddag med lax och romsås, och banankaka till efterrätt. :) Sen blev det sång och sen spel, som vanligt skulle man kunna säga.

Igår åkte jag från Ängelholm och var hemma kvart i tre, sen började jag jobba halv 4, så det var inte mycket dötid där. Dock var det en annorlunda kväll då det var Österlen lyser, och jag och Lars gick med våra gäster till Christinehofs slott genom skogen med endast lyktor som lyste upp. Lite kusilgt, men också mysigt. Sen skulle gästerna skicka iväg rislyktor, vilket blev sådär lyckat, eftersom de blåste in i träden som sedan såg ut som en julgran. Men dock ett roligt minne som de kommer att ha. Trots kylan och blåsten var det en trevlig kväll.

Kvart över tio slutade jag jobba, och halv elva satt jag i bilen, duschad, ombytt och sminkad och med en cider i handen, ganska duktigt. :) Sen var det förfest hos Simon, och där var ju en hel del kända ansikten. Skoj!! Vi åkte till tingvalla och väntade in vännerna, kallt, men Jonatan värmde iallafall mig lite. :) Och sen stod vi i kö i en timme, så drygt, men jag hade ju trevligt sällskap. :) Sen blev det dans, prat och lite mer dans. Härligt! Jag träffade en massa jag inte sett på länge, bl.a. Viktoria som vi träffade på Kreta, så härliga minnen med den tjejen. Sen bar det av till Matilda efter nattamaten och runt fyra somnade vi.

I morse bar det av till jobbet igen, lite slitna var vi, men det har gått riktigt bra idag. När vi kom dit stod gästerna och hälsade oss välkomna, inte ofta alls. :) Nu är ialla fall alla rummen är nu städade och redo för nya gäster. :)

Och jag är trött och somnar nog snart, men ska försöka hålla mig vaken och njuta av den sista lovdagen. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.