söndag 21 november 2010

Wooops...

Jaha, vad hände med de här två veckorna? Mycket farande har det blivit, men det har självklart varit värt det. I förrgårr snöade det ordentligt, så nu tycker jag att det är vinter! Och det är ju faktiskt första advent på söndag, sjukt.

Förra veckan rullade på som vanligt, och plötsligt var det fredag och alla barnbarnen (och barnbarnsbarnen) firade morfar som har fyllt år. Det blev livat (alltså ganska hög ljudvolym) och skojigt! På lördagen tränade jag med tösakören, och Ingela bjöd på glögg och pepparkakor för att vi skulle få den rätta känslan när vi tränade jul/lucialåtar. När jag kom hem blev det mat och resten av dagen blev det träning inför julkonserten med systrarna (som alla är hjärtligt välkomna till den 5 december i Eljaröds kyrka!) Det gick helt okej, och julkänslan har suttit i sen dess. Söndag betydde fars dag och Sara och jag hade lyxat till så att vi bjöd pappa på buffé på Sjöbo Gästis. :) Mycket gott!!

Sen var det ny vecka med nya tag. I onsdags var jag hos Matilda och gjorde armband, men eftersom det blev lite klödd med pärlorna hann vi kolla på Emil i Lönneberga också. :) Senare kom pappa och hämtade mig, och jag sov i Eljaröd.
Mamma och jag körde in till Lund vid 11 på torsdagen. Vi mötte upp Elin på Annas kök och åt lunch där, mysigt! Sen fortsatte jag och mamma till skolan för utvecklingssamtal, osm för en gångs skull var givande (inte ofta alls!!) Det blev fika hos Elin efter det, och då mötte även Sara upp. :D Det bar av mot Eljaröd efter ett tag och sen blev det tv-mys med mamma.
fredagsmorgonen åkte jag in till Lund, och hann plugga lite innan jag gick till skolan. Lektionerna som återstod av dagen var inte väldigt givande, och jag kom hem tidigt. Eftersom det snöade och jag inte ville åka mitt i rushen åkte jag tidigare än tänkt till Ängelholm. Det blev myskväll efter en långtur i snöoväder. Vid 10 kom också Elin, och det blev lite prat innan vi somnade.
Igår gick vi upp (ganska) tidigt för att kickboxas, det var skoj, men jobbigt. Tack och lov stod Sara med maten klar när vi kom hem. :) Efter att vi tränat en massa mysiga jullåtar gick vi ner till Hembygdsparken där det var julmarknad. Och det var riktigt mysigt, och julkänslan var definitiv!!! Vi drack varm choklad och åt våfflor innan vi gick hem med våra många inköp. Kvällen bestod av "Så mycket bättre" och Sverige-spelet (som vi för övrigt inte var jättebra på). Efter någon timmes spelande vann äntligen Sara och vi gick och la oss.
I morse åkte jag och Elin tåget till Lund vid tio, eftersom den lilla grisen ska på spa idag. grr.. Men jag har iaf städat och julpyntat mitt rum, jag kände att det var dags! :D Efter en massa plugg sitter jag nu här. Nu är det bara några veckor kvar till jul. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

onsdag 10 november 2010

Träningshelg på Vildanden! :)

Nu är lovet över och jag sitter i skolan och borde just nu jobba, men ibland orkar man inte riktigt göra det. :) Så jag skriver på bloggen istället.

Fredag: Efter middag hos farmor åkte jag till Lund, och fick byta i Tomelilla - Ystad - Malmö, innan jag äntligen kom till mitt kära Lund 3 timmar senare... Jag förberedde efterrätten för kvällen och sedan cyklade jag till Vildanden. Där blev det taco och sedan spel, väldigt skoj. Min efterrätt blev mycket lyckad, och även om det tog lång tid var det värt det. Vid halv 12 begav sig de flesta hemmåt för att hinna sova innan träningen.

Lördag: Jag, Sara och Linda cyklade till Friskis halv 10 för att gå på ett riktigt roligt pass, som jag går på så ofta jag hinner (Vilket inte är så ofta). Vi blev iaf ordentligt trötta och cyklade hem för att duscha. Det blev sedan lunch på Vildanden igen, innan vi fortsatte mot Victoriastadion för att spela badminton i två timmar. Vi var sedan ännu tröttare, men två timmar efter att vi slutat satt vi på den grekiska resturangen i stan och krängde mat. :) Efter det blev det ån en gång spel på Vildanden och lite snacks också... :)

Söndag: Klockan fem över nio var jag i bassängen på Högevallsbadet, efter att jag simmat i ca 10 min kom Christian och Daniel också. Efter ytterligare 20 min kom resten, eftersom det skett lite missförstånd. Men vi simmade och satt sedan i bubbelpoolen tills det slutade bubbla, då cyklade vi hem. :) Självklart blev det lunch på Vildanden, fast denna gången bytte vi lägenhet. Vi åt allas favoritmat: stuvade makaroner och falukorv, och när vi länsat kastrullerna hamnade alla framför tv:n, och vissa passade på att vila lite innan de skulle springa 1,2 mil. Jag och Sara gick istället powerwalk, inte jättelångt, men ändå... :) På kvällen blev det middag i lägenhet nr. 3 på Vildanden, och där stannade vi till 10, och alla var trötta och glada efter en rolig helg. :D

Nu är mina vänner stirriga att få mat (inget ovanligt, även om de sedan snabbar sig ut ur matsalen också...) Så nu blir det inte mer!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

torsdag 4 november 2010

Höstlov!

Oj, nu har det gått lång tid sen sist... Sista veckan innan lovet flög iväg, och jag hade saker att göra hela tiden. Efter en hyfsat kort visit i Eljaröd åkte jag in till Lund igen på lördagskvällen. Där blev det Tapaskväll på Vildanden. :) Gott och mysigt. På söndagen gick jag upp kvart i nio för att springa 5 km innan Sara och Jocke hämtade mig och åkte till Ängelholm. Vi gick i Hembygdsparken och på stan och mös. :D

Måndag: Jag satte mig på tåget mot Eljaröd, väl hemma möttes jag upp av 3 snygg tjejer vid busshållsplatsen. Det var en rolig och efterlängtad SIFA-träff med mycket mat, prat och kortspelande. :) På kvällen kom mamma hem, och vi åkte än en gång mot Ängelholm. När vi kom upp blev det mysmiddag och lite tv-tittande.

Tisdag: Vi promenerade till Maxi och handlade, och sen hann vi inte göra mycket annat innan mamma åkte. På kvällen åkte Sara och jag in till Helsingborg för att kolla på bio, "till det som är vackert". Ingen film jag direkt rekommenderar, men den var trots allt intressant. Efter mat och lite vandring i stan åkte vi hem och tittade på Sommarpratarna. :)

Onsdag: Efter frukosten satte jag mig på tåget mot Malmö för att träffa Lycka-tjejerna. När vi kom fram till Pärlgrossisten stängde de precis för lunch, störigt... Men vi gick och shoppade skor på Entré istället. :) Efter att vi ätit gick vi tillbaka och började handla, en hel del.. ;) Efter en kortvisit på statsbilioteket och Esspresso House åkte vi mot Tomelilla, och sen vidar hemåt. Bonde söker fru och Grey's anatomy är ett måste, och sen var det läggdags.

Idag har jag inte gjort så mycket. Kollat lite resor och ätit eftermiddagskaffe hos farmor. :D

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk