tisdag 23 februari 2010

Lov!

Nu är det efterlängtade lovet äntligen här! Jag har inte gjort så mycket, men det är väl det lov är till för (fast kanske inte sportlovet). Skolan har varit seg de sista dagarn innan helgen. I onsdags kollade vi på deprimerande fimer hela dagen, för Undergången (som handlar om när Tyskland förlorar andra världskriget och alla tar självmord), sen kollade vi på En Komikers Uppväxt (som handlar om hur hemska barn kan vara till varandra och om hur det var i en förort till Stockholm på 70-talet) och sist avslutade vi med EU-turken (som visserligen var en faktafilm, och inte så deprimerande, men den var inte heller upplyftande).

Och nu har Elin flyttat in till mig i Lund, så nu bor vi tillsammans där på 9 kvadrat. Och bara för att göra det lite trängre var Ida och hälsade på häromdagen, så vi blev en till. Men det har gåttbra hittills, men det är de andra som inte städar som är problemet just nu. Får väl ta ett ordentligt tag när jag kommer dit på måndag.

Lördag: Efter en låång dag (inte tidsmässigt, men den kändes lång) i skolan kunde jag åka hem på fredagen, och därför vaknade jag hemma denna snöiga lördag. Det var inte just då den bästa stämningen. Men när Sara blivit hämtad och vi på kvällen kom till Suxxesshallen och spelade bowling var alla glada (det var överaskning till pappa som fyllde år i onsdags). Kanske inte efter bowlingen, eftersom jag förlorade stort! Men men, efter kollade vi lite på melodifestivalen, men var inte väldigt insatta i det hela.

Söndag: Minns inte vad jag gjorde, men kan tänka mig att Sara och jag sprang runt och sjöng och lallade.

Måndag: Jag vaknade av att (nästan) hela familjen kom in och sjöng för mig. :) Och sen öppnade jag paketer, innan jag somnade igen. Men tre kronor hade iaf vunnit matchen mot Finland, och därför var jag extra glad. Jag städade sen, eftersom jag skulle ha gäster på kvällen. Det blev sedan god mat, och spännande och nervigt OS-tittande. När gästerna åkt kom tröttheten, och jag slocknade i soffan. Vaknade sen vi halv 2 och gick och la mig i sängen.

Idag har jag skottat en massa snö, eftersom uppfarten nästan helt blåst igen (ca 20 cm högt). Och jag var tvungen att skotta fram brevlådan, eftersom postmannen inte kom dit i morse, och därmed vi inte fick någon post. :( Jag kom trött in efter en lång tids skottande, och spelande då kort med Elin och mamma, som också var lediga idag. Självklart har hela OS-tiden varit fylld av tv-tittande, men det hade blivit mycket om jag skulle skriva allt jag tittat på. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör i ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 15 februari 2010

Tandådalen! :D

Då är lilla plutten hemma igen, efter en rolig långhelg i Tandådalen!

Onsdag: Efter historialektionen gick jag hem och fixade pastasallad och mackor till resan upp, och sen gick jag till Espresso House och mötte upp Ida innan vi hoppade på tåget mot Götet. Tåget var inte försenat, och vi hade tid att virra omkring på Nils Ericsonterminalen lite innan bussen kom. Efter 7 timmar var vi äntligen uppe i Tandådalen, och bussen stannade i stort sett utanför stugan, najs. :D Vi fikade, och stupade sen trötta i sängarna.

Torsdag: Upp och ut i backen efter frukost och uthämtning av skidor m.m. Efter några åk i barnbacken åkte vi upp i familjebacken, där jag såklart gjorde en liten vurpa, men tack vare min fina hjälm slog jag inte mig. :) Och sedan åkte vi vidare till de andra backarna innan vi åt lite. Och trots att jag inte åkt skidor på ca 10 år kände jag mig som ett riktigt proffsig. ;) Vid 3 var det After Ski-dags, vilket är så trevligt. Och även om pappa och Lennart var trötta och slumrade till några gånger höll jag och gubben bredvid upp stämningen med lufttrummor. På kvällen blev det ärtsoppa med varm punch och plättar (fast jag åt rester istället). Efter en hård dag somnade vi gott.

Fredag: Jag och mamma höll oss i den närmsta backen medan de andra åkte längre bort. Vi grillade korv allihopa vid pulsen, och träffade folk som vi hade gemensamma bekanta med (världen är så liten). Efter maten åkte längdskidorna på och på dom tog vi oss tillbaks till After Skin, då Ida hoppade med strumpor, och jag med morfars fina blågula längdskidårkningsskor. På kvällen klädde vi upp oss för fonduekväll på Lindvallens toppstuga, dit vi hade en spännande tur i bandvagn uppför backen. Efter god mat skulle vi ner igen, och medan några somnade i bandvagnen var andra förskräckta, men pappa försökte iaf hålla upp stämningen. Tyvärr tappade jag mitt linsskydd till min kamera genom ett hål i golvet, men lite spill får man räkna med. :P

Lördag: Sista dagen innan hemfärden åkte mamma och jag till Hundfjället, och där var fina backar till oss, och även goda våfflor. Vid 3 åkte vi hemmåt och hann precis lämna in skidorna innan After Skin började. Jag fixade perfekta platser till mig och Ida längst fram. Men när Glenn, Glenn & Bogdan (alla heter Glenn i Göteborg) började spela kom det ett gäng östgötar och ställde sig i vägen. Efter ett tag frågade jag dom om dom kunde flytta sig lite, men det slutade sälvklart med att Ida och jag joinade dom istället, och blev en del av de störiga. När bandet slutat spela blev vi hembjudna till deras stuga, och fortsatte festen där. Ida och jag gick dock efter ett tag hem och bytte om innan vi en timme efter var vid 11F igen. Efter lite mer dans åkte vi taxi till Högfjällshotellet och åt megafin middag. När köket stängt och vi inte kunde beställa mer fortsatte vi vidare till dansgolvet. Där skakade vi loss tills musiken tystnade. Och efter ett litet samtal med Danny och en liten vurpa i trappan var vi återigen i taxin mot Tandådalen. Där fortsatte vi dansa, och vid halv 5 tystnade musiken, och vi gick trallande hemåt. Efter en semla och lite chokladkaka var mätta och trätta och kunde sova. Jag var extra glad, eftersom jag efter en sådan kväll gått 5 kronor plus, vilket inte är illa!
Danny och Jocke står och pratar lite.

Söndag: Efter ca 2 timmars sömn var det frukost och sedan utpackning. Jag hade min hjälm på mig när vi skrapade rutorna, ifall att det skulle komma nåt farande (jag har slått huvudet många gånger denna resa). Efter 12 timmars bilkörning, middag och fixande av slang var vi äntligen i Sjöbo. Där stannade jag tills i morse, då jag pigg och utvilad (hehe) åkte till skolan. Snart kommer Elin och äter, och jag tror att jag går och lägger mig tidigt ikväll.


Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

tisdag 9 februari 2010

I skolan!

Sitter nu på datorkunskapen, och har precis gjort mitt val till 2an, vilket känns bra. Istället för att bara fortsätta göra ingenting, tänkte jag skriva ett blogginlägg.

Lördag: När jag kommit in till Lund gjorde jag mig klar för en spelkväll hos Elin och Patrik. Vi åt god taco och förberedde oss mentalt inför spelturneringen. Första spelet blev Partyalias, då jag, Elin N och Sam vann överlägset. Efter det blev tyvärr värdinnan sjuk och fick vila under resten av kvällen. Nästa spel var antikrundan, då Patrik hade tur och vann (och jag kom på fjärdeplats). Vi pausade i spelandet och åt kladdekaka, vilket var lite tragikomiskt. Men vi återupptog turnerinen igen och spelade Absolut överens, 3 gånger, eftersom det var så kul. Och det blev mycket skratt. Sam vann spelturneringen, men vi har fortfarande några spel kvar...

Söndag: Jag gick hem till Elin och åt mat. Sen åkte vi ut till Nova för att shoppa lite, men rädda för att vi kanske blivit smittade under gårdagen åkte vi hem när vi tänkte på vad som kunde hända. Elin gick och tränade senare på kvällen, och sen åt vi middag tillsammans, och efter En annan del av Köping gick jag hem.

Måndag: Matteprov och svenskaredovisning gick okej, och resten av lektionerna gick också ganska smärtfritt. Några timmar senare kom Elin och åt hos mig, och vi pratade på som vanligt. När hon gått hem nannade jag snart sött i sängen.

I eftermiddag ska jag och systrarna hälsa på Anja och Marcus i S Sandby, det ska bli kul. Och nu slutar snart lektionen, vilket betyder att jag bara har en lektion kvar. Och imorgon drar jag och Ida till Tandådalen. :D

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

torsdag 4 februari 2010

Bloggtime!

Då var det torsdag igen, tydligen! Jag har verkligen ingen tidsuppfattning denna veckan, och vet inte alls var den tog vägen. Har tänkt att det är onsdag hela dagen, men när jag kom hem kom jag faktiskt fram till att det är torsdag, och att jag åker hem imorgon. Och jag har t.o.m. glömt vadjag gjorde i måndags, förutom att jag kom en halvtimme för sent till skolan pga vädret, kollade på 3 avsnitt av Blåsningen och bröt Elise nagel. Är det kanske som jag befarat; att jag åldras i förtid. :/

Tisdag: Det är däremot inte svårt att komma ihåg vad jag gjorde i tisdags. Jag gick i skolan mellan 12.00 och 12.30, eftersom vi hade information, som man fick gå på om man ville resten av vår skoldag. Så vi var där 10.30 och gick runt lite, och jag kände inte att jag ångrade mig med vad jag vill välja, utan tvärtom att jag blev mer säker på mitt val. När vi slutat gick jag en stor runda, och fotade lite i stan. Jag handlade på Netto innan jag gick hem. Och när jag kom ut från Netto var det värsta snöstormen, och det kändes som jag gick i evigheter innan jag kom hem (vilket jag egentligen vet att jag inte gjorde, eftersom jag alltid går ganska snabbt). Väl hemma lagade jag mat, pluggade lite och försökte sedan sova. Det gick dock inte så bra, vilket delvis berodde på att jag blivit förkyld.

Ondsdag: Outvilad gick jag till skolan, där några hade vaknat på fel sida, och var lite trotsiga. Men det gjorde inte så mycket, utan vi höll humöret uppe ändå. :P Efter skolan gick jag runt i stan och letade efter en rånarluva (till att åka skidor i, inget annat) vilket inte gick så bra. Efter lite mathandlande gick jag hem till Elin, (som jag faktiskt inte träffat sen i lördags) och uppdaterade lite. Precisnär jag kom hem frågade andra Elin om jag ville gå en runda med henne. Och det ville jag ju gärna, så jag bytte snabbt om och gick till Elin. Vi gick till Värpinge och vände, i halvt snöstorm. Och en man stannade och frågadeom vi missat bussen, ja, vad skulle han tro? :D Väl hemma lagade jag mat och pluggade lite. Till skillnad från föregående natt slocknade jag direkt och kunde vakna utvilad idag. :)

Idag har jag inte gjort så mycket, har bara haft två lektioner, eftersom tyskan var inställd. Och de två timmarna vi hade håltimme satt vi i länken och "pluggade". (Jag hade högläsning för de andra som inte ens lyssnade) Fast det är ju inte så kul att läsa om gamla gubbar, från medeltiden, eller hur Egon? :) Men lite gick nog in, förhoppningsvis. Nu har jag varit och handlat, och ska snart laga lite mat. Imorgon bär det av mot Eljaröd. (Men kommer in till Lund på lördag igen, så deppa inte för mycket lundabor) :D

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk