måndag 25 april 2016

Livets cirkus

En riktig cirkus, ja så känns livet ibland. Mycket skratt när clownerna visar sig, lite spänning när akrobaterna kommer och sen stressen bakom kulisserna. Och cirkus var det på jobbet förra helgen.
Vi hade först familjegudstjänst i kyrkan och sen blev det kakkalas i församlingshemmet och cirkusföreställning med oss och Smårebellerna. Det kom mycket folk och blev en väldigt rolig dag.

Lindansaren

Barnen gillade popcornen (och kul var det att dammsuga efteråt...)

Min kakbuffé :)

Hela gänget

Världens starkaste man

Och sen var vecka igång och det blev jobb och lite mer jobb än tänkt. Men det var väldigt roligt och uppskattat. Och plötsligt var det fredag och kvällen tillbringades med vännerna. Vi åt god mat, pratade konstant, spelade spel och skrattade så vi hade ont i magen. Bra kväll helt enkelt.

På lördagen åkte jag och Sara till Höganäs marknad och det var väldigt mysigt, men emellanåt lite kallt. På kvällen hade vi bestämt oss för att gå ut, och vi började med middag hos mig och sen åkte spelet fram och till sist var vi så trötta så att vi inte orkade gå ut. Haha, gamlingar!

Söndagen var en sån dag som jag skulle vilja ha varje helg, en stillsam dag utan stress där jag hann med det jag behövde. Så har väl egentligen hela helgen varit, eftersom inte mycket var planerat. Men söndagen började med mässa i Barkåkra. Det var mysigt och trevligt kyrkfika utanför i solen, och jag minglade runt allt vad jag kunde. Sen fick jag en massa energi och gick en lång promenad. Eftersom jag inte orkade laga mat gick jag till Carl Fredrik och åt wallenbergare och läste en bok. Ännu mer energi fick jag av det och jag städade och putsade fönsterna, vilket definitivt inte var en dag för tidigt. Mitt i städningen kom Sara och Jocke och efter lite bröllopsplanering tittade vi på våra söndagsprogram innan det var läggdags.

Söndagslunch på Carl Fredrik

Så har en ny vecka börjat och det har väl varit ungefär lika kaosartat som vanligt, om än lite mer. Min kalender är helt nerklottrad för att jag bara skulle skriva ner en sak som jag skulle komma ihåg, och en till och en till.. Men det blir bra. :)
Jag hade radion på hela dagen och när de ägnade halva nyheterna åt att Smedstorps skola har för varma klassrum funderade jag vad det var för nyheter som var viktiga. Men sen insåg jag ju hur skönt det är när det är såna nyheter, för det betyder ju att det inte är något tråkigt som hänt. Så vid närmare eftertanke, MER nyheter om temperaturen i Smedstorp!! :D 

Nu väntar disken, fina vänner! 
Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!

lördag 16 april 2016

Stockholm och vår!

Mitt i helgen sitter jag nu och tänkte få ner vad jag varit med om den senaste veckan. Ja, trots att det inte gått så lång tid känns det som jag har hunnit med hur mycket som helst, och tyvärr har kroppen också berättat det för mig. Det där med magkatarr är ju sådär, men det är inte mycket annat att göra än att ta det lite lugnt och försöka äta. :)

Helgen kom snabbt förra veckan och på fredagen tog jag flyget till Stockholm. Jag träffade en kompis och bara njöt av det fantastiska vädret. Mycket promenader blev det och jag satt länge vid Riddarholmen, som har blivit ett favoritställe i Stockholm.

Utsikten från min bänk

På söndagen kom mina kollegor upp och närmre kvällen gick vi ombord på Birka Cruises mot Mariehamn. Det började med trerätters middag som Ulf Wagner komponerat, och om jag ska vara ärlig så var vi tyvärr inte så imponerade. Förrätten var god, men inte så innovativ. Varmrätten knappt ljummen och efterrätten knappt ätbar... Men humöret var på topp och vid bordet hade vi sällskap av två häftiga damer. Kvällen fortsatte sen med mycket skratt och tingelingtåget  i hytten, dans till Titanix och sen kändes det som att det var vi som underhöll de få som tittade. :)

Nästan alla kom med på bilden :)

Dagen efter började med frukostbuffé och en titt på joggingspåret på översta däck. När vi fick reda på att vi hade två timmar över innan föreläsningarna skulle börja tog vi oss till spaavdelningen. Och att sitta i en jacuzzi utomhus i solen med utsikt över skärgården var minsann inte illa. Men sen började föreläsningarna och de var mer eller mindre intressanta. Tareq Taylor var som väntat intressant och bra, hade han varit yngre och inte gift så hade han verkligen varit mannen i mitt liv! ;) Vi lunchade och fikade sen i solen tills det var dags för avgång i Stockholm. Innan flyget gick hann vi med en härlig lunch i solen i Gamla Stan. Eftersom det var match mellan AIK och IFK Göteborg var stan nästan överfull av poliser och fans. Det är så otroligt sorgligt att så mycket resurser läggs på huliganer, tänkt vad de pengarna kunde gått till... Men vi hade i övrigt en fantastiskt rolig resa och jag hade ont i magen av allt skrattande. Tur att det bara var ett dygn.

Lakritsprovning på en av föreläsningarna

Utsikten från restaurangen

Tareq :D

Den här veckan har också sprungit iväg, och jag har mest bakat och förberett till imorgon då vi ska ha cirkus på jobbet. Kakor i olika färger och former har nu gjorts och nu ska bara människorna komma. Igår blev det någon timme vid pianot efter jobbet. Det är bara så härligt att sitta och spela utan någon tid att passa och utan någon att ta hänsyn till. Sen blev en lugn hemmakväll framför tv:n, vilket nog var välbehövligt trots allt. 

Och även om jag var väldigt trött sov jag oroligt och var uppe flera gånger på natten, fick för mig att jag hade gäster och skulle vara tyst och trodde att jag skulle upp till jobbet. Det där med att sova är inte min grej alltid.. 
Idag har jag mest strosat runt och handlat lite. Jag var på Erikshjälpen i Helsingborg och hjälp vad mycket folk där var och vad stort det var, väl värt ett besök för loppisälskare! Sen fortsatte jag till IKEA, som idag hade Hållbara ihop. Så det bjöds på smakprovningar och barnen målade byråer och fick sortera med Sopan. :) Trevligt! Ikväll har jag städat undan lite och fixat sånt som inte hinns med annars, men som måste göras.

Macarons till imorgon

Idag såg jag ett riktigt vårteckan, magnolian blommar!! Som föredetta lundabo älskar jag magnolia och när den blommar är det vår på riktigt. Så njut av den, för snart är den över. ;)


Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!

onsdag 6 april 2016

Påsken och alla andra dagar som sprang iväg...

Livet går verkligen upp och ner. Men mestadels får jag ändå säga att det går upp, vilket jag är väldigt tacksam för. Veckan innan påsk var väl som många andra veckor, bara lite färre jobbdagar. På skärtorsdagen satt jag och kollegan och snörvlade ikapp. Det känns som att typ alla har varit/är sjuka den här våren, drygt som tusan!
Men på långfredagen åkte vi hem till Eljaröd för att fira påsken på Österlen. Den dagen blev det dock mest sömn i soffan för min del, men ändå mysigt med middag på kvällen.
På påskafton var vi ute på en liten konstrunda bara. Även om vi inte mådde så jättebra så hör det ju liksom till. Det blev Eljaröd och Tranås, där det var väldigt många, så det passade ju fint. På kvällen firade vi mamma som fyllde år. :)

En miniliten skulptur på Fåglasång

Mormor gjorde äggen fina

Påskmust i champagneglas, såklart. :)

På påskdagen var vi först i kyrkan och lyssnade på Himlaröster, och såklart fick jag en hostattack mitt i den ena sången. Jag gillar verkligen inte hosta... Sen bar det hemåt för att fira mormor som ju fyllt hela 80 år. Så släkten samlades och åt gott, pratade mycket och fick se på dansuppvisning från busungarna. Det är alltid mysigt att träffa släkten! :)

På måndagen var det dags för avfärd när disken var tagen. Men jag hann med en snabb fika i Tomelilla innan jag åkte till Ängelholm för middag hos en kompis.
Så påsken sprang iväg, precis som alla andra dagar.

Och likaså gjorde förra veckan. När jag inte jobbade så firades det födelsedagar och det var körövning och plötsligt var det fredag och jag tog min väska och åkte över sundet till ett av mina fina hem, Köpenhamn. Där blev det flera kära återseenden med vänner, före detta kollegor och församlingsbor. På fredagen var vi på Mother i Ködbyen. Pizzorna var ungefär lika goda som ryktet säger, men personalen var inte alls trevlig, så det var jag lite besviken på. Men vi fortsatte till ett annat ställe, och efter det blev det väldigt spontant häng hos någon jag bara träffat en gång. Men det var trevligt och kändes väldigt köpenhamnskt (nej, det ordet finns inte, men precis så kändes det).

På lördagen tog jag min vanliga promenad ner till havet och sen upp till Nyhavn och Ströget. Den vägen har jag gått så många gånger, och det är sådär lite härligt och det ger så många minnen. Men shopping blev det inte mycket av, så jag åkte till kyrkan där jag hängde lite och pratade. På kvällen blev det middag med gamla körvänner på Restaurant Kultorvet, väldigt prisvärt och mysigt skulle jag säga!

Söndagen spenderades mest i kyrkan där jag sjöng på mässan och hjälpte till lite på svenska klubben. En väldigt mysig dag där jag fick träffa många som jag inte träffat på evigheter. Ja, hela helgen var rolig och fylld av kära återseenden och jag känner verkligen att jag saknar Köpenhamn, samtidigt som jag också trivs väldigt bra här i Ängelholm. Men Köpenhamn finns ju kvar. :)

Och sen har veckan gått och det är redan onsdag. I måndags startade jag en liten filial till kommunikationsavdelningen, eftersom kollegorna frågat mig en hel del om hjälp så tyckte jag att det var lika bra att göra det ordentligt, så nu hänger den här vid mitt skrivbord. (Ser ni att andra raden är bokstäverna baklänges...) :)

'
Haha!

Dagen idag har varit lite turbulent och stressig, men mot slutet så började saker ordna upp sig. Och direkt efter jobbet åkte jag och några kollegor till Tunneberga och fick njuta av god mat och fin musik. Vi satt till och med ute och åt maten. Så det avslutades på bästa sätt med mycket skratt!

Fin livemusik

Ha det bäst och glöm inte
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!