torsdag 28 maj 2015

Senaste veckan

Snart juni, och det är verkligen galet. Jag har nu klarat av den största delen i min danskaexamen, och har nu bara det muntliga kvar. Skönt. :)

Förra onsdagen var det församlingsutflykt till mina hoods. Först åkte vi till musteriet och fick lite guidning och handlade i butiken. Vi fortsatte sen till Brösarps Gästis, via Kungagraven. När vi ätit gott åkte vi vidare till Kristianstad på småvägar och gick på muséet, och fikade på café Miro. Och det var en riktigt god paj vi fick där med jordgubbar och rabarber. Efter en fin och rolig dag åkte vi sen hem genom vackra och soliga Skåne med de gula fälten på sidorna.

På fredagen var det fredagsbar med svenskarna. Det var helt tomt på Zefside, och vi hittade lätt ett bord. Vi kände för att gå vidare, men eftersom klockan inte var så mycket gick vi ner till Nyhavn och satt vid vattnet tills det blev lite för kallt. Vi stannade till på Max för att äta lite, och när vi satt där insåg vi att vi nog inte orkade mer för den kvällen. Så sen cyklade vi hem efter en mysig kväll.

Lördagskvällen spenderades hos grannen och vi såg Eurovision, som vi inte trodde att vi skulle vinna. Tvåa hade varit mer lagom, men det var ju kul för Måns att han vann. :)

I söndags jobbade jag lite längre än vanligt. Och kvällen var sen tänkt till parkhäng, men utvecklades under kvällen. Vi började i Frederiksbergs Have och fortsatte sen till Restaurang Fy & Bi, där det fanns en väldigt mysig bakgård där vi åt i solen. Vi fortsatte sen hem till Andreé innan vi hamnade i Christiania och dansade lite och killarna spelade fussball... Det blev lite kallt och vi fortsatte till en bar. Efter en tur tillbaka till Christiania för att hämta en upphittad nyckel och efter en cider till cyklade vi hem, ganska många timmar senare än tänkt. Och hela dagen cyklade vi runt, så det blev lite mer än två mil.. Underbara Köpenhamn!

Frederiksbergs Have

På  restaurangen

Måndagen blev såklart lite seg, men jag spenderade den på Väla med mamma och sen åkte vi till Sara och Jocke och åt god mat och spelade lite nya spel. Dagen efter shoppade vi lite och åkte till hembygdsparken. Kvällen blev ganska slapp, eftersom vi var lite sega.

Fina blommor i Hembygdsparken

I onsdags var jag på intervju för ett jobb, så nu är lite väntan.. Jag åkte sen direkt till jobbet, och på kvällen hade vi pubkväll, en välbesökt sådan. Men jag orkade inte mer än till nio, sen fixade jag lite i lägenheten innan jag slocknade.

Idag har jag jobbat, och fick hålla en liten treveckorstjej, så söt och liten plutt. Underbart. Och alla barnen var väldigt klängiga och gulliga idag, och det är ju roligt. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!

måndag 18 maj 2015

Chinatown och vår

Nu är jag tillbaks i Köpenhamn efter en tur hemma i Eljaröd. Utanför regnar det, men vad gör det när jag sitter här inne. :)
 
Förra söndagen var det heldag i kyrkan. Först var det familjemässa, som jag höll i. Och det gick väldigt bra och barnkören bestod av två otroligt söta och duktiga barn som fick alla att smälta. Efteråt fick vi höra om Hope587, som vi samlade in pengar till hela dagen. Vi gick sen tipsrunda inomhus, eftersom vädret inte riktigt var på vår sida. Sist ut var Oktavera som gav en fin konsert i kyrkan.
 
Dagen efter åkte mamma och jag ut till Bjälkehuset och åt lunch. Det var mysigt och smakade finfint. Och vi satt ute och allt, eftersom det var en riktigt härlig vårdag.
 
Fint träd i Valby

Den här veckan har rullat på med ganska mycket att göra på jobbet. I onsdags hade vi avslutning med onsdagslunchen, och de hade samlat ihop till ett par jättefina örhängen till mig eftersom jag snart ska sluta. Och ett litet fint tacktal fick jag också av en av damerna. Visst kändes det vemodig.

I torsdags var det Kristi himmelfärdsdag och vi hade pilgrimsvandring med vår vänförsamling i Kastrups kyrka som bl.a. jag höll i. Vi var ca 35 st som gick i det otroligt vackra vädret. Och naturen är ju i sin bästa tid just nu.

Psalmsång i Botaniske Have

I lördags jobbade jag som vanligt, men gick lite tidigare eftersom det var dags för avskedsfest för tre vänner som flyttar till England. Och därför var också temat på festen England, och de flesta hade gått all in med sina utklädnader. Själv var jag Chinatown, och vann faktiskt priset som bästa kvinnliga utklädda, vilket jag tyckte var lite oväntat. :) Det blev en väldigt bra kväll med många snapsvisor och mycket dans.
Värdinnorna från Hogwarts, big ben och punkaren

Miss Chinatown (efter många timmars dansande)

Tåget (eller egentligen bussen) ;)

Igår var det friluftsmässa i Hultet. Och vädret var totalt oberäkneligt, men när det var fint så var det iaf riktigt härligt. Efteråt blev det fika och tipsrunda med väldigt kluriga, men roliga, frågor. Efteråt åkte mormor och morfar med hem och vi åt lunch och tog en runda med bilen ut till skogen och runt i den vackra naturen. En mysig dag, helt enkelt. :)

Fika i Hultet

De underbara rapsfälten
 
Idag har jag och mamma varit i Ystad och shoppat lite innan jag tog mig tillbaka till Köpenhamn igen. Imorgon bitti blir det danskaexamen, och på onsdag är det församlingsutflykt till mina hemtrakter. Så veckan är fullspäckad.

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!

onsdag 6 maj 2015

Valborgsfirande

På ett sätt är det lite sommarkänsla just nu, för det åskar ganska mycket. Men eftersom jag är uppväxt på landet är det mestadels inte förknippat med härliga sommarminnen, eftersom man är lite mer utsatt där. Men i vilket fall så är det snart sommar. :)

I söndags kom mamma och Sara på besök, vilket var väldigt roligt. Vi gick en promenad i regnet innan vi åt kvällsmat och mös. På måndagen åkte vi till Frederiksberg för lite omväxling och det blev lite shopping och fika innan de åkte hem och jag skulle jobba.

Onsdagen och torsdagen gick mest åt till att förbereda oss inför valborgsmässoafton, då vi hade stor fest. Det blev fackeltåg, vårsånger och ett väldigt fint vårtal i trädgården innan vi klädde av oss (hihi) och fortsatte festen i Sverigesalen. Det blev smörgåstårta och finfin underhållning. Trött och nöjd gick jag hem och la mig.

Ett vackert magnoliaträd, ett säkert vårtecken

Vi dukade upp till fest

Och jag och Harriet kämpade med smörgåstårtorna hela dagen

På fredagen var det St bededagen och det mesta var stängt. Men vi var ett gäng som åkte till Bakken. Jag kände inte mer än en sen innan, men det blev en väldigt mysig dag med karusell, fika och att bara gå runt och titta.

Dagen efter jobbade jag som vanligt, men jag gick lite tidigare för att åka båtsightseeing med några vänner. Det var härligt väder, men ganska kallt. Jag kan verkligen rekommendera att ta en tur med båtarna, kostar bara 40 kr. Sen åkte vi över till Copenhagen Street Food, som jag ju är ett stort fan av. Men två tips att tänka på när man ska dit är att inte vara för många och inte vara hungrig innan man kommer dit. Vi missade båda punkterna och det tog nog minst en timme innan alla satt samtidigt. Och vi satt vid dörren där det var ganska kallt. Men hur det än kan låta så var det faktiskt kul, människorna gör ju mycket också. Och efter ett tag kände vi oss färdiga där, så vi tog oss till Charlie Scott's som är en mysig jazzklubb med liveband (helt gratis att gå in!). Och vi som inte skulle titta på boxingsmatchen of the century åkte sen hem och sov. 

Härlig båttur
 
På söndagen var jag ganska trött (och det är lite jobbigare när det är självförvållat..). Men jag hade fyra barn på söndagsskolan och lika många på barnkören, och roligt hade vi också. Och inte nog med det så sjöng jag med kören under frälsarkransmässan samtidigt och hann prata med fina vännen, som var på besök i stan, under kyrkkaffet. Och efter barnkören gick vi en runda för att kolla var vi ska ha vår pilgrimsvandring nästa vecka, så det blev en lång jobbdag.
 

Frälsarkransmässan
 
I måndags jobbade jag, och i tisdags var det städning och danska som stod på schemat. Kan inte riktigt förstå att vi snart har pluggat danska i ett år och att det snart är examen. Men jag kan heller inte förstå att det är mindre än två månader tills jag ska flytta härifrån... Det börjar verkligen kännas i maggropen nu. Men än är det inte slut!
 
Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!