torsdag 18 december 2014

Nu är det jul igen...

Denna vecka har varit ordentligt julig, och emellanåt har jag jättemycket julstämning, och ibland glömmer jag helt att det är julafton om mindre än en vecka.

I måndags var det ännu ett luciatåg i kyrkan, även denna gång med Malmö Akademiska Kör, och det var en massa folk och vi hade kul när vi sålde glögg och mackor till dem.

Tisdagen bjöd på julefrokost med jobbet. Vi gick till Toldbodens Bodega där jag åt ett av de bästa julbord jag ätit. Allt var väldigt vällagat och gott, och kan verkligen rekommenderas!
På kvällen hade vi det muntliga provet i danska, och därmed det sista för att komma till nästa modul. Inte så svåra prov, men det ska ändå göras. Efteråt gick vi hem till mig och drack gögg och åt skumtomtar och nötter och allt möjligt juligt. Jag är väldigt glad att jag började plugga danska! :)

Julefrokosten på Toldbodens Bodega

Under reserverat-skylten
 
Igår var jag väldigt trött och dagen gick ganska segt. På kvällen var det Ung i Köpenhamn-träff, och det var kul att baka pepparkakor tillsammans. Såhär fina blev dom:
 

Idag har jag haft barntimmarna, och det var lika mysigt som vanligt. Ikväll var vi bjudna till prästbostaden för lite glöggmingel, och det var också mysigt. Och inte minst var det väldigt juligt, och fin kakbuffé.

 
Imorgon åker jag hem, och det blir med en hel del packning... Men så går det när man köper en massa  julklappar. Jag hoppas att det inte blir för jobbigt att ta mig hem. Och i vilket fall är det värt det! :)
 
Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!


lördag 13 december 2014

Lucia

Förra söndagen blev inte riktigt som tänkt, eftersom systern var hemma i Eljaröd och jag blev sugen på att åka dit. Så jag tog helt enkelt tåget dit efter jobbet. Så det blev en myskväll hemma.
På måndagen hade jag och Sara en riktigt skön slappdag där vi fixade lite, och var i Tomelilla och tittade i affärer. Sen lämnades jag i Lund hos Ina för en kväll med tjejerna, och katterna. :) Kul att träffa dom, som vanligt.
 
Jag sov i Malmö och gjorde sen stan där för att köpa in nästan alla julklappar. Och mina armar blev ganska långa när jag skulle bära hem allt. På kvällen blev det danska och sen vidare till vårt stammisställe. :)
 
I onsdags jobbade jag, och det var avslutning på onsdagslunchen. Och det var svenskt julbord, allsång och dans kring bordet. Och nästan alla tanter och farbröder var med, så härligt!
 
Långdans

I onsdags var det så tråkigt väder, och det kändes inte så kul eftersom jag och Sara skulle till Tivoli på julmarknad. Men lagom till när Sara kom hit blev det mycket bättre väder och det slutade regna. Så vi hade en mysig kväll på Tivoli. :)

Tivoli

Illuminationer på vattnet

Fin julgran
 
På torsdagen var det avslutning med kören, och vi var ute och åt på Ricemarket. Det var väldigt god mat, men inte den bästa servicen.
Igår var det typ storm, och idag är det Lucia. Och det firade vi med att lussa här i huset i morse. Ikväll har vi fått njuta av Malmö Akademiska Kör som gått Lucia i kyrkan.

Jag och tärnorna som lussade imorse

Malmö Akademiska Kör
 
 
Snart börjar sista veckan innan jul, och det är bara helt ofattbart!
 
Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!


lördag 6 december 2014

Barnens lucia och mycketmer

Imorgon är det redan andra advent, och julen är här inom några veckor. Galet!

Förra helgen var fullspäckad som vanligt. På fredagskvällen träffade jag ett gäng svenskar på fredagsbaren. Det blev en rolig kväll där vi pratade om stort och smått och om Danmark och Sverige. Så det var alltså som vanligt. :)

På lördagen hade vi adventskonsert med kören och en stråkensemble. Det gick jättebra och var väldigt kul. Det var också kul att träffa Kloskar som var och lyssnade. Inte ofta det händer. :)

Söndagen var lite virrig, eftersom jag hade många uppgifter under dagen. Och på mässan sjöng vi med kören, vilket också gick bra. Vi hade luciaträning med barnen innan jag åkte till Sjöbo på julskyltning. Och för mig är det verkligen något speciellt. Att gå runt i byn på samma sätt som när jag var liten och titta i affärerna och äta scouternas krabbelurer. Mys! Sen blev det som vanligt middag och gröt hos M&M.

Så måndagen var jag hemma i Eljaröd och njöt innan jag åkte till Tomelilla och Bullen & Bönan för att träffa tjejerna. Vi satt som vanligt i flera timmar och åt och drack och spelade kort. Dagen efter åkte jag tillbaka till Köpenhamn och gick på danskan där vi hade prov, som jag hoppas gick bra.

Igår var jag med Ingegärd i Sverige och handlade godis från Tomten till barnen. Vi åt lunch på Kulturkrogen, där jag inte varit sen Petreyo spelade där, och det var inte igår. Vädret var inte det bästa för att köra hem i, men hem kom vi. 

Idag var det dags för barnens lucia, och det har gått i ett. Att hålla reda på och se till att 40 barn går och står rätt är inte det lättaste. Men jag tyckte att det gick bra. Och sen var det julfest med juldans, som jag också höll i. Och förutom att det var väldigt varmt gick också det bra. Och när tomten kom var barnen i extas. Härlig och utmattande dag. :)

Lussebullsbakande på jobbet

Årets krubba är uppe
 
Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!