lördag 16 mars 2013

Skapandevecka :)

Då var det helg igen efter en rolig och annorlunda vecka, som jag tror att vi behövde allihopa.

Denna vecka har vi varit en lite grupp på nio personer, eftersom några i klassen är i Egypten. Och det blev en skapandevecka som blev väldigt lyckad. Vi bestämde oss för att göra ett fint ställe i skogen dit mna kan gå för att ha en stund med sig själv, eller ha en andakt där. För att sammanfatta vekcan har vi gjort jättemycket och ingenting. Vi har mestadels gått, byggt, använt ytong, tänkt och fikat. Nästa vecka återgår vi till vanliga lektioner, fast fortfarande utan våra Egyptenresenärer.

I onsdags var det en rytmikgrupp här från Malmö, och det var väl en intressant föreställning med en del skratt. Dock såg vi den en gång till på torsdagen, vilket kanske var en gång för mycket. Men då var också våra musikare delaktiga, och det var ju kul att se. :)

Igår blev det film, som det har blivit i stort sett varje kväll i några veckor nu. Men det är ju kul med filmer. Vi var också inne i Kungsbacka och shoppade lite och köpte en massa mat. Vi stressade till bussen och insåg att den gick en timme senare än vi trott, så vi satte oss på stationen med alla våra kassar (såg ut som vi varit på Ullared). ;) Men timmen gick snabbt och vi tog oss hem till Helsjön. Och sen blev det riktig fredagsmat, potatis i ugn, kotletter, svamp & bea. Som att vara hemma :)


Invigning av vår plats :)

Rytmikuppvisning...


Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

söndag 10 mars 2013

Musik & mörker

Helgen är snart över och en helt ny vecka börjar imorgon.

I onsdagskväll bjöd musikarna på Marsmusik, där det var mycket blandad musik. Det var klassiska stycken, Banankontakt, kör och en massa annat. Duktiga är dom minsann! :) Sen blev det plötsligt torsdag, och vår skolvecka tog slut och alla klasskompisar åkte hem, Lite tråkigt med tanke på att jag inte kommer träffa några av dom på några veckor. :(
Men jag tog en promenad med Johan och Carl ut i skogen. Vi halkade rundor på isstigen, och när vi gått en bit låg det två filurer och lyssnade på suset i skogen. Så vi la oss bredvid och lyssnade. Kan ha sett ganska kul ut. Sen fortsatte vandringen till vattenfallet där det fanns mycket roligt för alla, dvs is. Vi fotade och halkade runt på isen. Sen var det jättemörkt och vi såg inte så mycket den sista biten, men vi tog det försiktigt så att vi inte skulle ramla.

I fredags gjorde jag inte mycket, som det brukar vara på fredagarna. :) Vi åkte in till Kungsbacka för att handla mat och fixa lite ärenden. Kvällen var seg och vi var sega allihopa, öppna för allt och totalt utan initiativtagande. Vilket resulterade i att vi satt på Carls rum till jag somnade och gick och la mig.

Igår gjorde jag inte heller så mycket. Det var tänkt att vi skulle åka in till Göteborg för att se Diamond Dawn, men det blev inte mycket av det... Så istället hade vi emokväll med Melodifestivalen. Vi kollade sen på Mr Bean, en skotsk film och slötittade också på Populärmusik från Virttula, och vips var klockan långt efter läggdags.

Idag har jag väl inte heller så mycket planerat, borde göra min fredagsuppgift och äta. Men det ska jag nog klara av. :) See you!

Fredrik & Hannes på Marsmusik

 
Carl på den mörka kvällspromenaden
 
Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

tisdag 5 mars 2013

Vår :)

Ja, våren ligger verkligen i luften och idag var det inte mindre än 8 grader :D

Förra veckan hände det mycket. De första kvällarna tränade vi till samkvämet, Den FRUKTansvärda Historien, som vår klass skulle ha på onsdagen. Och det gick snabbt, så plötsligt var det onsdag och SHOWTIME. Det kom väldigt många, kanske tack vare våra fina affischer. :) Och det blev en riktigt lyckad kväll med oerhört mycket skratt!

På torsdagen var det dags för musikarna och allmänarna att ha "popafton". En eftermiddagskonsert som bestod av allt från disney, franska myslåtar med dragspel och Slipknot. Det var jättebra, trots den lilla påträngande huvudvärken som kom smygande. På kvällen blev det en tur in till Horred med killarna för att ladda upp för Janne Långben och World Tour of Skåne. Alltså en mycket trevlig kväll. :)

I fredags gick jag och la mig igen efter frukosten, inte illa alls. :)Förutom en liten promenad hände det inte så mycket på hela dagen. På kvällen blev det slötittande på tv innan jag spöade killarna i både biljard och Närr & Fjärran. Efter det kollade vi på Mary Poppins, och vilken bra film det är alltså! Lite kär blir man allt :)

I lördags åkte vi till Göteborg, vi hämtade saker ute på vischan (nej, jag vet att man inte kan säga så när det bara är en kvart utanför Göteborg och man kommer från Eljaröd, men det kände iaf så), sen åkte vi in till Din Bok där det shoppades ordentligt. Vi åt på Nordstan innan vi tog tåget tillbaka. På kvällen blev det Melodifestival och en massa plättar (eller pannkakor). Härligt! Efter Andra chansen kollade vi på Jesus Christ Superstar, kanske inte den bästa film jag sett, men musiken är ju bra. :)

I söndags gick vi upp på Texelberget. Det var lite krångligt att ta sig dit utan att ramla, men väl uppe var våren kommen och utsikten helt underbar. Vi satt där och solade ett bra tag innan vi tog oss ner igen.

Nu är det redan tisdag och solen skiner så vackert. Ja, det kunde varit mycket sämre!

Från Texelberget

Den FRUKTansvärda Historien
 
Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.