torsdag 31 januari 2013

Snön som försvann...

Snart har ännu en vecka gått här på Helsjön, och samtidigt som dagarna ibland sniglar sig fram, går det riktigt snabbt.

I helgen var jag kvar för första gången. Det var faktiskt väldigt lugnt och skönt. Jag insåg att när man hela tiden umgås med människor uppskattas egentiden mer. Så jag spelade biljard med mig själv och tvättade halva dagen. På lördagskvällen kollade vi på en av tidernas konstigaste, men ändå ganska roliga film, Magical Mystery tour. I söndags var vi på mässa i kapellet, lite dryg eftersom den höll på i en och en halv timme... Men på eftermiddagen åkte vi skåningar på road trip till ica i Horred city med basen på högsta volym. Det är otroligt hur kul man kan ha det pa den korta biten. :) Sen blev det filmkväll och kräng. Helt okej söndagskväll!

I måndags var det spökboll i idrottssalen. Det var väldigt bra uppslutning, och kaoset var totalt, iaf för oss som satt och kollade på. :) Men några fina bilder fick jag iaf. Även den kvällen avslutades med film och mys i tv-rummet, dock var det en ganska dålig film.

I tisdags eftermiddag blev det ett lite spontant zumba-pass i tv-rummet. Vi var fem stycken som skakade rumpa till fejkleende tjejer och killar på en video, men kul hade vi. :) På kvällen tände vi ljus och pratade en massa tills vi nästan somnade.

Igår var det finfin konsert i aulan då musiklinjens killar sjöng "Die Shöne Müllerin" av Schubert. En timmes underbar sång av tio killar i kostym. Det gillas! Och vi ville ju såklart stötta dem, så vi hade fina lappar där det stod "sjung så vi trillar, killar!" :) Det uppskattades också. Efter konsert och fika blev det biljard med dans för att förbränna lite kalorier under tiden. Sen satt jag på golvet brevid hissen och lyssnade jag på musik och på något sätt slutade det hela med att vi var några stycken som låg på golvet och pratade fram till klockan 2. Sånt händer bara här :)

Idag har vi haft en intressant dag bestående av NT. Vi avslutade med en runda i ringen, vilket är en så bra sak. Och som gjorde att jag verkligen kände att jag tycker så mycket om min fina klass!
Imorgon bär det av hemmåt för en helg med 60-årsuppvaktning och JOHAN GLANS!! :)

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

fredag 25 januari 2013

Sång, promenad och bibeln

Ja, lite så kan man sammanfatta veckan som varit. :) Här är allt så annorlunda, att sitta och diskutera bibeln med sina klasskompisar, gå på morgonbön varje morgon, att säga GT och ingen tänker på en drink, att sätta sig ett gäng vid pianot eller orgeln och spela psalmer i en lång stund. Ja, när jag skriver det märker jag själv att det låter väldigt udda, men väl här känns det fullt naturligt. Det är det jag älskar med denna skolan.

Vi har nu träffat alla våra lärare, och det känns som att det kommer att bli en bra termin. Under kvällarna hänger vi för det mesta i uppehållsrummet där vi spelar biljard, kort, annat spel, sjunger och spelar och bara snackar en massa skit. :) I onsdags var jag, Tova och Alexandra ute på promenad runt sjön. Det var kallt, men solen hade stått på hela dagen, så det hade smält lite och frusit som en isgata på vissa ställen. Och såhär i efterhand är det kul att tänka tillbaka, men just då handlade det om liv eller död (eller, ja, det kändes så). Det var dock lite mitt fel, eftersom jag lurade ut dom på fel "stig", men som sagt vi hade väldigt kul också när vi krampaktigt höll fast varandras händer, eller vad man nu fick tag i, växter, is m.m.. På kvällen var det öppet hus hos rektorn, och vi fick god fika och det spelades en massa spel överallt. Myspys!

I helgen ska jag stanna kvar här, vi är inte så många, men det behöver ju inte vara en nackdel. Eftersom jag inte kan ta mig någonstans på helgdagarna ska jag ta mig in till Kungsbacka idag (vi är nästan alltid lediga på fredagarna) och förhoppningsvis shoppa något fint och fika. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut. <3 strong="">

måndag 21 januari 2013

Helsjön/helskönt :)

Det känns som att jag precis flyttade ifrån Lund och Jonas hus, men det är ju faktiskt ett halvår sedan... Ja, mycket har hänt sen dess, och just nu är jag på Helsjöns folkhögskola och har väldigt kul!

Julen var härlig. På lillejul var det dop på eftermiddagen och 29 gäster hemma på kvällen. Lite kaosartat, men precis så som jag är van vid. :) Julafton blev däremot mycket lugnare, och den enda lilla pojken som var med sov sött nästan hela tiden. Veckorna efter spenderades med familjen och vännerna, och jag kan inte klaga alls.

För en vecka sedan började jag på denna härliga skola, och det känns som jag har varit här jättelänge. Men så är det väl när man umgås med samma människor dygnet runt, i stort sett (ni kan vara lugna, inga nattbesök). ;) Vi har hunnit prata om allt möjligt och det vi gör är mest att just att prata och äta. Det har snöat nästan varje dag som jag varit här, och det är väldigt fint, men också kallt. Men jag vet ju att det är ännu kallare hemma, så jag ska väl inte klaga... I helgen var jag först i Ängelholm innan jag styrde hemmåt för myskväll med föräldrarna. I lördags var det fest i Simrishamn, och det var ingen dålig meny vi fick avnjuta (det är inte illa att komma hem till en kock). Det blev en mycket trevlig kväll!

Igår åkte jag upp hit igen och nu har jag försökt ta lite egentid, eftersom det annars lätt blir att man inte gör det, eftersom man ju kan missa något kul. Men om det nu skulle vara så får jag väl leva med det.

Så nu vet ni att jag mår bra och har det super! Ta hand om er allihopa!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.