tisdag 31 januari 2012

Vecka 5 2012, sjukt!

Ja, så långt är vi nu, och jag känner att våren kommer flyga iväg. Men först ska det hinnas med en massa saker, så det får gärna dröja lite.

I fredags var jag ju ledig, så Sara och jag åkte till Ida i Malmö. Vi fick se den nya lägenheten och fikade och pratade. :) Efter några timmar satte jag och Sara oss på vars ett tåg och åkte hem. Jag åkte dock bara till Tomelilla, eftersom det var 18-årsmiddag för fina Lovisa. Och det var hur mysigt som helst. Vi pratade om spöken, lchf och en massa annat. Sen drack vi "våffla" och åt en massa god mat. Mums!

I lördags tog jag det lite lugnt och städade där hemma. På kvällen var jag och mamma på bio i Tomelilla och såg New years eve, en riktigt feel good-film. Och det var precis vad jag förväntade mig, så jag blev inte besviken.

I söndags åkte mamma och pappa till Landskrona och spelade curling, så jag åkte till M&M och hade en mysdag. Vi kollade på Så ska det låta och Wallander innan det var sängdags.

Nu är jag inne i Lund igen, och eftersom jag inte kunde hålla mig ifrån Vildanden, var jag där på middag igår, och hade en liten uppdatering med Elin och Emma. Nu är det snart träningsdags, och sen får jag väl plugga resten av dagen. :/ Jaja, snart är det ju den 12 juni!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

torsdag 26 januari 2012

Plugg och plugg...

Ja, just nu är det mycket i skolan, och mer kommer det bli! Men varje dag drar jag mig upp med motivationen att det inte är långt kvar. Och på torsdagarna är det även sista dagen för veckan, eftersom jag numer är ledig varje fredag. :)

I fredags var tjejerna i klassen i Eljaröd, och så mysigt det var. :) Vi var inne i affären, kollade på korna (som var populära hos tjejerna), kollade på två filmer och åt en massa mat (och pratade såklart också en massa).
Vi åt mysfrukost innan tjejerna var tvugna att åka hem igen. Jag städade och diskade och plockade undan på dagen, eftersom moster och morbror kom på kvällen. Och det blev också mysigt, och vi kollade på en massa bilder. När klockan var tre åkte dom hem, vilket var senare än vi somnade dagen innan. Den generationen alltså. Hehe. :)

I söndags sov vi länge, var hos farmor, tränade lite backning runt hörn och såg på film. Alltså en perfekt söndag. :) Sen har veckan gått, och jag har bott på vildanden eftersom Elin är i Val Thorens.

Igår kollade jag på "Livet blir bättre", och när jag kollar på sådana program tänker jag på hur lycklig jag är och att jag har haft en härlig barndom, vilket uppenbarligen inte är alla förunnat.
Och ikväll blir det torsdagsmiddag som vanligt, och imorgon åker jag och Sara till Ida i Malmö innan det blir tjejkväll i Tomelilla. Lovely!
Nej, nu får jag väl fortsätta på talet om Vilhelm Moberg, jag förstår att ni är avundsjuka. ;) Fast det finns ju så mycket värre saker att göra.

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

tisdag 17 januari 2012

Snart fredag...

Ja, så har jag tänkt nu i flera dagar. Vardagarna är sega och helgen försvinner så jäkla snabbt. :/ Men det är ju också för att jag har så fina och roliga helger och en massa plugg på vardagarna.

I fredags jobbade jag lite snabbare på historian, så att jag kunde ta tio över ett-bussen hem. Visserligen var bussen från Ystad försenad och vi fick sen stanna vid Lerskogsvägen för att invänta ersättningsbuss. Dock hade jag ganska kul eftersom det var en man som var jättearg, och sen satte sig bredvid mig och var allmänt skum. :) När jag kom hem var M&M där och städade lite,och jag började direkt med förrätten till kvällen: stenbitsromscheesecake, mums! Och sen fortsatte jag med efterätter: hemmagjord chokladmums, också jättemums! Vid sju droppade gästerna in, och så kul det var att träffa alla. Jag känner verkligen att föräldrarnas vänner också är mina vänner. Ja, sen gick kvällen snabbt och plötsligt var det dags för dem att åka hem.

I lördags segade vi på morgonen, sen körde vi till Lund (jag körde faktiskt hela vägen till mig), och sen hämtade vi upp Elin innan vi fortsatte mot Ängelholm. Där väntade Sara & Jocke med taco, och sen åkte vi på revy som innehöll allt från tandborst/tandtrolldans till rullebörsdans. Sen fortsatte vi kvällen med fruktsallad och buzz, där vi hade fina foton på oss. :)

Jag var först uppe, efter frukosten åkte vi ut till Valhall och gick på ett medelpass, alla döttrarna och mamma. Jobbigt, men sen kom belöningen på riktigt! Lunchbuffé på Klitterhus, och fybublan vad gott det var, där skulle Patrik varit med. :) Så där satt vi, och efter en liten promenad ut på piren med Sara och Jocke var vi tvugna att åka hem. :(
Sen gjorde jag klart min fotobok över 2011, det var roligt.

Ja, på torsdag väntar mediaprov och redovisning av projektarbetet. Sen drar jag dock hem till Eljaröd för att förbereda inför fredag när tjejerna från klassen kommer dit. Sjukt skoj ska det bli!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

tisdag 10 januari 2012

Nytt år, nya möjligheter!

Julen drog snabbt förbi och den var precis som vanligt väldigt mysig och faktiskt inte lika stökig som den brukar (dock ganska hög ljudvolym när alla var hemma). Alla juldagarna gick vi och la oss vid 3/halv 4, vilket inte berodde på att vi festade eller något, utan vi satt och spelade spel och pratade hela familjen, riktigt myspys!
2011 avslutades på bästa möjliga sätt med några av de bästa vännerna i Orsa. Någon dag var jag inne i Orsa för att kolla hur det såg ut där, men kan likna det lite vid Tomelilla och att det därför var okej, men inte superskojigt. :) Nyårsafton var otroligt vacker och det var ca 9 minus hela dagen. Vi var på afterski och Elin & Elin blev uppraggade av gitarristen, haha. Sen blev det trerätters innan det var dags för allas nyårsunderhållning, och som vi skrattade. Vid tolvslaget stod vi längst upp på en backe och njöt av alla raketer. Och det var typ där festen dog ut efter en lång dag. :)
Nyårsdag gick vi till Fryksås och kollade runt lite, och träffade några bekanta, lite kul faktiskt. Sen åkte jag faktiskt skidor två dagar och gick sedan till Fryksås själv och satt och njöt av den sist dagen. Efter tandborstning och discodans till "Vi drar till Ryssa" i hallen somnade vi gott. Hemresan gick faktiskt väldigt snabbt och det var inte många sura miner.
Ja, det blev en vecka med mycket träning för mina magmuskler, jag vet inte hur mycket jag har skrattat. Och det har varit mysigt, roligt och bara härligt att vara. Jag ska försöka att inte längta tillbaka för mycket. Jag har ju mycket att se fram emot, och jag träffar ju faktiskt dom varje torsdag. :)

Nu har jag precis avslutat ännu en kurs på gymnasiet, och nu är det inte många kvar. Det kommer bli ett roligt år även om allt troligen inte kommer bli som jag väntar mig.

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.