måndag 26 september 2011

Äppelmarknad och annat.

Även om hösten för det mesta är riktigt ruskig har den definitivt sina vackra dagar med ett underbart ljus (särkilt på Österlen). :D

Nu har Lovisa bott hos mig i Lund i två veckor. Trångt kan man tro, men det har faktiskt gått utmärkt, och det känns redan väldigt tomt utan henne. Men jag har bjudit hit henne närhelst hon kan. :)

Fredag: Pappa och jag åkte på för-öppet hus på Kuskahusen. Vi kollade på tavlor och pratade en massa (och åt, såklart). Det var väldigt trevligt. Sen gjorde jag klart min fotobok med byggnader i Europa, ska bli kul att se hur den blir.

Lördag: Tidigt gick jag och pappa upp för att åka till Kiviks äppelmarknad för kanske åttonde året. Vi förberedde för den stora kön, och med all rätt, det var en hel massa som handlade. Jag och pappa stod i vars en kassa och fixade med pengarna. Trots värme och en massa rök i ögonen var det så härligt, jag tycker verkligen att det är roligt. Senare kom även vännerna från entrén och pratade lite. :)
På kvällen åkte jag och Sara till Elna och Ola och hade ordentlig myskväll. Det blev pizza, sing star och chokladpudding. Underbart!

Söndag: Jag sov fram till 10 och åt sen frukost med systrarna och pappa. Vi ett körde jag och Sara till Kivik för att gå på äppelmarknaden. När vi kom in spelade Kalle Moraeus, han är så liten och rolig, och riktigt musikalisk. Han avslutade hela konserten med Koppången på fiol, Sara och jag grät nästan så vackert det var. Den enda låt vi saknade var Beatrice, men den hörde jag i lördags. :) Sen gick vi runt och handlade och vann lite på lotterier, och åt självklart supergoda hamburgare. Innan vi gick var Lasse Kronér, Janne Bark och Tina Ahlin på scenen och hade lite "publiken bestämmer låtar". Mycket roligt, och Danne Stråhed som stod i publiken fick också hoppa upp och sjunga. Sen försökte Lasse få alla att dansa, men en i publiken ville inte, så han gick ner och skulle säga till, då började han springa, och Lasse efter. Han genade mellan Sara och mig och var nära på att meja ner oss. :) Jag filmade, så skoj att kolla på. :)
På kvällen blev det BingoLotto innan vi hämtade mamma vid tåget i Hässlehåla.

Dagen har inte börjat ultimat, jag har glömt min filosofibok och papper + min kalender hemma, och jag har prov på fredag... Sen hade jag glömt skriva ut en inlämning, jag höll på att inte få någon tallrik i matsalen och ska skriva 3-5 sidor på mitt projektarbete till på måndag. I love it!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta von Zweigbergk

måndag 12 september 2011

Och höst...

Regnet vräker ner utanför fönstret och vinden viner. Alltid härligt med höst...
Igår flyttade Lovisa in, och ska bo här i två veckor, lite trångt, men det ska nog gå bra. :)

Mycket tid i veckan har ägnats åt projektarbetet. Många mejl som ska skickas, folk som jag ska prata med och annat som ska fixas. Men jag tycker det är jätteskoj, och ser fram emot det. Troligen blir insamlingsgalan den 18 november i aulan, dock inte fastställt än. På måndag ska jag till det första av Stadsmissionens verksamheter som jag tänkt besöka. Spännande!

I onsdags började Bonde söker fru, och Elin och jag satt fastklistrade framför tv:n. Härligt att det är igång igen. :)
I fredags var jag ledig och spenderade dagen i Malmö, gick rundor en massa hit och dit. På kvällen kom några av tjejerna hit och åt middag, mysfaktor - hög! :)
I lördags åkte jag hem till den kära lilla byn, och på kvällen var vi bjudna till Marie och Peter i Brösarp. Och vilken härlig kväl med en massa god mat och trevliga samtal. Vi ville stanna kvar där! Men var ju tvungna att åka någon gång.
I söndags körde jag(!), utan krock trots stort kors och två rondeller, till Lovisa för att göra massa smycken. Det gick finemang och vi fick ihop en hel del, äntligen. Och såklart en massa babbel. :)

Nu är det snart läggdags, och jag kommer nog nanna sött även inatt.

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

söndag 4 september 2011

Touch av sommar. :)

Vilken helg det har varit vädermässigt, det var som att sommaren plötsligt kom och hälsade på. Men nu regnar det igen och hösten kom tillbaka…

Förra lördagen åkte jag, Sara och Jocke och hälsade på föräldrarna på hotellet i Helsingborg. Vi åt gott på en restaurang vid hamnen. Det var supermysigt, trots att det droppade lite på mamma och mig. Därefter gick vi och åt efterrätt på mezo, också väldigt gott, men vi blev väldigt mätta. Vi gick sen upp på rummet och hade mysigt och öppnade vinet som mamma och pappa köpte på bröllopsresan, och det var faktiskt gott efter 25 år. Vid ett var vi hemma i Ängelholm och nannade sen sött.
På söndagen åkte vi till föräldrarna igen och mötte upp dom på hotellet, vi turade sedan mellan Helsingborg och Helsingör i någon timme, det var faktiskt mycket trevligare än man kan tro. :) Jag följde sen med hem till Eljaröd och jag tog en liten tur till Sjöbo med bilen (med mamma såklart).

Veckan har väl gått som vanligt, det var min tur med träningsmiddag, och det blev (tro det eller ej) mysigt i vårt kök! Det krävdes såklart en hel del städning… I fredags åkte jag hem för att jobba. Det var en riktigt fin kväll och alla verkade nöjda med kvällen. Även igår jobbade jag, dock inte så hårt. Men det blev i alla fall en bra kväll med grillning och myggor. :)

Idag har mamma, jag och Elin legat ute i solen hela dagen och myst. Så härligt väder!! Nu ikväll var vi hos Ida och Henrik i Malmö, och deras lägenhet var så fin. Nu är jag trött och ska minsann nanna!!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk