tisdag 31 augusti 2010

...17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27

Den 28 augusti är ett datum som varit bokat väldigt länge, för då var det nämligen PeGes kräftskiva som gick av stapeln! :) Mer om detta snart...

Fredag: Jag och systrarna Nilsson hade minikräftskiva på Vildanden. Eftersom maten blev sent inhandlad och kakan skulle bakas blev det lite senare middag än vi tänkt oss, men vi knaprade på lite kexs och vindruvor så länge. :) Även om kräftorna var lite varma och värden utsåg sig själv som dålig var stämningen på topp. Elin kom inom och hälsade på innan hon for vidare till nollningen, men kom ganska snabbt tillbaka igen. Innan värden däckade i soffan (OBS, inte pga alkohol, utan endast sömnbrist) hann vi prata och skratta så mycket att jag hade ont i magen när jag cyklade hem i den otroligt kalla natten!

Lördag: Än en gång tog jag rikting mot Vildanden för att äta frukost med Emma, Elin, Elin och Patrik. Härligt med storfrukostar. :D Men jag och Elin fick tyvärr lämna de andra för att åka till sjöbo med Ida. Vi inhandlade mat till kvällen och satte sedan av mot Eljaröd. Det blev mycket fix, och en timme innan vi skulle iväg var stämningen inte riktigt på topp, men mirakulöst nog omvandlades den på en halvtimme, och vi blev som galna. Vi körde till PeGe i Idas lilla bil, som skrapade lagom mycket pga av tyngden... Vi blev mer och mer stissiga och uppjagade, och innan vi stått upp på bänkarna och dansat första gången var vi ordentligt galna. Men efter det blev vi lite lugnare. Men kvällen hade många snapsvisor att bjuda på, som vanligt, och vi var självklart dem som fick upp alla på bänkarna. ;) Dansen började, och det var precis lika galet som vanligt. Kvällen gick snabbt över till natt, och Whendays hade spelat sin sista låt för denna gång. Men vi gick inte hem för det, för efter att vi ätit nattamat sjöng jag och Ida igenom hela Kims pärm, och tog hand om Wendy! Men även PeGes fester tar slut, och Ida och jag gick hemmåt. Tur nog var det fullmåne, så att vi kunde se något, och eftersom det var en helt stilla kväll kunde vi nästan höra vad de som var kvar i Ludaröd sa när vi var hemma, knasigt! Det var än en gång en underbar fest, tack alla!!

Söndag: Trötta pallrade vi oss upp ur sängarna och åt frukost. Eftersom systrarna skulle iväg på nollning och Ida skulle iväg åkte de tidigt på eftermiddagen. Men sen kom föräldrarna hem, och det blev en myskväll i kyrkan, där vi lyssnade på Staffan och Marita. :) Dock kände jag i mitten av konserten att mina ögon ville stänga sig, men jag fick ett tuggummi att tugga på, så då vaknade jag till igen, och kunde njuta av den härliga musiken!

Ja, nu har veckan börjat igen. Idag var jag och Sofie på Mormors på vår håltimme, och skulle plugga, men det blev en massa annat prat istället. Så nu får jag väl göra det som inte gjorde...

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

torsdag 26 augusti 2010

Malmöfestivalen m.m.

Då är snart denna skolveckan över, och helgen riktigt nära. Förutom att det har varit otroligt mycket strul med våra scheman har veckan varit helt okej.

Fredag: Jag och Lovisa åkte in till Malmö, och när vi ätit klart mötte vi upp lilla Ina. :) Vi gick runt och kollade på folk och pratade. Vi var osäkra på om vi skulle se Perikles, men innan vi visste ordet av det var vi uppe och dansade på borden och ledde tåget, som riktigt många hängde på. Det var riktigt skoj! Vi fick dock sluta ganska tidigt, eftersom tåget mot tomelilla gick. Men hade det inte gjort det hade vi inte träffat dansken som ville bjuda mig på "en lillen en", vilket jag dock tackade nej till. :)

Lördag: Jobb hela dagen, och på kvällen fick vi gäster, så det blev grillning och mycket prat. :D

Söndag: Det regnade HELA dagen, men jag och Lovisa hade redan bestämt oss för att åka till Malmö. Och när vi kom till Malmö sken solen, helt perfekt. :D Vi satt på Subway och tittade på folk i ca en timme, sen kollade vi lite på Lars winnerbäck, men sen fortsatte vi vidare. Vi gick runt och försökte hitta andra scener, men lyckades inte så bra. Men vi hittade 60-talstältet där Liverpool spelade, och det var riktigt bra! När vi tagit tåget tillbaks till Lund var vi riktigt hungriga, så vi gick till BK, men det var stängt, så vi gick till Macedoncan, men nä, det var också stängt! Så vi fick gå till Max, men vad gör man inte för lite mat. :) Så klockan 20 över 2 var vi i säng, och riktigt trötta!

Resten av veckan har bestått av träning och skola, och jag kan inte förtså att det redan är helg igen, och den efterlängtade PGfesten. :D Jag kollade precis på bilder och filmer från när vi var i Tandådalen, och jag längtar tillbaka lite.. Vi hade så fint väder, och så himla fin stuga och mysiga kvällar. Detta året får vi väl se hur det blir med den saken, jag har ju blivit erbjuden plats i Östgötarnas stuga... ;)

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

fredag 20 augusti 2010

Sommarlovet försvann...

Ja, nu är det redan slutet av augusti, och jag står här, precis som jag antar att många andra gör, och undrar var sommaren tog vägen. Nu är det visserligen fortfarande sommar, och inga dystra miner än!! men sommaren flög iväg, och jag hann inte skriva nåt inlägg efter 14 juli..


Hur ska man då ta ut godbitarna från sommaren...
Det var som vanligt logdans på Björkerödsgården sjöbo marknads-veckan. Och det blev en rolig kväll, trots få killar som ville dansa (troligen vågade dom inte bjuda upp) ;) Jag gick inte genom mossen hem iår, utan på vägen med Kalle, Kerstin och Elin, och jag måste säga att det var ett bättre vägval än det andra, även om det har varit roligt att gå där. I övrigt var allt sig likt, Jonas letade efterfest och behövde ingen sängplats i Näsby, och det åskade (blixt-knall) och jag la mig därför än en gång i köket..

Eftersom jag jobbade under Kiviks marknad hade jag inte planerat att åka dit, men eftersom Sara gärna ville, så hängde jag på. Och det resulterade i att när mamma och pappa åkt hem träffade vi Roger och var sedan utanför husvagnen med en massa folk, och jag och Sara höll i sången, mkt roligt. Men när vi blev hämtade av vår kära mor vid halv 2 var det i stort sett bara jag, Sara, ME och Gustaf kvar. Inte många som klarar av trycket.. :P
Dagen efter åkte jag dit med Ida och Sylvia, och eftersom det var lite för mycket fylla och att alla var rent ut sagt galna så var det inte så roligt som kvällen innan. Men visst var det en upplevelse att stå där helt nyckter och bara observera, och jag stod och tänkte på ett uttryck hela kvällen: Mycket ska man se innan ögonen faller ur huvudet, för det är precis lika knasigt som de människorna.

I övrigt har det blivit Kulla, många gånger, Åhus med Lovisa och några gånger med familjen, Allsång i Brösarp och frukostmöte i Simrishamn. Alltså en bra blandning av kultur och fest!

Förra veckan tillbringades på Gotland med familjen. Det var nämligen så att min kära kusin gifte sig med sin kära fru förra lördagen. Det var superfint bröllop, och de flesta grät, även prästen under en av sångerna. Festen efter var också rolig, och många fina tal fick vi höra. Dagen efter var det presentöppning och då blev vi bjudna på god soppa och tårta, mums. :D
På måndagen hade Fredrik fixat en guidad rundtur på Gotland, så med delar av släkten och släkt i släkten utforskade vi den fina ön.
Resten av veckan utforskade vi Visby och mellersta Gotland, som också är väldigt fint. Vi bodde i en sex-manna stuga och fick två kvällar besök av rävar, lite skumt, för de var jättetama, och la sig på grästet två meter från oss.. Men Det blev iaf en underbar vecka.

Nu är det åter skola, och det känns helt okej, för livet är inte slut för det! Snart drar jag och Lovisa till Malmö. :D

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk