tisdag 31 maj 2016

Livets vändningar och den senaste månaden

Det är en hel månad sen jag skrev sist. Och det är så mycket som hänt sen dess.
Ibland tar livet vändningar som är helt oväntade och oftast riktigt bra. Just nu kan jag inte klaga alls på mitt livs svängar! De först åren jag hade bloggen slutade jag alltid inläggen med orden "Du är själv regissör till ditt livs teater!" och visst stämmer det att vi måste ta våra egna beslut. Men efter en händelse insåg jag att det inte är vi som styr vad som ska hända, utan det är någon som har lite bättre koll än oss, hur och varför har jag ingen aning om. Att jag är där jag är idag hade jag aldrig kunnat ana, men det är jag väldigt lycklig över!

För några helger sen var jag uppe hos Kloskar i Kungsbacka. Vi hade inte setts på länge, så det var ett kärt återseende och mycket att prata om. Vi satt och fikade nere vid havet länge eftersom det var en av de första riktigt varma vårdagarna. Sen åkte vi upp till Göteborg för att gå på en gudstjänst på Connect church. Den var på Clarion Post och vi var väl ca 1300 st. Så ovant och så häftigt. Att fira gudstjänst kan verkligen betyda olika saker! Efter två och en halv timme var det slut och jag åkte hem efter en mysig dag med mycket intryck.

Storbildskärmar och scen på gudstjänsten

Veckan efter var väldigt hektiskt på jobbet med vårsångskväll både i Höja och Rebbelberga, där det kom ca 100 st på varje och i Höja sjöng vi med kören också. Så hektiskt alltså, men förbaskat roligt! På fredagen var det avslutning med kören, en sorgens dag eftersom det också var avtackning av vår duktige körledare. Men någon sorg var det ingen som visade, jag hade snarare ont i magen så mycket som vi skrattade hela kvällen. Vi hade först fördrink nere vid Vita Räck, sen målade vi en tavla hos Ebba Kristina och åt gott i trädgården. Till sist åkte vi hem till en i kören och fick en överraskning med SunTrip och Dans bodega. Och när vi stod och sjöng "Beachparty" vid poolkanten hoppade plötsligt halva kören i med kläderna på, och som vi skrattade! Sen blev det kaffe och tårta i uterummet, och såklart en massa sång. Det blev en helt fantastisk kväll!

Hela gänget samlade

Flickor bak i bilen målades på tavlan

Sällskapsresan?

Förra helgen var, precis som alla andra helger, välfylld. På lördagen var det kyrkans dag på jobbet och det blev en väldigt rolig och lyckad dag. Vi värdinnor hade fixat frukostpåsar i vårt temporära café "Böner & Bönor". De åts till musikkrysset som hölls utanför kyrkan med personalkören. Sen grillade vi korv resten av dagen, och det var en massa folk som kom och åt och besökte någon av alla våra stationer, såsom hoppborg, gissa vem som jobbar med vad och på en station fick man en blomma. Det hela kändes uppskattat och vi var väldigt nöjda.

Efter middag med personalen åkte jag ner till Lund för att gå på inflyttning-för-två-år-sen-fest. Och det var som väntat trevligt, och vi pratade och skrattade en massa. På natten när jag åkte hem var jag dock ganska trött..

Dagen efter åkte vi till Falkenberg Standbad för att spaa och inte göra någonting alls. Och det var helt fantastiskt. Det var ett mysigt och annorlunda spa med olika stationer (ångbastu, fotbad, hamammassage m.m.). Kvällsmaten och frukostbuffén var också väldigt goda, rummen mysiga, och sällskapet var ju såklart toppen! Inte mycket att klaga på faktisk.

Våra frukostpåsar

Mys i Lund

Vårt hotellrum

Middagen på kvällen

Den vackra trappan upp till restaurangen

Helgen som gick försvann också i ett nafs, men så kul det var. Det var den årliga logdansen hos PeGe och det var härlig stämning och ovanligt många som var uppe och dansade hela kvällen. Hela gänget var på bra humör och morgonen efter blev det frukost i trädgården hemma hos föräldrarna. Och sen blev det lite kubb och häng innan kvällsmaten, då hela familjen med respektive var samlade för första gången. Märkligt med väldigt roligt. :D

Alla stod på bänkarna och stolarna när Othellos var igång

Igår när vi skulle köra hem till Ängelholm, passade vi på att göra det till en utflykt. Så vi var i Kivik, tittade inom på Yangtorp och fikade i Bosjökloster. Där blåste det så att parasollet flög iväg  och sen fick vi besök av några höns som inte ville gå därifrån. Lugnt och skönt med andra ord. :)

Kristian och våra besökare

Lamorna (jag gillar tänderna till vänster)

Jaha, och nu är det redan tisdag.. Men det känns som att sommaren är på väg och att det kommer bli en helt underbar sommar!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!

söndag 1 maj 2016

Valborgsveckan

Maj är här, och inte med vilket väder som helst. Så fint och skönt det är ute idag. :)

Ja, sist skrev jag att kalendern var full, och det har varit mycket att göra på jobbet. Men på kvällarna har jag tagit det ganska lugnt, så lite vila har det varit. Men visst satt det extra fint med helgen den här veckan.
I torsdags var jag på ett föredrag med Tomas Sjödin. Han är en väldigt klok människa och jag försöker alltid ta till mig något av allt han säger. Den här kvällen pratade han om att det händer när du vilar, det som inte händer annars. Att lägga ifrån sig ett svårt korsord ett tag kan göra att du kan fylla i det direkt när du tar upp det igen. Och att man inte behöver trappa ner på tempot om man lär sig att ta pauser. T.ex. om man försöker få ett nobelopris sex dagar i veckan och vila en dag är det större chans att du kommer på nya saker än om du jobbar med det sju dagar i veckan. Intressant tanke!

Tomas Sjödin

Valborgshelgen har varit väldigt mysig och rolig. Igår kväll kom vännerna hit, vi åt middag och gick sen ner till firandet vid Sven Jons udde. Det var lite kyligt, man hörde knappt kören, ett ganska långt och mörkt tal och till sist tändes bålet. Så det var väl ungefär som ett vanligt valborgsfirande och där var väldigt mycket folk. Vi gick sen tillbaka hem och åt efterrätt och spelade spel. Det blev en kväll med mycket prat, män som skrattade som små skolflickor, och en vinst i spelet. :)

Innan stormen

Bålet

Idag har jag tagit det väldigt lugnt, diskat och tagit en välbehövlig promenad vid havet. Jag laddar upp inför nästa vecka, som förhoppningsvis kommer att bli lite lugnare. Nu sjunger studentsångarna på tv:n och magnolian blommar. Det är nu det börjar! :)

Fina småbåtshamnen

En liten pingstlilja i solen. 

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!