måndag 17 augusti 2015

Augusti so far

Tredje veckan på jobb var fullproppad med saker och det var en ganska trött tjej som kom hem på fredagskvällen. Men som tur var kom mamma hit, och tillsammans cyklade vi ner till stan för att se båtparaden under ljusfesten. Vi gick sen till kyrkan för att vara med på ljusgudstjänsten. Och kyrkan var helt full och gospelkören gjorde så att väggarna bågnade. Väldigt kul. Sen cyklade vi hem i den varma kvällen. På lördagen kom Sara och Jocke hem och vi firade henne lite, och precis innan det blev mörkt tog vi ett dopp i havet. Riktigt mysigt. 

"Änglahund" under båtparaden

Saras chokladtårta 

På söndagen flyttade jag in i mitt nya hem. Och det känns väldigt bra, även om jag inte hunnit vara här så mycket. I tisdags var det Höja talang och jag var med och sjöng och spelade ukulele i Knud Runez (vårt personalband). Väldigt kul var det och det kom mycket folk.  

Byakören under Höja Talang

I torsdags åkte jag upp till Uppsala och konferens med Skut (svenska kyrkan i utlandet). Första kvällen åt vi volontärer på en libanesisk restaurang. Det var mycket prat och massor av god mat. Dagen efter åkte vi till Lena kyrka för att gå till Tensta i det vackra vädret. Och det var en väldigt härlig natur att gå i. Sen blev det prat och mässa innan vi åkte tillbaka till Uppsala. På kvällen blev det stor middag på Konsert- och kongresscentret. Afrokören med band underhöll, och det gjorde dom sjukt bra. Det var inte många som kunde sitta still, och många dansade runt i tåget runt hela salen. Sjukt roligt!

I lördags var det avslutning med sändningsmässa och lunch utanför domkyrkan. När programmet för dagen var slut gick jag och en tjej runt och tittade på den fina staden. Sen åkte jag hem till Skåne igen.
Afrokören

Domkyrkan

Domkyrkan

Igår jobbade jag på musikgudstjänst och gjorde snittar till tacksamma församlingsbor. Idag har jag varit på jobbet och åkt runt på alla ställen jag kan vara på och fixat med olika saker. Varm som vanligt! Men sen när jag kom hem tog jag en välbehövlig promenad längs med havet, så skönt!

Mitt nya hemma

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!

måndag 3 augusti 2015

Guld och gröna skogar!

Ja, utan tvekan är "Guld och gröna skogar" sommaren 2015 för mig. Inte främst hos barnen har den gått hem, och för de flesta föräldrar är det väl därför med skräckblandad förtjusning den lyssnas på. :)
 
Fortsättningen på semestern tillbringades med familjen och släkten. Det blev mysiga sommarkvällar i Åhus, Ystad och Kivik, sång på friluftsgudstjänst, Sunny stand up i Ystad, kalvningar, mys med halva släkten på stranden i Haväng en inte jättevarm dag.
Sen blev det marknadsveckan och vi var i Kivik en kväll, men träffade inte så många vi kände. På torsdagen var det som vanligt marknadsafton hos M&M där alla kusinerna samlades. Vi fortsatte på fredagen med logdans i Björkeröd där Arvingarna spelade. Sen var det ju Björkerödsdag med mysig storfrukost och halvdag i Näsby.
 
Sunny Stand up
 
Logdans på Björkerödsgården 

Vacker kväll i Kivik

Märkligt väder vid havet i Åhus
 
Sen var det dags att börja jobba. Första veckan gick jag bredvid och skulle få in mycket på kort tid. Andra dagen var det konsert med systrarna, så då fick jag vara ledig. Och det blev en väldigt lyckad konsert, och över 100 som kom och lyssnade, vilket verkligen är jätteroligt! Jag åkte sen hem till Ängelholm, men under helgen åkte vi hem till föräldrarna igen. På söndagen var vi på loppis i Maglehem, och oj vad där var folk när de öppnade, trots att det emellanåt ösregnade. På kvällen hade vi tänkt åka till Kulla och fram till en halvtimme innan såg det inte ut som att vädret ville det, men sen sprack det upp. Det var inte jättevarmt och inte så mycket folk. Men alla som jag vill ha där var där, och vi satt samlade. Så med bra orkester, halva släkten och vänner samlade hade vi en riktigt bra kväll. Och Simon, som var förband, fick ett underbart sött gäng med fans. Och trots att jag inte var så pigg när jag åkte till jobbet dagen efter var det så värt det!

Konserten med den yngsta åskådaren

Sötaste fansen
 
På tisdagen blev jag överraskad av att hela familjen kom upp hit efter att jag slutat. Så det blev minigolf på Råbocka, visserligen ösregnade det nästan halva rundan, men det var ändå mysigt. :)
 
Sen gick veckan, på torsdagen var vi på grillkväll hos några vänner och plötsligt var det fredag och jag skulle hem till Eljaröd igen. Denna gång för lite festligheter. I lördags var det nämligen 40-årsfest. Det bjöds på fina snittar i solskenet innan vi fick hitta vår bordspartner och ta plats. Under middagen blev det mycket prat och skratt, och kvällens citat blev nog "jag känner mig som en raps". Sen var det en massa dans tills nattamaten. Sen hämtade vi föräldrarna i Sjöbo där festen fortfarande var igång. :)
Söndagen gav lite härlig vila i trädgården där de söta kalvarna sprang omkring.
 
Dansbanan i den fint pyntade ladan
De sötaste kalvarna!
 
Idag kom sommarvärmen på riktigt, medan jag går in på min ganska fulla arbetsvecka. Men jag gick ner till havet och tog en promenad i vattnet efter jobbet. Och det var fortfarande så varmt så att man nästan svettades, sjukt.
På söndag är det dags för andra flytten den här sommaren, och det ska bli kul. Men det känns fortfarande märkligt att detta ska bli hemma.

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!