lördag 25 april 2015

På resande fot i solsken

Vilken otroligt härligt väder det har varit (fram till igår), och humöret påverkas ju så mycket av det. Sen sist har jag hängt med härliga människor och varit runt på lite olika ställen i Sverige.
 
Förra onsdagen var det Ung i Köpenhamn, och vi var och bowlade och åt efteråt. Vi var på DGI byen, och jag får säga att det var väldigt fint där och verkligen prisvärt!
På fredagen åkte jag upp till Kungsbacka för att träffa Kloskar och Sophie. Och vi började med en konsert i Släp kyrka. Och vilken klass det var på den. Det började med Fellt, som vi tyvärr bara hörde två låtar av. Sen fortsatte kvällen med Tobbe Daun och sist var det Kiwistone. Och någon låt var sådär så att det blev lite magiskt ögonblick. Det är nåt särskilt med livemusik och bra musiker.
 
Kiwistone
 
Dagen efter tog vi oss till vackra och underbara Helsjön. Vi gick runt i flera byggnader och var bara sådär otroligt nostalgiska som man kan bli. Varje hörn har ju sitt minne och medan vi gick var det hela tiden "just det" och "minns ni då när...". Vi gick upp på Texelberget där det var varmt som mitt i sommaren, så där låg vi och solade lite. Och när vi skulle vidare till Befrielseplatsen var vi lite lost och gick mitt i den snårigaste skogen, men vi höll rätt riktning och kom fram till slut. Sen åkte vi till Horred, gick in om på ica mest för att vara lite mer sentimentala och köpte sen kebab (på min begäran, eftersom det är den godaste och faktiskt den enda kebaben jag äter). Vi åt den på udden och efter sammanlagt 6 timmar åkte vi från ett av vårt hjärtas hem. :) På kvällen blev det mys och taco.
 
Back to where it all began... 

Nere vid udden

På söndagen var vi på en härlig och fin gospelmässa innan jag åkte vidare till Stockholm. Efter en låång bussresa var jag äntligen framme.
När jag sovit bestämde jag mig för att göra stan. Så jag gick till Stora Essingen, Lilla Essingen, så småningom till Långholmen som jag nästan missade att jag var på och vidare till söder mälarstrand och Skinnarviksberget. Jag åt lunch på ett litet café som hette Konditori Eclaire, sjukt god och stor sallad! Jag kom sen på att jag var i närheten av vandrarhemmet som vi bodde i på klassresan i sexan och var tvungen att gå dit för ytterligare minnen. Jag tog mig sen hemåt och på kvällen blev det ett kärt återseende hos mina släktingar.

 
På tisdagen åkte jag till Viks folkhögskola för att hälsa på lite och se hur den ser ut. Jag fick vara med på två lektioner och blev runtvisad lite överallt. En spännande och trevlig dag. Jag tog mig sen in till stan på kvällen och hittade ett ställe med väldigt god mat. Jag åt grillade lax, och stället var lite som ett kebabställe med klass (ja, lite märkligt kanske). Och när jag kom in satt det ett killgäng varav en var skådespelare och brukar spela gangster, så min intuition var att byta bord. Men sen kom jag ju på att det var en skådis och inte rollen som var där. :) Hjärnan spelar en spratt ibland. Men i vilket fall rekommenderar jag stället! Amida kolgrill heter det.
Efteråt tog jag en promenad i mysiga gamla stan, och solnedgången var liksom helt fantastisk! Jag såg också körsbärsträden i Kungsträdgården innan jag åkte hem för att vila upp mig.

Amida
 
Solnedgången vid Riddarholmen

För dagen efter var det ju dags att åka till Kaggeholm på antagningsprov. Även detta var en solig och vacker dag. Efter samlingen var det teoriprov och sen var det ganska mycket väntan och vi gick en runda och tittade på byggnaderna. Sen var det intervju innan lunchen, och efter det hade jag mitt sångprov. Det kändes bra och jag kunde inte göra så mycket annorlunda. Sen är det ju så många som söker att jag inte förväntar mig en plats. Men söka kan man ju alltid. :)
När jag var färdig åkte jag in till Hagaparken och åt glass och gick en lång promenad. Och eftersom jag hade min rullväska med mig hördes jag ganska mycket och folk tittade lite konstigt. Och när jag skulle fota en sak gick jag ifrån väskan några meter, och märkte att en av vakterna höll koll på mig. Men jag blev inte visiterad. ;)
Sen var det dags att åka ifrån huvudstaden till min andra huvudstad och hem. Flyget var tidigt och väskan kom direkt, så fyra min efter att planet skulle ha landat satt jag på tåget. Bra flyt!

Hagaparken
 
Igår var det fredagsbar, och vi var lite färre än vanligt, men fick också lite mer danska inputs från borden bredvid, så vi hade kul. :) Och jag stoppade faktiskt en jacka från att börja brinna. Det luktade bränt, och jag visste att det låg jackor på bordet bakom, och mycket riktigt var det en jacka som typ låg i ljusstaken. Men när jag skulle ta upp den var dragkedjan så sjukt varm att jag brände mig på två ställen och fick sitta med handen i ett glas med is sen förra drinken. Enligt mig borde jackägaren varit lite gladare än vad han var... Men han var ju dansk! ;)
Imorgon får jag finbesök, som jag ser mycket fram emot. Jag ska bara komma till andra sidan jobbdagen. :)

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!

lördag 11 april 2015

Vita bussar och konstrunda

Veckorna går, och våren är verkligen här. Vilka härliga dagar det har varit!
Och att minnas vad jag gjort de senaste veckorna är inte helt lätt, men som tur är har jag ju fotat en del.

Jag var på DR Koncerthus och lyssnade på The Real Group. De är ju verkligen musikaliska och sjunger riktigt grymt. Jag kunde inte så många låtar, men det var ju ändå härligt att höra.

The Real Group
 
På söndagen åkte jag hem till M&M och hade mysdagar där med tv-tittande och massa god mat. Så det var precis vad jag behövde. Jag var sen inne och jobbade två dagar innan jag tog lite påskledigt. Så jag åkte hem till Eljaröd. Jag och mamma var på vernissage i Brösarp, och senare kom också Elin hem. På påskdagen hälsade vi på kusinen i Tomelilla innan vi åkte till Keramika Fantasia utanför Bollerup. Och där var en massa fina saker. Vi fortsatte sen till Kåseberga och det blev en liten promenad upp till Ales stenar, och det var det perfekt väder till. Så fint!

Fina färger i Bollerup

Keramika Fantasi

I Kåseberga

I Kåseberga

Vi var också uppe i Ängelholm och var på lite konstrunda där. Det blev lite fynd innan vi åt glass och spelade kubb vid Hembygdsparken. Det var ju fint väder, så då får säsongen också börja. :)

Denna veckan har gått i ett, och jag har haft en del att göra. Jag har bl.a. haft svenska kyrkans vandringskonto på instagram, och det tar mer tid än man kanske kan tro. Igår var det en lite kaosdag, men den slutade på topp. På kvällen var jag nämligen på Halifax och åt gott i gott sällskap. :)

Idag har det varit en hektiskt dag, men också en väldigt fin dag med många intressanta föredrag. Den här helgen har vi minnesdagar eftersom det är 70 år sedan Röda Korset gjorde sin räddningsaktion med de vita bussarna. Vi visade bl.a. Hoppets hamn, som är en fantastiskt fin film som alla borde se. Den handlar om människor som kom med bussarna, den är inte sorglig utan hoppfull. Jag åkte också själv en liten bit med en av de vita bussarna som var med då också, så det var ju lite kul. Men vi var fyra stycken som åkte typ hundra meter en fin vårdag utan att vara rädda för något. Jag kan bara inte förstå hur det känns att sitta 40 stycken en mörk natt på en gropig skogsväg och ständigt rädd för att bli beskjuten eller annat. Usch! Men fram kom ju de flesta, och vilken insats!

Den vita bussen utanför kyrkan
 
En del av utställningen
 
Ikväll tog jag en promenad ner till havet och Nyhavn, och det var så himla fint väder att jag bara gick i klänning och kofta. Jag bara dansade genom stan, Lovely! Och vad det var mycket folk ute, inte minst på Papirön, jisses! Nu ska jag snart lägga mig och ta sats inför en ny dag imorgon.
 
Papirön
 
Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!