måndag 26 januari 2015

Boktips och annat

Vilken vecka. Många timmar spenderades på jobbet, så jag känner mig faktiskt ganska trött, men imorgon är jag ju nästan ledig. :)
 
I tisdags var det årets kirkevandring, och det var inte ont om folk om man säger så. Kirkevandringen går ut på att en massa människor vandrar mellan sex olika kyrkor i en viss ordning, bl.a. en dansk kyrka, anglikanska kyrkan, svenska kyrkan och metodistkyrkan. Och den sista gudstjänsten är här, och då fikar nästa alla på kaffe och bulle. Det var ca 800 pers som startade vid första kyrkan, så vi räknar att ca 600 personer var hos oss. Jag och Harriet hade bakat 550 bullar under dagen, och det var fyra över, snacka om marginal. ;)
 
Dagen efter var det upp och jobba igen, även denna dagen blev lång, eftersom vi hade after work på jobbet. Vi var faktiskt ganska många, och hade en väldigt trevlig kväll. torsdagen och fredagen var vi alla allmänt förvirrade som följd av ganska mycket jobb. På lördagen hade vi flera dop, och än en gång ganska många som var i huset, vilket såklart är väldigt trevligt.
Jag visste att föräldrarna skulle upp till Ängelholm på kvällen, så jag fick ett infall och åkte dit jag med. Och vi åt en massa god mat och spelade spel och skrattade så vi hade ont i magen.
 
Igår morse var jag inte så vidare pigg när jag tog tåget och färjan till jobbet, men det var fyra barn på söndagsskolan, och kören gick okej. Så en ganska bra dag ändå. Och det var soligt och fint ute, så jag tog en lång promenad tills det blev mörkt.
 
Nere vid hamnen

Operan
 
Idag har jag kollat på både Breaking dawn 2 och Hobbit 1. Kände att jag hade lite att ta igen i filmväg. :) Jag har också börjat läsa "Britt-Marie var här", som är skriven av Fredrik Backman, samma som har skrivit "En man som heter Ove". Och jag är lika förbluffad varje bok av honom som jag läser. Det tar ett tag att komma in i dem, men sen blir de ju bara så otroligt bra! Och jag får lite ont i magen av medkänsla för huvudpersonen, men man får också följa personens nya liv. Läs dem!!
 
Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!

söndag 18 januari 2015

Operabesök och annat

Då har vardagen hunnit ifatt, och det känns mestadels bra. Första veckan blev det i stort sett bara jobb på dagarna och datorn på kvällarna, eftersom jag hållit på att fixa min fotobok för 2014. Den är äntligen färdig, och kommer förhoppningsvis snart med posten. :)
Mina lediga dagar var jag i stan och handlade lite. Jag var inne på Magasin du Nord för första gången, och eftersom det var januarirea (typ som vår mellandagsrea) var jag där väldigt länge och provade en massa fina klänningar och annat. Efter danskan var jag hembjuden till Nicoletta och det blev pizzor i mängder och en massa prat, som vanligt. På vägen hem tittade jag på mobilen när jag gick och insåg inte att det stod en stolpe mitt på trottoaren (väldigt dumt placerad, enligt mig) och jag lyckades gå rakt in i den. Mitt blåmärke har börjat försvinna nu...
 
I fredags var jag på bio efter jobbet. En rysk film som inte var så uppmuntrande, men det var väldigt fina miljöer. Och det var också allmänt trevligt att vara på bio. Efteråt kände jag inte för att gå och lägga mig. Och eftersom jag tusen gånger har fått höra om den otroligt trevliga jazzbaren Charlie Scott's blev det en tur dit. Och det var väldigt trevligt, och bra musik. Stor chans att det blir fler gånger!
 
Igår var det fint väder, och jag och en kollega tog oss med havnebussen till Operan, som hade 10-årsjubileum och öppet hus. Jag har aldrig varit inne förr, så det var kul att se. Vi åkte sen in till library bar, som är ett väldigt mysigt ställe, precis bredvid Tivoli och Hovedbanegården. Jag var sjukt trött när jag kom hem, så vid halv tio slocknade jag och sov i nästan tolv timmar. Någon gång ska väl nätterna med dålig sömn ta igen sig.
 

Operasalen

Foajén

Utsikten från Operan
 

Library bar
 
Idag har jag jobbat, och vi dansade slängpolska. Efteråt sjöng jag en stund innan jag tog en promenad på kastellet. Kvällen har bjudit på Så ska det låta och Blå ögon.
På tisdag är det årets kirkevandring, så det blir en lång dag. Och på onsdag har vi after work och Ung i Köpenhamn, vilket jag ser fram emot. :)
 
Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!

torsdag 8 januari 2015

Julledigheten

Tillbaka till vardagen efter julledigheten. Och vilka veckor det har varit, helt underbart och en stor dos av att göra ingenting. :)
 
Den 20 dec var det julfest med gänget i Kristianstad. Vi började med bowling, vilket var väldigt längesen. Sen åt vi, åt ännu mer, gjorde historier och teater och sjöng snapsvisor och julsånger. Och när vi till slut inte kunde äta mer var det dags att åka hem. :)
 
Dagen efter var det dags för årets julkonsert i Fränninge, där jag var inbjuden att sjunga. Jag fick också sjunga med Himlaröster, vilket jag tyckte var så kul. Det blev en väldigt bra kväll där jag fick träffa de andra tjejerna och kören. Konserten blev jättefin och det var så mycket kärlek som bara musik kan ge.
 
I Ystads Allehanda dagen efter

Den på tisdagen var det dags för årets första julfirande. Vi var 35 st, vilket var mycket även för att vara vår släkt. Men vi satt i samma rum allihopa och barnen sprang runt och lekte, och i det härliga kaoset bland de bästa jag vet infann sig julstämningen ordentligt. Och sen kom ju faktiskt tomten och hälsade på, och släden måste ha varit bra byggd så mycket klappar som han kom med. Men så var vi ju också ganska många.

Jag sov över hos mormor och morfar och tog mig in till Kph för att jobba. Jag och Pelle ledde samlingen vid krubban, där jag försökte på mig nya uttryck, eller vad det nu var. Sen var det dans kring granen, och tomten kom med godis. Sist hade vi julkaffe innan jag åkte hemåt igen. På kvällen var vi bara fem stycken, vilket var väldigt lagom. :)

På juldagen var vi uppe tidigt för att åka på julotta i Vollsjö. Det var kallt och lite snö på taken, vilket var fullt tillräckligt för att det skulle bli riktigt mysigt. När vi kom hem somnade vi igen innan vi åkte upp till Ängelholm för att träffa Sara och Jocke.
Annandagen och dagarna efter bjöd på en massa filmtittande, mys, spelande av olika spel, lite shopping och fix i Kristianstad, promenader, fikor hos farmor och en massa härligt lata saker. Jag var också på jul/nyårskonserten med Drängakören, Jessica Johansson, Johan Elmqvist och Ingvar Albihn. Och den var också väldigt fin och finstämd.

När termometern visade -10 grader

Fina drängarna!
 
Och sen var det plötsligt nyårsafton. Jag åkte till Lund, där jag precis missade tåget vidare. Men det blev lunch på subway, med Carl som också precis kom med tåget. Vilken tajming, alltså!
Efter en timme åkte jag vidare till Ängelholm där det blev en rolig kväll med en massa fin och lyxig mat, en massa prat, fina raketer, egengjorda musikkryss och På spåret och spel fram till halv fyra. :)

Min del av menyn
 
Jag spenderade sen två dagar i Ängelholm med systrarna och Jocke, och precis som på nyårsafton hade jag allt som oftast ont i magen så mycket som jag skrattade. Jag tog mig sen upp till Carl för att äta lunch på Wild West Steakhouse. Mycket god mat och trevligt sällskap. Vi kände oss inte så inträngda iaf, eftersom det var en väldigt stor lokal och det inte var mycket folk. :)

Wild West Steakhouse
 
 
Nu har jag varit i Kph sen i tisdags. Jag började på danskan i tisdags, och på jobbet imorgon. Så nu har vardagslivet börjat, och det är jag helt okej med. :)
 
Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!