onsdag 26 november 2014

Julbasaren är över.

Julbasaren är över för denna gången, och det känns väldigt konstigt, men också lite lättande såklart.
 
Förra helgen såg jag Sverige-Montenegromatchen på en bar i stan med två svenskar. Vi hade väldigt trevligt och fortsatte sen vidare för någon drink innan jag var tvungen att cykla hem för att komma upp till jobbet dagen efter.
På söndagen var det full fart på jobbet med söndagsskola, kyrkkaffe, konsert och sen kom några vänner för att hjälpa till att bära och fixa inför basaren. Vi var sen alla ganska slöa och tog det lugnt hemma hos mig.
 
Sen var basarveckan igång. Men jag var ledig på tisdagen och hade tid att fixa med lite saker. Och på kvällen var det danska som vanligt, och det blev lite häng även efter.
Men sen var allt fokus på basaren, och det byggdes och bars i massor, och plötsligt var fredagen där och det var dags för insläpp. Och vi tog en fin bild för att locka ännu fler:
 
Farbror Blå, Tant Grön och Pelle (eller Prick)
 
Och på kvällen kom föräldrarna och hälsade på. Och när jag bytt om och vi var och åt kom också Elin på besök. Vi mös på hotellrummet och åt ännu mer innan vi gick hem och sov.
Och trött gick jag upp tidigt för ännu en tuff, men rolig dag. Det kom en massa barn och pysslade med mig, och en frågare om jag var Tant Grön på riktigt. Söta unge! I övrigt var basaren mestadels roligt och bara att det var så mycket folk i huset var kul, och stämningen var god. Resten av helgen flöt snabbt på och sen var det över.
Vi tog undan lite innan några av oss gick till Det lille Apotek för att äta. Det var trevligt, och lagom jobbigt. Jag åt också mitt första danska julbord, och det var väl helt okej, men det svenska står ändå högst på listan. :)

En av bodarna på Julbasaren

En del av julbordet (ser inte jättegott ut på bild kanske). :)
 
De senaste dagarna har det varit återställning av lokalerna som stått på schemat, och vi har faktiskt kommit väldigt långt. Man är lite sliten, men det känns skönt att det är så mycket som har kommit på plats.
Igår kväll blev det taco tuesday med danskakursarna. Och det blev väldigt roligt och det var också en välbehövlig paus i allt. Och när jag cyklade hem var det på ett nästintill tomt Ströget, vilket är väldigt ovanligt.
Imorse såg jag att vi skulle sjunga Bereden väg för Herran som psalm på mässan, och tänkte att det var fel. Och sen kom jag på att det ju faktiskt är första advent på söndag. Sjukt! Så i helgen väntar adventkonsert, söndagsskola och träning inför barnens lucia innan jag åker hem på julskyltning i Sverige. Mys!
 
Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!

fredag 14 november 2014

Snart julbasar

Ja, jisses vad tiden går. Om en vecka har vi haft förpremiär på julbasaren. Men det är ändå inte riktigt än. Förra inlägget var precis innan jag hade barnkören för första gången, och det gick så bra. Och i söndags sjöng de på familjemässan, och de var så söta och jätteduktiga. :)
 
Jag har också varit ute på spontan utekväll med några svenskar (och en indier). Jag bestämde att jag skulle med bara en liten stund innan vi skulle ses, och det blev en väldigt trevlig kväll. Och timmen som vi drog tillbaka klockan den natten var välbehövlig kände jag morgonen efter.
 
På PS bar

Första helgen i november spenderades hemma i Skåne, och det blev lite inslag av Österlen lyser. På fredagen åkte vi till Kivik och såg på alla marschaller och ljus längs med vägen, och sen ut till musteriet. Där gick vi runt lite och lyssnade sen på Wille Crafoord.

Wille Crafoord på musteriet

På lördagen åkte jag och M&M genom tät dimma till Baskemölla för att lyssna på Oktavera. Och de var lika duktiga som jag trodde. Sen åkte jag till Brösarp och fick träffa många härliga människor som jag inte träffat på länge.

Oktavera
 
Den senaste helgen var fullspäckad. Uppsättning av bodarna till basaren på lördagen och sen åkte jag till Malmö på inflyttningsfest. Och den var rolig, men som det alltför ofta är gick tiden jättesnabbt. Sen fick jag ta tågbuss till flygplatsen för att sen ta metron till Nörreport, och sen s-tåget vidare hem. Pust! Men jag kollade på Bonde söker fru nästan hela vägen. :)
 
Jag hade sen min familjemässa, som gick bra, och bar sen lite lådor från vinden till basaren. Jag åkte sen till Malmö för mys med systrarna. Och myset fortsatte på måndagen, då vi körde till Victoria Park spa och njöt i fyra timmar innan vi åt på restaurant Kalk.
Vi åkte sen till IKEA och köpte soffa. Och på något sätt blev det jag som körde när vi skulle hem, och det var en mer eller mindre skrämmande färd. Men vi kom hem och satte upp allt vi köpt, och så fint det blev. :)
På restaurant Kalk
 
Nu ligger allt fokus på julbasaren, och det händer saker varje dag.

Pepparkakor i stora lass...

Nu börjar saker komma på plats i bodarna
 
Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!