måndag 14 juli 2014

Festival och sommarmåsten

Idag är det ordentligt regnigt, så det passar perfekt att skriva i bloggen.

Förra torsdagen åkte Sara och jag tidigt från Lund med bussen till Tyskland. Vi fikade lite i Danmark, och kom efter ett antal timmar fram till Bordershopen. Det var ganska mycket folk, men vi tog det lugnt och hade ingen brådska. Men det är verkligen galet att se alla människor nästan springa över varandra och snabba sig för att få billig sprit många mil hemifrån, och jag är ju inte bättre eftersom jag också var där. Men visst är det ett sjukt system vi har, att köpa Morbergs vin och svensk cider i Tyskland för att det är billigare...
Men vi åkte sen hem till Ängelholm och hade myskväll.

Dagen efter var det äntligen dags för Gullbrannafestivalen. Jag mötte upp Kloskar i Halmstad och vi tog bussen ut till Gullbranna. Vi fick upp vårt extremt lilla tält och gick in till festivalområdet. Där åt vi gott och lyssnade på en massa bra band. De andra dagarna var väldigt varma, men det blev fortsatt roligt, och banden fortsatte att leverera. Riktigt härlig helg!
Jag åkte sen tillbaka till Ängelholm i värmen och tog både årets första dopp och första minigolfrunda. Härlig, så att sommaren kan vara på riktigt. ;) Saras och min lilla utflykt på måndagen blev till Höganäs, där vi var på Saluhallen och outleten, och sen åt vi i Lerberget på en väldigt fin restaurang som låg ut till havet och inte långt från campingen. Vi åt sen stor och god mjukglass i Hembygdsparken innan jag åkte och hälsade på M&M i Sjöbo.

Sanna under extranumret, Undo

Guvna B, som verkligen överträffade förväntningarna

Hansam

Pedros, som underhöll med hits i ett Balkan Disco Party

Jonas Helgesson gjorde att vi fick ont i magen av skratt, och gav oss nåt att tänka på

Restaurang Skogsbrynet vid gamla Lerberget

I torsdags kväll blev det lite spontant picknik med tjejerna i Ystad. Vi beställde thaimat och åt ute vid havet, där det blåste ganska mycket. Men vi hade trevligt ändå, och vi avslutade med en glass på fritidsbaren, som vi åt ute på bryggan i lite motvind. Innan vi tog tåget hem hann vi med en stund hos Matilda också, mys!

Fina tjejer

Fina tjejer

I fredags var vi på Sol, Vind och Vatten vid Kronovalls slott. Vi hade med oss mat som vi åt utanför i solen, och sen fick vi avnjuta en vacker konsert  med bl.a. Janne Schaffer, Sonja Aldén, David Lindgren och Johan Boding. Och under jag vill ha en egen måne tittade fullmånen fram bakom slottet, häftigt! Och vi tog sen kaffet hemma i lusthuset.

Helgen har spenderats i Ängelholm för att träna med systrarna till vår konsert den 23 juli. Det har blivit sång, minigolf, badande i havet (dock inte jag), bakande, kortspel och mycket mycket prat och skratt. :)

Nu har marknadsveckan börjat, tyvärr med ösregn. Men vi hoppas att det blir lite finare väder imorgon, då jag nog tar en lite tur dit. Hoppas ni har det bra i sommarregnet! :)

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!

onsdag 2 juli 2014

Midsommar, party och besök

Jaha, då var vi på andra sidan midsommar, och sommaren är här på riktigt. :)
 
Dagen innan midsommar var jag på i Lund för att vara med på den sista torsdagsmiddagen på Vildanden. Nu har alla flyttat där ifrån, vilket faktiskt känns lite märkligt. Men vi hade en trevlig kväll, och Elin grillade fram tills det kom en ordentlig skur och släckte grillen och gjorde henne väldigt blöt. På kvällen åkte jag tillbaka till Kph.
 
På midsommarafton hade vi lite sillunch på bryggan med personalen, och lagom till jordgubbarna började det regna, så de fick ätas inomhus. Efter det åkte jag till Lund igen och firade med vännerna hos Elin och Patrik. Vi band kransar, dansade runt midsommarstången, lekte lekar och åt en massa mat. Alltså precis så en midsommarafton ska vara. :)
 
                                     
 

 
Dagen efter åkte jag in till jobbet för att fira midsommar med en hel del svenskar i Köpenhamn. Vi hade först en gudstjänst i kyrkan, sen gick vi i ett långt led till kastellet med fanan och spelmän i täten. Väl där höll jag i dansen runt stången och lekar för stora och små. Och såklart fanns det bullar och kaffe att fika på. Just som vi slutat leka och alla var på väg hem började det ösregna, så vi hade vädret med oss.
På kvällen kom Carl och Johan och hälsade på, och det blev mest mat och prat.
 
På söndagen gick jag och Johan en promenad i Botaniska trädgården, som är fin, men växthusen var inte så spännande. Vi åt sen lunch hemma innan vi tog gick ner till den lille havfrue och vidare till Nyhavn, där vi satt och lyssnade på trubadur och njöt av stämningen. På kvällen lagade vi mat och tittade på film.

En rhododendron i Botaniskaträdgården

Carl i Nyhavn
 
 
Måndagen var lite segare, och vi tittade på film innan vi åt lunch på Café Phönix på Kultorvet. På kvällen åt vi pizza på en restaurang inte så långt hemifrån och sen fortsatte vi ner till Nyhavn för att fira lite Sankt Hans aften. Och det var massor med folk och ett bra band som spelade, och sen tändes bålet i den vackra sommarkvällen. 

Vackra Nyhavn på Sankt Hans aften
 
Killarna åkte hem på tisdagen, och jag städade lite och åkte sen på den sista danskan för terminen. Och eftersom jag för en gångs skull de tagit på mig lite svalare kläder blev det ett jäkla väder när jag skulle hem. Det blåste, och grusen piskade på benen. :(

Söerne
 
På onsdagen hade vi fika i trädgården med stiftelsen, vilket var trevligt och uppskattat. Och på torsdagen var det examensfest för Paula, som nu återvänder tillbaka till Sverige. Det var en mycket trevlig kväll med sångunderhållning, tal och god mat och dryck. 



Paula på examensdagen
 
På fredagskvällen blev det grillkväll med jobbet nere på bryggan. Det blev mycket skratt och lagom mycket logistik med mat och allt. En mysig kväll helt enkelt.
På lördagen kom tjejerna och hälsade på. Vi åt mat och pratade en massa som vanligt. Lite dans och musik när vi fixade till oss, och sen gick vi till Night Fever i stan. Ett toppenställe som spelade 80- och 90-talsmusik. Kostade 50 kr att gå in och ganska billigt i baren. Och bäst av allt var att det gick att dansa utan att man blev knuffad och att folk bråkade. När vi tog luft och gatubelysningen slocknade insåg vi att det nog var dags för lite nattamat, och passande nog låg donkan runt hörnet. Så det blev pommes och burgare, och inte minst hazelnötglass. :)
 
Fancy dansgolv
 
 
Innan utgång
 
Dagen efter var vi lite trötta, men mös till det med brunch på rizraz. Vi gick sen runt lite på Ströget innan några åkte hem. På kvällen beställde vi pizza innan de sista åkte hem. Det var en riktigt bra helg, och perfekt start på semestern!
 
Nu är jag hemma i Eljaröd efter att ha hjälpt systern att flytta i dagarna. Snart åker jag iväg igen, och det blir både Tyskland och Gullbrannafestivalen innan jag är hemma nästa gång. Men vi ses väl där?
 
Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!