fredag 14 september 2012

Slutdestinationen...

Ja, konstigt nog ar jag redan framme i Edinburgh. De tva forsta veckorna har flugit ivag och nu sitter jag har pa ett internetcafe i huvudstaden.

Efter att jag besokt den fina on, med extremt daligt vader dock, akte jag vidare till Oban. Det ar en sot liten stad vid kusten. Nar jag kom dit var det jattefint och jag at glass i hamnen, och bara nagra minuter senare osregnade det... Men sa ar det aven har i Edinburgh. Kladseln borde vara klanning, paraply och vantar om allt ska bli bra. :) Nar jag var pa ett cafe i Oban gick jag pa toaletten en trappa upp i nat litet kyffe, som det ar pa nastan alla stallen har. Nar jag spolade gick strommen, och det blev helt kolsvart, men som tur var kom ljuset tillbaka efter typen halv minut. Men det ar jobbigt att inte riktigt veta om det kommer tillbaks. Nar jag sen skulle duscha pa hotellet gick brandlarmet precis nar jag skulle ga ut ur duschen. Och som jag slet pa mig kladerna. Precis nar jag och grannen oppnade dorrarna slutade det, och vi bara tittade pa varandra och kollade sa att allt verkade okej. Sen gick vi in pa vara rum igen. Mitt hjarta dunkade dock sjukt fort ett tag efter det.

Igar tillbringade jag mestadels pa olika bussar for att ta mig till Edinburgh. Men nu ar jag har, och har hittat mitt hotell som skots av en sot indier och hans familj. :) Och precis som min tyske tagkompis sa, sa tror jag att jag kommer gilla den har staden. Sarkilt nar Tilda kommer pa sondag. :)


Den vackra lilla staden Perth

BLAS-festival i Inverness

Den underbara gaeliskan, som man inte fattar nagonting av :)

Ha det bäst och glöm inte,

Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

måndag 10 september 2012

Isle of Skye

Hej! Nu ar jag pa den vackra on Isle of Skye i vastra Skottland. Just nu ar det regnigt och kallt, men dagarna innan har det varit riktigt sommarvader, sa jag ska val inte klaga. :)

I tva dagar var jag i den vackra staden Inverness. jag akte aven till Loch Ness for att se den vackra och kanda sjon (och for att hitta Nessie, saklart). Men tyvarr hittade jag inte henne och gick tre km till narmaste by for att fika och senare ta bussen tillbaka till Inverness. Jag var ocksa pa konsert pa den fina teatern. Det var kickoffen av BLAS-festival. Det var sackpipor blandat med hiphop och folkmusik nar den ar som bast, pa riktigt.

Igar var jag i den lilla byn Broadford. Det var underhallning i Loungebaren och det var valdigt trevligt. I ovrigt kollade jag mest pa tv, Big Bang Theory och avslutningen pa Paralympics.
Idag har jag spenderat dagen i Portree, eller mest pa en restaurang, eftersom vadret ju inte ar det basta.

Forutom detta har jag aven varit pa pubquiz i den lilla byn Newtonmore. Som tur var var jag inte med, eftersom jag kunde tva av fragorna. Men det var anda skoj att se hur tavlingsinriktade alla var och kanna pubkanslan pa riktigt. :)

Ha det bäst och glöm inte,

Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

måndag 3 september 2012

Skottland :)

Ja, da var jag ivag. Kanns sjukt konstigt, och trots att jag snart varit borta en vecka, har jag fortfarande inte insett att jag ar har.


Just nu befinner jag mig i Glasgow, och har hittat ett internetcafe, trodde knappt att de existerade langre, men som tur var gjorde de det. Jag borjade min resa i Sodra Skottland, i den lilla byn Lockerbie (mest kant for att Kadhaffi skot ner ett plan dar. Det tog ett bra tag att komma dit, och trots en borjan med felvisande skyltar och otrevliga busschaufforer lyckades jag komma dit. Sista biten akte jag taxi, helt gratis, det hjade busschaufforen ordnat. Och Paul som korde var jattetrevlig, vilket lugnade mina nerver lite.

Andra dagen akte jag till Dumfries, ett storre samhalle. Och efter en tur om New abbey tog jag mig till Stranraer for att sova. Hotellet var okej, men stan var inte sa trevlig, tyckte jag nar jag kom. Men nar jag atit pa en jattemysig restaurang och sag staden i skymningsljus blev jag genast positivare.

Efter frukosten tog jag mig ut och kollade pa det som fanns, alltsa inte sa mycket. Sen skulle jag ta taget till Ayr, och stationen var tio minuters promenad bort fran kustvagen, ut pa ett industriomrade, och ett tag funderade jag pa om de stangt ner den. Men det satt en dam i kassan, sa den var fortfarande igang. :) Nar jag akt i ca tva timmar och hade 5 min kvar korde taget pa en ko, och vi fick vanta dar i en timme innan de fick bort den stackars kon som fastnat under taget. Val framme i Ayr hittade jag knappt ut fran stationen, fattade inte riktigt vilket hall jag skulle ga. (Lite som nar jag och Matilda var i Svedala och inte sag nagon utgang, forran taget gatt och stationen lag bakom..) Vardinnan pa mitt B&B var valdigt trevlig och hon pratade en massa. Dock hade hon ganska svar dialekt, sa jag fick fraga flera ganger vad hon sa. Kanske darfor vi pratade sa lange. :) Sen gick jag en laang runda. Pa kvallen somnade jag trott efter att jag tittat pa Mamma Mia.

Sen var det dags att leva stadsliv pa riktigt, nu ar jag namligen i Glasgow. B&Bet jag bor pa ar ganska skabbigt och jag blev lite orolig nar jag kom dit (efter annu en jattelang promenad). Men nu nar jag bott dar ett tag ar det battre, frukosten ar bra och det ar mysigt att lyssna pa stadssuset utanfor fonstret (bor pa tredje vaningen och ingen hiss), dock hade jag inte gatt in i en hiss i det huset... Nu kanns det snart som att jag sett det mesta har i Glasgow, var runt pa en tur igar och fick se en massa fina stallen.

Imorgon bar det av till Perth, och jag ser fram emot att komma ifran mitt B&B har och komma vidare pa min rundtur i det vackra Skottland. Hoppas ni har det bra dar hemma och att ni mar bra!!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.