måndag 14 februari 2011

Snart lov!

Veckan har som vanligt gått riktigt snabbt, men vet inte vad jag ska göra åt det, så det struntar vi i. :) Lektionerna har varit som vanligt, och jag fick reda på mitt slutbetyg i Svenska C, riktigt skönt.

Fredag: Samhällsprov som jag pluggade som en galning till, och som jag tyckte gick ganska bra. Efter det var skoldagen slut och jag och tjejerna drog till stan. Först fyndade vi på Ur&Penn, halsband och örhänge för 50 kr, helt okej faktiskt. :D Vi åt lunch på Mukai (tror jag det heter) det var riktigt gott och trots att vi fick stressa lite var det mysigt. Vi fick gå snabbt till Färs & Frosta Arena, men när vi kom dit var det ändå lång kö, och smått kalabalik. Vi hittade som tur var en plats på läktaren, och vi såg riktigt bra. Så körde sen Lund Super Bowl igång och tjejerna gick ut starkt och vann med 4-2. Tyvärr var Spykas killag lite bättre och gick snabbt upp i ledning. Med 9 min. kvar blev en polhemspelare skadad, eftersom det var nacken kunde han inte flyttas och ambulansen fick komma. Matchen avbröts och alla fick gå ut. Spyka vann, men det kändes ändå inte helt rätt och det var inte väldigt glatt i arenan. Jag var och handlade lite innan jag gick hem, och Sara kom och hälsade på.
Vi gick sen till bowlingen och mötte upp juniorerna. Första serien var tjejerna överlägsna, och sen gick det lite utför. Sen var det vidare till Vildanden för tacokväll. Det blev god mat (allt tog slut, som vanligt) och killarna fick äntligen spela Risk, men vi körde Absolut överens.

Lördag: Jag och Elin var på det Lindiska passet medan resten var ute och körde rullskidor. Elin bjöd på god brunch och sen var hela eftermiddagen framför oss. Jag orkade dock inte ta tag i mitt liv och kollade på På Spåret och något annat program. På kvällen cyklade vi till stan för att äta på thairestaurang. Det var dock bara en som jobbade, med efter lite klödd med borden och lång väntetid fick vi iaf maten. Senare var vi åter på vildanden och spelade spel och åt. :)

Söndag: Jag åkte mot Sjöbo där mamma hämtade upp mig. Efter lite prat åkte jag ner till torget och ställde mig i kö till Körslaget-audition. Efter trekvart blev vi insläppta. Trots att det var kul i kön var det otroligt kallt och alla var väldigt glada över att komma in i värmen efter lite omtagningar. Vi fick sen fylla i lite papper och där satt jag och glodde lite. Jag hittade sen en ledig stol vid Ida, Anders och Björn och slog mig ned där. Sen blev det ytterligare fyra timmars väntan fylld av mat, filmande och mer eller mindre spontan sång. Jag kom inte med, men det gjorde inte så mycket för efter fem timmar var vi alla glada över att få komma hem. Jag fick lite mat hos M&M innan jag åkte mot Lund igen. På vildanden blev jag bjuden på toast och hemmagjord chokladpudding, mums. Alla var dock väldigt trötta och det dröjde inte länge innan de andra åkte hem. Jag och Elin satt dock och kollade på Wallander, jag gillar ju dom så mycket, och det är så mysigt att vara där. Jag sov sen över också. :)

Idag har det varit en helt vanlig skoldag. I efdermiddags fikade jag med Ina, som jag inte träffat sen Malmöfestivalen, och Sofie, som jag inte träffat på ca 2 timmar. :P Det var mysigt och trevligt med en liten update. Imorgon blir det som vanligt en ganska lång dag, men snart är det lov, och då blir jag 18. :D

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 7 februari 2011

V. 6

Ja, det går himla snabbt. Om två veckor och tre prov är det äntligen lov, ett välbehövligt sådant.
Veckan har rullat på och jag har bara flutit med.

I torsdags var jag i Fränninge och tränade till Gloria. Vi var inte så många, men det var givande. :) Sen åkte jag till M&M och sov över.

I fredags slutade vi 1, och efter skolan gick jag direkt hem och bakade muffins till kvällen. När dom var klara bytte jag om och gick tillbaka till skolan, eftersom vi hade öppet hus. Vi satt och spelade och sjöng i två timmar, inte väldigt ansträngande, tvärtom väldigt skoj. Sen blev jag hämtad av päronen och vi åkte hem till Elin. Vi blev bjudna på god mat och dryck, och det blev mycket trevligt, trots att vi var ganska trötta.

I lördags var det än en gång dags för öppet hus. Dock var det inte så många morgonpigga där, så de två första timmarna spelade vi ukulele. I början var det kul, men efter ett bra tag var det lite drygt att höra lite falska ukuleleackord frn olika håll som inte spelade samma låt. Så vi försökte istället locka till oss lite intresserade genom att spela, och det funkade! Sen satt vi och jammade lite, och plötsligt var det slut. Efter att jag hjälp att plocka ihop lite saker åkte jag hem till Eljaröd, lagom trött. Men det var iaf mysigt att komma hem.

Igår bakade mamma (jag hjälpte till lite) fastlagbullar som pappa skulle ha med till kören. De blev riktigt fina och goda. Under tiden sorterade jag i ljusskåpen, och det blev riktigt fint. Sen blev det lite Lycka i Tomelilla. Vi fikade och gjorde armband. :) Mysigt som vanligt. Kvällen avslutades hemma med Wallander och Solsidan. :D

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk