torsdag 1 augusti 2019

Stockholm

Då ska jag börja på min nya del av bloggen, nämligen att tipsa! Jag börjar med Stockholm, där jag och Kristian var i mitten av juni. Vi kände inte att vi var så sugna på att vara i innerstan under vår weekend, så vi bokade boende via airbnb, som har blivit min nya favoritsida. :)

Vi bodde i en lägenhet i källaren på en villa i Svedmyra: https://www.airbnb.se/rooms/29244757?location=svedmyra&source_impression_id=p3_1564662739_8tTIxcklDmxfgdDm&check_in=2019-09-10&guests=2&adults=2&check_out=2019-09-11. Den var ren och fin med ett litet pentry, soffa, säng, bord och toalett med dusch. Vi trivdes bra, det var lite lyhört, men det är det ju i gengäld på många hotell också. Vi betalade ca 600 kr för lägenheten per natt, vilket är väldigt billigt för att vara i/vid Stockholm. Det tog 5-10 minuter att gå till tunnelbanan och sen ca en kvart till T-centralen (om man nu vill dit).
Pentry-delen och toaletten

Mysiga Svedmyra

Vi passade på att se närområdet under semesetern. Vi åt frukost på ett mysigt litet café, Enskedeparkens bageri, vid ett koloniområde inte långt från T-banestationen Enskede gård. Det passar bäst när det är fint väder, då det inte är så mycket plats inomhus. Det kostade lite, men så är det också på de flesta café, och gott var det verkligen!

Enskedeparkens bageri

Vi tog oss också till Skogskyrkogården som vi hört talas om. Vi hade dock inte förstått hur stor den var. Vi skulle iväg och det var ganska varmt, så jag tror bara vi hann se knappt halva. Den är ju mycket mer än en kyrkogård, det är snarare som en enorm park. Jag tycker verkligen att den är värd ett besök.

Skogskyrkogården

Skogskyrkogården

Skogskyrkogården

Skogskyrkogården

Ett helt annat tips är Amida kolgrill på på Södermalm, som jag besökt några gånger nu. Det är orientalisk mat av typen snabbmat, men ändå inte alls. Riktigt gott tyckte både jag och Kristian. Och av att döma av hur mycket folk som åt där, jämfört med grannrestaurangerna kan man ana att det är fler som tycker det. 

Sista dagen skulle vi flyga hem, men hade lite tid över. Så vi låste in väskan på centralen och gick en promenad längs med Drottningatan, riksdagshuset och Gamla stan. Det är väldigt turistigt, men också mysigt att strosa runt en liten stund.

Gamla stans gator

Det var allt för den här gången! :)
Kram Sofia