lördag 7 oktober 2017

Fest, Fantomen på operan och livet i övrigt

Hösten är här och det är oktober! Jag måste sluta bli så förvånad över hur snabbt det går. September var fullspäckad, och vilken månad det blev!

Det började med middag hos Cecilia som ska sluta på jobbet. Vi blev bjudna på både god mat och fin underhållning. På söndagen hade vi en spelning i Adolfsbergskyrkan. En inte så välbesökt gudstjänst, men görs det ingen reklam alls så är det såklart inte så konstigt. Det stod ju inte ens i kalendern att det var en musikgudstjänst... Men lite affischer kom ut sista veckan och vi fixade evenemang på facebook så att kyrkan inte stod helt tom. :)

Sen gick det mesta av månaden åt till att förbereda för min och Kristians födelsedagsfest. Vi hade bestämt oss för att börja i god tid, och det gjorde vi verkligen. Såklart blev det ändå en hel del att göra de sista dagarna, men det kommer man ju aldrig ifrån. 
Men vilken kväll vi fick! Vi oroade alla gäster med att komma en kvart för sent i en fin liten Morris. Och jag fick snabbt säga att det inte var något i görningen med bröllop, eftersom vi förstod att det hade många tänkt. Vi hade aldrig haft det i åtanke dock. Men varför vänta tills dess med att ha en rolig fest med det lilla extra? Sen fick vi krama om alla som stod och väntade på oss innan de fick gå en tipsrunda. Till förrätt blev det gazpacho med bröd, till huvudrätt dubbelmarinerad fläskytterfilé med potatissallad och sås. Till dessert blev det fläderpannacotta och nougatbiskvi. Ja, maten är viktig för mig och jag tycker att det väldigt roligt att fixa och pyssla. 
Till desserten blev det två överraskningar. Först blev det platsbyte och en ny bordsplacering och sen hade jag och Kristian ett live-musikkryss som vi tyckte blev roligt och bra. 
Sen blev det lite dans och en massa prat innan det blev kaffe igen med dumlekaka och Rocky roads. Och plötsligt var klockan ett och vi åt korv innan det var dags för de flesta att åka hem.
Vi är så väldigt nöjda med den här kvällen och tackar för alla fina presenter som vi fick! Vi är fortfarande upprymda av all kärlek och glädje som alla vänner och familjen ger oss. Vi är så lyckligt lottade!

Den fina bilen!

Födelsedagsparet

Kaffekakorna

Vi hann knappt landa innan nästa helg kom. På fredagen åkte vi upp till Göteborg med Kristians familj för att se Frida Engström i rollen som Christine i Fantomen på operan. Och även där fick vi en fantastisk kväll! Vi åt trerätters på Operan innan föreställningen. På menyn visste vi knappt vad allt var, men gott var det i alla fall och servitrisen var väldigt kunnig och trevlig.
Och sen började föreställningen och vi blev trollbundna direkt. Jag kan varmt rekommendera er att åka och titta! Efteråt tog vi lite dricka på Bommens och fick möjlighet att träffa Frida lite också.

Huvudrätten

Jag och Linda med en glad duracellkanin efter hennes premiär

Delar av det trevliga sällskapet

Dagen efter tog vi oss från Göteborg ner till sydöstra Skåne för att fira att m&m varit gifta i 60 år. Och ännu en dag fick vi umgås med hela vår stora familj. Vi hade så mysigt och åt trerätters på Cocoon meetings som ligger väldigt vackert en bit utanför Degeberga. Ännu ett ställe att rekommendera! Sen blev det tårta och fortsatt pratande och skrattande. Väldigt mysig dag!

Utsikten från gården

Fin dukning

Den här helgen har vi mest varit flytthjälp till systern och svågern och myst. Igår satte jag ihop ännu en Brimnes sängstomme med lådor och huvudgavel själv (förutom lite håll-hjälp), nöjd! :)

Snart är det dags för en höstkonsert i Sankt Olofs kyrka den 22 oktober kl. 18.00 med systrarna och Kristian. Hoppas att vi ses!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!