söndag 27 augusti 2017

Sommaren 2017

Ojoj! Vilken sommar det har varit, och mycket har jag gjort. Det är knappt jag vet var jag ska börja, men jag tar hjälp av mina bilder. Hade jag inte haft dem hade jag aldrig haft koll på vad jag gjort.

Vi får ta oss tillbaka till andra helgen i juni. Då var det dags för min och Kristians julklapp. Och vi visste att det var två nätter någonstans en timme ifrån Ängelholm, och att båda systrarna med respektive skulle vara med. Så efter jobbet styrde bilen mot Glumslöv och vi bodde där i ett hus precis nere vid havet och spelade kort och kubb, promenerade till Ålabodarna och åt. De andra passade också på att bada, men jag nöjde mig med att titta på. Det var väldigt mysigt, och vi var väldigt glada för vår julklapp. :)

Från trappan på huset

Mys på altanen

Systrarna vid havet

Helgen efter var det dags för Kristians 35-årspresent. Vi tog flyget till Krakow och hade sen hyrt bil som vi körde till den mindre staden Kielce, där vi skulle se matchen mellan Sverige och England i U21-EM. Vi bodde i en jättefin lägenhet och hade nära till både torget och arenan. Det häftigaste var nog att gå i tåget från torget till arenan med alla svenskar, mäktig känsla! Tyvärr kom en ordentlig hagelskur precis när vi stod i kön in, så vi var totalt dyngsura under hela matchen (då vi ju satt under tak..). Men det var ändå roligt. På kvällen och innan på dagen hängde vi på torget (ja, där var bara ett torg i stort sett) med alla svenskar.

Tåget med alla svenskar

Blöta, men glada

Dagen efter matchen tog vi bilen tillbaka till Krakow och bodde där sista natten. På kvällen var vi i de gamla judiska kvarten, som var lite bohemiska och annorlunda. Vi lyckades hitta en fantastisk restaurang med supergoda drinkar och god mat, toppen! Vi hittade också ett ställe vi hittat som folk tipsade om. Drinkarna skulle vara så bra och stället skulle vara väldigt häftigt. Det var en gammal industri med rör i taket och drinkarna var sjukt starka. Det är inte alltid man tycker om samma saker.
Dagen efter kollade vi in gamla staden, och det var fint, men efter att ha varit i Riga var jag faktiskt inte så imponerad av det vackra Krakow som alla har pratat om. Det finns många andra ställen jag skulle åkt till först. Men det var en precis lagom visit som vi njöt av!

En vägg i de judiska kvarten

På den "jättebra" baren

Sen var vi framme vid midsommarhelgen och den firades väldigt lugnt hemma i Eljaröd, med sedvanlig lunch med släkten. Allt väldigt mysigt och lagom för vad vi orkade.

Min silltårta (lägg märke till midsommarstången)

Helgen efter gick lite mer i sorgens tecken, men var fin ändå. Det var fem år sen min svärfar gick bort. En man jag aldrig hann träffa, men som ligger mig varmt om hjärtat. Så fort jag berättar för någon häromkring att jag är tillsammans med Kristian så får jag höra en historia om Gösta. Alla kände honom och alla tyckte om honom. Men tiden går inte att spola tillbaka och jag får lyssna på andras berättelser om honom, och om dem finns det gott om. Till årsdagen gjorde jag och Kristian ett hjärta som faktiskt blev väldigt fint.


På eftermiddagen var det dags för avskedsmiddag för och i Rebbelberga församlingshem. Det blev en trevlig tillställning, om än lite dämpad på grund av omständigheterna. Vi var hela 90 personer som åt gott och gjorde ett sista minne i huset, som om mindre än en vecka ska vara helt tomt. Vemodigt, men inte mycket att göra åt. Dagen till ära hade jag i alla fall skulpterat en miniatyr av församlingshemmet på en av tårtorna. :)

Rebbelberga församlingshem i miniatyr

Helgen efter var det också jobb, både vanligt och en dopspelning i Förslöv. Vi hann också hänga upp tavlor och fixa i lägenheten, och så fin den har blivit. Nu känner vi oss verkligen hemma här! Och tavlan från Ull & Lera i Eljaröd med texten "lite trasiga och knasiga" fick hedersplatsen i sovrummet. Den är så söt! På söndagen efter jobb var det semester för min del, och vi cyklade ner till café Slör i Skälderviken och njöt av den fina dagen. Sen blev det minigolf och Havsbadskjollan senare. 

Sovrummet

Jag och min kära i det gröna

Café Slör

Första veckan på semestern var jag mest hemma och fixade med inköp och ihopsättning av möbler till lägenheten. Och andra veckan åkte vi hem till mamma och pappa i Eljaröd och stannade där i nio dagar. Vi hade nämligen två konserter där nere, en i Brösarp och en i Östra Kärrstorp. Det kom ganska exakt hundra stycken på båda två, vilket ju är väldigt roligt! 
Sen gjorde vi såklart lite sommarmåsten under dagarna också, såsom glassätning i Åhus, traditionsenlig korvgrillning i Sjöbo på marknadsafton och myskvällar i lusthuset.

Efter två dagar hemma var det dags för konsert i Barkåkra, och även där hade vi en hel del publik. Och efteråt blev det ostbricka och vin med de närmsta hemma hos oss. 
Men vi var inte hemma så länge innan vi gav oss ut på lite nya äventyr. Vi startade på Särohus utanför Kungsbacka, ett spahotell precis vid vattnet. Det var så vacker miljö och ett trevligt litet spa. Vi njöt massor av att bara vara.

Kristian i loungen

Jacuzzi på rummet, som att inte spaet var nog

Ett ett stopp hos Kloskar för en härlig återförening fortsatte vi mot Ronneby brunn för nästa övernattning. Det blev en fin kväll även här och vi spelade minigolf i brunnsparken och åt gott på hotellet till tonerna av kvällens trubadur.

Ronneby brunn

Dagen efter åkte vi till Eringsboda för att träffa bekanta och kolla omgivningarna. Och när vi ändå var i krokarna tog vi en tur till Eljaröd igen. :) 
Resten av sista semesterveckan innehöll middag i Båstad, mys med familjen i Ängelholm och på Helsingborgsfestivalen.

Tre tokar som kollade på Ola Salo och Helsingborgs symfoniorkester

Trots allt så kändes det helt okej att börja jobba på måndagen sen, även om jag skulle kunna tänka mig många semesterveckor till. Nu återstår lite packning till i Rebbelberga, och sen är det Hej då till det och jag har nya utmaningar på jobbet, och det blir säkert bra!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!