måndag 5 juni 2017

Konserter, Riga och lite annat

Maj är förbi och juni har just börjat, och det med buller och bång. I lördags kom föräldrarna och morföräldrarna upp till Ängelholm. Vi hann med fika i lägenheten innan vi skulle på middag i Magnarp. Och hela kvällen var väldigt mysig med den stora härliga familjen. Dock kände jag mig lite krasslig hela dagen. Jag hade ont i halsen, och insåg på kvällen att jag även hade feber. 
Igår var det två konserter i Barkåkra där jag skulle sjunga både med systrarna och med kören. Så det kändes såklart inte helt bra med halsont och feber. Men jag kurerade med både det ena och det andra och det blev två helt fantastiska konserter med körer och solister. Och efter sista konserten överraskade vi Gunn med en annan text på Thank you for the music, och det blev en känslosam och fin avslutningskonsert för Gunn, som snart går i pension. 

Innan dess har jag och systrarna varit i Riga och firat att Elin har fyllt 30 år. Och även det var en helt underbar långhelg. Vi hade sol alla dagar och njöt av att bara gå runt och strosa och äta gott och billigt. Jag kan verkligen rekommendera Riga som resemål, Det fanns mycket parker och en vacker flod som ringlar sig genom stan. Sen var gamla stan så mysig att gå runt i, och där fanns som sagt väldigt god mat på många ställen. Det ligger också nära en väldigt lång och fin strand, som vi åkte ut till en av dagarna, då det var lite varmt inne i stan.

Systrarna på stranden

Floden

I en av parkerna

Sen har det varit lite annat smått och gott som har hänt. Vi firade mors dag på restaurang, och det var fint väder, så vi tog en cykelrunda dit. Dock blåste det lite mer än vi trodde, så jag fick hålla i klänningen, så att det inte blåste upp. 

På cykeltur


Vi hade också avslutningsfest med min andra kör, Gaudia. Trots lite regn satt vi ute i tält och gick tipsrunda med musikanknytning. Och sen fick vi smaka på en både god och vacker tårta som värdinnan skapat.

Den fina Gaudia-tårtan

Ett av många ställen med rhododendronbuskar i stan

Idag har jag fått hålla mig hemma och pendlat mellan soffan och sängen. Halsen känns som den gör när man inte lyder kroppen. Men jag hoppas att jag snart blir frisk, för fortsättningen av juni bjuder också på en massa roliga saker!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!