onsdag 17 maj 2017

Woops, tiden flyger!

Så var det mitten av maj, och ett bra tag sen jag uppdaterade bloggen. Men det har ju hänt en hel del.

En av de stora sakerna som hänt är att jag fått ett litet kusinbarn. Och henne har jag faktiskt hunnit träffa hela tre gånger, så gosigt och mysigt! 
Sen har det ju varit påsk, och då bakades det lite påskfina bakelser på jobbet. Vi hann också vara hemma i Eljaröd och åka på konstrunda. Vi köpte vår första gemensamma tavla och fick åka runt på vackra Österlen i så vackert väder. Sen fick vi också busa med lite barn som kom på besök. Påsken fortsatte sen med middag i Ängelholm, sång i kyrkan och middag i Magnarp. :)

Påskbakelser på jobbet

Helgen därefter sjöng jag, Elin och Kristian på ett dop i Domkyrkan i Lund. Lite annorlunda spelning på annorlunda plats. Och innan vi åkte till Malmö för att fira Elin lite tog vi en drink på Grand, vilket kändes lite lyxigt. Sen samlades hela familjen och åt en helt fantastisk middag. 

Sen var det dags för flytt för mig och Kristian. Det var inte så jättemycket möbler, men tog ändå hårt på krafterna, och det är inte förrän nu några veckor senare som jag känner att jag kommit på plats. Men det var fullt hus på kvällen när vi flyttade in, och det fortsatte resten av helgen. På söndagen var det valborg och då hade vi våra första gäster. Lite trötta var vi allt, och det blev inte en sen kväll. 

Soffan stod fint i trapphuset

På tisdagen åkte tjejerna i familjen till Malmö för att springa, eller i alla fall ta sig runt Vårruset. Och det var så fint väder, men ganska kallt. Så vi åt vår picknickkorg i Västra hamnen. 

En del av alla många tjejer

Förra veckan hann vi med en tur hem till Österlen igen, för då var det nämligen dags för vårkonsert på Mariavall med systrarna och Kristian. Och det var verkligen en upplevelse att stå och sjunga i den stora och höga kyrkan när solen sken in, nunnorna satt på sidorna och minst 110 stycken andra satt en bit ner i kyrkan. Ja, det blev en väldigt bra konsert och vi samlade in 4300 kr till barncancerfonden. :)

Och sen har det ju faktiskt blivit vår på riktigt och förra helgen hann jag njuta av den ordentligt. Vi hade ingenting planerat och fyllde helgen med det vi kände för. Det blev en tur till Nimis vid Kullaberg. För er som inte har varit där kan jag på ett sätt rekommendera det, eftersom det är en väldigt annorlunda upplevelse. Men man ska inte tro att an ska på en liten söndagspromenad för att komma dit, för det tar ordentligt på krafterna att då dit, men främst när man ska tillbaka. Pust! Och det finns många tillfällen att skada sig. Men vi hade köpt med oss picknickkorg från Tunneberga som vi njöt av nere vid vattnet, vilket var väldigt mysigt!

Vår!!

Skogen vid Himmelstorp

Första biten avklarad ner mot havet

Detta märkliga bygge

Gott med picknick!!

Ja, då var det alltså mitten av maj, och sommaren ligger planerad runt knuten. Just nu är det mycket på gång. Vi håller fortfarande på att inreda här hemma och så småningom ska Rebbelberga församlingshem (där jag främst jobbar) tömmas, och det kommer att krävas lite jobb. Men jag får försöka ta det lugnt och hoppas att min magkatarr inte fortsätter som de senaste dagarna.

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!