torsdag 29 december 2016

Snart 2017

Advent och resten av julen gick i ett, precis som vanligt. Men mycket hanns med också. :)

Vi hade vår årliga julkonsert i Eljaröd, och den här gången var Kristian också med. Det var minst sagt fullt till sista stolen. Tre stycken satt inne i koret och vaktmästaren fick låna ut sin stol till den sista som kom. Och visst är det något särskilt att sjunga för en helt fullsatt kyrka. Julstämningen infann sig verkligen, och ca 5200 kronor samlades in till barncancerfonden. Helt fantastiskt!

Helgen efter var jag och Kristian nere igen och sjöng i Andrarums kyrka på första advent. Sen blev det den sedvanliga träffen hos m&m i Sjöbo med gröt och kakor. Det är ju alltid mysigt att träffa släkten!

Snabbt blev det andra advent-helgen, och här var det julbak med Sara och Jocke. Det blev pepparkakor, lussebullar och julgodis. Lite trötta blev vi dock när det hela var slut.
Och på söndagen var det dags för konsert igen. Den här gången i Barkåkra med Decibellerna och Kristoffer Hellström. Och den här gången blev det inte bara fullt, utan överfullt, så alla fick tyvärr inte plats. Det brukar ju inte vara ett stort problem annars i kyrkorna. Det blev en bra konsert och efteråt var vi ute och åt god middag allihopa.

Lussebullsbak i Skälderviken

Rocky road på gång

Veckan som följde var väldigt hektisk på jobbet både för mig och Kristian. På onsdagen var jag i kyrkan och såg på årets julspel som spelas för många barn och vuxna i kommunen. I år var Kristian ängel och Danne Josef. :) På helgen var det 25-årsfest i Lund och tiden gick så snabbt och plötsligt var det dags att ta sista tåget till Ängelholm. På söndagen jobbade vi båda på lucian i Höja, så duktiga de var.

Årets julspel

Lite frost i den vackra vädret

Veckan efter var lite lugnare, men ändå saker att göra hela tiden. På luciadagen hade vi glöggcafé med luciatåg, och där var även en lite lillucia med. :)

Luciatåget på jobbet

På fredagen åkte vi med Sara och Jocke till Jönköping. Och vad gör man där undrar de flesta, men vi hade inte det tråkigt alls. Vi badade på äventyrsbadet och relaxen, shoppade både i stan och på A6-center och gick på olika restauranger. Och sen spelade vi spel på hotellrummet förstås. :)
När vi kom till Ängelholm lämnade vi av Sara och Jocke körde vi till Fränninge för att överraska mamma och komma och lyssna på Himlrösters och Drängakörens julkonsert. Och det var en väldigt fin konsert, måste säga att båda körerna utvecklats mycket. Och Desirée och pianisten var också jätteduktiga. 
Sen blev det julfix i Eljaröd och julshopping i Ystad innan vi åkte hem igen dagen efter.

Julkonsert

Sen var vi inne i juveckan, och på jobbet var det mest fix inför julottekaffet. På torsdagen åkte vi hem till Eljaröd och firade lillejul med delar av släkten, såklart med massor av julmat. Och tomten kom också på besök, han var 350 år gammal. :o

'
Julbordet hemma

Efter att vi öppnat tomtens paket under granen åkte vi alla mot Ängelholm. Vi två var på lunch i Magnarp och sen var jag inne om Sara och Jocke innan kvällsmaten intogs i Magnarp. Sån tur vi har att ha familjer att umgås med och som vi har det så mysigt med!

Efter endast lite sömn åkte vi och jobbade på julottan i Höja och det blev också mysigt med ca 50 stycken på frukost i församlingshemmet. Lite sömn på det och sen blev det mys och spel hos Sara och Jocke.
'
Julotta i Höja

Juldagarna har sen varit fyllda med att åka till eller ha besök av vänner och släkt och samtidigt har jag varit ganska förkyld och inte haft så mycket röst, och idag är det väl ännu sämre. Men förhoppningsvis blir det bättre till nyårsafton.
Igår var jag på födelsedagsmiddag för Lovisa i Lund och det var trevligt, trots lite hostattacker. :)

Tjejerna i Lund

Idag har Kristian fixat en liten för-nyårssupé för delar av familjen, eftersom vi inte firar nyår med dom. Så nu får jag väl ta mig upp från soffan och äta med dom. :)
Gott nytt år på er allihopa!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!