söndag 28 augusti 2016

Den fullbokade sommaren

När jag tittar tillbaka på den här sommaren blir jag nästan helt matt, för det är helt otroligt vad vi har hunnit med. Senaste inlägget slutade med Lindas möhippa och efter den kom marknadsveckan. Den spenderades mest i Ängelholm, men på torsdag firades marknadsafton hos mormor och morfar i Sjöbo och det blev en massa karusellåkning för barnen och lite inhandling på marknaden för de stora.
På fredagen var det som vanligt logdans på Björkerödsgården. Trots att Scotts buss gick sönder och de inte om förrän vid tio blev det en bra kväll med mycket dans. Och morgonen efter blev ju såklart lite virrig och vi sjöng igenom hela repertoaren från vår barnkörstid, väldigt kul. :)

Vi var hemma i Eljaröd fram till tisdagen då vi hade konsert i Fränninge. Det blev en vacker sommarkväll med många besökare, vilket ju alltid är roligt!

I mormor och morfars trädgård

Sen var jag hemma i Ängelholm och njöt av de sista dagarna på semestern. Och sista helgen på min semester och första på Kristians passade vi på att åka på en liten Sverigerunda. Vi började i Berg utanför Lindköping för att hälsa på vänner. Där var det grillning och häng i trädgården, en tur till Lindköping och titt på Bergs slussar i Göta kanal.

Slussarna var ganska stora

Halvvägs till himlen?

På söndagen styrde vi mot Kalmar. Det blev en liten tur inom Pataholm, där vi hade tänkt fika, men hamnade mitt i en hembygdsdag. Så vi tog oss därifrån ganska snabbt. Sen bodde vi mitt i Kalmar på hotell. Jag blev lite runtguidad i olika delar av stan och på kvällen blev det mysmiddag på Pipes of Scotland.
Pataholm
Fin skylt på stan!

Ölprovning på puben

Dagen efter åkte vi över till Öland. Vi gick en lång promenad i stark sol och så småningom ösregn. Vi var också på Capellagården, en folkhögskola startad av Carl Malmsten. Innan vi åkte hem passade vi på att åka inom några vänner i Växjö.

Ölandsbron

Sen började jag jobba och veckan flöt på snabbt. Fredagskvällen bjöd först på middag med föräldrarna på Far East, sen tittade vi på båtparaden och raketerna på årets Ljusfest. På lördagen var jag först en runda uppe i Vallda för att ha avskedsfest för Kloskar som nu är volontär på Svenska kyrkan i Sydney, helt galet! På kvällen var det 90-årsjubileum i Hjärnarps GIF, som firades med grisfest. Det blev en väldigt trevlig kväll med gris och dans, precis som det ska vara. Dagen efter firade vi Saras födelsedag med god mat med familjen.

Båtparad från en balkong

Helgen efter var det dags för sommarens andra bröllop, och vi tog oss först ner till Malmö för en myskväll med systrarna och männen. På lördagen tog vi oss till Flädie kyrka för en fin vigsel, och trots ösregn kom paret lyckliga ut ifrån kyrkan. Festen tog sen vid och fortsatte långt in på natten.Vilket vackert par, kul att vi fick vara med och fira!

De flesta i Lundagänget

Fina Linda och Ola

Sen har det varit lite som har hänt efter det också. På jobbet var det kräftskiva för 70 personer, vilket var mycket jobb, men också väldigt roligt! Förra helgen var det först överraskningskväll för chefen på jobbet. Det blev väldigt lyckat, och en förvånad 50-åring blev väldigt överraskad! :) Det blev musikquiz, bad i poolen och massa god mat.
På lördagen var det grillkväll med min förra kör. Det var väldigt mysigt och roligt att ses igen. 

Kräftis i Höja

Ja, vilka fullmatade månader det har varit, men såklart väldigt roliga! Den senaste veckan har ju stundtals varit väldigt varm, och under promenaden i torsdags blev jag så sugen på att bada att det fick bli ett dopp, och det var verkligen härligt! Vilken vacker kväll det var!

Vackra Skälderviken

Nu sitter jag i soffan och vaknar till efter gårdagens kräftis hos systern och svågern. Snart dags för en ny vecka med nya möjligheter. Men först ska jag titta på tv! :)

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

onsdag 17 augusti 2016

Bröllop och utflykter

Nu har jag varit igång på jobbet i mer än två veckor, shit vad tiden springer. Men vilken sommar det har varit. Jag hinner nog inte allt idag, men vi får se hur långt jag kommer. :)

Sist jag skrev var det bara några dagar kvar till Sara och Jockes bröllop och mycket skulle hinnas med innan dess. Hela familjen var samlad i Eljaröd, och det var för det mesta väldigt trevligt, trots allt slit. Det blev lite promenader, förberedelser av tal, dukning, blommor i kyrkan och på borden och allt annat som skulle fixas.

Promenad i Eljaröd

Plötsligt var den stora dagen där och vi åkte till Tomelilla för att fixa frisyrerna. Sen satt vi plötsligt där i kyrkan och klockorna ringde (i en evighet) och sen kom Sara, sjungande, vilket nästan ingen av oss visste. Så det blev en fin överraskning! Och sen var de man och fru och fick tillsammans gå ut genom kyrkporten.
Man och fru Thorén

Hela fina familjen

Sen bar det iväg till Tranåsgården för fest. Det blev tal, god mat, skratt och gråt. Efter middagen blev det fin brudvals och sen dansade vi natten lång. Ja, det var mycket slit, men också en helt fantastisk dag! :)

Lokalen

Jag och Kristian
Dagen efter åt vi frukost innan vi och ett gäng gäster tittade på presentuppackningen. Och sen skulle allt hem, vilket tog lite tid. Men vi var ju ganska många som kunde hjälpa till. Och kvällen spenderades med huset fullt av människor, väldigt mysigt.

Sen hade vi en bra vecka med utflykter lite varstans, kaffestugan, Ystad och lite andra bilutflykter. Sen tog vi oss hem till Ängelholm och där var jag på stranden (dock helt själv eftersom vädret inte var optimalt), sen var vi och turade mellan Helsingborg och Helsingör och såklart en massa andra saker.

Jag på stranden

God mat på Åkanten

På lördagen var det dags för årets andra möhippa, nämligen Lindas. Den gick i Sun trip-tema och vi var så snygga allihop. Vi spaade, åt lunch i skogen, hade lite tävlingar och grillade på kvällen. En roligt dag!

Som sagt, snyggast i stan..



Nej, nu får resten av sommaren vänta. Det har ju hänt en hel del.
Annars är allt bra med mig. Igår hade vi vårt sista sommarafé i Höja. Det var kräftskiva för 70 personer, så jag hade fullt upp med pajer, bröd, kräftor och allt som skulle fixas. Men så lyckat det blev, men det resulterade i en trött Sofia idag!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.